Budapesti Esélyegyenlőségi Koordinációs Iroda –

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Kompetencia és Tanácsadó Központ bemutatása Tóth Zsófia Kata Szociális Szolgáltatásokért Egyesület Pécs, október 28.
Advertisements

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
25 ÉV A TEHETSÉGEK SZOLGÁLATÁBAN MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG KONFERENCIÁJA PÉCS SZEPTEMBER KORMOS DÉNES A NEMZETI TEHETSÉGÜGYI KOORDINÁCIÓS.
 A pedagógiai munkát segítő feladatok jogszabályi környezetének ambivalenciája: • A nevelési és oktatási intézmények működéséről szóló 11/1994. MKM rendelet.
A szociálpedagógus segítségnyújtásának formái a Kollégiumban
Támop / Vas Megyei Önkéntes Centrum Központban az önkéntesség március1.
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szövetsége. • Székhely: Zalaegerszeg • Alapítás éve: • Tagok: civil szervezetek, alapítványok, klubok • Fő tevékenység:
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
SZEREP TANMŰHELY ESÉLYEGYENLŐSÉGI RENDEZVÉNY március 25. West Hungary Humán Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.
A kompetencia-alapú oktatás bevezetése a kistokaji ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN Biztos alap, biztos jövő.
A Lisszabon-folyamat és az oktatás képzés nemzeti politikája Dr
„A szakképzés koordinációjának lehetőségei a Dél-Dunántúli Régióban” Egy konferencia „beharangozója”
A CIVIL SZERVEZETEK ÉS A MAGYAR NEMZETI VIDÉKI HÁLÓZAT JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI CIVIL SZERVEZETEK IV. KONFERENCIÁJA Szolnok, március 22. DR. BARANCSI.
ENSZ Egyezmény a Fogyatékossággal Élő Személyek Jogairól Diszkriminációk a társadalomban és jogi kezelésük.
ENSZ - ECOSOC EU EU Bizottság - AGIS Európa Tanács Szervezett, határokon átlépő bűnözés elleni harc Társadalmi-közösségi bűnmegelőzés az újszerű és a tradicionális.
TÁMOP /A – RÉV projekt ORSZÁGOS MUNKAERŐ-PIACI SZOLGÁLTATÓ ÉS SZAKMAI TÁMOGATÓ HÁLÓZAT III. ORSZÁGOS HÁLÓZATI TALÁLKOZÓ Budapest
Lorem ipsum Széchenyi Programirodák bemutatása ELTE Innovációs Nap február 23.
VERSENYKÉPES DEBRECENI EGYETEM Karrier- és alumni szolgáltatások továbbfejlesztése a Debreceni Egyetemen Alprojekt-vezető: Pilishegyi Péter DE hallgatói.
A szociálpedagógus feladatai a Deák Ferenc Középiskolai Kollégiumban
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
Kisújszállás: itt mindenkire szerep vár TÁMOP A közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában.
8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi u. 10. A TÁMOP projekt szerepe és feladatai Nyugat-dunántúli régióban.
A diákok/fiatalok és az aktív államporság „Civil szervezetek és a közoktatási intézmények közösségi kapcsolatai” Salgótarján, január 29.
A referenciaintézmények feladatai, hatáskörei
kiemelt projekt bemutatkozása
A Safer Internetplus Program célja és területei eContentplus és Safer Internetplus Nemzeti Információs Nap Budapest, április 18. Simor Gabriella,GKM.
2008. március 27. Magyar Tartalomipari Szövetség – A/016 – EQUAL IT-mentor projekt.
Esélyegyenlőség a dokumentumokban és a gyakorlatban Budapest, November 10.
