AZ ÚJ PEDAGÓGUS ELŐMENETELI RENDSZER

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Bérkompenzáció teljesítésének munkaügyi ellenőrzése 2012 Irányadó eljárásjogi szabályok.
Advertisements

Kormányszóvivői tájékoztató NYUGDÍJ-INTÉZKEDÉSEK 2006.
A pedagógusok munkaidő beosztása
 Szociális alapú ösztöndíj kifizetésére: Rendszeres Szociális Ösztöndíj, Rendkívüli Szociális Ösztöndíj, Alaptámogatás, Szakmai Gyakorlati Ösztöndíj,
2014 MUNKAJOGI ELŐADÁS.
Hitelek – pénzt kölcsönbe?. Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy.
Lehetséges-e ma átfogó közoktatási reform a finanszírozás reformja nélkül? Hermann Zoltán MTA Közgazdaságtudományi Intézet Oktatási.
ECDL A MÓRICZBAN Monoki Zsolt Informatika szakos középiskolai tanár
ÚJ TENDENCIÁK A MAGYAR SZAKKÉPZÉSBEN
ÉRETTSÉGI UTÁN TANÉV.
A köznevelés fejlesztési irányai és eredményei KPSZTI február 12. Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelésért Felelős Államtitkárság MTI Fotó.
Pályázati adatok: Projekt címe: „ A pedagógiai módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése Békéscsaba iskoláiban” Azonosító:
Pedagógus életpálya, szeptember
KÖSZÖNTJÜK A SZAKKÉPZÉSI TALÁLKOZÓN!
• országos program vállalatok és intézmények energiahatékonyságának növelésére • védnökök, műszaki tudományos partnerek, gazdasági-társadalmi partnerek.
Hatékonyság, eredményesség, méltányosság a köznevelési rendszerben:
Csete György Eörs A TÁMOGATÁSKEZELŐ A KÖZNEVELÉS SZOLGÁLATÁBAN
Tájékoztató a 2014/15-ös tanévi tankönyvrendelésről Budapest, április 7. Emberi Erőforrások Minisztériuma.
A tudományos élet színterei I. Kutatási projekt I október 18.
LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A Magyar Köztársaság kormánya.
A felvételi eljárás intézmény specifikus részei november 29. Előadó: Papp Gabriella, Felvételi Irodavezető ELTE IK Nyílt Nap.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Hogy mindenki jobban éljen! Adókedvezmény az átlagos és az átlag alatti keresetből élőknek.
Megújul a Sulinet Expressz. Az SZDSZ elnöke felkérte a liberális minisztereket, hogy vizsgálják meg tárcáiknál vannak-e olyan programok, amelyek azokat.
FELVÉTELI Előadó: Németh Péter igazgató. NEM VÁLTOZIK… …a pontos rendszer (emelt szintűért 50 többletpont, ha min 45%-os az eredmény), a.
A JAPÁN FELSŐOKTATÁSI RENDSZER Paál Balázs
Új dolgozóval bővül szalonja. Milyen járulékfizetési kötelezettségei vannak? Hasonlítsa össze a mellékletek segítségével egy START kártyás foglalkoztatott.
ADÓ Farkas Gábor Szenior Menedzser február 28. Adózás 2006.
Közszolgálati jog Díjazás a közszolgálatban 10. előadás 2013
Tanévkezdő tájékoztató konferencia Brassói Sándor főosztályvezető EMMI Köznevelés-irányítási Főosztály 2013 augusztus.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Sajtótájékoztató augusztus 7.
Teljesítményértékelés a pedagógiai intézményekben
Kormányszóvivői tájékoztató Közmegbecsülés a köz szolgálatáért.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Megbecsülés az idős embereknek! Kormánydöntés a kiegészítő nyugdíjemelésről szeptember.
A köznevelés átalakulása
A FELNŐTTKÉPZÉSI TEVÉKENYSÉG FOLYTATÁSÁNAK ENGEDÉLYEZÉSE 2013
Az inforadio.hu hírportál látogatottsági adatai Medián – Webaudit
KORÓZS LAJOS ÁLLAMTITKÁR SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM A Nyugdíjasokat érintő kérdésekről (2009)
A felsőoktatási fejlesztési részhozzájárulásról (képzési hozzájárulás) október 19. dr. Halász Zsolt.
A pedagógiai-szakmai szolgáltatások rendszere
Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy hitelt veszel fel. Mi a hitel?
A papír alapú egzisztenciától a személyre szabott értékelés igényéig: a munkaköröket meghatározó szabályozás hatásai huszonkét év tükrében Dr. Horváth.
Fejér Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztály
A közszolgálati jogviszony tartalma
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
18 éves tankötelezettség A probléma és a kutatás rövid bemutatása Mártonfi György Budapest január 27.
A felnőttképzés, szakképzés fejlesztése és a gazdaság igényei november 21. DAT 2006 Konferencia S2 – Gazdaság vezérelt informatikai szakképzés Szociális.
A évi személyi jövedelemadó- és Tao-bevallások tapasztalatai, valamint kata és kiva jellemzők Komárom-Esztergom megyében Karácsonyi Norbert igazgató.
NAV Veszprém Megyei Adóigazgatósága
Könyvelői klub Bérkompenzáció Bérkompenzáció Magyar Közlöny: évi 157 száma 299/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet A munkabérek nettó értékének.
A szakképzés jelene és jövője a KLIK-ben. Jogszabályi háttér: A nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény A szakképzésről szóló évi CLXXXVII.
BME Részidős Mesterképzés 2015 tavasz Emberi erőforrás menedzsment Bérek, jövedelmek, trendek Emberi erőforrás menedzsment Bérek, jövedelmek, trendek Dr.
Kormányszóvivői tájékoztató A KORMÁNY NOVEMBER HAVI NYUGDÍJINTÉZKEDÉSEI szeptember 22.
Az elvárt béremelés végrehajtása esetén igénybe vehető adókedvezmény.
Kormányszóvivői Iroda Cselekedni most és mindenkiért Adatok és tények a Medgyessy-kormány egy évéről május 24.
Megyei Polgármesteri Fórum 2017.
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
A magyarországi nemzetiségek és támogatásuk rendszere
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
Győztesek és vesztesek
Bértámogatások és béremelések hatása a SZSZBMK gazdálkodására
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
a logger-használat kérdései
Tanévkezdő 2013/14.
Hajnal Gabriella szakmai elnökhelyettes
Közalkalmazottak besorolása, illetménye, pedagógusokra vonatkozó új munkajogi szabályok, előmeneteli rendszer.
Előadás másolata:

