Mit tehet a szülő? A szülői felkészítő tanfolyamok tematikájáról és eszközeiről Buncsik Ildikó Kommunikációs és PR vezető Heim Pál Gyermekkórház Budapest.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mit lehet tudni a célcsoportról?
Advertisements

Kapcsolattartás a szülői házzal
Jánosi Beatrix szeptember 08.
Kisgyermekes szülők és a munkaerő-piac Őry Beáta Projektvezető
Gondolkodj Egészségesen! Program OSZMK baleset-megelőzési konferencia szeptember 30.
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás (LLL)
BIZTONSÁG ÉS PARTNERSÉG Lépésváltás az egészségügy korszerűsítésében.
Az iskolai szociálismunka
7. A PR (Public Relations) tevékenység (Propaganda / Nyilvánosság)
A gyermekjóléti alapellátások aktuális kérdései
MRGSZ Stratégiai terv Verzió: 2. RC2. JÖVŐKÉP Aktuális MRGSZ cél: Láthatóvá tenni a a rögbit Magyarországon és a Magyar rögbit Európában!
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / A pedagógus(tovább)képzés kérdései és lehetőségei az egész napos iskola-
AZ AUTIZMUSSAL ÉLŐ GYERMEKEK FEJLESZTÉSÉNEK ALAPELVEI Őszi Tamásné Autizmus Alapítvány.
Szemléletformálás és minőség kulcsa: a K É P Z É S Móri TDM Konferencia november 10.
Család.
KÖZKÉZEN Felelősen a közösségért! Felelősen Fehérvárért! Farkas Tamás tanácsadó.
Heves megye civil szervezeteinek szervezetfejlesztése A program az Európai Unió támogatásával valósul meg. K á rp á tok Alap í tv á ny – Magyarorsz á g.
SZEREP TANMŰHELY ESÉLYEGYENLŐSÉGI RENDEZVÉNY március 25. West Hungary Humán Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.
Szociális és gyermekjóléti területhez kapcsolódó lehetséges szolgáltatások.
KBSZ STRATÉGIA KBSZ SZAKMAI NAPOK - VASÚT Siófok, április 10. Bajkó Erika kommunikációs vezető.
Karrierfejlesztés lehetőségei és dilemmái
A magyar köznevelési fenntartórendszer legfőbb kihívásai
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
Velünk egy jobb világért! II. Országos Módszertani Konferencia Szükség szerinti teljes körű ellátás, és a Térítési díj dilemmái.
A vezetőtanáron „innen és túl” Szivák Judit ELTE PPK
 L.U.N.A. - (Lét - Utak, Nevetés, Alkotás) Kommunikációs és önismereti komplex művészeti program drámacsoportja a Jóvá–Tett-Hely Közösségi Foglalkoztatójában.
Minőségmenedzsment 2. előadás
DÖNTÉSELMÉLET A DÖNTÉS = VÁLASZTÁS A döntéshozatal feltételei:
Önkéntes segítő gyakorlat a győri Családsegítő Szolgálat keretein belül január hó.
Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Családsegítő Szolgálat Gyermekjóléti Központja.
Közösségi munka. 1. A közösségi munka előnyei az egyéni és családi esetkezeléssel szemben A szociális munkások rendelkezésére álló eszközök rendszerint.
Családi vállalkozás.
CSALÁD.
1)A szakszerű egészségügyi ellátás biztosításához jutás szükségességének felismerése – Mikor, milyen esetekben hívjunk orvost? 2)A beteg gyermek ellátásával.
