KAPRUN.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
2006 nyarán ismét Petrozsényban jártunk. Kádár Attila unitárius lelkipásztor és családja vendégei voltunk. Vendéglátónkkal kirándultunk a gyönyörű Déli-Kárpátokba,
Advertisements

Hang Son Doong World’s Largest Cavern Discovered In Viet Nam in1991
World’s Largest Cavern Discovered In Viet Nam in1991 World’s Largest Cavern Discovered In Viet Nam in1991 ` A világ legnagyobb barlangja, 1991-ben Vietnam-ban.
Alp ok területén Berchtesgaden Nemzeti park A németországi Berchtesgaden nemzeti park délkelet Bajorországban, közel a német – osztrák határhoz nevezetes.
A Dunakanyar legszebb helyei
Fertő-Hanság Nemzeti Park
Cseh nyelvről fordította K.P.
VIII.A.3. 3./ 5. óra Programfejlesztési Központ FELSZÍNI VIZEK: ÓCEÁNOK, FOLYÓVIZEK, TAVAK.
Dél Amerika Dél-Amerika területe 17 840 000 km² a Föld felszínének kb. 3,5%-a ös adat szerint népessége több mint 371 000 000. Területe alapján a.
A Föld helye és mozgása a Naprendszerben
Földtörténet Összefoglalás.
Magyarország Természeti Kincsei
Magyarország természeti csodái
Magyarország természeti csodái
A tundrától a trópusokig
Talpon maradni.
Április végén-május elején virágzanak a növényvilág legszebb növényei közé tartozó rhododendronok (havasszépék). Kerekedjünk fel és nézzük meg virágzásukat.
3. nap.
FÖLDRÉSZEK.
Cseh nyelvre fordította:
Változó földfelszín.
A középkori világ 7 csodája
Készítette:Szőke Gréta
Készítette: Kálmán Aliz.  Elhelyezkedése  Tudnivalók  Természeti képződményei  Kiránduló célpontok  Építészet  Híres szőlőfajtái  Üdülés.
SOK CSODA, AMIT NEM ISMERSZ
BELLEZAS DE PERSIA IRAN.
Cseh nyelvről fordította K.P.
1. Egy széler ő m ű park építése a tenger közepén A XXI. század néhány mérnöki csodája.
A folyóvízi erózió matematikai leírása
Klímaváltozás van, volt és lesz
Természeti viszonyok és gazdasági élet
Magyarország természeti kincsei
Aggteleki Cseppkőbarlang
Nehezen elképzelhető és érthető, hogy egy kiszáradt, eső nélküli sivatagi táj, tele óriási homokdűnékkel – tele van szórva tavakkal, amik „valószínűtlenül“évszázadokon.
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, a közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
Phong nha barlang vietnám a világ legnagyobb barlangja
Zimbabwe-ban, Afrikában található a csodálatos, 128 méter magas Viktória-vízesés. A helyet úgy is ismerik, mint „Az Ördög úszómedencéje”. Szeptemberben.
Románia folyói,borvidéke és barlangjai
7/B A Barlangok típusai.
CAPRI ANACAPRI Továbbítás kattintásra.
Maravillas naturales por accidente A természet véletlenszerű furcsaságai.
Medve-barlang Nevét a barlangban épségben megtalált barlangi medve (Ursus spelaeus) csontvázról kapta.
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
Zene: Wild Theme (The Shadows) (The Shadows) Utazás Norvégiában Kattints az előrehaladáshoz.
ÖRDÖGSZIGET.
DUNAKANYAR I. rész A Dal eredeti címe:Alegria
Szlovénia Készítette: Cseh Fanni.
Felszínformáló erők.
Palota Casertában Luigi Vanvitelli olasz építész tervezte Casertában (Nápolytól északi irányban, mintegy 40 kilométrerre) a Burbon III. Károly által.
Szöveges oldalakon továbblépés saját ütem Hámori-tó, Anna Mésztufa-Barlang, Szent István cseppkőbarlang, Herman.
A kék szépség A Son Doong ötször nagyobb, mint a Phong Nha-barlang, melyet korábban Vietnam legnagyobb barlangjának tartottak. A legtágasabb helyeken.
A Twisted Sifter weblap minden negyedév végén kiválaszt 25 képet az jelenlegi év 100 legjobb képiből. Minden érdem azokat a fotósaokat illet akik csodálatos.
Buzgó-barlang Várhosszúrét
Svájc – Golden Pass Line
Copacabane Strand mehr USA FELSŐ-TÓ APOSTOL-SZIGETEK JÉGBARLANGOK
régi magyar nevén: Veres-tó)
Un mare monument natural
Elsüllyedt világot rejt a Föld legnagyobb barlangja
Szilvás-kő Előzetes feladat a Bolyai János Gimnázium alapításának 50. évfordulójára Készítette:S.Sz.C.Borbély Lajos Szakgimnáziumának Szakközépiskolájának.
Ausztrália természetföldrajzi nevezetességei
A Békás-szoros egy tektonikus eredetű szurdokvölgy, amelyet 1971-ben védetté nyilvánítottak, jelenleg a Békás-szoros a Nagyhagymás Nemzeti Park része.
TÚRA A A FOGARASI HAVASOKBAN
Ez is Pakistán KATTINTS.
KAPRUN.
Notre Dame Kolostor MONTSERRAT “A FEKETE MADONNA”.
Bükkzsérc és környéke természeti értékei
Római fürdő Készítette: Szabó Lilla
A M E R I K A Amerika az öt kontinens egyike, területe 42 millió négyzetkilométer, ezzel a második legnagyobb földrész. Amerika lakossága 850 millió fő.
Cuha-völgy Készítette: Szabó Lilla
Szabó Eszter Ignácz Bence
Előadás másolata:

KAPRUN

Kaprun - az egyik legszebb és leghíresebb üdülőhely Európában, Salzburgtól 80 km-re, a lábánál a Kitzsteinhorn-gleccser (3.203 m). Tipikusan osztrák hangulatot jól illusztrálják az egyes épületek és a helyi hagyományőrzés.

Sigmund Thun-szurdok

A Sigmund Thun-szurdok Kaprun közelében található A Sigmund Thun-szurdok Kaprun közelében található. Nevét Salzburg akkori kormányzójáról, Sigmund Graf von Thunról kapta. 1934 óta természeti műemlék. Turisták részére kialakított, sziklába vájt pallóút kanyarog a Kapruner Ache patak felett, látványos vízesések mellett és hatalmas sziklafalak között. Késői jégkorszakban, kb 14.000 évvel ezelőtt a Kaprun-völgyet hatalmas gleccserek borították, amelyek arrébb tolták a sziklákat a folyás irányába. Amikor a gleccser megolvadt, egy hegyszorost hagyott maga után.

A végére érve egy csodálatos mesterségesen kiépített vízeséssel találjuk magunkat szembe, amelyen keresztül a felette lévő tó vizét eresztik le.

EISRIESENWELT ÓRIÁS JÉGBARLANG

A jégbarlang bejárata

Az ausztriai Tennen-hegység mélyén rejlik Eisriesenwelt, egy természetes jeges mészkőbarlang, mely a Salzach folyó mentén jött létre Werfenben, mintegy 40 km-re délre Salzburgtól. Eisriesenwelt jelentése: ”Jégóriások világa”. Ez a 42 km-es barlang a legnagyobb jégbarlang a világon. Az óriási barlang 20 m széles és 18 m magas bejárata már messziről látszódik. Anton Posselt természettudós fedezte fel 1879-ben. Mivel egész évben hideg szél éri a bejárat felől a barlangot, a képződmények nem olvadnak meg. Az átlaghőmérséklet nyáron sem emelkedik 0 °C fölé. A jégóriásokat a 2 millió évvel ezelőtt keletkezett mészkőbarlangokba beszivárgott víz hozta létre. Hossza 42 km, de csak az első kilométeren található jég. A turisták által ez látogatható, a barlang többi része mészkőből áll..

Mammut

VÉGE TRANS SIBERIAN ORCHESTRA – MOZART MEDLEY