A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. ÚJSZÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT „21. századi módszerek.
Advertisements

„Döntés a kezedben van: egészség- és környezettudatos szemléletformálás a Magyar Táncművészeti Főiskola Nádasi Ferenc Gimnáziumában” április 22.
Pedagógus Hivatás Munkacsoport dr. Liptai Kálmán az MRK alelnöke dr. Gloviczki Zoltán az MRK Pedagógusképzési bizottságának elnöke.
Ady Endre Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola - Berhida Környezeti nevelés.
A képzett szakemberekért SZMBK KERETRENDSZER 2.1. előadás.
1. Bethlen Gábor Középiskola, Szakképző Iskola és Kollégium Nyírbátor 2 Iskolai közösségek A tanulók összetétele: A tanulói létszám jelenleg:780 fő –Szakközépiskolai.
Az OKKER Pedagógiai Szolgáltató Intézet FODOR GÁBOR október 10. ÉRTÉK ÉS MIN Ő SÉG AZ OKTATÁSBAN.
Pedagógia szak - szakos tájékoztató -. Mit tanulunk a pedagógia alapszakon? Alapozás:  Tanulás, kommunikáció, szocializáció; Bevezetés a pszichológiába;
T ÁRSADALMI M EGÚJULÁS O PERATÍV P ROGRAM /08/1. K OMPETENCIA ALAPÚ OKTATÁS, EGYENLŐ HOZZÁFÉRÉS – I NNOVATÍV I NTÉZMÉNYEKBEN Ö NÁLLÓ I NTÉZMÉNYI.
Pedagógia oktatása a Főiskolán Orosz Ildikó. A pedagógia rendszere Bevezetés a pedagógiába Neveléstörténet Neveléselmélet Nevelésszociológia Didaktika.
M ESTERPEDAGÓGUS SZAKTANÁCSADÓK FELADATAI. Megállapodás megkötése-aláírás után a HMPI-nek visszaküldeni, melyet az OFI-ba továbbítunk aláírásra Útiköltség.
SPORTISKOLÁK ORSZÁGOS TANÁCSKOZÁSA A SPORTSPECIFIKUS TANTÁRGYAK TÜKRÉBEN CSANÁDI ÁRPÁD ÁLTALÁNOS ISKOLA, SPORTISKOLA ÉS KÖZÉPISKOLA RABI FERENCNÉ intézményvezető.
NTP-TSZV- M CSEÖH MŰHELYFOGLALKOZÁS Kutatási eredmények ismertetése Szegő Dóra.
Nyitó szakértői találkozó. "C" komponens-informatika Készítette: Farkas László január.28.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
A nemzetiségi nevelés-oktatás eredményei és hatékonyság mutatói a tótkomlósi Szlovák Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában és Óvodában Készítette: Laukó.
Than Károly Ökoiskola Jó gyakorlatok. BEFOGADÓ ISKOLA VAGYUNK LEHETŐSÉGET ADUNK ELFOGADUNK EGYÉNI TANULÁSI UTAKAT KERESÜNK.
Bolyai Farkas Szakképző Iskola „ Régi hagyományok… … új tudományok”
Jó gyakorlatok a tanórán kívüli tevékenységekhez kapcsolódóan Kasza Georgina témavezető.
KÉPZŐ- ÉS IPARMŰVÉSZET ISMERETEK ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA (középszintű) május-június.
„A helyi innovációk keletkezése, terjedése és rendszerformáló hatása az oktatási ágazatban” (K ) Az „Innova” kutatás „A helyi innovációk keletkezése,
A szakiskolák aktuális problémái
Work-based Learning in CVET Az ALFA KISOSZ Érdekvédő és Képző Egyesület szerepe a projekt megvalósításában Előadó: Czibula Zoltán igazgató ALFAKÉPZŐ.
Beiskolázás a 2016/2017. tanévre az érettségi utáni képzésekben
Lendületben a Pénziránytű Iskolahálózat
Szaktanácsadás 2015/2016 Készítette: Szabó Klára.
LEHET JOBB A GYEREKEKNEK!
Munkaközösségek támogatása, bemutatófoglalkozások szervezése
Közösségi művelődés tanára Osztatlan mesterképzés
ÉRDI VÖRÖSMARTY MIHÁLY GIMNÁZIUM
Duális képzés a társadalmi felelősségvállalás szemszögéből
Óvodától az érettségiig - a kompetencia-alapú oktatás Szegeden
Köszöntünk mindenkit a Nyíregyházi Egyetem Nyílt Napján!
A magyar LLG Tanács ülése
Mayer József Budapest február 27.
TÁMOP E-13/1/KONV „A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások.
A matematikatanítás aktuális kérdései február
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
Kispálné Horváth Mária
D Á N I A 2007.november Készítette: KOVÁCSNÉ NAGY MÁRIA.
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Kompetenciák az osztott tanárképzésben
A pedagógus-életpályamodell, a minősítés rendszere
KRE-AKTÍV motivációs projekt
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet Konferenciája
Kandó Kálmán Szakközépiskola és Szakiskola
MEGKEZDTÜK A FELKÉSZÜLÉST A TANULÓI LAPTOP PROGRAMRA
MTT MA Mérnöktanár mesterszak
EFOP VEKOP „Integrált kutatói utánpótlás-képzési program az informatika és számítástudomány diszciplináris területein” Debreceni.
HHR.
Intézményvezetői célkitűzések
A személyre szabott tanulást támogató tanári kompetenciák
Az Animációkészítés lehetőségei az óvodában, iskolában
főigazgatóhelyettes, NSzFI
Felhasználóképzés a kórházban
INFOÉRA Zsakó László Informatikai tanárszak problémái ELTE Informatikai Kar Juhász István-Zsakó László: Informatikai.
DARUS.
Zanáné Haleczky Katalin október 09.
Új Nemzeti Kiválóság Program Ösztöndíjak
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
ÉRINTŐ Sajátos nevelési igényű gyermekek és fiatalok integrációs programja óvodától a munkába állásig TÁMOP A/
A Pénziránytű Alapítvány tevékenységének bemutatása
Az iskolai szervezet és fejlesztése
Gyker.uni-eszterhazy.hu A külső szakmai gyakorlatok adminisztrációját támogató rendszer használatának bemutatása EKE  Kutatáshasznosítási Iroda Gyakorlati.
LIA Alapítványi Ált. Isk. és Szki. Piliscsabai Tagintézménye
Intézményvezetők tájékoztatása Nyíregyházi Egyetem
a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola
Miről álmodik a rezidens?
Előadás másolata:

A 3.3.2 HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN

Általános cél: a kompetencia alapú oktatás bevezetése A gyakorló iskola szerepe: közoktatási célokat lát el képzi a jövő pedagógus nemzedékét a tanítókat, tanárokat

A projekt programja Módszertani konferencia Szakcikkek tanulmányozása A tananyagok elkészítése A képzők képzése keretében a gyakorló iskolai tanárok felkészítése A hallgatók felkészítése Hospitálás Eredmények

A módszertani konferencia 1. Szociális és életvitel 2. Informatika 3. Idegen nyelv 4. Kompetencia alapú nevelés, oktatás 5. Kooperatív technikák 6. Projektmódszer

A tananyagok elkészítése Papíralapú tananyag Digitalizált tananyag

A képzők képzése I. Előadók és témák II. Bemutató foglalkozások a Bolyai Gimnázium tanárainak vezetésével III. Felkészülés a hallgatók fogadására IV. Digitális tábla használata - felkészítés

Tapasztalatok Idegen nyelvek oktatása Természettudományok tanítása (Kutató Diákok Mozgalom) Az alsó tagozatban A technika és a művészetek tanításában

A hallgatók felkészítése Elméleti képzés – előadások A kooperatív technikák és a projekt módszer bemutatása főiskolai hallgatókkal modellálva A szempontsor ismertetése

Szempontsor Az osztály berendezése a tanulásszervezés szempontjából Változatosság a tanórán (tartalmi, szervezeti, módszertani) Egyéni, verseny kooperatív tanulás aránya Választási lehetőség az órán (tananyag, eszköz, stb.) Aktív tanulási percek aránya egy tanuló esetében A csoportszervezés módjai A csoporton belüli szociális szerepek tanításának, tanulásának módjai, lehetősége Az ellenőrzés formái A visszacsatolás formája A tudás megszerzésének forrásai A taneszközök formái Differenciálás elvei (tananyaggal, tanulóval, módszerrel, eszközzel)

Hospitálás Felelősei: - a Pedagógia Tanszék tanárai - a módszertanosok - a gyakorlati képzésért felelős igazgatóhelyettes Létszámok: tanulók létszáma: 771 hallgatók létszáma: 75 látogatott órák száma: 64

Követelmények 1. Portfolio (a hallgatók részéről) 2. Táblázat kitöltése (bemutató órát tartó tanár részéről) (tanár, tantárgy, kooperatív technika, projekt módszer, differenciált módszer vagy egyéb alkalmazása) 3. Ellenőrzés, értékelés - a bemutató órát végző tanár - a felkészítést végző főiskolai kolléga

Tapasztalatok A jövő Szorosabb együttműködés a Pedagógia Tanszékkel és a módszertanosokkal. A jövő tanító szakosok régi rendszerű 4 éves tanárképzés átmenetet képez a leendő mester szak gyakorlati képzéséhez folytonosság, továbbfejlesztés

Virághné Szalai Zsuzsanna Köszönöm a figyelmet! Virághné Szalai Zsuzsanna vzsuzsa@bolyai.bdtf.hu