Fiatalság, nyár, meggondolatlanság, szexuális bűncselekmények

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Fehér Péter PhD Edutus Főiskola Budapest
Advertisements

Digitális világ A tudatos mobilhasználat Adatvédelem.
ELINDÍTÁS Csak LELKESEN LEHET.
Kereső program használata Készítette: Berger Nikolett
A kultúra támogatása, a támogatás kultúrája Kultúraközvetítés
Veszélyes cégek Hogyan szúrd ki azt a céget, akihez nem szabad elmenni dolgozni? Savanya Erzsébet HR Igazgató
A család beszélget A Kovács család összeül január elején megbeszélni családjuk pénzügyi helyzetét.
Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola
Mentorszülők – mentőszülők autizmusban
A Kék Vonal Internet Helpline tapasztalatai
A WEXEdU Alapítvány tapasztalatainak összegzése. Miért érdekli a külföldi fiatalokat Magyarország? - kíváncsiság a nyugatitól eltérő kultúra iránt - történelem.
ÁLDOZATOK NAPJA „EGYÜTT AZ ÁLDOZATOKÉRT”
E.ON – Versenyben Önökért!
AMIT FELTÉTLENÜL TUDNI KELL AZ ÉRETTSÉGI VIZSGÁKRÓL 2014.
Parajdi István.
Hogyan és miért vállalkozzunk?
CV avagy önéletrajzi csúcsmondatok eredeti helyesírással
Sose rázd a kisbabádat Dr. Kovács Zsuzsanna április 30.
„A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása” módszertani megalapozása” kiemelt projekt kiemelt projekt.
Vannak pillanatok az életben, amikor a másik jelenlétét olyan nagyon hiányoljuk, hogy állandóan magunk mellet szeretnénk tudni.
LEHETŐSÉGEK ÉS VESZÉLYEK A CÉGEK KÖZÖTTI SZEMÉLYES ÖSSZEFONÓDÁSOKBAN FEKETE BÁRÁNYOK A MAGYAR GAZDASÁGBAN LEHETŐSÉGEK ÉS VESZÉLYEK A CÉGEK KÖZÖTTI SZEMÉLYES.
10 állítás a gyerekek internethasználatáról
Készítette: a Dalai Láma
Budapest XIII. kerületi Cigány Kisebbségi Önkormányzat felmérése család bevonásával készített kérdőív kiértékelése.
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
Zsikazsu Emlékkönyve.
FOGÓDZÓ Gyermek Segélyezési Egyesület. A kezdetek … Úgy gondoltuk, hogy szeretnénk anyagi és érzelmi segítséget nyújtani azoknak a gyerekeknek, akik a.
EU II..
A rendőrségi szervezetváltozások szerepe, a nyomozás hatékonysága A rendőrségi szervezetváltozások szerepe, a nyomozás hatékonysága dr. Dinók Henriett.
szakmérnök hallgatók számára
Önéletrajzírástól a munkába állásig - gyakorlati tanácsok a szakképzett munkaerő és a munkáltatók eredményes találkozásához június 24.
Dr. Szakács Tamás BGK kari Erasmus koordinátor
PÉNZTÁRVÁLASZTÁS Miért az ING Nyugdíjpénztár? 1 Összeállította: Falussy Sándor pénzügyi tanácsadó.
„Családtámogatások, rugalmas munkavégzési formák és társadalmi kohézió” műhelykonferencia Budapest, november 24. Dr. Pulay Gyula, főigazgató, ÁSZ.
A Magyar Köztársaság Rendőrsége
2009., a működés negyedik éve Áldozatsegítő Szolgálat.
Olvasd lassan és csendben!.