A felnőttoktatás funkciói Magyarországon
Public Relations eszközök az egészségügyi intézmények szolgálatában
A KÓRHÁZ STANDJA Minden, ami baba: Babamama-expo először Magyarországon a Heim Pál Gyermekkórház szakmai támogatásával Buncsik Ildikó – Kommunikációs és.
Kommunikáció beteg gyermekekkel
Az ellenőrzés, értékelés szerepe, módszerei A teljesítménymérés
Összefoglaló feladatsorok Fehér Zsolt. A public Relations Olyan kommunikációs tevékenység, melynek célja a vállalkozás és környezete közötti bizalom kiépítése.
Óvodai portfólió Ferenczei Éva óvodapedagógus
Gyermekeink védelme a Digitális Világban Kutas István, Vállalalti kommunikációs igazgató, Telenor.
Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
Legyen jobb a gyerekeknek! Gyerekszegénység – egészségügy XVI. Magyarországi Egészségügyi Napok Balatonfüred, október 7-9.
Egyedül nem megy…! Érzékenyítő kampány a pszichiátriai betegek érdekében Nyírbátor, június 28. Lippainé Szabó Katalin,vezető ápoló Batonainé Ferkó.
Biztos Kezdet Gyerekház Dokumentációs rendszer
TÁMOP-5.5.5/08/1 A diszkrimináció elleni küzdelem – a társadalmi szemléletformálás és hatósági munka erősítése Az egyenlő bánásmód érvényesítése és a társadalmi.
A teljesítménymérés helye és szerepe a minőségmenedzsmentben
Resztoratív módszerek az iskolában
(Program-akkreditációs lajtsromszáma: PL-2661)
A képzés fejlesztését, korszerűsítését indokolttá tevő szakmai fejlődésről Sz. dr. Nyitrai Ágnes Apor Vilmos Katolikus Főiskola,
Válság és megújulás? Lehetőség vagy krízis?
TÁMOP „Tehetséghidak Program” című kiemelt projekt Utak és esélyek az Egyéni Tehetséggondozás területén.
Az oktatási gyakorlat fejlesztése
A beiskolázás előkészítése
Kutatás, fejlesztés és innováció az oktatásban: javaslat egy ágazati innovációs stratégiára Halász Gábor Innováció az oktatásban Szakmai konferencia.
Speciális gyermekvédelem
2009/2010. tanév Pestszentimre Ady Endre Utcai Általános Iskola.
TÁMOP B ,,Esély a Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde gyermekeinek” Halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek támogatásának eredményessége 3.
Az iskola és a szülők kapcsolattartási formái a Csaholci Általános Iskola intézményében Készítette: Kádár Ágnes mesterpedagógus szaktanácsadó
Foglalkoztatási Paktum Magyarországon Gere János.
ROAD SHOW SZERVEZÉSE Kőváriné Vida Ildikó PR vezető, kamarai tanácsos
Hálózatok Támogató, segítő szerepek az ifjúsági munkában.
A SZÜLŐI KOMPETENCIA TÁMOGATÁSA A KAPOSVÁRI EGYETEM GYAKORLÓ ÓVODÁJÁBAN Budapest augusztus 31.
A helyi identitás és kohézió erősítése TOP TOP
Balogh Andrea Johanna MKSZ, Siófok április 27.
„SZÜLŐI KLUB” – DÉLUTÁNI FOGLALKOZÁSOK
Egészségügyi ellátás tárgyi és humán erőforrás feltételeinek szabályozása.
Gyermek- és ifjúságvédelem, vezetői felelősség és támogatás
Előadás másolata:

