Országos Intenzív Képzés

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
CSILLEBÉRC 2015.November Országos Intenzív Képzés és Továbbképzés.
Advertisements

Az óvodai matematikai nevelés elvei, céljai, feladatai Tk. 29.old. Kissné Zsámboki Réka NYME-BPK.
A pedagógiai asszisztens, a pedagógusok önértékelésének, szakmai ellenőrzésének és minősítésének sikeres megvalósulásában betöltött szerepe Pedagógiai.
Emberformáló folyamatok Dr. Molnár Béla Ph.D. főiskolai docens.
MMIK – „a befogadó intézmény” tradicionális múlt tradicionális múlt felkészült szakember gárda (humán erőforrás) felkészült szakember gárda (humán erőforrás)
Intézményi Férőhelykiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó Kalocsai Szociális Szakellátási Központ kiváltása.
A képzett szakemberekért SZMBK KERETRENDSZER 2.1. előadás.
M ESTERPEDAGÓGUS SZAKTANÁCSADÓK FELADATAI. Megállapodás megkötése-aláírás után a HMPI-nek visszaküldeni, melyet az OFI-ba továbbítunk aláírásra Útiköltség.
SPORTISKOLÁK ORSZÁGOS TANÁCSKOZÁSA A SPORTSPECIFIKUS TANTÁRGYAK TÜKRÉBEN CSANÁDI ÁRPÁD ÁLTALÁNOS ISKOLA, SPORTISKOLA ÉS KÖZÉPISKOLA RABI FERENCNÉ intézményvezető.
ALKOHOLIZMUS ELLENI MEGYEI EGYESÜLETEK ÉS KLUBOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE, MAGYAR KÉKKERESZT EGYESÜLET, KATOLIKUS ALKOHOLISTAMENTŐ SZOLGÁLAT HÁLÓZAT ÉPÍTÉSE.
Matematikai nevelés pszichológiai, pedagógiai meghatározottsága Kissné Zsámboki Réka NYME-BPK.
Bemutatkozás Fodor Noémi Gépészmérnök – mérnöktanár Környezetirányítási szakértő TAR-ZERT Auditor Minőségirányítási vezető.
A képzett szakemberekért AZ ÖNÉRTÉKELÉS FOGALMA, LÉNYEGE, SZEREPE A MINŐSÉGFEJLESZTÉSBEN 3.2. előadás.
Intézmények közötti egyéni átvezetést segítő programok.
A Képzési Csoport tevékenysége Budapest Esély Nonprofit Kft
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
1 Az önértékelés mint projekt 6. előadás 1 2 Az előadás tartalmi elemei  A projekt fogalma  A projektek elemei  A projekt szervezete  Projektfázisok.
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése.
AZ ELEKTRONIKUS KÉPZÉS MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSA INFORMATIKA A FELSŐOKTATÁSBAN DEBRECEN DR. ZÁRDA SAROLTA GÁBOR DÉNES FŐISKOLA.
Than Károly Ökoiskola Jó gyakorlatok. BEFOGADÓ ISKOLA VAGYUNK LEHETŐSÉGET ADUNK ELFOGADUNK EGYÉNI TANULÁSI UTAKAT KERESÜNK.
Csepregi Teréz Szociálpolitikai szakért ő Október 2.
Projekt módszer óvodai alkalmazásának egy lehetséges változata Encsen „Jó gyakorlat” bemutatása Sárospatak, Léportné Temesvári Ildikó és Zsiros.
{ Fokról fokra a cél felé NYITÓRENDEZVÉNY Azonosító szám: TÁMOP B Fokról fokra a cél felé NYITÓRENDEZVÉNY Azonosító szám: TÁMOP B
időskorban felmerülő Problémák és megoldásmódok
Work-based Learning in CVET Az ALFA KISOSZ Érdekvédő és Képző Egyesület szerepe a projekt megvalósításában Előadó: Czibula Zoltán igazgató ALFAKÉPZŐ.
Dobrik-Lupták Sára szeptember 19.
vizuális megismerés – vizuális „nyelv” vizuális kultúra
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Az „első lépés” TÁMOP
Szaktanácsadás 2015/2016 Készítette: Szabó Klára.
EFOP „Tehetségek Magyarországa” kiemelt projekt
AZ ISKOLÁSKORBA VEZETŐ
Óvodától az érettségiig - a kompetencia-alapú oktatás Szegeden
„Csellengő fiatalok” Az ifjúságpolitika komplexitása
A közigazgatással foglalkozó tudományok
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Bárczi Gusztáv Módszertani Központ
Észlelés és egyéni döntéshozatal, tanulás
Menedzsment és Vállalatgazdaságtan PhD Menedzsment alapok
Teljesítményértékelési rendszer
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
A szaktanácsadásról.
A gyermeki személyiségfejlődés nyomon követése a gyakorlatban
Classis Human Vezetési Tanácsadó
HHR.
Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola
Zenei tehetségek mentorálása és egyéni fejlesztése
Bemutatkozik az iskolapszichológus
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Életpálya-tanácsadás Csanádi Nikolett Hényel Anett.
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
Compliance és Corporate Governance
Csecsemő- és kisgyermeknevelő alapképzési szak BA
Környezeti Kontrolling
Új pályainformációs eszközök - filmek
Zanáné Haleczky Katalin október 09.
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
A Vezetői munka értékelése a szülők szemével
A turizmus tendenciáinak vizsgálata Magyarországon
I. HELYZETFELMÉRÉSI SZINT FOLYAMATA 3. FEJLESZTÉSI FÁZIS 10. előadás
U8 – U10 célok a szezonra.
Scool-Túra Kft Miskolc Széchenyi út 36.
Tóalmási Mesevár Óvoda és Konyha
Az AE Szövetség szervezet fejlesztése
A Tanácsadók Virtuális Közösségének
Iskolai szociális segítő
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 7
LIA Alapítványi Ált. Isk. és Szki. Piliscsabai Tagintézménye
IT biztonsági monitoring eseményfelügyelet, bizonyítékok,
AZ ORSZÁGOS KOMPETENCIAMÉRÉSEK MEGSZERVEZÉSE A TANODÁBAN
Előadás másolata:

Országos Intenzív Képzés CSILLEBÉRC 2015.November 19-21 Országos Intenzív Képzés és Továbbképzés

MENTORÁLÁS ESZKÖZ A KLUB LÉTSZÁM EMELÉSÉHEZ Készítette: Birloni István Szocioterapeuta. szociálpedagógus

Mentor A mai szóhasználatban egy olyan személyt jelent, aki mint idősebb és tapasztaltabb barát, tanár vagy tanácsadó atyailag segít jó tanácsokkal az új klubtagot

A mentor képességkészlete, személyiség jellemzői Érett, koherens pedagógus-személyiség Értékközpontúság, mintateremtés, adaptivitás(alkalmazkodási képesség) Demokratikus társas kapcsolatépítés Szociális érzékenység, tolerancia, empátia Pedagógiai tapasztalat Magas szintű, biztonságos szakmai tudás Módszertani gazdagság és igényesség

A mentorálás lehet egyéni és csoportos estünkben az egyéni mentorálás a célra vezető.

Az egyéni fejlesztési tervek elkészítése, mely tartalmazza a -         cselekvés középpontjában álló problémák megnevezését -         a cselekvés során elérendő célokat -         a tevékenység tartalmát -         az ütemezését -         a tevékenység során alkalmazott módszereket (egyéni, csoportos) -         a tevékenység során alkalmazott eszközöket -         a tevékenységet támogató, ill. gátló tényezőket -         a tevékenységben közreműködők körét -         a tanácsadások gyakoriságát

Hogyan történik? szerteágazó élettapasztalatokkal rendelkező, önismeretben jártas, nyugodt barátként beszélget teljes figyelem és elfogadás mozgósítjuk erőforrásait feltárjuk, hogy az életben felmerült akadályok milyen személyiségfejlődési lehetőségeket rejtenek az adott életterületen jelentkező elakadást a személyisége, élettörténete tükrében látjuk, feltárjuk, hogyan hatnak és befolyásolják egymást a fejlődése során, az érzelmi átdolgozás révén új megoldásmódokat alakíthat ki, amivel sikeresebben boldogul a mindennapi életben felismeri működési mintáit, kondicionáltságát, a bennük rejlő értékeket és a már feleslegessé vált régi metódusokat, s ha úgy dönt, fejlesztheti, átalakíthatja őket életével kapcsolatban magasabb szintű megértése lehet

Technikai részletek: Az egyéni önismeret a mentorral való rendszeres találkozások sorozata. Az első találkozásra e-mailes vagy telefonos bejelentkezésed után kerül sor. Az ülések bizalmas légkörben, biztonságos környezetben történnek. Az ott elhangzottakkal kapcsolatban titoktartási kötelezettségünk van, élete részletei, megélései kettőnk között maradnak. Az első beszélgetés végén közösen döntjük el, akarunk és tudunk-e együtt dolgozni. Ezt követően céljainak megfelelően szerződünk, meghatározzuk a találkozások ritmusát és a folyamat előre látható hosszát. Alkalmanként 60-90 perces ülésekkel dolgozunk. Az életben időről időre korszakváltásokon megyünk át, melyek olykor könnyebben máskor nehezebben mennek.

Fiatalból felnőtté, nőből anyává, férfiból apává, egyedül állóból családossá, vagy családosból elválttá, csapattagból vezetővé, munkavállalóból szabadúszóvá, materialistából belső hittel élővé válhat. Egy új szintre, fejlődési állapotra való berendezkedés hasonlít egy vajúdáshoz, fájdalmakkal, nehézségekkel, kusza gondolatokkal és érzésekkel telített. A döntésekhez, a változáshoz új, az eddigiektől eltérő megoldások, minőségek elsajátítására van szükség és támogató közegre, amely megtart, támogat, biztat, hogy segítse a változás, a meghaladás folyamatát. Az önismeretben tudatosodnak a folyamatai, segít, hogy tisztázza, merről jön és hová tart. A beszélgetések meggyorsítják a vajúdás időszakát illetve támogatják, hogy éretten döntsön és lépjen előre. Lehet, hogy nem tudja pontosan megfogalmazni, mi a probléma. Lehet, hogy szenvelgést, szenvedést él meg. Felismeri, hogy az életében vannak helyzetek, állapotok, amik ismétlődnek. Esetleg megrekedtségnek definiálja azt, amiben van és keresi a kiutat. Amikor a változás, fejlődés mellé teszi le a voksát, akkor jöhet a munka, hogy dolgozzon magával, magáért.

A képzés zárásakor a mentor feladata   az együttműködés áttekintése személyenként   a kiinduló helyzetet és az elért eredményeket összehasonlítása   a projekt során végrehajtott feladatok áttekintése   amennyiben az új klubtag igényli a követési programot, kidolgozzák az erre vonatkozó fejlesztési – cselekvési tervet

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET JÓ MENTORÁLÁST