GLOBÁLIS CÉLOK A FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉSÉRT Global Goals.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ÖKO-Pack Nonprofit Kft.
Advertisements

Megújuló forrásokból előállított villamos energia támogatása
A fenntartható fejlődés és a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Stratégia
"vállalkozások klímatudatossága" Melyek vagy melyek lennének a legjobb, leghatékonyabb állami eszközök a vállalkozások klímatudatosságának erősítésére?
A közötti időszak fejlesztési tervezésének megalapozása
Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia. Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács Széleskörű társadalmi képviselet (pártok, szakszervezetek, kamarák,
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
Az Európai Női Lobbi nézőpontja Juhász Borbála.
Az európai unió környezetvédelme. A tisztább, élhető környezetért Az Európai Unió több évtizedes munka eredményeként rendkívül átfogó környezetvédelmi.
Az EFOP köznevelést érintő beavatkozásai
A Magyar Természetvédők Szövetsége az Éghajlatváltozási Stratégiáról Farkas István, ügyvezető elnök Magyar Természetvédők Szövetsége Föld Barátai Európa.
1872 : 1. nemzeti park megalakítása Yellowstone
Fenntartható fejlődés
A Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia végrehajtása - nemzetközi folyamatok és hazai feladatok - MeH-MTA Klímafórum május 28.
A fenntartható fejlődés alapelemei, globális célkitűzései
Készítette: Lázár Nikolett Földrajz BSc II. évfolyam.
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Agrár-környezetvédelmi Modul Vízgazdálkodási ismeretek KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Az EU többéves pénzügyi kerete
Az Európai Unió környezetpolitikája Asszisztens hallgatók 19. tételéhez
Mikro és kisvállalkozások szerepe a rövid ellátási láncban Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály.
MTA Regionális Kutatások Központja Szirmai Viktória A következő évek főbb kutatási irányai Javaslatok november 25.
A klímaváltozás és a legfontosabb hazai feladatok A klímaváltozás és a legfontosabb hazai feladatok Szabó Imre miniszter Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium.
Dr. Éri Vilma igazgató, Környezettudományi Központ
Gábor Edina főigazgató Országos Egészségfejlesztési Intézet május 12. Elköteleződés az egészségért.
AZ IKSZT program bemutatása Eperjesi Tamás vidékfejlesztési igazgató Kecskemét-Imrehegy, július 16.
Tudásalapú társadalom és fenntartható fejlődés a globális felmelegedés korában Milyen globális és európai kihívásokra kell válaszokat találnunk? Herczog.
Fenntartható fejlődés
ÚJ MAGYARORSZÁG FEJLESZTÉSI TERV DR. NÉMETH IMRE AUGUSZTUS 7.
Globális problémák.
Előtérbe kerül-e a természeti erőforrások fenntartható használata, vagy a gazdaság és a fogyasztás okozta környezetszennyezést minimalizálandó még ebben.
Fejlesztéspolitika és fenntartható fejlődés A programozási időszak tanulságai Gyulai Iván.
EU szabályozás Általános környezetvédelmi jogtár Forrás:
A nemzeti hálózat ma 1887 működő végpont 1430 kiképzett eTanácsadó 19 megyei központ.
AZ ÉGHAJLATVÁLTOZÁS VESZÉLYE ÉS A HAZAI KLÍMAPOLITIKA Szabó Imre miniszter Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium február 27.
Nemzetközi szolidaritás. Gazdagok kontra szegények Életszínvonal.
A szegény és gazdag országok életszínvonalbeli különbségei
A szegény országokban élő gyermekek életszínvonala. Bemutatónk témája:
Gondoljunk másokra is!. Milleniumi fejlesztési célok 2000 szeptemberében az ENSZ kibocsátotta milleniumi nyilatkozatát. A nyilatkozat alapján, nyolc Milleniumi.
A mezőgazdaság és az élelmiszeripar kapcsolata a fenntartható fejlődés érdekében Kaposvár 2009 április 28. Sándor István Földművelésügyi és Vidékfejlesztési.
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
Pályázatírás módszertana
Ökológiai fenntarthatóság – veszélyek és kiutak
A muzeális intézményrendszer átalakítása
Esélyek a piramis alján
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szerepe a vidékfejlesztésben
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Civil Európa – civilek Európában
Globális változások-környezeti hatások és válaszok
TECHNOLÓGIA ÉS KÖRNYEZET
A AS IDŐSZAKRA VALÓ FELKÉSZÜLÉS AKTUÁLIS HELYZETE MAGYARORSZÁGON NAGYHÁZI GYÖRGY SZAKMAI TANÁCSADÓ, NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM HUSRB/1203/213/151.
SZOLNOK VK és IVS sz. bemutató 2013 szeptember.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Nemzetközi folyamatok a globális vízgazdálkodás terén Baranyai Gábor Igazságügyi Minisztérium.
Globalizáció és környezeti problémák
A társadalmi részvétel elve és az NGO-k jogai dr. Pánovics Attila március 5.
KAP reform, az agrártámogatások új rendszere. Vidékfejlesztési Támogatások.
Dr. Nagy Katalin Magyarország EU melletti Állandó Képviseletének korábbi tanácsosa XVII. Nemzetközi Közlekedési Konferencia Szeged, november
III. Greennovációs Nagydíj pályázat – 2014 Felelős kertművelés program – miért jó almának lenni Derecskén?
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
Az elsivatagosodás.
A mezőgazdasági könyvtárosság változó paradigmái
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
Az éhezés.
Területi alapú célzás a szociálpolitikában
Fenntartható Fejlődés
Környezetvédelem a II/14. GL osztály részére
Társadalmi követelmények és igények speciális könyvtári ellátásra
Előadás másolata:

