A beadandó dolgozat és a prezentáció tartalmi és formai követelményei

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
SZAKDOLGOZAT a tudományos munka iskolája
Advertisements

Tájékoztató a licenszdolgozattal kapcsolatban
Pedagógiai kutatás -kötelező tantárgy II. év, távoktatás
Készítette: Babinszki Helga TEJ3W9
Út a beszédértéstől a szövegértésen keresztül a matematikai problémák megoldásáig Előadó: Horváth Judit.
Humán erőforrás gazdálkodás aktuális kérdései I szeptember 18.
A szocializmus Magyarországon szabadon választható tárgy SZOLNOKI FŐISKOLA 2010/2011-es tanév I. félév Levelező tagozat Társadalomtudományi Tanszék Dr.
A hallgató neve A szak megnevezése Konzulens tanár: XY 2010.
Energetika II. energetikai BSc szak (energetikai mérnök szak)
Az esszé Segédlet tanulóknak és tanároknak
POSZTEREK KÉSZÍTÉSE.
Tájékoztató- levelező képzés LGM_AK002 LGM_AK004.
Készítette: Magyar Orsolya
Hogyan írjunk szemináriumi és diplomadolgozatot?
Pedagógiai kutatás -kötelező tantárgy II. év, távoktatás Előadó: Szabó-Thalmeiner Noémi Tel:
GTK-GVAM 11-es csoport. Bevezetés 1. Mi a vizsgált probléma? 2. Ki a célcsoport? 3. Mi a várható hasznosság?
Vám- és Pénzügyőri Tanszéki Tudományos Diákkör
A közösségiség megjelenése a magyar, a székely és a cigány népmesékben
Vizsga-dolgozat Téma: orvosi kóderndszerek vagy orvos- biológiai ontológiák (pl. nem tárgyalt kódrendszer ismertetése, előnyei, hátrányai; történelmi fejlődés.
SZAKDOLGOZAT CÍME szakdolgozat
AZ ELŐADÁS CÍME KÉSZÍTETTE: VEZETÉKNÉV Keresztnév KONZULENS:
A SZAKDOLGOZAT.
Emberi erőforrás menedzsment Munkakörök elemzése, tervezése
A SZAKDOLGOZAT CÍME (ARIAL 32 pt)
KÖZÖS MÓDSZERTANI KERETEK KIALAKÍTÁSA A MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGEINEK KOMPLEX ÉS INTEGRÁLT.
A Számvitel Didaktikája
Kommunikáció írásban és szóban
ELŐADÁS, REFERÁTUM KÉSZÍTÉSE
Szakdolgozat címe Szakdolgozó neve Konzulens: Konzulens neve
Az Apáczai Kiadó 7-8. évfolyamos matematika tankönyveinek bemutatása
Nagy Gergely, KÉSZÍTETTE: KONZULENS NEVE: DOLGOZAT CÍME: NAGY GERGELY NAGY TAMÁS DIPLOMADOLGOZAT BEMUTATÁSA.
Bemutatkozás. Juhász István Elérhetőségek Gazdaságtudományi Intézet Közgazdaságtan és Jog Tanszék, B. épület 226. szoba Fogadóórák:Kedd –
„A” munkacsomag bemutatása Képzésfejlesztési javaslatok, finanszírozási alternatívák
Útmutató a szakdolgozat elkészítéséhez
Hatékonyság. Ügyfélközpontúság. Modernizáció. Diplomás pályakezdők kiválasztása és beillesztése a MÁV csoportnál Kiss Mária Humánerőforrás fejlesztés vezető.
Regionális politika – beadandó feladat 1) Készítse el az Ön által kiválasztott megye elemzését az alábbiakban megadott szempontok szerint: 1.A megye informatív.
.. Juhász István Elérhetőségek Gazdaságtudományi Intézet Közgazdaságtan és Jog Tanszék, B. épület 226. szoba Fogadóórák:Kedd – Szerda18.05.
Gazdaság és Vezetéstudományi Intézet - szakszeminárium dr.LuxJudit 2016.április 8.
Gazdaság és Vezetéstudományi Intézet - szakszeminárium dr.Lux Judit október 16.
Zsigmond Király Főiskola január Szakdolgozat prezentációja Zsigmond Király Főiskola január A szerző neve A SZAKDOLGOZAT CÍME.
Záróvizsga prezentáció május. 2 Záróvizsga prezentáció MIT BIZONYÍT A PREZENTÁCIÓ? ›A hallgató jártasságát a választott témában, a kommunikációs.
TÁMOP A/1-11/1 Tananyag általános formai és tartalmi előírásai, valamint az önellenőrzés és teszt szerkesztési, publikálási lehetőségei a CooSpace-ben.
Pató Gáborné Dr. Szűcs Beáta egyetemi docens Mit (t)akar „és még amivel főnöke megbízza” Pannon Egyetem, Gazdaságtudományi Kar, Szervezési és Vezetési.
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék ENERGETIKA BEVEZETÉS BEMUTATKOZÁS OKTATÁSI TERV.
Gazdasági informatika - bevezető …avagy miért emlegetünk szakdolgozat írást informatika címén???
1 XIV. Országos Minőségellenőrzési Továbbképzés MER ellenőrzések módszertana Siófok, Munkácsi Márta A Minőségellenőrzési Bizottság tagja.
Hasznos tanácsok kedvenc témádból készítendő ppt elkészítéséhez
Szakdolgozatok védése
Szakdolgozatok védése
FAZEKAS ANDRÁS ISTVÁN PhD c. egyetemi docens
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 5.1. előadás
Önértékelési projektterv
Ez a formátum csak egy ajánlás, nem kötelező a használata.
Móricz Pál – ügyvezető igazgató Szenzor Gazdaságmérnöki Kft.
A hallgató neve A szak megnevezése Konzulens tanár: XY ÉV
Ez a formátum csak egy ajánlás, nem kötelező a használata.
Továbbképzés Ide írja be a tárgyat..
Instrukciók a szakdolgozat prezentáció elkészítéséhez
SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK „ Az intézményi felelősök felkészítése a Szakképzési Minőségbiztosítási Keretrendszer (SZMBK) követelményeinek figyelembevételével,
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 2. Az önértékelés végrehajtása 5
IRODALOMKUTATÁSI MÓDSZEREK Varga Attila Testnevelési Egyetem Sporttudományi Doktori Iskola PhD II. évfolyam Témavezető: Dr.Kokovay Ágnes
Programjaink fizikából a es tanévben
Instrukciók a szakdolgozat prezentáció elkészítéséhez
INFORMATIKA március ELŐADÓ II. alkalom
Ez a formátum csak egy ajánlás, nem kötelező a használata.
Az SZMBK Intézményi Modell
Címdia mindig azonos betűméretben, és stílusban!
Címdia mindig azonos betűméretben, és stílusban!
Címdia mindig azonos betűméretben, és stílusban!
KOMPLEX VIZSGA Tájékoztató
Előadás másolata:

