Az iskolai szervezet és fejlesztése

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
BKÁE- ÁFK, BCE-KIK Közigazgatás szervezéstan és technológia A funkcionális, a divizionális, a programorientált és a team- orientált szervezet bemutatása.
Advertisements

A Szociális Szövetkezeti forma bemutatása Tanai Tünde Rehabilítációs tanácsadó.
1. Bethlen Gábor Középiskola, Szakképző Iskola és Kollégium Nyírbátor 2 Iskolai közösségek A tanulók összetétele: A tanulói létszám jelenleg:780 fő –Szakközépiskolai.
Aktualitások és változások a pedagógiai szakszolgálati feladatellátásban 2016 őszén 1.
Szabadtéri rendezvények. A TvMI vonatkozik: OTSZ szerinti szabadtéri rendezvényekre szabadtéri rendezvény: az 1000 főt vagy az 5000 m 2 területet meghaladó,
M ESTERPEDAGÓGUS SZAKTANÁCSADÓK FELADATAI. Megállapodás megkötése-aláírás után a HMPI-nek visszaküldeni, melyet az OFI-ba továbbítunk aláírásra Útiköltség.
SPORTISKOLÁK ORSZÁGOS TANÁCSKOZÁSA A SPORTSPECIFIKUS TANTÁRGYAK TÜKRÉBEN CSANÁDI ÁRPÁD ÁLTALÁNOS ISKOLA, SPORTISKOLA ÉS KÖZÉPISKOLA RABI FERENCNÉ intézményvezető.
Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése és a szolgáltatást támogató eszközök beszerzése a sajátos.
TÁMOP program a Dél-alföldi Régióban Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ.
ISKOLAKÉSZÜLTSÉG – AZ ADAPTÍV VISELKEDÉS FEJLETTSÉGE dr. Torda Ágnes gyógypedagógus, klinikai gyermek-szakpszichológus Vizsgálóeljárás az iskolába lépéshez.
Bemutatkozás Fodor Noémi Gépészmérnök – mérnöktanár Környezetirányítási szakértő TAR-ZERT Auditor Minőségirányítási vezető.
Összefüggő, egyéni gyakorlat. Bologna rendszerű mestertanárképzés.
BINARIT TIMESHEET Több, mint munkaidő nyilvántartás Virág Zsolt (BINARIT Informatikai Kft.)„Hogyan legyek milliomos?” konferencia – BKIK ( )
NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési rendszer A képzett szakemberekért Információgyűjtés.
Környezeti fenntarthatóság. A KÖRNYEZETI FENNTARTHATÓSÁG JELENTÉSE A HELYI GYAKORLATBAN Nevelőtestületi ülés,
Jó gyakorlatok a tanórán kívüli tevékenységekhez kapcsolódóan Kasza Georgina témavezető.
GYERMEKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM A HEVESI KISTÉRSÉGBEN TÁMOP /
NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési.
1. 2 káros tartalmak típusai és előfordulásuk a gyerekek védelmét biztosító szabályok, a felelősség kérdése a korhatár-kategóriák megítélése, a besorolás.
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
A év értékelése és a év újdonságai
időskorban felmerülő Problémák és megoldásmódok
A szerkezetátalakítási programban bekövetkezett változások
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
LEHET JOBB A GYEREKEKNEK!
Pedagógus szerep és változásai
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
Kompetenciamérés a Szakiskolai Fejlesztési Program II. keretében 2007
ELŐNYÖK – megbízható működés
A magyar LLG Tanács ülése
Mayer József Budapest február 27.
Szupergyors Internet Program (SZIP) Jogi akadálymentesítés megvalósítása: Jogalkotással is támogatjuk a fejlesztéseket dr. Pócza András főosztályvezető.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
Kispálné Horváth Mária
Az iskolai könyvtár szolgáltatás típusai
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Termékmenedzser A MOM Zrt. 140 éve működő magyar vállalkozás, több, mint 100 évnyi vízmérő gyártásban szerzett tapasztalattal. Piacvezetők vagyunk a vízmérés.
Menedzsment és Vállalatgazdaságtan PhD Menedzsment alapok
Teljesítményértékelési rendszer
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
KRE-AKTÍV motivációs projekt
1993-as közoktatási törvény
A bemeneti kompetenciamérések és a visszajelzéseken alapuló fejlesztő munka bemutatása a Farkas Gyula Közoktatási Intézmény Dr. Illyés Sándor intézményegységében.
Kandó Kálmán Szakközépiskola és Szakiskola
Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola
Bemutatkozik az iskolapszichológus
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
Tantárgyfelosztás Mint az intézményi költségvetés alapdokumentuma
Sajben - Kenyeres Márta munkaközösség-vezető
Csecsemő- és kisgyermeknevelő alapképzési szak BA
Környezeti Kontrolling
Zanáné Haleczky Katalin október 09.
BTMN.
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Gyermek- és ifjúságvédelemi feladatok ellátásának támogatása
Az iskolai szervezet és fejlesztése
A Vezetői munka értékelése a szülők szemével
ÉRINTŐ Sajátos nevelési igényű gyermekek és fiatalok integrációs programja óvodától a munkába állásig TÁMOP A/
Családi vállalkozások
Intézmény minőségirányítási programja
Iskolai szociális segítő
Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 7
Az iskolai szervezet és fejlesztése
Intézményvezetők tájékoztatása Nyíregyházi Egyetem
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN
A SIKERTELENSÉG NÉHÁNY OKA
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Előadás másolata:

