Közösség 4. ISTEN CSALÁDJÁBAN ÉLNI

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Lépj tovább a szolgálatban!
Advertisements

Íme, az én anyám és az én testvéreim
ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
JÉZUS KRISZTUS A SZERETET „SZÉLSŐSÉGE”
Bibliai lelkigondozás Mi a célja? A materialista és a humanista ugyanarra törekszik: Érezze jól magát a segítséget kérő Önértékelésében Társkapcsolataiban.
MONDJÁTOK EL AZ EMBEREKNEK
Közösség 3. Isten családjában 2008 febr. 17 de. B.Gy. TM.
Megbocsátás és parancsba kapott szeretet
Értékeld az elmúlt évet: •Istenhez való hűséged, •a kegyelem megélése és •szíved szándékai alapján. 1.
A házasság még nem a mennyország
A SIKERES ÉLET TITKA.
Az egymáshoz tartozás gyakorlata
Megszentelődés Péter levelei alapján Ifi óra - Békés
A keresztség A befogadás szentsége.
Assisi Szent Ferenc Ima.
Jézus te vagy minden álmom
Ahogy engem elküldtél a világba, én is elküldtem őket a világba” (János 17:18)
PÁL LEVELE A RÓMAIAKHOZ ig Az okos istentisztelet.
TEMESVÁR FEBRUÁR 17 HÁZICSOPORTOK A GYÜLEKEZETBEN.
Engedd / Engedj közelebb
Közösség Az Egyház – ecclesiola. Ő Átala, Ő Vele, Ő Benne.
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet, így szól Istenetek
„Építse egyik a másikat" 1Thessz a párkapcsolat teológiája
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
BÖJT 2014.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Koinónia a gyakorlatban
Gyülekezet Koinónia - Közösség.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
KÉT IGE Isten és Jézus dicsőségéről IMA
Királyi kenet Heidelbergi KT 31., 32..
Asztal- és életközösség Jézussal
Az Élet Igéje június „Ne hasonuljatok a világhoz, hanem gondolkodástokban megújulva alakuljatok át, hogy felismerjétek, mi az Isten akarata, mi.
BECSÜLETESSÉG Becs, becses… ÉRTÉKES! Becsül: értékel, tisztel.
ADAKOZÁS „ Nagyobb boldogság adni, mint kapni!”
„ Én vagyok az ÚR, aki szeretetet, jogot és igazságot teremtek a földön, mert ezekben telik kedvem – így szól az Úr ! „ Jer a.
Hiszek egy Istenben, mindenható Atyában, mennynek és földnek Teremtőjében.
Az Élet Igéje január A világ nagy részén január 18. és 25. között rendezik meg az imahetet a keresztények egységéért, egyes helyeken pedig pünkösdre.
Továbblépés Továbblépés - Megbocsátás.
Az Élet Igéje május „… Krisztus nevében kérünk: engesztelődjetek ki az Istennel!” (2Kor 5,20)
Az Élet Igéje szeptember „Nem mondom: hétszer, hanem hetvenszer hétszer.” (Mt 18,22)
1 Továbblépés - Az üzenet.
Az élet igéje Az élet igéje január január.
Jézus követése Ifjúsági óra.
Isten mondta.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Az Élet Igéje szeptember.
Főpapi kenet Heidelbergi KT 31..
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Református istentisztelet 2015 január 11 vasárnap.
Református istentisztelet 2014 december 21 advent negyedik vasárnap.
Atyám, megigazítottad életem, Jézus Krisztus igazsága Enyém lehet
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET Jöjj, égi szent láng, Szentlélek Isten, Hű támasz minden ínségben, Kit trónusáról jó Atyánk És Jézus Krisztus küld.
JÓ REGGELT !.
Vecsés gyülekezet látása
Igeolvasás „14Most azért az URat féljétek, és őt szolgáljátok tökéletesen és igazán. Távolítsátok el azokat az isteneket, amelyeket atyáitok szolgáltak.
Törvény alatti állapot:
Felszólító igék Máté evangéliumában
Isten hozott, hogy megáldjon!
Kérdések az alkalom előtt
Kérdések az alkalomhoz:
A tanítvány magányának és közösségi életének dilemmája
Előadás másolata:

Közösség 4. ISTEN CSALÁDJÁBAN ÉLNI TM. 2008 febr 17 du. B.Gy.

ISTEN CSALÁDJÁBAN ÉLNI Kegyelem, ajándék Boldogság Elkötelező feladat Előkészít a még szebbre, többre

ISTEN CSALÁDJÁBAN ÉLNI Róm. 12.4-5 Mert ahogyan egy testnek sok tagja van,… úgy sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai.