A beadandó dolgozat és a prezentáció tartalmi és formai követelményei Eszterházy Károly Főiskola Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Gazdaságtudományi Intézet A beadandó dolgozat és a prezentáció tartalmi és formai követelményei Vezetés és szervezés gyakorlat Dr. Kozák Anita 2017/18-as tanév 2. félév

A beadandó dolgozat témája A választott témát egy szervezet gyakorlatában kell megvizsgálni 2-3 (maximum 4) fős csoportokban. El kell menni a szervezethez és ott rákérdezni/ megfigyelni a témával összefüggő sajátosságokat. Mielőtt elmennének a szervezethez, meg kell nézni, hogy mit ír a választott témával kapcsolatban a szakirodalom – annak alapján tegyék majd fel a kérdéseket az interjúban és végezzék a megfigyeléseket.

Formai követelmények Fedlap: név, szak, évfolyam, tagozat, cím, évszám. Times New Roman betűtípus, 1,5-es sortáv, 2,5-es margók. Terjedelem: 10-12 oldal (+ mellékletek)

A beadandó dolgozat felépítése Tartalomjegyzék Bevezetés (1-2 oldal) Szakirodalmi áttekintés (3-4 oldal) Anyag és módszer (1,5-2 oldal) Vizsgálati eredmények (4-5 oldal) Összefoglalás (1-2 oldal) Felhasznált irodalom Mellékletek (pl. szervezeti dokumentumok, szervezeti ábra, félig strukturált interjú kérdései) A főfejezetek külön oldalon kezdődjenek!

Bevezetés Választott téma aktualitása Témaválasztás indoklása Vizsgálat tárgya Kitűzött cél(ok) Vizsgálat módszere Hipotézis/alapfeltételezés 1 mondatos összefoglaló a dolgozat tartalmáról – ezzel zárul a bevezetés

Szakirodalmi áttekintés 1. Meg kell találni a fontosabb irodalmakat, minimum 6 releváns szakirodalmat kell feldolgozni. Szakirodalomnak tekinthető: szakkönyvek, folyóiratok, tudományos konferenciák előadásai, doktori értekezések, szakmai tankönyvek.

Szakirodalmi áttekintés 2. A szerzők fontosabb megállapításainak összefoglalása, fogalmi magyarázatok. Egy oldalon egy szerzőtől maximum 8 sor idézhető!!! A témához szervesen kapcsolódjon!! Hivatkozásról: később.