Az iskolai szervezet és fejlesztése 3. óra

A szervezetek fő jellemzői Szerkezet és struktúra - vezetési szerkezet (soklépcsős, hierarchikus) ~ vezérigazgató ~ igazgató ~ főosztályvezető ~ osztályvezető ~ művezető ~ szakmunkás Ez a szerkezet pontos feladat- és felelősség- megosztást tesz lehetővé

A szervezetek fő jellemzői A közoktatási szervezetek jellemzői - lapos struktúrájúak (pedagógus és nem pedagógus munkatársakból áll) - homogén vagy heterogén (szakmailag) munkaközösséget alkotnak - vezetői szintek ~ igazgató ~ igazgatóhelyettes ~ munkaközösség-vezetők ~ tanárok, tanítók Ez a struktúra az információáramlást vertikálisan megkönnyíti

A szervezetek fő jellemzői feladat-hatáskör- felelősség feladat hatáskör felelősség feladat feladat hatáskör hatáskör felelősség felelősség

A szervezetek fő jellemzői A szervezet és környezete - A környezet szempontjából való csoportosítás - A szervezethez való viszonya alapján (kedvező, támogató, ellenséges) - Összetétele szerint (homogén, heterogén) - Stabilitása szerint (állandó, változó) - A környezeti változásokhoz való viszonyulásuk alapján - Reaktív szervezetek (a már bekövetkezett nehézségeket próbálja elhárítani) - Proaktív szervezetek (a várható nehézségeket megelőzik) - Innovatív szervezetek (folyamatosan keresik a legmegfelelőbb megoldásokat)

A szervezetek fő jellemzői A szervezet tagjai - Az új munkatársak kiválasztása ~ alapkövetelmények ( szakmai képesség, iskolai végzettség, eddigi eredmények, rátermettség) ~ kívánatos jellemzők (pl.: helyben lakik, hobbi amit az iskolai nevelésben felhasználható) - Formális megállapodás - informális szerződés ~ formális (munkaköri leírás) ~ informális (ún. pszichológiai szerződés), nem írják le, de mind két fél nyílt utalásokkal igyekszik a feltételeket megszabni - A pedagógus a közoktatási szervezetben ~ az új kolléga bár nevelő testületi tag, így joga lenne a szabályok megalkotásában, nem élhet ezzel, a már meglévőt kell elfogadnia – később javaslatot tehet a módosításra

Kellemes hétvégét, jó pihenést!