A világ csodái. A világ csodái Machu Picchu Machu Picchu az egykori Inka Birodalom romvárosa Peruban – a világ talán legizgalmasabb és legfestőibb.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Dafen - Kína A "hamisítók" városa.
Advertisements

David De Rothschild, a brit Rotschild bankárcsalád örököse, pillepalackokból épített egy 18 méter hosszú katamaránt palackból. A hajó áprilisban.
Dél-Amerika.
Ausztráliai túra Az Ausztrál Államszövetség 6 szövetségi államból és 2 szövetségi területből áll, fővárosa: Canberra. A 6 szövetségi Új Dél Wales (New.
Klein Dávid.
A Föld képe, ahogyan az Apollo 17-ről látták.
A Rio de Janeiró-i Megváltó Krisztus szobra ma egész Brazília jelképe
CANAIMA NATIONAL PARK VENEZUELA Parque Nacional Parque Nacional.
Dél Amerika Dél-Amerika területe 17 840 000 km² a Föld felszínének kb. 3,5%-a ös adat szerint népessége több mint 371 000 000. Területe alapján a.
Cella Septichora.
Földünk harmadik legnagyobb területű országa Területe: km²
EUROPA A DUNA hosszában A Duna, mint a második legnagyobb folyó földrészünkön(az els ő a Volga) kilométer hosszan nyújtózik. A Fekete-erd ő ben.
Krisztus-szobor, Rio de Janeiro Song: Corcovado (Quiet Nights) Sung by: Astrud Gilberto Use the Mouse A világ új hét csodájának egyike By: Ney Deluiz.
Magyarország természeti kincsei
Magyarország természeti csodái
Magyarország természeti csodái
Talpon maradni.
FÖLDRÉSZEK.
Magyarország világörökségei
Cseh nyelvre fordította:
Készítette: Fröhlich Noémi
Tokaj turizmusa Készítette: Vaczkó Alex. Tokaji Borvidék A Tokaji borvidék vagy Tokaj-hegyaljai borvidék (röviden Hegyalja vagy Tokaj- Hegyalja)
Készítette:Szőke Gréta
27 juillet :04:10 h. Paques sziget Zulu kunyhók Dél-Afrikában.
SOK CSODA, AMIT NEM ISMERSZ
Világ legrégebbi még lakott városa
1. Egy széler ő m ű park építése a tenger közepén A XXI. század néhány mérnöki csodája.
Esztergom.
A kazároktól a volgai bolgárokig
Mi is az a világörökség? ..
A U S Z T R Á L I A.
Amazonas.
Ausztrália Egyenes Henrik.
Magyarország néhány diában
„Cápák” Földrajzi vetélkedő.
 A világ 20 legnagyobb légikikötője közül 14 itt található (Chicago,New York, Dallas, Los Angeles, Atlanta, STB....).
Olaszország.
Itt vagyunk mi.
Egyesült Királyság zászlaja: Egyesült Királyság címere:
A világ 20 -ik legnagyobb városa – Beijing, Kína 12 millió lakossal.
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, a közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
Phong nha barlang vietnám a világ legnagyobb barlangja
(REFLEXIONES) Auto. show Caño Cristales – Kolumbia.
Az ördög úszómedencéje. Az ördög úszómedencéje. A világ legijesztőbb és legcsodálatosabb fürdőhelye. A látvány és az élmény döbbenetes és magával ragadó.
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
Énekel: Luciano Pavarotti- ‘O Sole mio - Addio fiorito asil.
Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága
Zene: Plaisir d a mour Az indiai óceán szigetből álló, fős országa.
ÖRDÖGSZIGET.
Machu Picchu Az Öreg csúcs.
Szlovénia Készítette: Cseh Fanni.
ELKÉPESZTŐ! Vajon nem kellene ezt a nyolcadik világcsodának tekinteni? ELKÉPESZTŐ! Vajon nem kellene ezt a nyolcadik világcsodának tekinteni?
Készítette: Ipacs Cintia
A Latiméria.
 A nemzeti park a Természetvédelmi Világszövetség meghatározása szerint olyan terület, amelynek ökológiai egységessége megőrzendő a jelen és a jövő generációi.
A társadalmi gondoskodásra nevelés Résztvevő országok: Egyesült Államok Kanada Ausztrália Costa Rica Brazília Nagy Britannia Franciaország Magyarország.
Szeretnél átkelni egy ilyen Kattints!. Ha szeretnél látni egy lélegzetelállító tájat, akkor először bátran át kell menni a hatalmas szakadék felett ezen.
Hollandia, a vizek ura Készítették: Kovács Péter, Ferke Dominik, Gál Zsombor, Tőrös András (6.A)
A folyó élete.
Szeretnél-e átkelni egy ilyen
Ausztrália Dél keresztje csillagkép Egyesült Királyság zászlaja
Elsüllyedt világot rejt a Föld legnagyobb barlangja
Tartalom Obsah A kontinens nevének eredete Felfedezése
A VILÁG 50 csodája ..
Tutajozás a Dunajecen Készítette: Szabó Lilla
MAGYARORSZÁG NEMZETI PARKJAI
A világ hét csodája Természeti csodák.
CSODÁLATOS KÉPEK.
Krisztus-szobor, Rio de Janeiro
Segesvár június 8..
Előadás másolata:

