Egyesületünk Karniai Alpok túráját követően a Doberdói dombság tetején lévő St. Michele falu felett elterülő I. világháborús emlékhelyre utazott.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az olasz diákok megérkezése Az első napon, mikor az olasz diákok megérkeztek, két csoportban ismerhették meg közelebbről is a magyar a nyelvet. Később.
Advertisements

Női viselet.
JÁSZKISÉRRŐL KÁRPÁTALJÁRA Történelmünk nyomában Kárpátalján - nemzettudat formáló kirándulás -
Az ÉFOÉSZ, az ENSZ és az Inclusion International nevű nemzetközi szervezet támogatásával, júniusában, modellkísérleti programot indított Tapolcán.
A HŐSÖK KÖNYVÉNEK ÁTADÁSA I.RÉSZ. A HŐSÖK KÖNYVÉT AZ EGYESÜLET ÁTADJA A ÉRD VÁROSÁNAK.
KIRÁNDULÁS ÓFALUBAN II. rész május 8.
Erzsébet Amália Eugénia
Olaszország Egy emléktúra képei
Képes Beszámoló Természetvédelem éve 2011 A természet, mely körülvesz és kiszolgál bennünket, melyben élünk, és amit védeni, az utókornak megőrizni kötelességünk.
Budapesti Természetbarát Sportszövetség
Legyen az év fája Europában ! A csíkszentléleki hársfa.
Kőröstetétlen.
MEGHÍVÓ Természetvédelem éve 2011 A természet, mely körülvesz és kiszolgál bennünket, melyben élünk, és amit védeni, az utókornak megőrizni kötelességünk.
8.C OSZTÁLY KÉSZÍTETTE: KUTTOR CSABA. TALÁLKOZÁSUNK M ár óvodában is összetalálkoztunk, de más-más csoportokban voltunk. Az 1. osztályban találkoztunk,
INDIVISIBILITER ET INSEPARABILITER? Státustörvények és honosítás Európában Készítette: Szabó István.
Rohonci történet.
PRÓBÁLJ KI ÚJ SPORTOKAT VÁLASSZ ÚJ KIHÍVÁSOKAT.
Prof. emer. Dr. Monos Emil, a Semmelweis Egyetem Baráti Körének elnöke megnyitja a táblaavató ünnepséget.
MINDENSZENTEK A Mindenszentek (latinul: Festum omnium sanctorum) a katolikus és ortodox keresztény egyház ünnepe. A katolikus egyház november 1-jén,
Megmagyarázhatatlan parajelenségek (amit nem láttál attól még létezhet)
MEGHÍVÓ szombat Budai arborétum alsókert Fotó: Telek Gy Zene:Faragó”Judy”István Vén Budai hársfák /részlet/
Muziek - The Shadows MEGHÍVÓ Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület Látogatóközpont és tanösvény Szombat Foto:Telek.
„Bp. TESZ Első járőr” emléktúra Szombat Meghívó.
2009-ben változás történt Emlék obeliszket emeltek A II. világháború áldozatainak emlékére. A Budapesti Természetbarát Sportszövetség hagyományosan.
Budapesti Természetbarát Sportszövetség
Kattints A Budapesti Természetbarát Sportszövetség Bizottságai, Egyesületei, Szakosztályai, idén is Mikulástúrán találkoznak a Mikulással a Budai hegyekben.
MEGHÍVÓ A BTSSZ Természetvédelmi és Természetismereti Bizottsága, és a Pest Megyei Természetbarát Szövetség szeretettel meghív minden kedves Természetjárót.
Szombat Klastromkút, emléktúra A Budapesti Természetbarát Sportszövetség rendezvénybizottsága 2011-ben is megrendezi a hagyományos emléktúrát.
MEGHÍVÓ Természetvédelem éve 2011 A természet, mely körülvesz és kiszolgál bennünket, melyben élünk, és amit védeni, az utókornak megőrizni kötelességünk.
Mindenkiért akik már nincsenek közöttünk egy-egy gyertya égjen.
MEGHÍVÓ Vasárnap Sas-hegy Természetvédelmi terület Fotó: Telek Gy Zene:Faragó”Judy”István Vén Budai hársfák /részlet/
Kattints A Budapesti Természetbarát Sportszövetség Bizottságai, Egyesületei, Szakosztályai, idén is Mikulástúrán találkoznak a Mikulással a Budai hegyekben.
2012.november 1. Mamutfenyőknél november 3-án Magaskő-Kőfejtőnél.
Képek beillesztése. A beszúrandó képnek abban a mappában kell lennie, ahol a html oldalad forráskódja található! Először mindig a képet szúrjuk be, majd.
Diplomáciai protokoll
PEDAGÓGIAI PROGRAM A KATONAI EMLÉKPARKBAN
Kistelek községben 1927-re készült el az első világháborúban elesett hősök tiszteletére épült emlékmű. A településről 1933 férfi vonult ki a frontra az.
Bihar az I. Világháború előtt, alatt és után
Szeged I. világháborús emlékhelyei
1956-os forradalom.
Mit tehetsz a ik évi áthozattal? PRÓBÁLJ KI ÚJ SPORTOKAT.
Temesvári Emlékhelyek Temesvár nem volt csatahelyszín, ezért csak elvétve találunk első világháborús emlékhelyeket.
MEGHÍVÓ Természetismereti kirándulás a főváros első Kossuth-szobrához Vasárnap Foto:Telek és internet Zene: Giovanni.
BENI B E N I BENI TÖRTÉNETE ÚGY KEZDŐDÖTT, MINT EGY MESE, VAGY MINT EGY ÁLOM… ÉLT BUDAPEST XVI.KERÜLET VILLŐ U. 9.SZÁMÚ HÁZBAN EGY CUKRÁSZMESTER ÉS A.
I. Világháború Emlékpont A szegedi Csonka János Műszaki Szakközépiskola udvarán található emlékmű, az I. Világháborúban elesett tanárok és diákok emlékére.
Muziek - The Shadows MEGHÍVÓ Természetismereti kirándulás Ferenc-hegy és Szemlőhegyi barlang felszíne Szombat Foto:Telek.
Elköszönés Bognár Máriától Nem búcsúztunk, csak elköszöntünk án a Középmagyarországi regionális értekezleten.
KAPOSMÉRŐ Készítette: Diarráné Kiss Enikő SZIE-GTK Gazdálkodási és Menedzsment Szak Levelező Tagozat I.évf.
3. Feladat Szélességi Bejárás FZGAF0 – Pintér László.
Székelykeresztúr Március 15.. Sokan gyűltek össze Székelykeresztúr központjában az 1848– 49-es forradalom és szabadságharc emlékére rendezett.
Naplás–tó és környéke Tabáni és Gellérthegyi kirándulás.
A Pun-Római háborúk.
A gyerekek így képzelik el az I. Világháborút
Rendezvényszervezés II. Előadó: Horváth Attila alezredes szeptember 15.
„Boldogok vagytok, amikor gyaláznak és üldöznek titeket, „Boldogok vagytok, amikor gyaláznak és üldöznek titeket, és hazudozva és hazudozva minden rosszat.
MEGHÍVÓ Budai várhegy alja Természetismereti séta
Falavató ünnepség november 16..
CÉLUNK Kinizsi Pál életeseményeihez kötődő magyar közösségek együttműködése Nagyvázsony: Kinizsi legkedvesebb lakhelye Székelyföld, Firtosváralja, Gidófalva:
MEGHÍVÓ Természetismereti kirándulásra és találkozóra vasárnap
Készítette: Kis Cintia Csenge 7.a
„Bp. TESZ Első járőr” emléktúra.
Helyi védett értékek bemutatása a
Gánti körtúra Készítette: Szabó Lilla
A gyerekek így képzelik el az I. Világháborút
egyetemi ünnepségek Botanikus kerti emlékszobornál 2016, október 23
MEGEMLÉKEZÉS Kopasz Márta Céhünk lelkes tagja tanácsaival nagyon sokat segített indulásunk éveiben. A művésznő szülőházán születésének 105., halálának.
MINDENSZENTEK.
METAKOMMUNIKÁCIÓ. Ismétlés Minden jel, ami önmagán túlmutat, ami önmagánál többre utal. A jelet nem az teszi jellé, aki adja, hanem az, aki „veszi”.
MINDENSZENTEK.
„Csillagpont Kórház” létrehozása a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban TIOP /2F/ Nyitórendezvény Alapkőletétel.
Előadás másolata:

