Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

MINDENSZENTEK A Mindenszentek (latinul: Festum omnium sanctorum) a katolikus és ortodox keresztény egyház ünnepe. A katolikus egyház november 1-jén,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "MINDENSZENTEK A Mindenszentek (latinul: Festum omnium sanctorum) a katolikus és ortodox keresztény egyház ünnepe. A katolikus egyház november 1-jén,"— Előadás másolata:

1

2 MINDENSZENTEK

3 A Mindenszentek (latinul: Festum omnium sanctorum) a katolikus és ortodox keresztény egyház ünnepe. A katolikus egyház november 1-jén, az ortodoxia pedig egy héttel később tartja.

4 Az ünnep, és az azt követő halottak napja - egyházi jellegén túl- fokozatosan általános népi megemlékezéssé is vált. Ilyenkor mindenki kilátogat a temetőbe, meglátogatja elhunyt hozzátartozóit. Megtelnek a sírok őszirózsával, krizantémmal, az elmúlás jelképes virágaival. Az emberek gyertyát gyújtanak, és elveszített szeretteikre emlékeznek.

5 Halottak napját november 2-án 998 óta tartja meg az egyház. E napon gyertyákat, mécseseket gyújtunk elhunyt szeretteink emlékére. Aki ezeken a napokon nem tud kimenni a temetőbe, az otthon gyújt gyertyát.

6 Fogadd tőlem ezt az üzenetet együttérzésem jeléül, az eltávozott Szeretteid emlékére!

7 Ezek a gyertyák a Családért és a Rokonokért lobogjanak.

8 Ezek pedig a barátokért.

9 Kérlek Téged, hagyd haladni ezeket a gyertyákat tovább, hogy Mindenszentekre eljussanak Mindenkihez!


Letölteni ppt "MINDENSZENTEK A Mindenszentek (latinul: Festum omnium sanctorum) a katolikus és ortodox keresztény egyház ünnepe. A katolikus egyház november 1-jén,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések