Boole Algebra Felhasználása

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Hogyan jutunk információkhoz az interneten
Advertisements

Keresőrendszerek.
Hálózatkezelés, Internet 6. óra Előadó: Jánosik Tamás.
Átváltás decimális számrendszerből bináris számrendszerbe.
A Savaria Egyetemi Könyvtár Katalógusa Böngészés Keresés Találatok megjelenítése Adatbázis választás Olvasói tranzakciók.
Táblázatkezelés Alapok.
“Hogyan oldunk meg gyorsan egy csomó számítást?”
Algebrai struktúrák.
Kovácsné Lakatos Szilvia
Kereső program használata Készítette: Berger Nikolett
A bibliai lecke előkészítése és tanítása (3.)
 A Web, kezdeti időszakában csak a szöveges file-okat kezelte.  Ma teljes körű multimédia szolgáltatásokat nyújt  Filmet,  Zenét,  Képeket nézhet.
Kereső programok használata
Internet ismeretek II..
Minden, matematikusi ismeretekkel fertőzött leendő mérnök számára alapvető kihívás, hogy a túlságosan egyszerű dolgokból többet hozzon ki. Így például.
Az információ olyan új ismeret, amely megszerzőjének szükséges és érthető. Az adat az információ megjelenésének formája.  Az adat lehet: Szöveg Szám Logikai.
Savaria Egyetemi Könyvtár Katalógusa Böngészés Keresés Találatok megjelenítése Adatbázis választás Olvasói tranzakciók.
Jt Java Feltételek, logikai kifejezések. jt 2 Logikai operátorok Logikai kifejezésekre alkalmazhatók a következő műveletek: 1. nem! 2. és&ill.&& 3. kizáró.
Online Katalógus aleph.nyf.hu.
A problémamegoldás folyamata
Műveletek logaritmussal
Matematikai logika A diasorozat az Analízis 1. (Mozaik Kiadó 2005.) c. könyvhöz készült. Készítette: Dr. Ábrahám István.
Állapotgépek (state machines)
Boole- féle algebra Készítette: Halász Rita I. István Szakképző Iskola szeptember 19.
Halmazok.
Logikai műveletek
Algebra a matematika egy ága
Bevezetés a digitális technikába
Gombkötő Attila Lineáris egyenlet.
Neumann elvek.
Szöveg egységei, gépelés
Halmazműveletek.
S ZÖVEG ÍRÁSA. Kurzor: megmutatja, hogy hová írunk. Szabályok: Felesleges szóközöket ne helyezzünk el a szövegben! Sorok végén nem szabad Entert ütni,
Kereső programok használata
Aki keres, az talál? Igen, talál. Ki ezt, ki azt, de egy szót beütve a google keresőbe (pl.) mindig ugyanazt, hacsak nem kerültek fel új honlapok az adott.
Halmazelmélet és matematikai logika
Halmazok Összefoglalás.
Függvények III Logikai függvények. Hamis A HAMIS logikai értéket adja eredményül. HAMIS( ) A függvény alkalmazása helyett egyszerűen beírhatjuk a HAMIS.
1 Boole-Algebrák. 2 más jelölések: ^ = *, &, П v = +, Σ ~ = ¬
Holnap munka-, tűzvédelem számonkérés
Programozási nyelvek Páll Boglárka.
Kifejezések a Pascalban Páll Boglárka. Ismétlés: Ahogy algoritmikából láttuk, a kifejezések a Pascal nyelvben is operátorokból és operandusokból állnak.
Szemantikus keresők.
A digitális áramkörök alapelemei
Természetes és formális nyelvek Jellemzők, szintaxis definiálása, Montague, extenzió - intenzió, kategóriákon alapuló gramatika, alkalmazások.
Boole-algebra (formális logika).
Az internetes keresőkben a felhasználó az őt érdeklő szavakra, adatokra kereshet rá egy általában egyszerű oldalon, egy beviteli mező és egyéb szűrési.
Operátorok Értékadások
2. A logika története Gregor Reisch  1503  Typus logice Premissae
Logika szeminárium Előadó: Máté András docens Demonstrátorok:
Tanulást könnyítő segédprogramok
Visual Basic 2008 Express Edition
Java programozási nyelv Vezérlési szerkezetek
Számrendszerek kialakulása
Logikai műveletek és áramkörök
Az internetes keresési módszerek
Keresés a weben Kulcsszavas keresés: Google (
Logika szeminárium Előadó: Máté András docens Demonstrátorok:
Polinomok.
8. osztály Egyszerű képletek. Első feladat  Adjunk meg egész számokat, majd számítsuk ki az összegüket, különbségüket és hányadosukat.
Algebrai logika Leibniz folytatói a 18. században: Lambert, Segner és mások. 19. sz., Nagy-Britannia: Aritmetikai és szimbolikus algebra. Szimbolikus algebra:
Monadikus predikátumlogika, szillogisztika, Boole-algebra
Lekérdezések feldolgozása és optimalizálása. Haladó adatbázisokLekérdezések feldolgozása és optimalizálása2 Definíciók Lekérdezés feldolgozása –lekérdezés.
Adatbázisszintű adatmodellek
Információelmélet 1 Eszterházy Károly Főiskola, Eger Médiainformatika intézet Információs Társadalom Oktató- és.
Keresési módszerek könyvtári katalógusokban. A könyvtári katalógus funkciója A könyvtár állományában meglévő dokumentumok feltárása Az egyes példány adatainak.
Informatikai gyakorlatok 11. évfolyam
Logika szeminárium Barwise-Etchemendy: Language, Proof and Logic
Keresési stratégia, Boolean operátorok
Internet és kommunikáció
Előadás másolata:

Boole Algebra Felhasználása Created by „Mátyás” O

A Boole algebra „Története” George Boole angol matematikus fejlesztette ki a (19.sz.) logikai algebrát, melyet nevéről Bool algebrának nevezünk. A digitális áramkörök segítségével könnyen megvalósítható. Az 1 és 0 jelek vannak a logikai algebrában nem számok, hanem csak célszerű szimbólumok.

A Boole algebra „Története” 2 Boole munkássága viszonylag ismeretlen volt, és úgy tűnt, hogy nincs gyakorlati jelentősége. Körülbelül hetven évvel Boole halála után Claude Shannon bukkant rá a Boole-algebrára, amikor filozófiát tanult. Shannon doktori értekezése arról szólt, hogyan lehet a Boole-algebra segítségével optimizálni az elektromechanikus relék rendszerének a tervezését. Ezenkívül azt is bebizonyította, hogy ezekkel az áramkörökkel Boole-algebrai feladatokat is meg lehet oldani. Az eletromos kapcsolók tulajdonságainak használata a logikai műveletekhez az alapja az egész modern számítástechnikának. Így Boole, Shannon közreműködésével, megteremtette a digitális korszak elméleti alapjait.

Boole Algebra a Matekba: A Bool algebra segítségével meghatározhatjuk a halmazok: Közös részét Unióját Különbségét

Boole Algebra a Keresőbe: Google: A Boole algebra nem más, mint hogy használhatjuk az ÉS, VAGY szavakat és a zárójeleket . A Google ezen egy kicsit változtatott, mivel alapértelmezésként az ÉS kifejezést használja, ennek jelzésére az egyszerű szóköz szolgál beírt szavak között. A VAGY-ot angolul kell beírnunk, tehát OR szót használhatjuk erre a célra (nagy betűvel kell írni!). Másik lehetőségünk a VAGY kifejezés beírására a | jel használata. Ha szeretnénk, hogy egy szó ne legyen benne a találati oldalban, akkor a - jelet használhatjuk. Pld.: -banán vagy sajt|túró

v é g e V É G E