TISZTA FEJJEL A Magyar Rendőrség információs kampánya.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Néhány adat a Győrben élő időskorúakról
Advertisements

OBJEKTÍV FELELÖSSÉG- ZÉRÓ TOLERANCIA
Hogyan segíthet városán, településén? Az egészséges életmód szemlélet beiktatásával a település életébe.  Étkezési tanácsadással  Dohányzás ellenes.
A KÖZLEKEDÉSRENDÉSZET LEHETŐSÉGEI NAPJAINKBAN
Környezetvédelmi ipar és hulladékgazdálkodás Magyarországon
„A városi közlekedés alternatívái”
Szenvedélyek fogságában - a drogok
A drogok, a kábítószerek és a függőségek
Partnerek vagyunk az úton László János Magyar Kerékpárosklub.
Hogyan járulhat hozzá a Rendőrség a közúti közlekedésbiztonság további javításához? Budapest, november 30.
Bári I. A tervezés és a folyamatok újraszabályozása.
T HE G ALLUP O RGANIZATION 1 „Bulisofőr” reklámkampány vizsgálat a HAFRAC számára két hullámban 2007.
ENSZ - ECOSOC EU EU Bizottság - AGIS Európa Tanács Szervezett, határokon átlépő bűnözés elleni harc Társadalmi-közösségi bűnmegelőzés az újszerű és a tradicionális.
Miért fogyasztunk alkoholt?
Egészségpolitika.
Gyermek és fiatalkori devianciák kialakulása
Rendészeti feladatok a kerékpárosok közlekedésbiztonsága érdekében
A rendőrségi szervezetváltozások szerepe, a nyomozás hatékonysága A rendőrségi szervezetváltozások szerepe, a nyomozás hatékonysága dr. Dinók Henriett.
A területi szervek fő feladatai a nukleárisbaleset - elhárítás területén Jogszabályi háttér § §248/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet az Országos Nukleárisbaleset-elhárítási.
Rizikómagatartás és reziliencia 2006-os HBSC adatok tükrében
„Fiatalok baleseteinek megelőzése” c. szeminárium Országos Tisztiorvosi Hivatal, Fodor terem, Budapest, november 24. 1/34 Problémák és megoldások:
Mi jellemzi az egyetemisták mobiltelefon használati szokásait? H1: A fiúk többet kommunikálnak SMS-ben, mint a lányok. H2: A diákok szociodemográfiai.
Drogpolitika Portörő Péter Nemzeti Kábítószerügyi Koordinációs Osztály Szociális és Munkaügyi Minisztérium Budapest, november 19.
Az oktatási segédanyagokhoz szükséges ismeretanyag összeállítását a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya gerontológiai szakemberek bevonásával.
(A balesetmegelőzés fontossága)
Dr. Kontrát Károly Belügyminisztérium parlamenti államtitkár
„Erős pillérek – javuló közlekedésbiztonság” c. konferencia ORFK, Budapest, október 20. 1/19 Közlekedésbiztonsági trendek az Európai Unióban és Magyarországon.
SÉRÜLÉKENY BIZTONSÁG Közlekedéstudomány a közlekedésbiztonság szolgálatában „KÖZLEKEDÉSI SÉRÜLÉSEK” KONFERENCIA Budapest, szeptember 26. Előadó :
Közösségi Lelki Egészségfejlesztés - 1. ESZMECSERE
Kábítószerekkel kapcsolatos tények és adatok Írták : Er ő s Áron és Vándor Péter.
1 Óberling József r. ezredes rendőrségi főtanácsos ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője I-IV. hónap közlekedési baleseti statisztikája, valamint.
Óberling József r. ezredes
Magyarország közlekedésbiztonsága első négy hónapjában.
Az EU új Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogramja és a magyar álláspont kialakítása A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kapcsolódó feladatai Előadó: Schváb.
A közúti közlekedésbiztonság alakulása Magyarországon;
DEVIANCIÁK ÉS BŰNÖZÉS.
A munkahelyi biztonság és egészségvédelem mindenkit érint. Jó Önnek. Jó a vállalkozásoknak. Együtt a kockázatok megelőzéséért Egészséges munkahelyek kampány.
Egészséglelkesek az iskolákban Az egészségfejlesztés helyzete az általános iskolákban.
Nemzetközi és hazai előírások az e-jármű tervezésekor és jármű átalakításkor Németh Erika
MAT VII. Kongresszus1 Elterelés programban a dohányzásról Szögi Lakatos Maya Törzsök Góczán Emese Kék Kocka Nonprofit BT.
Óberling József r. ezredes
1. Melyik jármű haladhat tovább elsőként az ábrán látható forgalmi helyzetben? a) A "V" jelű villamos. b) Az "M" jelű munkagép. c) Az "R" jelű rendőrségi.
KÖBE. Ahol a balesetmegelőzés is KÖTELEZŐ. Tudatos Vezetők Klubja.
A közlekedésbiztonság évtizede A közlekedési balesetekből származó tragédiák 50%-a megelőzhető lenne, ha legalább a következő 5 szabályt betartanánk.
Az egészségvédelmi program megvalósításának értékelése A program ideje: – A Béres József TIT Kisvárdai Egyesületének Egészségvédelmi.
Személysérüléses közúti közlekedési balesetek alakulása Magyarországon
Közúti balesetek főbb okai I-III. hó
Személysérüléses közúti balesetek I-VI. havi alakulásának főbb adatai Személysérüléses közúti balesetek száma: +0,98% Halálos kimenetelű balesetek.
Személysérüléses közúti balesetek I-V. havi alakulásának főbb adatai Személysérüléses közúti balesetek száma: +1,74% Halálos áldozatok száma:+7,80%
Közúti balesetek augusztus havi alakulásának előzetes adatai Személysérüléses közúti balesetek száma:1 570 baleset (1 549 baleset) Közúti halálos.
Közúti balesetek I-VII. havi évi alakulásának előzetes adatai Személysérüléses közúti balesetek száma:8 945 baleset (8 722 baleset) Közúti halálos.
A polgárőrség: alulról szerveződő, helyi lakosok által létrehozott, az adott település közigazgatási határain belül működő, a helyi közbiztonság javítása.
Budapest, március 24. A húsvéti ünnepi időszak rendőri feladatai Óberling József r. ezredes rendőrségi főtanácsos ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály.
Serdülőkori szerhasználat Magyarországon ESPAD Dr. Szemelyácz János INDIT
HAJLÉKTALAN EMBEREK PSZICHOAKTÍV SZEREHASZNÁLATA
A Gyógyszerhamisítás veszélyei Szellemitulajdonjog-védelem a gyakorlatban III. rész Amit egy középiskolásnak tudni illik... TE DÖNTHETSZ!
Káros szenvedélyek.
ENABLE foglalkozások az iskolánkban
Közúti balesetek I-X. havi alakulásának előzetes adatai
Személysérüléses közúti balesetek száma: +1,4%
(Zárójelben a I-V. havi megfelelő adatok)
(Zárójelben a I-VI. havi megfelelő adatok)
Személysérüléses közúti balesetek száma: +0,8%
Személysérüléses közúti balesetek száma: +1,2%
Vesszenek a drogok. Drogprevenciós program, 2013 április 3
Dr. Felvinczi Katalin Nemzeti Drogmegelőzési Intézet
(Zárójelben a év megfelelő adatai)
Közösen a bántalmazás ellen
Személysérüléses közúti balesetek száma: +1,4%
(Zárójelben a januári megfelelő adatok)
Előadás másolata:

TISZTA FEJJEL A Magyar Rendőrség információs kampánya

Miért van szükség a rendőrség információs kampányára?

Általános helyzetkép – Ittas vezetés Évente 1200-1300 ember hal meg a magyar utakon Az ittas vezetés a halálos balesetek okait tekintve világszerte az első háromban szerepel, a gyorshajtással és a biztonsági öv mellőzésével együtt. Minden hetedik halálos balesetért egy ittas sofőr felel Minden tizedik sofőr vezet rendszeresen ittasan

Általános helyzetkép – Ittas vezetés 2003-hoz képest 11 százalékkal nőtt az ittas vezetések száma A segédmotoros kerékpárvezetők baleseteik 25,8%-át, a kerékpárosok 22,2%-át, a motorkerékpár vezetők 11,5%-át, a személygépkocsi vezetők pedig 12,5%-át okozzák ittasan

Általános helyzetkép – Ittas vezetés Naponta közel 40 ittas vezetőt ér tetten a rendőrség Kísérletek bizonyították: az alkoholfogyasztás rontja döntéshozó és koordinációs képességünket, lassítja reakcióidőnket, megnehezíti a távolságok helyes megbecslését Az ittas vezetés mellett folyamatosan nő a kábítószer befolyása alatt vezetők száma is

Általános helyzetkép – Diszkóbalesetek Évente körülbelül 200-an szenvednek diszkóbalesetet Az áldozatok többnyire tizen-huszonéves fiatalok A diszkóbalesetek döntő többsége a tavaszi és nyári hónapokban, elsősorban a vakáció idején történik Többségük halálos kimenetelű

Általános helyzetkép – Fiatalok drogfogyasztása Minden ötödik középiskolás fogyasztott valamilyen illegális szert, ill. visszaélésszerűen használt már életében gyógyszert és/vagy inhalánsokat. A kannabisz-fogyasztás értéke a legmagasabb az összes illegális szer közül, 17,3%-os részesedéssel. A gyógyszer és az alkohol gyógyszerrel történő együttes alkalmazása a második leggyakrabban alkalmazott szer (14,7%)

Általános helyzetkép – Fiatalok drogfogyasztása A kannabisz esetében a kipróbálók 70%-a, más drog esetében a kipróbálók 75%-a 15-16 éves kora körül fogyasztja először az adott szert. A fővárosban a legmagasabb, 30,8%-os a drogérintettség. Ettől mind a megyeszékhelyre és városra, mind a kisebb községekre és tanyákra vonatkozó kategória messze elmarad. Naponta 13 kábítószerrel való visszaélést derít fel a rendőrség.

Mit kell tennie a Rendőrségnek?

A négy legfontosabb cél 1 2 3 4 Az alkohol és a drog befolyása alatt elkövetett közlekedési balesetek számának csökkentése, tudat-formálás A diszkó-balesetek megelőzése Aktív résztvevőként erősíteni az általános társadalmi összefogást a fiatalok egészségének védelmében Fokozni a rendőri állomány napi jelenlétét a drog-fogyasztás elleni küzdelemben

Amit tenni fogunk a „Tiszta fejjel” kampány keretében A közúti ellenőrzések számának további növelése A fiatalokat megcélzó információs kampányok indítása Új, eddig nem használt csatornák felhasználása a meggyőzésben

Amit tenni fogunk a „Tiszta fejjel” kampány keretében Együttműködés a szórakoztatóiparral az üzenetek hatékony továbbítása érdekében Információcsere és együttműködés a pedagógusokkal, a D.A.D.A program továbbfejlesztése A rendőri állomány továbbképzése, motivációjának erősítése

Köszönöm a figyelmet.