Scool-Túra Kft Miskolc Széchenyi út 36.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A levéltár Országos Tudományos és Felsőoktatási Szakmai Központ tevékenységei.
Advertisements

FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Ruska Mónika – Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat - Fiatalok Lendületben Programiroda.
Intézményi Férőhelykiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó Kalocsai Szociális Szakellátási Központ kiváltása.
A Non-Profit teljesítménymérés problémái (mérési és fejlesztési lehetőség) Márkus Gábor CVS, PVM, TVM, igazgató Stúdium Kft. Oktatás és Projekt menedzsment.
Kocsis Tibor Kaposvár, március 01. Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása.
ÖVEGES KONFERENCIA Mosonmagyaróvár június 27.
A tanításra és tanulásra fordított idő nemzetközi és kutatási adatok tükrében Imre Anna Oktatáskutató és fejlesztő Intézet Berekfürdő, Február 4.
M ESTERPEDAGÓGUS SZAKTANÁCSADÓK FELADATAI. Megállapodás megkötése-aláírás után a HMPI-nek visszaküldeni, melyet az OFI-ba továbbítunk aláírásra Útiköltség.
1 „Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, július.
AZ ISKOLA–EGÉSZSÉG KÖZPONT – FORMA ÉS TARTALOM A TÁMOP KIEMELT PROJEKT KÖZNEVELÉSI ALPROJEKTJÉNEK CÉLJAI, A MEGVALÓSÍTÁS MÓDSZEREI ÉS A SZAKMAI.
A munkahelymegőrző támogatás. Alapja  Az évi IV. tv. (a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról) 18. §.  A 6/1996. (VII.16.)
TÁMOP B-13/ SZAKMAI-MÓDSZERTANI TÁMOGATÁS A KOMPLEX TELEPPROGRAM ÉS AZ ELNÉPTELENEDŐ FALVAK TÁRSADALMI GAZDASÁGI FOLYAMATAINAK MEGFORDÍTÁSÁT.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
1 Az önértékelés mint projekt 6. előadás 1 2 Az előadás tartalmi elemei  A projekt fogalma  A projektek elemei  A projekt szervezete  Projektfázisok.
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési rendszer A képzett szakemberekért Információgyűjtés.
A Határtalanul! Erdélyben program célkitűzései Sport és turizmus.
A vállalatok marketingtevékenysége és a Magyar Marketing Szövetség megítélése Kutatási eredmények az MMSZ részére (2008. július)
A szaktanácsadás szolgáltatási terület dokumentációja Némethné Józsa Ágnes Intézményfejlesztési referens.
{ Fokról fokra a cél felé NYITÓRENDEZVÉNY Azonosító szám: TÁMOP B Fokról fokra a cél felé NYITÓRENDEZVÉNY Azonosító szám: TÁMOP B
Gazdasági jog IV. Előadás Egyes társasági formák Közkeresleti társaság, betéti társaság.
A szakiskolák aktuális problémái
A Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely munkája – EFOP VEKOP/15 TÁRS PROJEKT bemutatása EFOP VEKOP
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
Információs Társadalom Parlamentje, június 1., Budapest
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Adottságok tényszerű megfogalmazása 4.6. előadás
Munkaközösségek támogatása, bemutatófoglalkozások szervezése
Barcsák Marianna KPSZTI
EFOP „Tehetségek Magyarországa” kiemelt projekt
Kertészet korszerűsítése - ültetvénytelepítés támogatására öntözés
Duális képzés a társadalmi felelősségvállalás szemszögéből
Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése
Hogyan lett Szentgotthárd energiaváros?
A lifelong guidance (LLG) rendszer magyarországi megalapozásának kvalitatív vizsgálata (6 fókuszcsoport) július Kovács Attila
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott együttműködés
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Boros Péterné SZEF Alelnök SZEF AKADÉMIA Vezetője
A kistérségi gyerekesély programok eredményei
Mátészalkai Szakképző Iskola
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
A szaktanácsadásról.
A kiváltást tervezők / megvalósítók és Az fszk TÁRS projektje közti együttműködés rendszere EFOP VEKOP TÁRS projekt.
1993-as közoktatási törvény
A PDCA elv alkalmazása az információvédelmi irányítási rendszerekben 1
Intézmény-akkreditáció szakképző intézmények kérelme esetén
HHR.
Bemutatkozik az iskolapszichológus
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Életpálya-tanácsadás Csanádi Nikolett Hényel Anett.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
INFOÉRA Zsakó László Informatikai tanárszak problémái ELTE Informatikai Kar Juhász István-Zsakó László: Informatikai.
Környezeti Kontrolling
Budapest, február 5. Reszeginé Erdélyi Beáta
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Regionális workshop Zétényi Ákos.
I. HELYZETFELMÉRÉSI SZINT FOLYAMATA 3. FEJLESZTÉSI FÁZIS 10. előadás
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Föderalizmus és decentralizáció kutatás svájci–magyar együttműködésben
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
A GWP KKE régió aszálykezelési útmutatója
Készítette: Koleszár Gábor
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 7
A részekre bontás tilalma és annak gyakorlati alkalmazása
Intézményvezetők tájékoztatása Nyíregyházi Egyetem
KOHÉZIÓS POLITIKA A POLGÁROK SZOLGÁLATÁBAN
A tehetséggondozás kihívásai
Miről álmodik a rezidens?
Előadás másolata:

Scool-Túra Kft . 3530 Miskolc Széchenyi út 36. Középiskolai pályázatok HAT-17-2017-02-………

A program által meghatározott cél A pályázat célja Magyarország és Románia, Szlovákia, Szerbia, Ukrajna, Szlovénia vagy Horvátország magyar tannyelvű vagy magyar tagozattal/osztállyal rendelkező középiskoláiban tanuló diákok közösségi együttműködésének támogatása.

A támogatás mire kérhető? egy középiskolai oktatásban részt vevő magyarországi diákcsoport, azonos helyen és azonos időpontban, egyazon együttműködést megvalósító, Románia, Szlovákia, Szerbia, Ukrajna, Szlovénia vagy Horvátország magyarlakta területére történő utazására, ÉS  egy középiskolai oktatásban részt vevő határon túli magyar diákcsoport azonos helyen és azonos időpontban, egyazon együttműködést megvalósító, Magyarországra történő utazására kérhet támogatást.

Közös termék A Határtalanul! együttműködés egy vagy több közös termék, azaz tárgyi (pl. közösen megtervezett és összeszerelt műszer, közösen felújított épületrész stb.), vagy szellemi (pl. egy közösen elkészített tanulmány egy folyó vízminőségéről, hagyományőrző előadás stb.) jellegű alkotás/ok létrehozására irányul. E termék/ek elkészítése ad keretet a közösen végzett cselekvéshez, az emberi kapcsolatok kialakulásához. A termék létrehozásának lépéseit a pályázó magyarországi intézmény és a határon túli partnerintézmény közösen tervezi meg, oly módon, hogy a termék – a két, személyes találkozás során – a magyarországi és külhoni diákok aktív együttműködésének eredményeképp jöjjön létre.

Kötelező feladatok A Határtalanul! együttműködés keretében kötelező a pályázónak legalább egy programelemet megvalósítania. Formai szempontból egyetlen programelemnek minősül az alábbiakban rögzített tartalmi feltételeknek megfelelő tevékenység/tevékenységek összessége. Tartalmi szempontból programelemnek minősülnek azok a tevékenységek, amelyek elősegítik a pályázat 1. pontban megfogalmazott céljainak megvalósulását Az együttműködés előkészítő szakasza az utazás előtt, Magyarországon kerül lebonyolításra. 7.2. Az előkészítő szakasz kötelező tevékenységeként a pályázó magyarországi intézmény vállalja, hogy a megvalósítás időszakában, az első találkozást (együttműködést) megelőzően az utazáson részt vevő magyarországi diákok és kísérőtanáraik számára Határtalanul! előkészítő órát szervez.

Előkészítő óra minimális elemei a Magyarország határain túl élő magyarság létszáma, az államhatáron kívüli elhelyezkedés történelmi okai;  a meglátogatandó ország, illetve települések magyarságának története, jelene;  a meglátogatandó országban élő összlakosság etnikai összetétele;  a két találkozás és az együttműködés programjának, tevékenységeinek áttekintése;  a toleráns és kooperatív viselkedés alapszabályai.

Értékelő óra Az értékelő szakasz kötelező tevékenységeként a pályázó magyarországi intézmény vállalja, hogy a második utazást követően a részt vevő magyarországi diákok és kísérőtanáraik számára Határtalanul! értékelő órát szervez, melynek moderátorát az utazáson részt vett kísérőtanárok közül a pályázó magyarországi intézmény választja ki. Minimális elemei: a meglátogatott ország, illetve település magyarságáról a látogatás eredményeképpen szerzett személyes tapasztalatok és ismeretek áttekintése;  az együttműködés és az elkészült termék(ek) értékelése;  az együttműködés során szerzett tapasztalatok összegzése.

Tervezzük meg az utazásokat Fogadás Lehetőségek Kinti programok Kapcsolat felvétel a kinti Intézménnyel Forgatókönyv 8 programelemhez való igazodás ( 1 fontos)

Köszönöm a figyelmet!