Szakmán innen, szakmán túl Kirándulás a Felvidékre.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Felvidéken jártunk Indulás • május 7.én 23 fővel indultunk szlovákiai célpontunk felé. A korai indulás nem törte jó kedvünket,
Advertisements

Hosszú útra indultunk…
Az olasz diákok megérkezése Az első napon, mikor az olasz diákok megérkeztek, két csoportban ismerhették meg közelebbről is a magyar a nyelvet. Később.
Klasszikus London.
Avagy egy hét másképpen 2011/2012. tanév 5. évfolyam SZÜLŐFÖLDÜNK PROJEKT.
2012-es évben 2 szakács és 4 felszolgáló tanuló töltötte gyakorlatát az Europa Hotelben.
JÁSZKISÉRRŐL KÁRPÁTALJÁRA Történelmünk nyomában Kárpátalján - nemzettudat formáló kirándulás -
Az ö sszet ö ret é s á ld á sa.
(Bedekovics Péter: London)
BGA-12-HA-01 sz. HATÁRTALANUL Pályázat
Dr Raffay Ágnes Dr Lőrincz Katalin Hajmásy Gyöngyi
Pons Danubii EGTC. Rövidítés jelentése: Pons Danubii Korlátolt Felel ő sség ű Európai Területi Együttm ű ködési Csoportosulás.
A söjtöri Deák Ferenc Általános Iskola látogatása a Tömörkény István Munkaegységben.
..
..
Leonardo da Vinci mobilitási projekt LdV-HU-10-IVT-1051 projekt Disszemináció február 24. Gundel Károly SZKI Alapítványi Est.
Nagykanizsa a régiók kapuja Nagykanizsa Délnyugat - Magyarországon, vadakban és hévizekben gazdag, gyönyörű erdős vidéken fekszik, az M7-es és a tervezett.
Eger várától a Gyergyói havasokig 1. utazás október
. Tölts 17 napot Magyarországon, járd körül nagy- és kisvárosait, ismerd meg múltunkat és járulj hozzá a jövő építéséhez! Mindehhez nem kell mást tenned,
PÁTOSZ nap Február 23.. Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 20 éve a vállalkozásokért Célunk: a Közép-dunántúli régióban.
Határtalanul! BESZÁMOLÓ
Általános- és Középiskolai Osztálykirándulás
Többcélú jövőtervezés: A profit és a fenntarthatóság 1 B. Bertók, 1 I. Heckl, 2 Leisha Vance, 2 H. Cabezas, és 1 F. Friedler 1 Rendszer- és Számítástudományi.
Gyöngyös KISKUNMAJSA FEBRUÁR január. Uniós direktíva Az unió átlagára érvényes az úgynevezett 3 x 20-as direktíva, mely szerint 2020-ra :
A Keszthelyi Kistérség Szakközépiskoláinak a megújuló energiával foglalkozó szakemberképzésre irányuló igényfelmérése május.
JÓ GYAKORLATOK AZ IKT ISKOLAI ALKALMAZÁSÁBAN
COMENIUS KINCSESSZIGET Erdélyi találkozó
Erotika Rt. Móricz Zsigmond Gimnázium, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium Kisújszállás Elérhetőségeink:
Alkotók Rt. Móricz Zsigmond Gimnázium, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium Kisújszállás.
Az Arany János Tehetséggondozó Program diákszemmel
Határtalanul II. MédiaMánia határon innen és túl BGA-12-HA /13 Varró István Szakiskola, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégium Karcag.
Szerbia két tartománya a Vajdaság (itt kb magyar él), illetve Koszovó, ahol a lakosság nagy többségét albánok alkotják. A Vajdaság termékeny.
Pécsvárad, május 31.. A következő néhány képsoron elmesélem, hogyan telt az első kirándulásunk ! Kalandra fel!
Jókai Mór Általános Iskola 3
Határtalanul Együtt egymásért a zene és a tánc világában HA /14 Premier Művészeti Szakközépiskola és Szakiskola.
Határtalanul pályázat
Comenius project. 3-kor indultunk az iskola elől kisbusszal a reptérre, ahová 4-kor érkeztünk ki. A rep- téren jól teletömtük ma- gunkat KFC-s kajával.
Hajókirándulás Horányba június 11. szerda. Elterveztük, hogy együtt hajókázik az egész iskola Igyekeztünk elfoglalni helyünket a hajón És beszálltunk…
Angliai tanulmányi út február március 16.
Gyöngyös Bad Schönborn 2013 november13. január. Uniós direktíva Az unió átlagára érvényes az úgynevezett 3 x 20-as direktíva, mely szerint 2020-ra : 20.
Torockó(falu,iskola) Székelykő 3.NAP. Iskola Az iskolában körülbelül 50 tanuló van, és 5 terem található az épületben. Az 1. és a 4. osztály össze van.
Határtalanul!.
I. Világháború Emlékpont A szegedi Csonka János Műszaki Szakközépiskola udvarán található emlékmű, az I. Világháborúban elesett tanárok és diákok emlékére.
Pädagogische Hochschule Ludwigsburg Wächter Anita Megyeri Fanni
Mézeskalács készítése
IRODALMI KINCSKERESÉS ERDÉLYBEN! Agg Anna Bajorfi Eszter Fekete Antónia Németh Cintia.
Határtalanul. 1. nap Utazás 04:15-kor indultunk el Győrújbarátról. 11-kor már a határon voltunk. A vámosok mindenkinek elkérték a személyi igazolványát,
Határtalanul pályázat Tanulmányi kirándulás középiskolásoknak HAT Értékelő óra május 26. Telepy Iskola.
Informatika. A pályázatról Az informatika rejtelmei határon innen és túl címmel az alsóbodoki Magyar Tannyelvű Magán- szakközépiskola, mint partneriskolával.
Program- és árajánlat Debrecenbe kéne menni… Kétnapos osztálykirándulás.
2016. Március 3.. A Határtalanul! program célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése. Keretében magyarországi.
Kiutazásunk Debrecenbe. Indulás Egy napos hétfői reggelen kezdetét vette debreceni kirándulásunk. Mindenki izgatottan ült fel a buszra és fájdalmas búcsút.
„Mutasd, csinálom, tudom, nem adom fel” tanári továbbképzési program Malaga Február
 A Nemzeti Erőforrások Minisztériuma által kiírt Határtalanul program keretén belül iskolánk 7. osztályos tanulói lehetőséget kaptak arra, hogy a magyar.
Dunaszerdahely „Csallóköz szíve”. Dunaszerdahely elhelyezkedése.
Svédországi beszámolóm TanumStrand
Újdonságok az NIIF VoIP szolgáltatásában
Határtalanul.
Wrocław Green School 2016.
Készítette: Barna Alexandra Csordás Rita
A királyréti kirándulás Azért tetszett a kirándulás, mert utaztunk kisvonattal is. Amikor leszálltunk a kisvonatról,a tanösvény felé vettük utunkat. A.
A pályázat címe: Erdély aranykora, Bethlen nyomában nyomában
NAPIREND, KÁRPÁTALJA Határtalanul utazás.
Dánia.
Készítette: Majerhoffer Nóra
Leonardo Mobilitási Program
'eurotrip.
Utazás ISZTAMBULBA 2018.
Iskolánk alapításának 30. évfordulója alkalmából a diákönkormányzat
Erdélyi kirándulás Élmények.
Előadás másolata:

Szakmán innen, szakmán túl Kirándulás a Felvidékre

A kirándulás előzményei 2013-ban egy pályázatot nyertünk, aminek lényege az volt, hogy ellátogathassunk a határon túl élő magyarokhoz és megismerkedhessünk a testvériskolás diákokkal. A pályázaton nyert összeg 1,6 millió forint volt. Az első utazás során, 2013.március 13-tól 16-ig voltunk a Felvidéken április között zajl ott a második utazás. A nagymegyeri diákok látogat t ak el hozzánk.

I. nap: Március 13-án, szerda reggel 6 órakor indultunk a Közgazdasági Szakközépiskolától.

I. nap:  Az első megálló Komárnoban volt. Itt sétáltunk a városban és megnéztük a Jókai emlékszobrot.  A Klapka szobornál elhelyeztük a koszorút.  Megnéztük a Selye János Egyetemet és a Jókai emlékkiállítást.  Sétáltunk az Európa udvarban.

I. nap:  A következő megálló Gúta volt, ahol a hajómalmot néztük meg.  Utána megérkeztünk Alsóbodokra, ahol átadtuk a könyveket az általános iskolásoknak.  Kolonban megnéztük a falumúzeumot.  Gimesen a Forgách múzeumba látogattunk el.  Délutánra már elég rendesen elfáradtunk, ezért visszamentünk Alsóbodokra, ahol elfoglaltuk a szállást.  A vacsora után beszélgettünk az alsóbodoki kollégium diákjaival.

II. nap:  Reggeli után Gerencsérre mentünk, ahol megnéztük a P-mobil rockmúzeumot.

II. nap:  A rockmúzeum után Nyitrára mentünk. Itt sétáltunk a belvárosban, és megnéztük a várat.  Délután megérkeztünk Nagymegyerre, ahol előkészítettük a szakmai programokat.  Délután elfoglaltuk a 2. szállást, ahol 2 éjszakát töltöttünk.

III. nap:  A március 15-ei ünnepség után elmentünk koszorúzni.  Megnéztük Nagymegyer nevezetességeit.

III. nap:  Délután termálfürdőben voltunk.  Este szakmai activity-t játszottunk.

IV. nap:  Reggeli után a dunaszerdahelyi Csallóközi múzeumba látogattunk el.

IV. nap:  Pozsonyban megnéztük a Kereskedelmi múzeumot és sétáltunk a városban. Láttuk az országgyűlés székhelyét és a Mihály kaput.

IV. nap:  A pozsonyi séta után hazaindultunk.

Termékeink  A látogatások során közösen elkészített termékekkel tettük és tesszük még élménydúsabbá a találkozásokat.  Ezek a következőek:

Csallóközi szakácskönyv  Csallóközi szilvatorta  Hozzávalók: 30 dkg liszt, 30 dkg margarin, 30 dkg porcukor, 2 db tojássárgája, fél dl tejföl, vaníliás cukor, csipetnyi só, 50 dkg szilva, 15 dkg dió, 15 dkg szilvadzsem, 5 dkg kristálycukor, őrölt fahéj

Keszthely diákszemmel

Közös tablókészítés

Diákszótár  Az iskolai életben előforduló szavak és kifejezések gyűjteménye

A szépség ára  Egy induló vállalkozás pénzügyi és marketing tervének elkészítése  szlovák és magyar viszonyok alapján  Fodrászbemutató Cím: Keszthely, Rózsa út 12. Telefon: 0630/ Fax:0630/

Köszönjük a figyelmet! 