Mit tehet a szülő? A szülői felkészítő tanfolyamok tematikájáról és eszközeiről Buncsik Ildikó Kommunikációs és PR vezető Heim Pál Gyermekkórház Budapest

Miért van hírértéke a bölcsőhalálnak ? Mitikus, sok kultúrtörténeti és történelmi hagyomány kötődik hozzá Nincs ma még egyértelműen meghatározott ok Váratlan, tragikus esemény- bulvár Gyerekek, és kisgyermekes családok az elszenvedői Évente, közel harminc esetben, akár a közvetlen környezetünkben is előfordulhat Félelmet és szorongást kelt, ami befolyásolhatja a család mentális komfortját Buncsik Ildikó 2011.02.17.

A gyermek társadalmi szerepének változásai Társadalmi értékek Gazdasági, vallási, világnézeti hatások Hiedelmek, rítusok Közegészségügyi viszonyok Az orvostudomány fejlődése A technika, a technológia fejlődése Divat Buncsik Ildikó 2011.02.17.

Az egészségkultúra és a szocializáció Törekvés az egészségre = szociokulturális hatások Az egészségkultúra szerepe - szubjektív - hogy vagyunk? - objektív - mit mérünk? - mire szánunk időt, pénzt, és mennyit? - szokásaink, életmódunk - normaváltozások a szűkebb és tágabb környezetben Információ szerzés, források kiválasztása, szűrés súlyozás, befolyásolás Buncsik Ildikó 2011.02.17.

A sikeres programok feltételei: Szisztematikus, intenzív megközelítés (fokozottan veszélyeztetett csoportok felé is) A hozzáférés javítása, esélyegyenlőség biztosítása Multidiszciplináris megközelítés Stratégiai és taktikai tervek, a célcsoportok igényeihez alkalmazkodva A témában közvetlenül résztvevő, érintett és jártas kollégák bevonása Megfelelő helyszín és technikai eszközök Propaganda Buncsik Ildikó 2011.02.17.

A védőnők és a családorvosok szerepéről Ott van, ahol a csecsemő, közvetlen tapasztalatokat szerez A személyes kapcsolat hiteles kommunikációt tesz lehetővé Ismeri a lehetőségeket és a korlátokat is, ehhez igazítja a stratégiát A család életének számos pontján képes beavatkozni, befolyást gyakorolni Visszajelzéseket kap, tanít, ismételtet, és ellenőrizve megerősíti a pozitív változásokat Kapcsolatot tart a kórházakkal, klinikákkal, időpontokat egyeztet, vizsgálatokat szervez, tanfolyamokra, szűrővizsgálatokra irányít Továbbképzéseken vesz részt, ahol napra kész információkhoz jutva végzi tovább a munkáját Buncsik Ildikó 2011.02.17.

Miért a tanfolyam? Ide el kell jönni, elhatározni, rákészülni… Jöhetnek a családtagok, sőt a baba is… Mert csoportban folyik…és ez bátrabbá tesz Mert kötött, ám nem merev tematika szerint zajlik… Mert a kórház adja a helyszínt… Mert a kollégák az előadók és a demonstrátorok itt dolgoznak… Buncsik Ildikó 2011.02.17.

Valódi gyermek egészségügyi központtá válni „csak” kórház helyett. Hozzáférhetőség Az elvárásoknak és a szükségleteknek való megfelelés Társadalmi elfogadottság Hatékonyság Hatásosság (Maxwell 1984) Buncsik Ildikó 2011.02.17.

A szervezés Kapcsolati háló A kapacitás és az igények összehangolása Meghirdetés Folyamatos értékelés, és változtatás a tapasztalatok alapján Média jelenlét, irányított közlések Szolgáltatást nyújtunk! Bizalom kiépítése a szolgáltatást nyújtók felé Buncsik Ildikó 2011.02.17.

A tematika Megmutatni magunkat egy másik környezetben! Ismertség és informálás Hiteles tájékoztatás Vészhelyzetek megoldása még nem stressz helyzetben Buncsik Ildikó 2011.02.17.

Az eszközök Alkalmazkodjon a munkahelyhez, a feladathoz, a fenntartó, a vezetők és a kliensek elvárásaihoz A „törődés” kommunikációja Alapelemei: Az önérvényesítés és a felelősség! Buncsik Ildikó 2011.02.17.

Mit tapasztaltunk? Fehér köpenyes szerepek, nem fehérben Nem kórházi helyzetben a kórházról Verbális eszközök, beszédstílus, kifejezések Non verbális metodikák Buncsik Ildikó 2011.02.17.

Buncsik Ildikó 2011.02.17.

Partnerség Az egészség fontos! Megóvható, megelőzhető a gyermekeket érő ártalmak nagy része! Az ismeretek szélesítése lecsendesíti a szülői szorongást! Erkölcsi megerősítést ad: ” Jó szülő vagyok!” Buncsik Ildikó 2011.02.17.

Buncsik Ildikó 2011.02.17.

Buncsik Ildikó 2011.02.17.

„Az ember erőt, bátorságot és önbizalmat merít minden olyan élményből, mellyel már valóban  félelem nélkül néz szembe.”                                                            Eleanor Roosevelt Buncsik Ildikó 2011.02.17.

Heim Pál Gyermekkórház Buncsik Ildikó 2011.02.17.