Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Neumann elvek.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Neumann elvek."— Előadás másolata:

1 Neumann elvek

2 Neumann János Magyar származású matematikus
A halmazelmélet, a kvantummechanika, az atomenergia és a számítógép-tervezés lángelméje A modern számítógépek működésének alapelveit dolgozta ki. Ma is ezen elvek alapján működnek a számítógépek. Több első generációs számítógép (ENIAC, IAS, EDVAC, UNIVAC) megépítésében is részt vett

3 Neumann János

4 A Neumann - elvek A számítógép legyen soros működésű:
A gép az egyes utasításokat egymás után, egyenként hajtja végre A számítógép a kettes számrendszert használja, és legyen teljesen elektronikus: A kettes számrendszert és a rajta értelmezett aritmetikai ill. logikai műveleteket könnyű megvalósítani kétállapotú áramkörökkel (pl.: 1- magasabb feszültség, 0 - alacsonyabb feszültség)

5 A számítógépnek legyen belső memóriája:
A belső memóriában tárolhatók az adatok és az egyes számítások részeredményei, így a gép bizonyos műveletsorokat automatikusan el tud végezni. A tárolt program elve: A számítógép önállóan képes működni, hiszen az adatokat és az utasításokat egyaránt a memóriából veszi elő.

6 A számítógép legyen univerzális:
A számítógép különféle feladatainak elvégzéséhez nem kell speciális berendezéseket készíteni. Turing angol matematikus bebizonyította, hogy az olyan gép, amely el tud végezni néhány alapvető műveletet, akkor az elvileg bármilyen számítás elvégzésére is alkalmas.


Letölteni ppt "Neumann elvek."

Hasonló előadás


Google Hirdetések