ISTEN CSALÁDJÁBAN Krisztus családja Egy test Sok taggal Egymásra utalva Egységben Élő organizmus

ISTENI TESTVÉRISÉG Mt. 12.48 - 50 Ő azonban így felelt annak, aki szólt neki: „Ki az én anyám, és kik az én testvéreim?” Erre kinyújtotta kezét tanítványai felé, és így szólt: „Íme, az én anyám és az én testvéreim! Mert aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát, az az én fivérem, nővérem és az én anyám.”

aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát Különleges közösség Kik tartoznak bele? Kikkel vállal közösséget Jézus Krisztus? Kit tart testvérének? aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát

Mit mondtunk délelőtt a közösségépítés titkairól? Rászorulunk egymásra Egymás iránt figyelmesek vagyunk Tiszteljük egymást Egyetértésre törekszünk Befogadjuk egymást Tanítjuk, intjük egymást

Most is tekintsünk meg 6 újabb jellemzőt Köszöntsük egymást Szolgáljunk egymásnak Hordozzuk egymás terhét Viseljük el egymást Engedelmeskedjünk egymásnak Bátorítsuk egymást

1. Köszöntsük egymást Róm. 16.3-6 Köszöntsétek Priszkát és Akvilát, akik munkatársaim a Krisztus Jézusban. * Ők életemért saját fejüket kockáztatták, és nekik nem csak én vagyok hálás, hanem a pogányok valamennyi gyülekezete is. Köszöntsétek a házukban levő gyülekezetet is. Köszöntsétek az én szeretett Epainetoszomat, aki az ázsiai tartomány első zsengéje Krisztusban. Köszöntsétek Máriát, aki sokat fáradozott értetek. Róm. 16.16 Köszöntsétek egymást szent csókkal. Köszönt titeket Krisztus minden gyülekezete.

2. 2. Szolgáljunk egymásnak Gal. 5.13 Mert ti testvéreim, szabadságra vagytok elhíva; csak a szabadság nehogy ürügy legyen a testnek, hanem szeretetben szolgáljatok egymásnak.

Egymás terhét hordozzátok: és így töltsétek be a Krisztus törvényét. 3. 3. Hordozzuk egymás terhét Gal. 6.2 Egymás terhét hordozzátok: és így töltsétek be a Krisztus törvényét.

4. 4. Viseljük el egymást Ef. 4.1 -2 …teljes alázatossággal, szelídséggel és türelemmel; viseljétek el egymást szeretettel,

Engedelmeskedjetek egymásnak, Krisztus félelmében. 5. 5. Engedelmeskedjünk egymásnak Ef. 5.21 Engedelmeskedjetek egymásnak, Krisztus félelmében.

6. 6. Építsük, bátorítsuk egymást 1Thessz. 5.11 Vigasztaljátok tehát egymást, és építse egyik a másikat, ahogyan teszitek is.

Különleges közösség Köszöntsük egymást Szolgáljunk egymásnak Hordozzuk egymás terhét Viseljük el egymást Engedelmeskedjünk egymásnak Bátorítsuk egymást

Nem tökéletes közösség Nincs tökéletes gyülekezet Erre törekszünk Mindannyian vegyünk részt benne! A mennyben tökéletes harmónia lesz.

Fejlődő kegyelem, szeretet, megbocsátás Jézus így válaszolt: „Nem azt mondom neked, hogy hétszer, hanem még hetvenszer hétszer is. Mt. 18.22 1:70x7= végtelenszer! 1:7 „Uram, hányszor vétkezhet ellenem az én atyámfia úgy, hogy én megbocsássak neki? Még hétszer is?” Mt 18:21 1:1 Szemet szemért, fogat fogért, kezet kézért, lábat lábért, 2Móz. 21.24 77x bosszú Ha hétszeres a bosszú Kainért, hetvenhétszeres az Lámekért! 1Móz. 4.24

Növekedés a boldogító közösségben 2Pt. 3.18 Inkább növekedjetek a kegyelemben és a mi Urunk, üdvözítő Jézus Krisztusunk ismeretében.

A szeretet a hit döntése! A világi szeretet elv (erosz elv ) Szeretet érzések Szeretet gondolatok A szeretet tettei AZ AGAPE – Isteni ELV SZERETŐ GONDOLATOK Szeretet tettei A szeretet érzései

A boldogító közösség titka: a SZERETET Róm. 5.5 …mert szívünkbe áradt az Isten szeretete a nekünk adatott Szentlélek által.

A boldogító közösség titka: 1Jn. 4.7 Szeretteim, szeressük egymást; mert a szeretet Istentől van, és aki szeret, az Istentől született, és ismeri Istent; 1Jn. 4.11 Szeretteim, ha így szeretett minket Isten, akkor mi is tartozunk azzal, hogy szeressük egymást.

Növekedés a boldogító közösségben 2Pt. 3.18 Inkább növekedjetek a kegyelemben és a mi Urunk, üdvözítő Jézus Krisztusunk ismeretében.

Assziszi Ferenc imája (1181-1226) Uram! Tégy engem békességed eszközévé: Ahol gyűlölet van, hadd vessek szeretetet, Ahol sérelem van, megbocsátást Ahol kétely van, hitet, Ahol kétségbeesés, reménységet, Ahol sötétség, világosságot, Ahol szomorúság, örömet. Ó isteni Mester, add hogy oly nagyon ne azt keressem, hogy vigasztaljanak, hanem hogy vigasztaljak, Ne azt, hogy megértsenek, inkább, hogy megértsek, Ne azt, hogy szeressenek, hanem hogy szeressek. Mert: Az adásban kapunk, A megbocsátásban nyerünk bocsánatot, És a meghalásban születünk örök életre.