Avagy egy hét másképpen 2011/2012. tanév 5. évfolyam SZÜLŐFÖLDÜNK PROJEKT.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Felvidéken jártunk Indulás • május 7.én 23 fővel indultunk szlovákiai célpontunk felé. A korai indulás nem törte jó kedvünket,
Advertisements

Szakmán innen, szakmán túl Kirándulás a Felvidékre.
Hosszú útra indultunk…
Erre a csodaszép kirándulásra összesen 16 tanuló és 1 tanár jutott el.A királyhalmi iskolából 1o tanuló,Hajdúnánásról pedig 6 diák és az egy tanár Csorba.
JÁSZKISÉRRŐL KÁRPÁTALJÁRA Történelmünk nyomában Kárpátalján - nemzettudat formáló kirándulás -
(Bedekovics Péter: London)
„Legyél te is természettudós”
„Vár állott, most kőhalom…”
Táborban voltunk … – folytatás 2
A Garay János Gimnáziumban
Pápa Városi Televízió.
Napköziotthonos Óvoda Jánkmajtis
MKE 44. Vándorgyűlése Helyismereti Szekció Győr, július 13. péntek Magdics Erika Szabadhegyi Magyar-Német Középiskola, Győr.
KÉPZŐ- ÉS IPARMŰVÉSZET
Marosits József.
A Z IKCS TEVÉKENYSÉGE TÁMOP integrÁLOM Kovácsné Borbély Zsuzsa.
Zrínyi Ilona Általános Iskola
COMENIUS KINCSESSZIGET Erdélyi találkozó
SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM Egyetemi Könyvtár és partnerei pályázata TÁMOP /1. CONTENTA "24 óra" - A minőségi oktatás és hozzáférés támogatása a szegedi.
Zelk Zoltán Általános Angol- Német Kéttannyelvű Iskola
A mai nap programja ig Köszöntő Polgármester Úr 5 perce Gyorsított tanév előkészítő információáradat ig integrációt segítő.
BUMMMM Eredmény:a fény hiány miatt a hínár szén-dioxidot termelt emiatt a káposztalé elsavasodott. befőttes üveg.
A program az Informatika - Számítástechnika Tanárok Egyesülete TÁMOP / , a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó.
Üzleti Szakközépiskola 12. A osztály "Azokért élünk, akiket szeretünk, azokért, akik igaznak tartanak. A jövőnek élünk: a szépért s jóért, amit.
VEZETÉKNÉV KERESZTNÉV Iskolaválasztási tanácsadás STEVANYIK LÁSZLÓ.
„EU-s tartalmak az oktatásban" Pedagógustovábbképzési program Budapest, 2008 április 1 MIT KEZDÜNK AZ EU-VAL? Az unió megjelenési formái az oktatási intézményekben.
2013/2014. tanév Tanévzáró kollégiumi közgyűlés május 21.
NYME Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Szombathely
Nomád tábor Magyarkanizsán augusztus Egy kilenc gyerekből és kísérőként Dobszay Ambrusból álló kis csapat indult Magyarkanizsára élmény-táborba.
Rocket team Hajdúszoboszló Engedjék meg, hogy néhány percben bemutassuk a Hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Általános Iskolát.
MÁTRA MÚZEUM.  Projektünk következő állomása a gyöngyösi Mátra Múzeum volt. Az iskolánkból gyalog érkeztünk meg.  Nagy izgalommal vártuk a mai foglalkozást,
Siketmisszió. Siketmisszió - Protestáns Teológiai Intézet Nagy hagyományokkal rendelkező 1888-ban alapított állami intézmény óvodát és iskolát valamint.
Projekt 9.B. Remondis  A hétf ő i napon meglátogattuk a helyi szeméttelepet, ahol megnézhettük, hogyan szelektálják és tárolják a hulladékokat.
„Szolnok a vizek városa” Összefoglaló a héten tanultakról.
A 9.B projekt hete. Első nap: REMONDIS  Megtudtuk, mi történik a hulladékkal miután a kukába került.  Megnéztük a kézi hulladékválogatót.  Csoportvezetőnk.
Zrínyi Miklós Általános Iskola
A következőkben néhány képet láthatnak, amelyek bepillantást engednek a záró találkozó egyes eseményeibe, hangulatába, melyen 9 országból vettek részt.
Bánki Hírmondó.
Comenius project. 3-kor indultunk az iskola elől kisbusszal a reptérre, ahová 4-kor érkeztünk ki. A rep- téren jól teletömtük ma- gunkat KFC-s kajával.
Péntek!!!. 1. állomás: Kolozsvár Házsongárdi temet ő : A temet ő ben fényképezkedtünk és sétáltunk. A Házsongárdi temet ő arról kapta a nevét hogy el.
TÉMAHÉT SZÜLŐFÖLD A 8.B. OSZTÁLY PROGRAMJA GROMA LEVENTÉNÉ VEZETÉSÉVEL.
„Családi időutazás” TÁMOP-projekt 1. félév január – május KŐRÖSI.
Szakmai beszámoló TÁMOP B-13/ Partnerség és hálózatosodás „Az iskola közös ügyünk” „Ki tud többet Szorgalmatosról?”
Más lettem? Más lettem. Polgár Fanni
3. Projekthét (: Sünidő :). Hétfő Az első napot a Zagyvaparton töltöttük.
Angliai gyakorlat Készítette: Merhelik Ákos. Szállás hely A szállás hely nagyon tetszett. Külön szobát kaptam. A házigazda nagyon rendes volt. Az étellel.
KOLLÉGIUMI KÖZGYŰLÉS május /2015. TANÉV II. félév értékelése.
IRODALMI KINCSKERESÉS ERDÉLYBEN! Agg Anna Bajorfi Eszter Fekete Antónia Németh Cintia.
Határtalanul. 1. nap Utazás 04:15-kor indultunk el Győrújbarátról. 11-kor már a határon voltunk. A vámosok mindenkinek elkérték a személyi igazolványát,
Emlékezzünk azon Évfolyamtársainkra
Bánki Hírmondó Szeptember. SZEPTEMBERBEN TÖRTÉNT…
Szakmai gyakorlat Szarvas április 3. – 16. ERASMUS+ Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvoda, Bölcsöde.
Tanévzáró ünnepség Nyárády Mihály Általános Iskola Ramocsaháza június 23.
Örökségünk a Rábaköz Projekt a Digitális Témahét keretében Csorna,
ÁLLATI HETEK HÁROM HETET MEGHALADÓ PROJEKT. A TÉMA: Állatok és állatvédelem A TÉMA: Állatok és állatvédelem.
Projekt hét a Békésyben decemberében „A globalizáció veszélyei, környezettudatos élet”
„Mutasd, csinálom, tudom, nem adom fel” tanári továbbképzési program Malaga Február
A tanulói létszám: 655 fő Szakmák: Cukrász Pincér Szakács.
SZIPORKA ORSZÁGOS MATEMATIKA VERSENY 2017.
Kandó Kálmán Szakközépiskola és Szakiskola
Erdély.
Ételkészítés sváb hagyományok alapján
Készítette: Barna Alexandra Csordás Rita
A királyréti kirándulás Azért tetszett a kirándulás, mert utaztunk kisvonattal is. Amikor leszálltunk a kisvonatról,a tanösvény felé vettük utunkat. A.
Dánia.
Napközis hittanos tábor 2016.
Tanár neve | Kurzus száma
Intézményi szülői munkaközösségi ülés
Üdv, tanulók! Tanár neve.
Erdélyi kirándulás Élmények.
Előadás másolata:

Avagy egy hét másképpen 2011/2012. tanév 5. évfolyam SZÜLŐFÖLDÜNK PROJEKT

„Legyen élmény a tanulás-partnerségben gyermekeink nem formális és informális tanulásáért” című TÁMOP / projekt rendezvénye az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola tanulóin részére

Körmend és térsége természeti, épített és szellemi értékinek megismerése, bemutatása. • Hétfő: Helyünk a térségben • Kedd:Épített és szellemi örökségünk • Szerda: Természeti környezetünk • Csütörtök: Jelenünk • Péntek: A produktum elkészítése, bemutatása

Reggel megbeszéltük a napi programot. Mind két osztály gyűjtő munkát végzett, majd a városban volt és látott sok szép szobrot. Délután Busszal kirándultunk Magyarszecsődre, ott meg néztünk az Árpádkori templomot ami a XIII. sz.-ban épült. Megnéztük Molnaszecsődön Molnár Lajos szülő házát azután megtekintettük a malmot és a haranglábat. Elmentünk Döröskére ott megnéztük a katolikus templomot. Nádasdon volt egy pap aki ok érdekes dolgot mesélt nekünk, a rotundát is megnéztük és bementünk a templomba. Kirándulás utána szarvas csárdában vacsoráztunk ! Nagyon tetszett ez a nap!

• Reggel a napi programok ismertetése volt, majd elmentünk a kastélyhoz, a Batthány- Strattmann László és az időcsiga című kiállítást megnézni. Nagyon érdekes volt. Utána az iskolában németről vagy angolról kellett fordítani szavakat, szótár segítségével. Ebéd után honismereti vetélkedő volt (csapatokban tanári kísérettel a városban bizonyos helyekre kellett menni és az ezekről szóló kérdésekre válaszolni). Végül az iskolában a nap eseményeiről beszélgettünk. Nagyon tetszett a mai nap.

A nap egyik legjobb eseménye a madáretető készítése volt. Utána Kati nénivel magvakból és őszi termésekből készítettünk képeket. Később Gyula bácsi egy filmvetítéssel várt minket ami Körmendről szólt. Délután a Várkertbe mentünk Kati nénivel és Gyula bácsival. Ott Tamás bácsi állatorvos várt minket. Beszélt sok fáról termésről állatról és növényről. Ezután a holt Rábához mentünk. Az egyik csapat a nagy platánfához sétált le. A fa körül eldugott állatokat kellett megkeresni. A bácsi egy mocsári békát mutatott nekünk. A következő út a madárhálóhoz vezetett. Itt egy vörösbegyet mutattak nekünk. Utána csapdákat kellett keresni. Keresés közben egy rézsiklót találtunk. Ezután csapatváltás következett. Mi horgászni mentünk. • Nagyon jó volt a nap!

Ismertették a napot az osztályban. Majd busszal elmentünk a kenyérgyárba, ahol megmutatták a gépeket;utána a többi formát is megnéztük a tésztát és kaptunk kenyérlángost (langallót) ami finom és foghagymás volt. Valamint a sütőket és a zsemlemorzsa csomagolót érdekes volt. Majd az Adába mentünk ahol megmutatták a 4 fő alapanyagot a fa; a szövet, a szivacs; és a bőr. Láttuk a gépeket, és azt hogy készül el a bútor. EZ A NAP SZUPER VOLT!

KÖSZÖNJÜK •A•A Körmendi Kulturális Központ és Faludi Ferenc Könyvtárnak •M•Meghívott előadóknak •A•Az iskola vezetésének •A•Az évfolyamon tanító, projektben részt vevő nevelőknek

KÉSZÍTETTÉK •Bősze Dóra •Busics Benedek •Horváth Nikoletta •Pál Doroti •Takács József •Tóth Dominik •Svajda Dávid •Szabó Máté •Csorna Zsolt KÖSZÖNJÜK A FIGYELMET!