Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Erdély.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Erdély."— Előadás másolata:

1 Erdély

2 1. nap Nagyszalonta Arany János emlékház: Egy érdekes előadás kíséretében megtudtuk, hogy ez nem is Arany szülőháza, mert az kiskorában leégett és ugyanoda építettek egy újat. Meghallgattuk a Családi kört.

3 Kolozsvár Elmentünk Mátyás király szülőházához és megnéztük az emléktáblát, amit hamisítottak. Meghallgattunk egy előadást a Szent-Mihály templomról és a Mátyás-szoborról.

4 Gyergyószentmiklós Itt szálltunk meg 3 éjszakára és itt volt az étkezdénk is. Nagyon szép hely, a hegyek között található.

5 2. nap Nyergestető Megérkeztünk az emlékkávézóhoz, ahol egy férfi mesélt nekünk a nyergestetői csatáról, majd megnéztük a kopjafákat és egy emlékművet.

6 Koszorúztunk egy katonai temetőben.
Csíkszentmárton Koszorúztunk egy katonai temetőben. Következett a focimeccs, amit nagy küzdelem után 5-3-ra megnyert a Tisza-parti csapata.

7 Elmentünk a Mária- kegytemplomba, ahol lehetett kívánni.
Csíksomlyó Elmentünk a Mária- kegytemplomba, ahol lehetett kívánni.

8 Madéfalva Előadást hallgattunk meg a madéfalvi veszedelemről és megkoszorúztuk az emlékművet.

9 3. nap Békás-szoros Egy természeti kincs, ahol alkalmunk adódott gyönyörű képeket készíteni, vásárolni és sziklát mászni.

10 Gyilkos-tó 150 éve keletkezett, a fatörzsek amik kiállnak belőle már szinte kövületek. Itt is vásárolhattuk és közben pár percig esett a hó.

11 Lázár-kastély Bethlen Gábor itt nevelkedett és gyakran visszalátogatott ide. Meghallgattunk egy előadást a jégkorongról.

12 Nagyon szép hely. Innen ered a Maros, volt aki bele is kóstolt.
4. nap Mária-forrás Nagyon szép hely. Innen ered a Maros, volt aki bele is kóstolt.

13 Szent Anna-tó Meghallgattunk egy előadást, ami megismertette velünk a legendáját. Az előadó kicsit talán túlságosan beleélte magát és ”megmártózott” a Szent Anna-tóban.

14 Torjai Büdöshegy Egy fáradalmas túra után megérkeztünk a Torjai- büdösbarlanghoz… a név találó. A vulkáni utóműködés miatt nagyon intenzív kénszagot áraszt.

15 Kézdivásárhely A térről nyíló 73 udvartér régen az ott lakókról kapta a nevét, ma már csak számozva vannak. Szabadon lehetett nézelődni, vásárolni. Elmentünk Gábor Áron szobrához, ahol elénekeltük a Gábor Áron rézágyúját és beszélgettünk két idős hölggyel és egy idős úrral.

16 Sósmező Katonai temető, ahol átírták a sírköveken található neveket, ezen által történelemhamisítást követtek el.

17 5. nap Alsócsernáton Elmentünk a Haszmann Pál Múzeumba, ahol megismerkedtünk Pali bácsival, aki nagyon kedves. Érdekes dolgokat említett az előadásában.

18

19

20 Gelence Megnéztünk egy templomot, ahol egy vicces, idős hölgy mesélt a régi templomról. Az orgonán Balázs eljátszotta a Karib-tenger kalózai főcímdalát.

21 Székely Nemzeti Múzeum
Sepsiszentgyörgy Székely Nemzeti Múzeum

22

23 Csomakőrös Megkoszorúztuk Kőrösi Csoma Sándor szobrát.
Ő volt a tibetológia megalapítója és a Tibet-Angol szótár megalkotója.

24 6. nap Székelyderzs Unitárius templom, a világörökség része, a freskó Szent László legendáját ábrázolja, a bástyákban tárolják a szalonnát.

25 Régen épült, de ennek ellenére mégis jó állapotban van és nagyon szép.
Gyulafehérvár Régen épült, de ennek ellenére mégis jó állapotban van és nagyon szép.

26

27 Arad Elérkeztünk utolsó állomásunkhoz. A 13 hős emlékére itt állítottak emlékművet, amit megkoszorúztunk.

28 Köszönjük a figyelmet!


Letölteni ppt "Erdély."

Hasonló előadás


Google Hirdetések