Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Ez is Pakistán KATTINTS.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Ez is Pakistán KATTINTS."— Előadás másolata:

1 Ez is Pakistán KATTINTS

2 "Astola Island" [Pasni Beludzsisztán közelében a parttól 40 km-re]
"Astola Island" [Pasni Beludzsisztán közelében a parttól 40 km-re]. Astola a Pakisztán legnagyobb part menti szigete és az egyetlen jelentős tengeri sziget az Arab-tenger északi részén.

3 "Arror Szikla" [Rohri in Sindh közelében]
"Arror Szikla" [Rohri in Sindh közelében]. Az szikla alakját ismeretlen természeti erők okozták. A tetején egy Szentély van.

4 Egy csodálatos kilátás; a vasúti pálya áthalad a Rohri folyón és az alagútin Quetta felé. Ez a pálya 20 alagúton és több mint 368 hídon halad át. Ez a világ leghosszabb szint-átmeneti vasútja, és Ázsia leglátványosabb vasútvonala.

5 Headmarala , Sialkot Jammu és Kashmir hegység a háttérben.

6 Attabad Tó mint Hunza-tó néven is ismert, a Hunza-völgyben, észak Pakisztánban. A gyönyörű tavat 2010 Január 4-én egy hatalmas földcsuszamlás hozta létre az Attabad faluban Gilgit-Baltistanban, 14 km-re keletre Karimabad–tól.

7 Ez a Kínai Nagy Fal? Nem, ez a Sindh Ranikot Fal [Karacsi-tól 3 órás autóútra]. A Ranikot Erőd a világ legnagyobb erődjeinek egyike.

8 A völgy a Swat folyó felső folyása mentén Swat-ban, Pakisztánban van.
A Kalam Völgy. A völgy a Swat folyó felső folyása mentén Swat-ban, Pakisztánban van. Kalam völgye vízeséseiről, tavairól és buja zöld dombjairól híres, Iszlámábád Pakisztán fővárosától 270 km-re van.

9 Kachura tó. A Kachura tó az Alsó- Kachura tó és Felső-és Kachura tóból áll, a Skardu kerületben, Gilgit-Baltistan-ban, (Észak-Pakisztán). A tavak, 2500 méter (8200 láb) tengerszint feletti magasságban vannak.

10 Ez egy "Sár vulkán". Pakisztánban több mint 80 aktív iszapvulkán van, mind a Baluchistan tartományban, amik mintegy 10 helyen csoportosulnak. Ebben a régióban az iszapvulkánok magassága 800 és 1550 láb (243,8-472,4 m) között mozog. A leghíresebb a Chandaragup vulkán.

11 A Nagy Trango Torony, 6286 m (20608 láb).
A Nagy Trango torony keleti oldalára jellemző, hogy a világon a lejtése majdnem függőleges. [a világ legmagasabb függőleges hegye] a Gilgit-Baltistan régióban található (Pakisztán). Ez a legnehezebben megmászható hegyek egyike.

12 Laila Hegy Csúcs, Hushe, a Karakorum hegységben, Pakisztán
Laila Hegy Csúcs, Hushe, a Karakorum hegységben, Pakisztán. Ez egy jellegzetes lándzsa-szerű alakzat. Az egyike a legszebb festői havas hegyek világában. A Laila csúcsot csak kétszer mászták meg.

13 Ez nem Fox és a Franz Josef Gleccser, Új-Zélandban
Ez nem Fox és a Franz Josef Gleccser, Új-Zélandban. Ez a Biafo gleccser, amely egy 63 km hosszú gleccser a Karakoram hegységben, (Pakisztán) m magasságban a Hispar La hágón találkozik a 49 km hosszú Hispar gleccserel, így a sarki régión kívül létrehozva a világ leghosszabb jeges területét.

14 Makran, Pakisztán. A mai Makran nevét Maka az Achaemenid Birodalomban kormányzójától kapta. Maka, Cyrus Nagy alapítójának a korai Achaemenid Birodalomnak fontos keleti része volt.

