Patay Sámuel Általános Iskola és Óvoda portfóliója

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TÁMOP / TÁMOP / A kompetencia alapú oktatás megvalósítása Mosonmagyaróváron A pályázati kiírás forrását az Európai.
Advertisements

Matematika kompetencia
„Ezt egy életen át kell játszani”
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Társadalmi Megújulás Operatív Program Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben.
Tantestületi felkészítő nap
TÁMOP Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés
LKG–HEFOP Szakmai Nap, / Kompetensek leszünk!? Bánhegyesi Zoltán Leövey Klára Gimnázium
Tehetséges tanulóink szakkörökön, a több éve működő tehetséggondozó műhelyekben (természettudományos, környezetvédelmi), valamint a különböző szintű.
A kompetencia-alapú oktatás megvalósítása a Katedra Informatikai és Művészeti Szakközépiskolában HEFOP / /1.0.
Arany János Általános Iskola Kisújszállás, Kálvin u. 3.
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser „Kompetenciaalapú tanítási-tanulási programok elterjesztése a pedagógusképzésben” EKF HEFOP/2006/3.3.2 pályázat.
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser, dékán Kutatás-fejlesztés az EKF-en a kompetencia alapú tanárképzés támogatására A HEFOP projekt VII. Nevelésügyi.
A kompetencia-alapú oktatás bevezetése a kistokaji ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN Biztos alap, biztos jövő.
Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben pályázati felhívásához
Szűts József Általános Iskola
1. Tájékoztató az Oktatási Minisztérium HEF OP pályázati kiírásairól február 24.
TÁMOP Sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelése Befogadó intézmények Sárbogárdon
Matematika kompetenciaterület
Értékünk az ember – értékünk a gyermek!.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Az ÚMFT Társadalmi Megújulás Operatív Program által kínált feladatok és lehetőségek Puskás Aurél fejlesztési igazgatóhelyettes
A vezetőtanáron „innen és túl” Szivák Judit ELTE PPK
Innováció Kecskéd közoktatási intézményeiben
TÁMOP /08.2 Kompetenciafejlesztés innovatív intézményekben.
Változások – kompetenciafejlesztés az óvodai nevelésben
A gyakorlatvezető mentor
intézményi folyamat-szaktanácsadó
DEBRECENI EGYETEM Kompetenciaalapú tanítási-tanulási programok
HEFOP / /1.0 „Kompetencia-alapú tanítási-tanulási programok az Észak-alföldi régió pedagógusképzésében” A „KOTTA” projekt (Szabó.
. Vass Vilmos igazgató Programfejlesztési Központ Oktatási programcsomag - kulcskompetenciák „A tudásalapú információs társadalomért” Fővárosi Pedagógiai.
KOMPETENCIA- KOMPETENCIA- ALAPÚ OKTATÁS.
TÁMOP 3.1.5/ – 0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
Orosházi Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium
1 TÁMOP-3.1.4/08/2. A Zala Megyei Önkormányzat Pedagógiai Intézetének szolgáltatásai Zala Megyei Önkormányzat Pedagógiai Intézete.