EGYENLŐ ESÉLYEK Tapasztalatok, teendők, tervek Dr. Derera Mihály igazgató MEOSZ Oktatási, Továbbképző és Távmunka Intézet.
Szerviztevékenység jövedelmezősége Ausztriában Varsányi Gyula GÉMOSZ konferencia, május 20.
Vannak pillanatok az életben, amikor a másik jelenlétét olyan nagyon hiányoljuk, hogy állandóan magunk mellet szeretnénk tudni.
Az én szüleim és a te szüleid
„Mi dolgunk a világban?”
Az AQUAPOL együttműködési hálózatot 2003-ban, az Európai Unió támogatásával hozták létre Hollandia, Belgium és Németország.
ÜDVÖZÖLJÜKÜDVÖZÖLJÜK A CREW AGENCY CSAPATA NEVÉBEN! A CREW AGENCY CSAPATA NEVÉBEN!
ÉRDEKEGYEZTETÉS ÉRDEKKÉPVISELET
1 Válság a fejekben is Nem látják át és nem veszik igénybe a fogyasztóvédelmi intézményrendszert a magyarok - Gulyás Emese - Tudatos Vásárlók Egyesülete.
Köszöntöm Önöket a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság nevében
Amit a diákmunkáról tudni kell
MegaService Europe Kft
Ez egy üzleti reklámlevél. Konkrét ajánlatot nem tartalmaz, ezért nem minősülhet spam-nek. Dönthetsz úgy, hogy nem nyitod meg, vagy bezárhatod bármikor…
Mit gondolsz, milyen volna az életünk, ha mostantól a Bibliát úgy használnánk, és olyan fontosnak tartanánk, mint a mobiltelefonunkat?
Kapcsolataim a neten. Bemutatkozás a virtuális világban – magunkról a Facebook-on.
Olvasd lassan és csendben!
Személyiségteszt.
 szociális (latin) – társadalmi, társaságra vonatkozó  patológiai (görög) – beteges, nem normális Szociálpatológiai – összefoglaló fogalom a beteges,
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
Párizs június 20 - Berlin június 28 Egy kivételes alkalom, amikor összekötheted a szórakozást és az üzleted. Találkozz a LEO vezetőkkel a világ minden.
Segítő szervezetek.
A többcélú közösségi terek fejlesztése program régiós szakmai műhelye Bemutatja: KANDIKÓ Rita Becsehely, TÁMOP A – 12/ Mi.
1 Munkavállalás az EU/EGT tagállamokban - az EURES hálózat -
Fedezzük fel az európai lehetőségeket!. Információra van szükségem.. Merre induljak??
Magyar-román gazdasági kapcsolatok Bogár Ferenc gazdasági tanácsos.
A B ARANYA M EGYEI R ENDŐR - FŐKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS ÁLDOZATVÉDELMI MUNKÁJA ÉVBEN Készítette: Selényi Miklósné r. alezredes BMRFK Bűnmegelőzési.
„Az Áldozatvédelmi Szakmai Együttműködési Rendszer egységes fővárosi szintű megvalósítására”
Az áldozatok hatékony tájékoztatásának rendőrségi protokollja dr. Veisz Gábor Igazságügyi Hivatal Bátonyterenye, június 9.
Réti, Antall és Társai Ügyvédi Iroda Dr. Eisenbacher Gábor Dr. Németh Katalin Az eltűnt fedezet nyomában- Gyakorlati tanácsok büntetőügyekhez.
Tanuló neve:Faragó Dominik János Felkészítő tanár:Győri Tamás
Újdonságok az NIIF VoIP szolgáltatásában
Netezz biztonságosan! Köszönt Benneteket a
Előadás másolata:

Fiatalság, nyár, meggondolatlanság, szexuális bűncselekmények

Külföldi, hazai munkavállalás veszélyei: Vágyak: ki ne szeretne rövid idő alatt, könnyű munkával sok pénzt keresni? Ki ne szeretne nyugaton dolgozni? Ki ne szeretne híres lenni? Ki ne szeretné, ha az osztálytársai, a barátai közül a legsikeresebb lenne? Ki ne szeretne fiatalon izgalmas kalandokba belekeveredni? Ki ne szeretne a családjából kiemelkedve sokkal több mindent elérni? Ki ne szeretne hallani udvarló, szép, kedves szavakat? Ki ne szeretné, hogy forró szerelmes szavakat suttogjanak a fülébe? Mindezek csak vágyak, de a valóság egészen más. Rövid ismeretség után ezekkel a célokkal és módszerekkel egyszerűen el lehet csábítani minden hiszékeny, könnyen barátkozó fiatalt, és az eredmény prostitúcióra kényszerítés, kábítószer-terjesztés, lopás vagy rablás.

Bekerítők módszerei: Személyes, „véletlen” találkozások „Jó” ismerősök általi bekerítés Internet Újsághirdetés Szerelmek, érzelmek megjátszása Saját rokon (nevelőszülő, vér szerinti apa, anya, testvérek) Eleinte kedves szavak a jellemzőek, melyet a kiszolgáltatott helyzet követ, az áldozattól elveszik iratait, pénzét, majd következik a fenyegetés, a verés, kábítószer-adagolás.

Biztos, hogy fontos ez a közösségi oldalon?

Gondolkozzunk el! Megéri?

Ne felejtsük el soha! Ez velünk is megtörténhet!

Ne dőlj be: Jól kereső munka első alkalommal, végzettség nélkül Jó mozgású lányokat keresnek Ha leendő filmsztárnak néznek Ha külföldi munkavállaláshoz nem szükséges nyelvtudás Ha az álláshirdetésben keresnek csinos lányokat „nem erotikus” munkára, hostess, babysitter, pincérnői, titkárnői, modell állásokra Ha a jól hangzó álláshirdetésben csak mobiltelefonszám van megadva, vagy jelige.

Ha valamelyik barátod, újonnan megismert szerelmed, családtagod állást ajánl ne bízz benne vakon. Ha ügyintézés céljából elkérik az útleveled, vagy más fényképes okmányod. Ha csak idegen nyelven tesznek eléd szerződést (magyarul is kötelesek megírni) Ha felajánlják, hogy minden papírt elintéznek, neked csak utaznod kell velük, és még induló-tőkét is adnak a kezedbe. Ha csak egy gyors munkára keresnek Ha azt ígérik mindent elrendeznek, a bajban kimentenek Ha azt ígérik, mindig barátok maradnak és sok pénzt kereshetsz

Megelőző intézkedések: Cégbíróság Ne fogadj el pénzt, ajándékot ismeretlentől Alaposan tájékozódj, kérj tanácsot minél több embertől (NANE, MFTI, KékVonal) Tudakozón érdeklődj! Törvényes ügynökség Te intézd a szükséges okmányokat Az útleveled ne add ki a kezedből, csak rendőrnek, vagy más hatósági tagnak. Készíts róla fénymásolatokat, egyiket hagyd itthon. Lépj kapcsolatba az ország nagykövetségével, milyen vízumokra lesz szükséged a munkához, vagy tanuláshoz Feltétlenül legyen nálad annak az országnak a nagykövetségének száma ahova utazol. Beszélj meg itthon egy kódnyelvet Tanulj meg legalább 50 szót az adott ország anyanyelvén Szóbeli megállapodásba ne menj bele

Munkaszerződést csak akkor írj alá, ha meg van fogalmazva anyanyelveden, pontosan tartalmazza a munkaköri leírásod, a fizetési időt, bérezésed, belemész az általa nyújtott feltételekbe, és azt megvizsgáltattad szakemberrel, a NANE-egyesülethez is fordulhatsz ebben a kérdésben Gyanúsak a szerződésben a „másfajta feladatok”, „munkáltató által előírt feladatok” kifejezések. Tudnod kell a cégnek a pontos nevét, címét, telefonját, a vezetők nevét. Ezeket az adatokat add meg családtagjaidnak is, hogy pontosan tudják hol dolgozol, mi az elérhetőséged. Mindenképpen legyen meg a nagykövetségek telefonszáma, és a szervezetek Hungary Direct telefonszáma. Ne csak az útleveled fénymásolatát, hanem egy friss fényképed is hagyd otthon.