15 K2. Ez, Mount Everest után a második legmagasabb hegy a Földön
K2. Ez, Mount Everest után a második legmagasabb hegy a Földön. A csúcs magassága 8611 m [28251 láb].

16 Concordia Alaptábor, Pakisztán
Concordia Alaptábor, Pakisztán. Hajnalban ilyen a kilátás a táborból a Baltoro gleccser völgye felé. A balra van [Paiju csúcs], középen [Trango tornyok] és a jobb oldalon [Nagy Katedrális].

17 Saiful Muluk az époszi tó.
A Kaghan völgy északi végén található (34a ° 52'37 0,34 "ÉK ³ É73A ° 41'37 0,71" K) Naran közelében, Pakisztánban. A tiszta víz a tó körüli gleccserekből származik, amely táplálja a tavat.

18 Halmet falva, a Neelum völgyben, Pakisztán
Halmet falva, a Neelum völgyben, Pakisztán. Neelum völgy határozottan Pakisztán rejtett gyöngyszeme. Nincs másik völgy Kasmírban amihez ezt hasonlítani lehet; a legtöbb pakisztáni keveset tud róla, és még kevésebben jártak ott.

19 A Rohri-i Lansdowne híd, Pakisztán
A Rohri-i Lansdowne híd, Pakisztán. A tizenkilencedik század mérnöki csodája, abban az időben "leghosszabb"” merev " gerendás híd a világon ben épült. Sir Alexander Rendel Meadows által tervezett, a mestergerendák súlya 3300 tonna, és az FE Robertson és Hecquet cég kivitelezése.

20 Ez Grand Canyon vagy a Texas. Nem
Ez Grand Canyon vagy a Texas? Nem. Ez a Hingol Nemzeti Park Beludzsisztánban, Pakisztán. Itt található: a rejtelmes Sár hegység, a gyönyörű kék vízû Hingol folyó, a sivatag és a mélykék Arab-tenger. [3,5 órai autóútra Karachi-tól a Makran tengerparti autópályán].

21 A Skardu Hideg sivatag Pakisztánban
A Skardu Hideg sivatag Pakisztánban. Ez az egyik legszebb turista látványossága Pakisztán északi területén. Skardu-ban hatalmas homok síkságok vannak.

22 Passu csúcsai, Hunza, Pakisztán
Passu csúcsai, Hunza, Pakisztán. Titokzatos hegység áll, mint egy fal a Hunza folyó és a völgy között.

23 Uli Biaho Torony, Pakisztán.
Ez a csúcs Trango Torony és Baltoro-gleccser közelében Pakisztán északi területén van. Két fő csúcs van, az Uli Biaho Tower (Roskelley által 6417 m és a Kopold 6109 m). A Kopold csúcs 2006-ig megmászatlan maradt.

24 Rakaposhi, Pakistán. Rakaposhi mint Dumani is ismert [Mother of Mist]. A Nagar völgyből emelkedik.

25 A hatalmas, drámai csúcs, jóval kiemelkedik a környező területről.
Nanga Parbat. Ez a kilencedik legmagasabb hegy a Földön, a csúcs magassága 8126 méter ( ft). A hatalmas, drámai csúcs, jóval kiemelkedik a környező területről.

26 A Karamber tó. A Karambar hágó a határ a Chitral és Ishkoman kerületek között. A Karmabar tó közel 3 km hosszú, és kb 4300 méteres tengerszint feletti magasságban van. A virágokat is érdemes megnézni ősszel.

27 Deosaid fendík– Skardu

28 Bara Pani – Deosai

29 Dudiptsar tó vagy Dudipat tó egy hóborított csúcsokkal körülvett tó a Lulusar-Dudipatsar Nemzeti Park-ban. A tó a Kaghan völgy legészakibb részén fekszik.

30 V É G E T KÉSZITETTE: gy


Letölteni ppt "Ez is Pakistán KATTINTS."

Hasonló előadás


Google Hirdetések