TÁMOP ÚJ Oktatásszervezés -és várható hatásai Nagy Anna Magdolna Eger, szept.03.
Tudás + képességek + attitűdök ismeretekalkalmazás 20 m hosszúságú kerítéssel téglalap formájú konyhakertet kerítenek el. Ha a kert szélessége 4 m, akkor.
A halmozottan hátrányos helyzetű általános- és középiskolások nevelését/oktatását segítő pedagógiai rendszer Győr, Mosolits Lászlóné, Ildikó.
Együttműködés a HUMÁN TISZK és a Mérei Intézet között SÁRIK ZOLTÁN.
"Legyen az esély egyenlő ..."
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Társadalmi Megújulás Operatív Program Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben TÁMOP 3.1.4/08/2. – A kompetencia.
TIOK tapasztalatok a kompetencia fejlesztésről.
A pedagógus-továbbképzések helyzete és lehetőségei
Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
A KEZDŐ KÉPZÉSI SZAKASZ FEJLESZTÉSI IRÁNYAI ÉS LEHETŐSÉGEI Dr. Csonka Csabáné 2007.
Kompetensek lettünk? június 27..
 SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK VENDÉGEINKET  A TÁMOP Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben pályázat projektindító.
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
Vezeti: Szigetváriné Söjtöry Andrea
TÁMOP / „Karöltve” Integrációs közoktatási referencia intézmény kialakítása hálózati együttműködés keretében a Csertán Sándor Általános.
„Jót, s jól! Ebben áll a nagy titok!”
LÉPÉSRŐL – LÉPÉSRE program
Innováció Intézményi fejlesztés Egyenlő hozzáférés
Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
HEFOP/2005/2.1.5 ˝HALMOZOTTAN HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TANULÓK INTEGRÁLT NEVELÉSE˝ ˝KARÖLTVE˝ TANULÓBARÁT ISKOLAI EGYÜTTMŰKÖDÉS KIALAKÍTÁSA ZALA MEGYÉBEN.
Matematika Kompetenciaterület
HEFOP / /1.0 „Kompetencia-alapú tanítási-tanulási programok az Észak-alföldi régió pedagógusképzésében” A „KOTTA” projekt SCHMERCZ.
IGAZGATÓI BESZÁMOLÓ 2006/07 I. FÉLÉV. TARTALMI VÁZLAT AZ ISKOLA STATISZTIKAI MUTATÓI A KOMPETENCIA ALAPÚ OKTATÁSRA VALÓ ÁTTÉRÉS TAPASZTALATAI AZ INTEGRÁCIÓS.
TÁMOP / Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés –a szobi innovatív intézményekben.
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN.
Inklúziós Pedagógiai Fejlesztések Központja
Szaktanácsadói tevékenységek, kompetenciák
Hanák Zsuzsanna PhD Eszterházy Károly Főiskola
Készítette: Tóth Györgyné Szakmai konferencia HEFOP Felkészítés a kompetencia alapú oktatásra.
TÁMOP / Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - a felsőnyárádi óvodában Valló Péter intézményi folyamat szaktanácsadó
K OMPETENCIA ALAPÚ OKTATÁS. Háttér 2000 Lisszabon EU határozata 2004 Európai Bizottság dokumentuma Hazánkban: Nat Oktatási Minisztérium stratégiája Nemzeti.
Ki az a mentortanár? „az a pedagógiai gyakorlattal rendelkező tanár, aki tapasztalatai és a továbbképzésben szerzett speciális képzettsége eredményeként.
Jó gyakorlatok a közoktatás területén
Barcsák Marianna - KPSZTI
Előadás másolata:

Patay Sámuel Általános Iskola és Óvoda portfóliója „Mondd el, és elfelejtem, tanítsd meg és emlékezem rá, lehessek részese és megtanulom.”

Az alapkompetenciafejlesztés keretében, iskolánkban négy területen indult el tartalmi innováció a programfejlesztéssel. Óvodai nevelés, Szövegértés-szövegalkotás, Matematikai-logikai kompetencia, Szociális, életviteli és környezeti kompetenciák,

Közoktatásunkban a tudáson a készségek, képességek és tartalmi elemek azon együttesét értjük, amelyeket a tanulóknak el kell sajátítaniuk . A kompetenciát úgy kell tekinteni, mint olyan általános képességet, amely a tudáson, a tapasztalaton, az értékeken és a diszpozíciókon (hajlamon, készségen, hajlandóságon, beállítódáson) alapszik, és amelyet egy adott személy tanulás során fejleszt ki magában. A tanulás tanulása kulcsfontosságú tényezővé vált a mindenhol a világon.

Fő cél:kompetencia alapú pedagógiai gyakorlat meghonosítása: Ezt kifejlesztett oktatási programcsomagok segítik . Továbbképzési programok kialakítása, ahol a pedagógusok a kompetencia alapú képzéshez szükséges felkészültséget szerzik meg.. Pedagógiai módszertani kultúra megújítása A módszertan alkalmazásához elengedhetetlen eszközellátás biztosítása. Az egyes feladatok ellátásához szükséges informatikai szolgáltatások fejlesztése

Az alábbi módszertani elemek segítik a kompetenciaterületeket: Tanórai differenciálás heterogén csoportban, Kooperatív tanulás, Tevékenységközpontú pedagógiák eszközei, A drámapedagógia eszközei, Egyéni és csoportos projektmunka, Hatékony tanuló megismerési és segítő technikák, pedagógiai diagnózis, Multikulturális tartalmak, interkulturális nevelés, Óvoda-iskola átmenet támogatása. Prezentációs technikák elsajátítása, alkalmazása

A programcsomagok jellemzői, hogy moduláris felépítésű és lépésről lépésre kialakuló kínálatával időben átfogja majd az 1-12. évfolyamok teljes tanulási időszakát. Háromféle programcsomagról beszélhetünk: Az A-típusú,azaz vertikális: tartalmában teljességében lefedi a műveltségterületet A B -típus horizontálisan, kereszttantervi rendszerként működik. A C-típus a tanórán kívüli foglalkozásokra ajánlott programok gyűjtőneve.

Fő célkitűzésünk: Nem felzárkóztatjuk a gyermeket egy átlagszintre, hanem minden gyermeket a maga módján, a maga ütemében, a maga képességei szerint a lehető leginkább megfelelő módszerrel, eljárással, eszközzel juttatjuk fejlődéshez.

Óvodai nevelés

Szövegértés-szövegalkotás

Matematikai-logikai kompetencia

Szociális, életviteli és környezeti kompetenciák

Sikerrel veszünk részt, még az alábbi programokban: Út a középiskolába - Útravaló Ösztöndíjprogram A hátrányos helyzetű tanulók integrációs és képességkibontakoztató felkészítésének pedagógiai rendszere (IPR)

Út a középiskolába A részt vevő tanulók felkészítése érettségit adó középiskolában való továbbtanulásra A tanulót egy mentori feladatokat ellátó tanár segíti tanulmányai során, és felkészíti érettségit adó középiskolában való továbbtanulásra. A program során mind a mentor, mind a tanuló ösztöndíjban részesül A programon kívül a kisiskolai környezetre jellemzően, egyéni mentorálásra van lehetőség, így a középiskolai előrehaladását nyomon tudjuk követni, a közvetlen napi kapcsolatot kihasználva.

Integrációs pedagógiai rendszer (IPR) A pedagógiai rendszer részét képezi a tanterv, a ráépülő tanítást-tanulást segítő és értékelő eszközrendszer, a gyakorlati alkalmazást lehetővé tevő, illetve segítő akkreditált pedagógusképzési és -továbbképzési kínálat, valamint a pedagógiai szakmai szolgáltató tevékenység. Az integrációs felkészítés pedagógiai rendszere az iskolák életébe egy speciális szempontot, az együttnevelés szempontját emeli be, mely átstrukturálja a pedagógiai rendszer fogalmának hagyományos kereteit.

Szabadidős programok A gyermekek iskolai nevelésén keresztül, igyekszünk hatást gyakorolni a szülők életvitelére is. Pozitív változást szeretnénk elérni a közös szabadidős programok adta lehetőséggel. Ünnepek Kirándulások Kézműves foglalkozások Szabadtűzön való főzés, bográcsozás Közös sporttevékenység Nagy sikerrel zártuk a „Tárt kapus” rendezvénysorozatot Versenyeket is nyitottá teszünk, ezzel biztosítjuk a nyilvánosságot Ismeretterjesztő előadások

Szabadidős programok

Szabadidős programok

Szeretettel várunk minden érdeklődő kollegát a rendezvényeinkre! Kompetencia alapú oktatási programok alkalmazása, óvodai, szövegértés-szövegalkotás 1-4. évfolyam, matematikai-logika 1-8. évfolyam, szociális, életviteli és környezeti kompetencia fejlesztés, bemutató foglalkozásaira. Amennyiben felkeltettük érdeklődésüket, kérjük keressenek fel bennünket! web: pataysamuel.xoo.hu; 2010-től: www. pataysamuel.hu e-mail: szabadkane@freemail.hu tel: 06-47-586-001 fax: 06-47-386-045 cím: 3926 Taktabáj, Alkotmány út 39.