Egyesületünk Karniai Alpok túráját követően a Doberdói dombság tetején lévő St. Michele falu felett elterülő I. világháborús emlékhelyre utazott. Felkerestük az emlékhely osztrák és közös olasz-magyar emlékművet, ahol ünnepélyesen elhelyeztük a Magyar Természetbarát Szövetség és az Olajipari természetbarát SE koszorúit és főhajtással tisztelegtünk a hősök emlékének.

Az immár harmincötödig ízben megtartott megemlékezésen harmadszor vettünk részt. Az ünnepség zászlófelvonással kezdődött, mely az olasz, a magyar és az osztrák Himnusz hangjai, a delegációk zászlóinak meghajtása mellett történt.

A résztvevők ezt követően az osztrák hősök emlékművéhez vonultak. Innen vonultunk át a közös olasz-magyar emlékműhöz ahol a a Budapesti Természetbarát Sportszövetség és az Olajipari Természetbarát Sportegyesület képviseletében elhelyeztük koszorúnkat.

Mindkét helyszínen a beszédek lényege az volt, a hősök emlékét meg kell őrizni a későbbi generációk számára, hogy ne ismétlődhessen meg az öldöklés. Békében éljünk egymás mellett.

Ezután az olasz alpinisták és az osztrák hagyományőrzők díszes öltözékében körben állókat először a közeli két helység polgármestere, majd a delegációk vezetői üdvözölték.

Hazánk képviseletében Urbán László sporttársunk olasz nyelven mutatta be küldöttségünket és üdvözölte a jelen lévőket.

Az olasz és az osztrák üdvözlések azonos mondattal zárultak: „Viszontlátásra jövő szeptemberben!”.

A program juniális jelleggel folytatódott, melynek során olasz és osztrák vendégekkel folytattunk baráti beszélgetést. Quitt András