GLOBÁLIS CÉLOK A FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉSÉRT Global Goals

A Fenntartható Fejlődési Célok  A jövőre vonatkozó, a fenntartható fejlődés alapelveire, eszméjére alapozott fejlődés, az ezzel kapcsolatos nemzetközi együttműködés, fejlődés, azaz a nemzetközi fenntartható fejlődési és nemzetközi fejlesztési együttműködés céljait foglalja össze.  Az ezzel kapcsolatos globális programot - "Világunk átalakítása" címmel - az Egyesült Nemzetek Szervezete keretében fogadták el 2015-ben.  Az FFC-k többsége 2030-ra elérendő cél. 17 cél van, 169 konkrétabb feladattal vagy célponttal, de maga a program ennél sokkal több feladatot is magában foglal.

A szegénység felszámolása Mindenhol véget vetni a szegénység összes formájának.

Az éhezés megszüntetése  Véget vetni az éhínségnek  Elérni az élelmiszer- biztonságot  Fejleszteni az élelmezést és előmozdítani a fenntartható mezőgazdaságot.

Jó egészség és jólét  Biztosítani az egészséges életet  Előmozdítani a jóllétet mindenki számára minden korosztályban

Minőségi oktatás  Átfogó és igazságos minőségi oktatás megteremtése  Egész életen át folytatott tanulmányokra való lehetőségeket létrehozása mindenki számára.

Nemek közötti egyenlőség  Megvalósítani a nemek közötti egyenlőséget,  Segíteni minden nő és lány felemelkedését.

Tiszta víz és köztisztaság  Biztosítani a fenntartható vízgazdálkodást,  A vízhez és közegészségügyhöz való hozzáférést mindenki számára.

Újra hasznosítható és megfizethető energia Biztosítani a megfizethető, megbízható, fenntartható és modern energiát mindenki számára

Jó munkalehetőségek és gazdaságok Előmozdítani  a hosszantartó, átfogó és fenntartható gazdasági növekedést;  a teljes és eredményes foglalkoztatást;  a méltó munkát mindenki számára.

Innováció és jó infrastruktúra  Alkalmazkodó infrastruktúrát építeni.  Előmozdítani az átfogó és fenntartható iparosodást.  Elősegíteni az innovációt.

Egyenlőtlenség csökkentése Csökkenteni az országokon belüli és az országok közötti egyenlőtlenségeket.

Fenntartható városok és közösségek A városokat és emberi településeket befogadóvá, biztonságossá, alkalmazkodóvá és fenntarthatóvá tenni.

A források felelősségteljes használata Biztosítani a fenntartható fogyasztási és termelési szokásokat.

Fellépni az éghajlatváltozás ellen Sürgősen cselekedni a klímaváltozás és hatásai leküzdése érdekében.

Fenntartható óceánok A fenntartható fejlődés érdekében megőrizni és fenntarthatóan használni az óceánokat, tengereket és tengeri erőforrásokat.

Fenntartható földhasználat  Védeni, visszaállítani és előmozdítani a földi ökoszisztémák fenntartható használatát;  fenntarthatóan kezelni az erdőket;  leküzdeni az elsivatagosodást;  megfékezni és visszafordítani a talaj degradációját és a biodiverzitás csökkenését.

Béke és igazság  A fenntartható fejlődés érdekében  előmozdítani a békés és befogadó társadalmakat,  biztosítani a mindenki számára elérhető igazságszolgáltatást  minden szinten hatékony, felelősségre vonható és befogadó intézményeket létrehozni.

Partnerség a fenntartható fejlődésért Megerősíteni a végrehajtás módjait és feléleszteni a fenntartható fejlődés globális partnerségét.