Új lehetőség? – Új lehetőség!

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mit lehet tudni a célcsoportról?
Advertisements

1 „Út a munkához” program tapasztalatai Szűcs Erika Balatonvilágos november 10.
Az önkormányzatok feladata a közfoglalkoztatási programban
A közcélú foglalkoztatáshoz kapcsolódó munkajogi szabályozás
A SZOCIÁLIS TÁMOGATÁSI RENDSZER MUNKÁRA ÖSZTÖNZŐ ÁTALAKÍTÁSA ÚT A MUNKÁHOZ február.
A közfoglalkoztatás tervezése és szervezése
általános főig. helyettes
FIP képzés - menetrend 01. – Bevezetés – Általános információk a FIP-ekről 02. – Közfeladatot ellátó szervek, közérdekű adatok közzététele 03. – ÁFSZ és.
2008. december 8..1 Közfoglalkoztatás, mint szerény válaszszerény.
1 „Út a munkához” program tapasztalatai Szűcs Erika Siófok szeptember 17.
Főigazgatói értekezlet november 27–28. Sárvár „Út a munkához” program bemutatása.
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
Segélyezési rendszer átalakítása
Együttműködési lehetőségek és megoldások a foglalkoztatási és szociális terület munkájában Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) szerepe a távmunka fejlesztésében Pirisi Károly főigazgató VI. Országos Távmunka Konferencia december.
Képzések finanszírozása SZTE JGYPK Felnőttképzési Intézet Szeged, 2008/2009. I. félév.
A hátrányos helyzetű munkavállalók munkaerő-piaci integrációja, mint a gazdasági stabilitás fontos tényezője Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum.
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
Tájékoztató évi CXCVIII. törvény a területfejlesztéssel és a területrendezéssel összefüggő egyes törvények módosításáról „Regionális fejlesztési.
Közép-Dunántúl, Veszprém megye és Várpalota munkaerő-piaci helyzete
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Munkaintegráció útjai Zalában, a második esély iskolák szerepe.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Zalai alternatív munkaerő-piaci szolgáltatások bemutatása.
Közfoglalkoztatás és értékteremtés Szűcs Erika miniszteri megbízott Szociális és Munkaügyi Minisztérium Cegléd, április 15.
A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ MUNKAERŐPIACI HELYZETE, KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A DIPLOMÁSOK ELHELYEZKEDÉSÉRE SOPRON, december 11.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
Út a munkához program Regionális Államigazgatási Kollégium március 20. Székesfehérvár.
Álláskeresőként történő nyilvántartás
Kistérségi találkozók I-III hó. A munkaerő-piac jellemzői MegnevezésLétszám e főIndex % Foglalkoztatottak száma 425,198,5 Munkanélküliek száma 21,390,3.
A magyar önkormányzati rendszer bemutatása OSLO április 22
Debrecen, a gondoskodó város SZIME XVII. Konferencia Debrecen, szeptember Dr. Papp László polgármester.
„Út a munkához” program megvalósítása a Kecskemét és Térsége Többcélú Társulás szervezésében Kecskemét, július 23. Kovács András.
A Nagykátai Járás munkaerő-piaci helyzete Pest Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja TÁMOP /1/KMR
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
Út a munkához program szegedi eredményei kiemelten a graffitimentesítésben Ménesi Imre elnök, Közfoglalkoztatási Bizottság Szeged.
A közcélú foglalkoztatáshoz kapcsolódó munkajogi szabályozás dr. Szabó Melinda szociális igazgatási szakreferens Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Szociális.
Kistérségi szociális gondozó-ápoló képzés United Way Kisalföld Alapítvány Kistérségi szociális gondozó-ápoló képzés United Way Kisalföld.
TÁMOP „Munkaerő-piaci program a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép-magyarországi Régióban” - Budapest.
A közfoglalkoztatás tervezése és szervezése Kovács Ibolya szociálpolitikus - főosztályvezető Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Az „Út a munkához” program tapasztalatai és eredményei a munkaügyi szervezet tevékenységében Székesfehérvár, július 14.
„Újra tanulok” A Nemzeti Munkaügyi Hivatal képzési stratégiája Bálint István Foglalkoztatási főigazgató-helyettes.
Kistérségi találkozók I-III hó. A munkaerő-piac jellemzői MegnevezésLétszám e főIndex % Foglalkoztatottak száma 425,198,5 Munkanélküliek száma 21,390,3.
Hová vezet ez az út? Közfoglalkoztatás a gyakorlatban. Összeállította: Pergő Margit polgármester Berhida Város Önkormányzata Közép-Dunántúli Régió.
Munka – magánélet egyensúly Mintaprojekt és a jövő Hidegkúton és környékén Pénzes Erzsébet Hidegkút „Önkormányzati kapacitásépítés norvég‐magyar együttműködéssel”
Közfoglalkoztatás Nemzeti Közfoglalkoztatás Program.
„A Kirendeltség és az Önkormányzatok közötti információ és adatszolgáltatás gyakorlata a Paksi Kistérségben Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
Az aktív korúak ellátásának új rendszerével kapcsolatos önkormányzati igazgatási tapasztalatok Kiskunfélegyházán Szociális Igazgatási Mintahely Ódor László.
Munkavégzés. A kereskedelmi egység szabályszerű működtetése A munkavégzés szabályai A munkaszerződés alapján a munkavállaló köteles 1)meghatározott helyen.
„Út a munkához” program „Jó gyakorlatok” 2009
Aktuális Munkaerő-piaci helyzet a jászságban
„Út a munkához” program tapasztalatai
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
A családsegítő szolgálatok beilleszkedési programjai, a RÁT-ban részesülő személyek számára felajánlható szolgáltatásai:
Győztesek és vesztesek
VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS
„Első lépés” a Zemplénben TÁMOP C-09/
A magán munka-közvetítők és munkaerő kölcsönzők évi tevékenysége
Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Kecskemét, július 23. Kovács András
„Út a munkához”program
Székesfehérvár, július 14.
Ménesi Imre elnök, Közfoglalkoztatási Bizottság Szeged
A közfoglalkoztatás tervezése és szervezése
Közfoglalkoztatás Szombathely városban Előadó: Horváth Olga.
A családsegítő szolgálatok beilleszkedési programjai, a RÁT-ban részesülő személyek számára felajánlható szolgáltatásai:
Hová vezet ez az út? Közfoglalkoztatás a gyakorlatban.
„Út a munkához” program „Jó gyakorlatok” 2009
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS
DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS PAKTUM KONFERENCIA
Előadás másolata:

Új lehetőség? – Új lehetőség!

GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS Lakosságszám: 126.332 Fő gazdasági jellemzői: nagyszámú külföldi befektető, fejlett gépgyártás, autóipar jelenléte, nagy a szellemi és a diplomás munkavállalók aránya. Gazdasági válság

ELŐZMÉNYEK 195 426 2008 181 491 2007 Közfoglal-koztatás-ban részt vevők száma/év RSZS-ben részesülő,nem foglalkoz-tatottak száma ÉV

ELŐZMÉNYEK Az önkormányzat a közfoglalkoztatást nagyrészt intézményeiben, ill. a tulajdonában álló közfeladatot ellátó gazdasági társaságában biztosította Szociális intézmények, KOMSZOL, Roma kisebbségi önkormányzat. Zöldterület gondozó, szelektív szemét válogató, takarító, konyhai kisegítő, karbantartó, kézbesítő, portás, udvari munkás, stb. munkakörökben

Az aktív korúak ellátásában részesülő személyek főbb jellemzői 60% az általános iskolát fejezte be, ill. ennél is alacsonyabb iskolai végzettséggel rendelkezik, 62%- a nő, 43% rendelkezik valamilyen szakképzettséggel (sokan közülük OKJ-s képesítéssel).

ÚJ LEHETŐSÉG Növelhető a foglalkoztatás: Törvényi kötelezés, Finanszírozás, Közcélú foglalkoztatás színtereinek bővítése, Közfoglalkoztatás szervezők biztosítása.

MEGVALÓSULÁS Bővítettük a munkáltatók körét: Ellátási szerződéssel rendelkező alapítványokkal, egyesületekkel, Megyei önkormányzat által fenntartott kórházzal, Polgármesteri hivatallal, Újként belépő intézményekkel.

MEGVALÓSULÁS Bővült a végzendő munkák köre: Műszaki ellátó szervezet, Szociális gondozó, segédápoló, beteghordó, kisegítő adminisztrátor, kocsi kisérő, adománykezelő, stb. Szociális munka eszközeinek igénybe vétele.

MEGVALÓSULÁS Az előző évek gyakorlatára, a kialakult jó munkakapcsolatra épített együttműködés a Munkaügyi Központ városi kirendeltségével: Közcélú munkára közvetítés, Adatbázis.

SZÁMOKBAN Aktív korúak ellátásában /RSZS,RÁT/ részesülők száma: 841 fő, RÁT-ban részesülők száma: 548 fő, Közfoglalkoztatásban vesz részt: 230 fő, Az ellátottak közül az elsődleges munkaerőpiacra kilépők: 51 fő, A felajánlott munkalehetőséget nem fogadta el, ill rendkívüli felmondással megszűnt a foglalkoztatása: 29 fő.

NEHÉZSÉGEK Számottevően nagyobb a ellátási rendszerbe belépők száma a vártnál, A RÁT-osok kb. 20%-a nem helyezhető el mentális állapota miatt, A foglalkoztatási rendszerből adódóan kisebb a tolarencia a közcélúakkal szemben, Nagy az igény a kvalifikált közcélúakra.

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!