Mitől bizonytalanok ezek a hirdetések? Vagy teljesen megbízhatóak? Lányok figyelem! Júl. 30-aug.20-ig keresünk tűzről Pattant menyecskéket hostess munkára. S.O.S. Érdeklődni: 0620-….-….. Magas, szép arcú, okos, megbízható Lányokat keresünk hostess munkára. 0630-….-…. Hostesseket keresünk folyamatos munkára (rendezvény, kóstoltatás) 0620-….-…… Gátlástalanul sok pénzt kereshetsz 20.000-200.000 Ft/nap, gyönyörű helyekre utazhatsz (Párizs, Kanada, Los Angeles, Barcelona) bulizós, jó fej modellcsapatunkkal, ha 18-24 év közötti, szép arcú, jó alakú, ápolt, önállóan dönteni tudó, kedves lány vagy. Penthouse kategóriájú munkánkkal rövid időn belül megalapozhatod jövődet, kamatoztathatod szépségedet. Jelentkezés üzenetrögzítőn: 0630-…-….. Kezdőket is szeretettel várunk!

Szexuális bűncselekmények Az elkövető általában a sértett hozzátartozója Az áldozat nem tesz feljelentést Sok esetben hisz az elkövetőnek Ciklikusság A helyzet nem fog megoldódni. Sértett felelőssége nagy Az Internet térnyerése Van segítség Kell a sértett feljelentése

Feljelentést bárhol tehetsz, szóban vagy írásban Iratokba belenézhetsz Sértettek jogai: Feljelentést bárhol tehetsz, szóban vagy írásban Iratokba belenézhetsz Védőhöz jogod van Kárenyhítést kérhetsz, pénzügyi segélyt kérhetsz Költségtérítést kérhetsz bíróságtól Bíróságon is tehetsz feljelentést Észrevételt tehetsz Anyanyelv

Segítő szervezetek, telefonszámok: NANE-információs vonal: 06-80-630-125 (Hétfő: 14-18, Csüt: 14-18) NANE-segélyvonal: 06-80-505-101 (mindennap 18-22) Kékvonal (gyermekkrízis): 06-80-505-000 Munkanélküli Fiatalok Tanácsadó Irodája 418-2025, 418-3349 (Bp. 1151 Kontyfa u.3.) WWW.IOM.HU Eszter-Ambulancia (Szexuálisan bántalmazott nőkért, gyermekekért):061-466-9872 Áldozatsegítő Szolgálat: 06-1-371-8921, 061-371-8903 (H: 9-13, K: 13-16, Sz: 13-18, Cs: 9-13) 1116 Hauszmann Alajos u. 1. (fax: 371-8922) Fehér Gyűrű Áldozatvédelmi Szolgálat: 06-1-312-2287 (fax: 472-1162) Telefontanú (anonim bejelentés): 06-80-555-111 Drog-Stop: 06-1-267-3344 BRFK Bűnmegelőzési Osztály: 06-1-236-2866, 0620-3-376-777 HD-számok (emberkereskedelem): Ausztriából: 0800-200-233 Németországból: 0800-080-0 Spanyolországból: 900-99-0036 Hollandiából: 0800-0220-23 Olaszországból: 172-0036 Nemzetközi segélyhívó: 112

Magyar Köztársaság Nagykövetségei: Olaszország: +39-06-442-30598 Spanyolország: +34-91-413-7011 Hollandia: +31-70-350-0404 Németország: +49-30-203-100 Ausztria: +43-1-537-80300 Belgium: +32-2-343-6790 USA: +1-202-362-6730 Franciaország: +33-1-5636-0754 Görögország: +30-1-672-5337 Izrael: +972-3-546-6860

BRFK Bűnmegelőzési Osztály bunmeg.brfk@budapest.police.hu