A világ csodái

Machu Picchu

Machu Picchu az egykori Inka Birodalom romvárosa Peruban – a világ talán legizgalmasabb és legfestőibb fekvésű régészeti lelőhelye. A hely tervezése és építése mester-munkának tekinthető. A város valódi funkciója azonban mindmáig ismeretlen.

Grand Canyon

A Grand Canyon a Colorado folyó által kivájt sokszínű, meredek völgyszurdok az Amerikai Egyesült Államok Arizona államában. A Grand Canyont a Colorado folyó több mint 6 millió év alatt hozta létre. 446 km hosszú, szélessége 6,4 km-től 29 km-ig terjed, mélysége 1200 és 1800 méter közötti (legmélyebb pontja 1829 méter).

Nagy-korallzátony

A Nagy-korallzátony Földünk legnagyobb korallzátonya, a Korall-tengerben található, nem messze Északkelet-Ausztrália Queensland nevű államának partjaitól. 2000 km hosszan húzódik, 34,4 millió hektáron, és még az űrből is látható. Nagyjából 3000 korallzátonyból és körülbelül 900 kisebb-nagyobb szigetből áll.

Rio de Janeiro kikötője

Rio de Janeirót joggal tartják a világ egyik legszebb helyének. A látvány többek között az egyedülálló Cukorsüveg-hegyet, illetve a város jelképének számító Krisztus-szobrot is magában foglalja, mely a 704 méter magas Púpon, a Tijuca Erdei Nemzeti Park területén magasodó Corcovado-hegyen áll, ahonnan szintén kivételes panorámát nyújt a város.

Mount Everest

A Himalája részét képező Mount Everest a maga 8850 méteres magasságával a világ legmagasabb hegycsúcsa. A hegycsúcsot, ahol Kína és Nepál határvonala halad át, először 1953-ban sikerült meghódítani – ez az új-zélandi Edmund Hillary és a nepáli Tenzig Norgay nevéhez köthető .

Viktória-vízesés

A Viktória-vízesés két ország határán elhelyezkedő vízesés, melyet az őslakosok „mennydörgő füstnek” és „robajló füstnek” neveznek, mintegy 1708 méterével a világ legszélesebb zuhataga. 1989 óta az UNESCO Világörökség részét képezi, emellett mindkét ország nemzeti parkká nyilvánította a környékét.

Készítette: Ujvárosi Renáta, XI. D Köszönöm a figyelmet!  Készítette: Ujvárosi Renáta, XI. D Forrás: www.wikipedia.hu Zene: Coldplay-Paradise Csiky Gergely Főgimnázium, 2013