AZ ÚJ PEDAGÓGUS ELŐMENETELI RENDSZER Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelésért Felelős Államtitkárság AZ ÚJ PEDAGÓGUS ELŐMENETELI RENDSZER BEVEZETÉSE SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ Budapest, 2013. október 1.

105.286 A köznevelés új rendszerében ORSZÁGOSAN 160.000 PEDAGÓGUST A BÉREMELÉS AZ ÁLLAMI ÉS NEM ÁLLAMI ISKOLÁK PEDAGÓGUSAIT EGYARÁNT ÉRINTI ORSZÁGOSAN 160.000 PEDAGÓGUST Az állami intézményfenntartó 105.286 pedagógus átsorolását végezte el 2013. szeptember 25-ig Emberi Erőforrások Minisztériuma

A PEDAGÓGUSOK ÚJ ELŐMENETELI RENDSZERÉBEN A JÖVEDELMEK 10 000-100 000 forint szóródással EMELKEDNEK Emberi Erőforrások Minisztériuma

252.300 271.100 Emberi Erőforrások Minisztériuma Példa 20 000 Ft-os növekedésre: tudományos fokozattal rendelkező középiskolai tanár, aki osztályfőnök. Korábban a besorolási fizetésén túl 10 000 Ft munkáltató döntésén alapuló illetményrészt kapott. 252.300 271.100 Emberi Erőforrások Minisztériuma

A kompenzáció után várhatóan ~ 300.000  Példa a kompenzációra: Szakvizsgázott, 18 éve pályán lévő pedagógus, igazgató-helyettesi beosztásban. Több diplomával (Kjt. 66 § (2) bekezdés 13096 FT), középfokú nyelvvizsgával (10000 Ft.) rendelkezik. Korábbi illetményében munkáltatói döntésen alapuló két illetményrész található: 29 420 Ft összegben. 289.620 279.600 A kompenzáció után várhatóan ~ 300.000 Emberi Erőforrások Minisztériuma

176.300 237.200 Emberi Erőforrások Minisztériuma Példa 60 000 Ft-os növekedésre: egyetemi végzettségű, két diplomás, 30 éve pályán lévő általános iskolában tanító tanár. 176.300 237.200 Emberi Erőforrások Minisztériuma

293.800 191.600 Emberi Erőforrások Minisztériuma Példa 100000 Ft-os növekedésre: Több mint 30 éve pályán lévő főiskolai végzettségű általános iskolában tanító, aki osztályfőnök és munkaközösség-vezető. Illetményének növekedése az új besoroláson és a pótlékok (több mint dupla) emelkedésén alapul. 293.800 191.600 Emberi Erőforrások Minisztériuma

országosan a pedagógusok 99%-ának (160 ezer) emelkedett a bére. A pedagógus előmeneteli rendszer bevezetésének első lépéseként, a szeptember végéig kézhez kapott átsorolásokon országosan a pedagógusok 99%-ának (160 ezer) emelkedett a bére. A bérkompenzáció után a KLIK intézményeiben várhatóan mindössze 108 olyan pedagógus lesz, akinek a költségvetés által biztosított jövedelme nem fogja elérni a 2013. szeptember 1. előtti szintet. Emberi Erőforrások Minisztériuma

A különbség okai: korábbi kiemelkedően magas pótlékok kiemelkedően magas túlóra kifizetések ügyeleti díjak egyéb munkáltatói kifizetések (egyedi döntések alapján) Emberi Erőforrások Minisztériuma

A kompenzálás elvei A kompenzáció mértéke legfeljebb havi 100.000 Ft lehet A vezetői és egyéb pótlékok közelítése az új pótlék felső határához A korábban I – J kategóriájába sorolt pedagógusok jövedelmének emelése Emberi Erőforrások Minisztériuma

A felülvizsgálat menete A bérkompenzációt a KLIK tankerületi igazgatói egyénileg vizsgálják meg. Október 5. – a felülvizsgálat befejezése Október 15. – döntés A kompenzációt az érintettek a novemberben esedékes fizetésükkel, 2013. szeptember 1-jei visszamenőleges hatállyal megkapják. Emberi Erőforrások Minisztériuma