Így néz ki egy szakirodalmi áttekintésnek a tartalomjegyzéke… 1. Szakirodalmi áttekintés 1.1 Szervezeti kommunikáció 1.1.1 A szervezeti kommunikáció funkciói 1.1.2 A szervezeti kommunikáció csoportosítása 1.1.3 Kommunikációs formák a szervezetben

Anyag és módszer Anyag (1 oldal) - a szervezet, ahol a vizsgálatunkat végeztük: a szervezet bemutatása (alakulása, alkalmazottak száma, székhelye, szervezeti ábra, stb.) Módszer (0,5 – 1 oldal): amilyen módszerrel végeztük a vizsgálatainkat, ennek körülményeit írjuk le – mi a módszer (Babbie: Társadalomkutatás módszertana) lényege, mikor vizsgáltunk, hol, nagyvonalakban miket kérdeztünk, mit láttunk, stb. Módszer lehet: esettanulmány (a szervezeti dokumentumok is ide tartoznak) és/vagy félig strukturált interjús vizsgálat

Vizsgálati eredmények Leghangsúlyosabb része a dolgozatnak. A vizsgálat során kapott eredmények bemutatása. Vissza kell utalni a szakirodalomra. Lehet simán leírás is, de használhatnak ábrákat és/vagy táblázatokat is – ha ezt teszik, annak legyen sorszáma, címe és forrása. A táblázatnak és az ábrának önmagában is értelmezhetőnek kell lennie! Az ábrát vagy táblázatot utána a szövegesen értelmezni kell!

1. táblázat: A szervezeti kommunikáció….. Példa táblázatra 1. táblázat: A szervezeti kommunikáció….. Forrás: saját vizsgálatok, 2016

Példa ábrára 1. ábra: A szervezeti kommunikáció típusai X szervezetnél Forrás: saját vizsgálatok, 2014

Összefoglalás A kapott eredmények összefoglalása. Visszatérés az alapfeltételezéshez/ hipotézishez – igazolták vagy cáfolták a kapott eredmények. Saját vélemény, javaslat megfogalmazása fontos!! Visszatérés a célhoz. Esetleg további vizsgálati témák kijelölése: mit lenne még érdemes megvizsgálni és milyen módszerrel.

Szövegközi hivatkozás 1. Az említett definíciók rávilágítanak arra, hogy leginkább az egyén szempontjából vizsgált a téma, a hozzá kapcsolódó szervezeti szerepvállalás csak említés szintjén szerepel a szakirodalomban (Van Maanen – Schein, 1979; Louis, 1980; Miller – Jablin, 1991; JABLIN, 2001; Haueter et al., 2003; Shajo – Igbarira, 2004; Saks et al., 2007). ROEBUCK (2011) és SILZER – DOWELL (2009) az onboarding kifejezést a szervezeti szocializációval azonos fogalomként használják, azonban a folyamat hosszát néhány hétben, valamint három hónapban határozzák meg. Wanberg (2012) világít rá – véleményem szerint helyesen –, hogy az onboarding és a munkahelyi szocializáció fogalmát gyakran tévesen szinonimaként használják a szerzők.

Szövegközi hivatkozás 2. A vonatkozó magyar szakirodalom a toborzáshoz és a kiválasztáshoz kapcsolódó feladatokat részletesen tárgyalja és pontosan meghatározza, a beillesztéssel azonban arányaiban kevesebbet foglalkozik (KOZÁK, 2012, 2013a) annak ellenére, hogy a kiválasztást követően kiemelten fontos feladat az új munkavállaló szervezetbe történő beillesztése (UJHELYI, 2001). Mellinger (2013) megfogalmazásában a munkahelyi beillesztés azoknak a gyakorlatoknak és folyamatoknak az összessége, amelyek támogatják az új belépő sikeres integrálódását a szervezetbe. Hasonló definíciót ad BRADT – VONNEGUT (2009) szerzőpáros, akik szerint a beillesztés az a szervezeti folyamat, amelynek során az új tagok integrációja valósul meg. RÉPÁCZKI (2011) a folyamat lényegét ugyancsak az integrációban látja, míg Morrison (2002) és Bauer et al. (2007) az azt elősegítő és célzó szervezeti és munkatársi intézkedések összességeként határozzák meg a beillesztést.

TEHÁT NEM LÁBJEGYZET, NEM ILYEN HIVATKOZÁS KELL:

Felhasznált irodalom Szakkönyvek, folyóiratok Dienesné, K. E. (2013): A munkahelyi stressz forrásainak, következményeinek, a stressz kezelésének vizsgálata Magyarország Észak-alföldi Régiójának szervezeteiben. VIKEK Közleményei V. évf. 1-2. sz. No. 12-13. pp. 120-125. Dobák M. (2006): Szervezeti formák és vezetés. Akadémia Kiadó, Budapest Internetes források Internet 1 Szerző (ha ismert), cím Link (dokumentummélységig) Letöltés dátuma: 2016.02.07.

Néhány fontos dolog A hivatkozások legyenek pontosak, mindent korrekten hivatkozzanak le! Ha szó szerint vesznek át mondatokat, azt idézőjelbe tegyék! Figyeljenek arra, hogy zárt logikai láncot alkosson a dolgozat: amit feldolgoztak a szakirodalomban, arra kérdezzenek rá az interjúban és a vizsgálati eredmények leírásánál is arra térjenek vissza! Figyeljenek a helyes mondatszerkesztésre és a helyesírási hibák elkerülésére!

Eredményes munkát kívánok! 