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
Szakmai tanulási utak Előadás S truktúrák és folyamatok szekció SZABÓNÉ DR. BERKI ÉVA szakképzési és felnőttképzési szakértő VII. Nevelésügyi Konferencia.
Teleházak pályázati lehetőségei. TIOP 3-as prioritás A munkaerő-piaci részvételt és a társadalmi befogadást támogató infrastruktúra fejlesztése
Az EU-s hálózati munka tapasztalatai a hajléktalan- ellátásban FEANTSA
NŐ az ESÉLY! Esélyegyenlőségi program Zala megyében A projekt az Európai Unió és a Magyar Köztársaság támogatásával valósul meg.
„Beszélgessünk Európáról” programsorozat MeH EU Kommunikációs Főosztály Dániel Anna Békés, március 18.
Az Esélyegyenlőség és az ESZA alapelveinek érvényesítése Európai Unió Magyarország -Budapest Európai jogfejlődés Luxemburgi és Lisszaboni folyamat.
A „KONTAKTUS” Dél-dunántúli Regionális Közoktatási Hálózat Koordinációs Központ feladatai, működése Matókné Misóczki Mária Projektigazgató.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Dr. Fodor Imréné Pécsi Regionális Képző Központ igazgatója
Az európai országok eredményei és tapasztalatai Szigeti Tóth János © Magyar Népfőiskolai Társaság 2009.
Szigeti Tóth János © Magyar Népfőiskolai Társaság 2009.
"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP /
Hálózatépítés és fejlesztés Heves és Besztercebánya megyében, valamint az ehhez kapcsolódó partnerségi programok generálása és fejlesztése HUSK/0901/1.5.1/0233.
„Míg élsz, egyre tanulj, és soha abba ne hagyd.” Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos.
A KEZDŐ KÉPZÉSI SZAKASZ FEJLESZTÉSI IRÁNYAI ÉS LEHETŐSÉGEI Dr. Csonka Csabáné 2007.
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
„Kiút a hátrányos helyzetből” c. projekt innovatív elemei.
Civil szervezetek kapcsolatai Egészségügyi Szakdolgozók Együttműködési Fórum Alapítás 2001.
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / Kinek áll érdekében? - KERETRENDSZER az egész napos iskola nevelési-oktatási.
A „soft law” hatása az oktatás és képzés szabályozására az európai integráció tükrében dr. Várnagy Péter egyetemi docens PTE FEEK.
A HEFOP / /4.0 „A társadalmi befogadás elősegítése a szociális területen dolgozó szakemberek képzésével” projekt keretében tervezett.
A Mozgássérültek Állami Intézetének bemutatása Február 22. Kogon Mihály igazgató.
Konzorciumi együttműködés
Mire jutottunk? HEFOP Albert Fruzsina, vezető monitor.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
A MARCALI JÁRÁSI FELZÁRKÓZÁSI KEREKASZTAL ÜLÉSEINEK MUNKARENDJE.
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet AZ ÖKOISKOLA HÁLÓZAT HELYZETE ÉS TERVEI Varga Attila
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
A projekt megvalósítását támogatja a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsa „A legkisebb ellenállás” – bűnmegelőzés a szépkorúak körében BM –
1 Felelősségvállaló szereplő avagy mit tehet a könyvtár a fogyatékosok érdekében.
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
Matókné Misóczki Mária Projektigazgató Szekszárd
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
Az LMBTI-személyek egyenlőségének előmozdítása az Európai Unióban
Előadás másolata:

Budapesti Esélyegyenlőségi Koordinációs Iroda – Esélyek Háza

Országos Esélyegyenlőségi Hálózat Esélyegyenlőségi Kormányhivatal hozta létre az EH hálózatot. Ma már valóban országos hálózat, Pest megye kivételével, minden megyében megtalálható A Budapesti Esélyek Háza 2004. Február 29-én alakult. Köztársasági Esélyegyenlőségi Program mikor, miről szól nagyjából természetes szövetségesekkel, mint az önkormányzati szereplőkkel, munkaadói, munkavállalói szervezetekkel, egészségügyi, szociális területek szakmai irányítóival, rendőrséggel, civil szervezetekkel való együttműködés

Esélyek Háza kiemelt célcsoportjai: Fogyatékossággal élők Gyermekek Idősek Nők Nemzeti, etnikai, és vallási kisebbségek

Esélyek Háza feladatai helyi szinten a már működő, az esélyegyenlőség profiljába tartozó szervezetek, intézmények összefogása Képzések Együttműködések kialakítá-sa Szakmai konferen-cia Tanács-adás Pályázati tanácsadás Fórum Adomány-szervezés Hírlevél

Esélyegyenlőség megteremtése a társadalomban Amiért küzdünk: Esélyegyenlőség megteremtése a társadalomban

A Budapesti Esélyek Háza feladatai Szakmai együttműködés civil és nem civil szervezetekkel Koordinálás, támogatás Tanácsadó tevékenységek (jogi és szociális tanácsadás) Módszertani feladatok (kutatás) Információszolgáltatás

Rendszeres programjaink: Szakmai konferenciák Fórumok Kiállítások Munkacsoportok Tréningek, képzések

Az „Egyenlő esélyek mindenki számára” európai év (2007) – az igazságos társadalom irányában

Célja: az EU és a tagállamok négy kiemelt célkitűzés mentén (jogok, képviselet, elismerés, tiszteletben tartás) közösségi és tagállami akciók segítségével hívják fel a figyelmet az esélyegyenlőség érvényesítésére, a sokféleség tiszteletére, valamint a hátrányos megkülönböztetés minden formája elleni fellépés szükségességére.

Az Európai Év célja, hogy az Unió polgárai még inkább tisztában legyenek az esélyegyenlőséghez és a hátrányos megkülönböztetés nélküli élethez kapcsolódó jogaikkal és kötelezettségeikkel is.

Teendők: Figyelemfelkeltő akciók, találkozók, információs és népszerűsítő kampányok szervezésére. Kutatások és tanulmányok készítése

A Budapesti Esélyek Háza programjai az Esély Év keretében: Esélyekkel a kompetencia fejlesztésben - kompetencia pedagógián és kutatásokon alapuló képességet és készséget mérő diagnosztikus teszt és ráépülő fejlesztő eljárások, módszerek széles körű prezentálása pedagógusok számára. „Mesélek az esélyekért” - Nagycsoportos óvodások számára nemzetiségi, tradicionális kultúrát áthagyományozó mesék olvasása és feldolgozása az adott kultúra képviselőjével a toleranciára nevelés érdekében. - Az óvópedagógusok számára érzékenyítő tréning.

Partnerség fejlesztés az esélyek növelése érdekében (tréning) Civil szervezetek és intézmények által nyújtott szolgáltatások bővítése megerősítése, a hatékonyság növelése a saját és klienseik esélyeinek növelése érdekében.

Kompetencia fejlesztéssel a képességekért „Játszva fiatalodj” Budapest idős klubjainak és gondozóközpontjainak munkatársai és idősekkel foglalkozó civil szervezetek képviselői részére tréningsorozat szervezése időseknek szóló közösségi játékok témakörben. Az alkalmak során a csoportvezetés technikái mellett az időskort megnehezítő problémák (érzékszervek, memória állapotának gyengülése) prevencióját, korrigálását célzó tréningfeladatok is szerepelnek. Kompetencia fejlesztéssel a képességekért a DIFER teszt és a hozzá kapcsolódó képességet fejlesztő módszer széles körben való elterjesztése hozzájárul ahhoz, hogy az oktatási intézményekben folyó pedagógiai tevékenységet, így különösen az alapkészségek, képességek fejlődését rendszeresen mérhessék, és értékelhessék. Konferencia .

„Láthatatlan világ” - A Budavári Labirintus ad helyet a program megvalósításának, ahol megfelelő terepet tudunk kialakítani különböző célcsoportjaink számára, ahol minden résztvevő saját maga tapasztalhatja meg a láthatatlan világ akadályait. A résztvevők különböző játékos és kevésbé játékos formában ismerhetik meg a vakok mindennapjait.

Budapesti Esélyegyenlőségi Koordinációs Iroda Elérhetőségeink: Budapesti Esélyegyenlőségi Koordinációs Iroda Cím: 1077. Bp. Wesselényi u. 17. I.emelet Tel: 461-0600, 461-0656 Fax: 461-0601 E-mail: bpeselyekhaza@erzsebetvaros.hu

Köszönöm a figyelmet!