SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 2. Az önértékelés végrehajtása 5

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az előadás témái Az ellenőrzés-értékelés-minősítés értelmezése, kapcsolata A portfólió fogalma, fajtái Érvek és ellenérvek a portfólió alkalmazásáról.
Advertisements

Házi dolgozat Csibésztábor, Csibésztanya – feketén - fehéren
LB értékelési módszerek, technikák MAB Budapest, január 22. Topár József.
Az IMIP-ek kötelező felülvizsgálata és kiegészítése
Az ötlettől a projekttervig
A hitelesítési tevékenység fő lépései 91/2007. (XI.21.) KvVM rendelete alapján március 18. Bajsz Katalin.
Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület 1063 Budapest, Munkácsy M. u. 16.  Tel/Fax: , web: 
A 100%-os helyszíni ellenőrzés koncepciója
Teljesítmény-menedzsment
A projekttervezés első lépései
Készítette: Magyar Orsolya
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása
A szakdolgozat készítés minőségirányítási aspektusai
Instrukciók a készítéshez Az irodalomkutatás eredményeit kell hangsúlyozni. (Mi történt eddig, s abból mi állapítható meg.) Az irodalomkutatás eredményeit.
Fejlesztési, stratégiai útmutató
Szervezetfejlesztési Program
Döntéselőkészítés, döntéstámogatás
KPSzTI Minőségfejlesztési munkacsoport
E-PORTFÓLIÓ.
1 MER ellenőrzés ek egységes értelmezése Budapest, szeptember 5. Munkácsi Márta A Minőségellenőrzési Bizottság tagja.
A 2014-ben esedékes Peer Review (szakértői vizsgálat) A Hivatalos Statisztikai Szolgálat tagjainak érintettsége Országos Statisztikai Tanács 
HADFELSZERELÉSI ANYAG ÉLETTARTAM MENEDZSELÉSE KAPCSÁN JELENTKEZŐ K+F TEVÉKENYSÉG HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM TECHNOLÓGIAI HIVATAL ME-730 ELJÁRÁSI DOKUMENTUMA.
Emberi Erőforrás Menedzsment Munkakör-értékelés EEM.4.
Az elemzés és tervezés módszertana
LB értékelési módszerek, technikák MAB Budapest, 2007 január 17. Topár József.
FELELŐS SZAKMAI SEGÍTŐ EREDMÉNY NFT (CSF) végrehajtásáért felelős szervezet kijelölése: kormány NFT végrehajtási rendjének kialakítása: NFT munkacsoport,
A teljesítménymérés helye és szerepe a minőségmenedzsmentben
KÖZÖS MÓDSZERTANI KERETEK KIALAKÍTÁSA A MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGEINEK KOMPLEX ÉS INTEGRÁLT.
A DEENK könyvtári önértékelésének tapasztalatai Budapest,
Az önkormányzati feladatellátást támogató informatikai infrastruktúra felülvizsgálata (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a.
A tanári mesterszak gyakorlatai Vezetőtanári tájékoztató szeptember 7. Salát Magdolna PK OTF Tanárképzési Osztály.
R.F.Q. Request For Quotation. 2 Válasz a feltett kérdésre: A tantárgy fő célkitűzése, hogy adjon egy közös nyelvet, amely segítségével a közgazdászok.
Pedagógus értékelési rendszer
„A gyakornokokkal foglalkozó mesterpedagógusok mentorálási feladatai”
Az általános iskolából kilépő SNI tanulók pályaválasztását segítő ÁTVEZETÉSI terv Jálics Ernő Közoktatási Intézmény Kadarkút Mecsárné Jády Geraldine.
1 Szervezet és minőség 2. előadás 1. 2 Az előadás tartalmi elemei Alapfogalmak A minőségfejlesztés jogszabályi háttere Minőségfejlesztési megközelítések.
Önértékelési kézikönyv október 5-i módosítása alapján
Az intézményi felkészülés módszertana 14. előadás.
Célja A minősítés célja a közalkalmazott munkaköri feladatai ellátásának megítélése, az ezt befolyásoló ismeretek, képességek, személyi tulajdonságok.
Minőségmenedzsment alapjai Minőségmenedzsment alapjai November 27. Dénes Rita.
1 XIV. Országos Minőségellenőrzési Továbbképzés MER ellenőrzések módszertana Siófok, Munkácsi Márta A Minőségellenőrzési Bizottság tagja.
1 SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL (SZÖM) 1 2 A SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL Komplex eszköz a teljes körű intézményi önértékeléshez, és ez által az.
A SZAKTANÁCSADÁS INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS TANFELÜGYELET MINŐSÍTÉS KAPCSOLÓDÁSA.
„Útban a Minősített Könyvtár cím felé” Gödöllő, 2016.szeptember.28
A helyi identitás és kohézió erősítése TOP TOP
A kreatív találkozó Előadó neve.
Pedagógusok felkészítése a pedagógusok előmeneteli rendszeréhez kapcsolódó feladatok ellátására Kontakt képzés TÁMOP „Köznevelési.
Értékelő és Fejlesztő Központ
Pedagógusok felkészítése a pedagógusok előmeneteli rendszeréhez kapcsolódó feladatok ellátására Kontakt képzés TÁMOP „Köznevelési.
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 5.1. előadás
Önértékelési projektterv
A problémafeltárás technikái
Az ötlettől a projekttervig
Móricz Pál – ügyvezető igazgató Szenzor Gazdaságmérnöki Kft.
A vállalatok társadalmi felelősségvállalása, mint a fenntarthatóságot támogató szemlélet - Berkesné Rodek Nóra -
Az SZMBK Modell alkalmazása az intézmény minőségirányítási rendszerek fejlesztésében 13. előadás 1.
Ez a formátum csak egy ajánlás, nem kötelező a használata.
Fenntarthatóság – eredmények hasznosulása 6.2. előadás
A szobor benne van a kőben, csak ki kell bontani belőle A szobor benne van a kőben, csak ki kell bontani belőle! Michelangelo.
Ide kerülhet az előadás címe
HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 2. Önértékelési fázis 9. előadás
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL ÖNÉRTÉKELÉSI SZINTEK
SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK „ Az intézményi felelősök felkészítése a Szakképzési Minőségbiztosítási Keretrendszer (SZMBK) követelményeinek figyelembevételével,
Králik Tibor igazgató, minőségfejlesztési szakértő
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 3
SZFP II Hazai Peer Review – 2009 A Peer Review Jelentés V. előadás
Mai téma: Segédletek a projektmunkához Katona Norbert.
Szakképzési Önértékelési Modell II. Fejlesztési szint ADOTTSÁGOK 4. 3
Ez a formátum csak egy ajánlás, nem kötelező a használata.
Az SZMBK Intézményi Modell
Előadás másolata:

SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 2. Az önértékelés végrehajtása 5 SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 2. Az önértékelés végrehajtása 5.3. előadás

Az önértékelés végrehajtása Hol járunk a folyamatban? 2.1. Adottságok és Eredmények összesítése 2.2. Értékelő könyv készítése 2.3. Megvalósítandó fejlesztések kijelölése 2.4. Tantestületi előterjesztés

2.2. Értékelő könyv készítése Megállapítások Adottságok kritériumonként: Erősségek meghatározása (5-8) Fejlesztendő területek meghatározása (5-8) Csak Adottságok kritériumokra készül! De az Eredmények oldali adatokat is vizsgálja!

Erősség – Fejlesztendő terület Mi lehet erősség az Adottságoknál? Mi lehet fejlesztendő az Adottságoknál? Mi lehet erősség az Eredményeknél? Mi lehet fejlesztendő az Eredményeknél?

Értékelő könyv készítése Az Önértékelési dokumentumok alapján készül Egyéni felkészülés alapján – csoportos értékelés Adottságok kritériumaihoz rendelten történik (5 kritériumra) Eredmények kritériumokhoz tartozó információkat is tartalmaznia kell Nem tartalmazhat többlet információt az önértékeléshez képest Tényekkel való alátámasztás szükséges A nagyobb jelentőségű erősség és fejlesztendő terület kerüljön rögzítésre (átlagosan 5-8)

Értékelő könyv Kritérium száma, és címe: Erősségek: Azonosítás: Erősségek indoklása: 1. 2. 3. Fejlesztendő területek: Fejlesztendő területek indoklása: Megjegyzések (elemzést segítő ötletek, megállapítások):

SZÖM I. FOLYAMAT 2. 3. LÉPÉS MEGVALÓSÍTANDÓ FEJLESZTÉSEK KIJELÖLÉSE 2 SZÖM I. FOLYAMAT 2.3. LÉPÉS MEGVALÓSÍTANDÓ FEJLESZTÉSEK KIJELÖLÉSE 2.3.1. Erősségek és fejlesztendő területek összesítése 2.3.2. Fejlesztendő területek rangsorolása

2.3.1. Erősségek és fejlesztendő területek összesítése Belső kapcsolatok, kritériumok közötti összefüggések vizsgálata Azonos ok(ok)ra visszavezethető erősségek és fejlesztendő területek vizsgálata Adottságok és Eredmények között kapcsolat vizsgálata Keletkező dokumentum: „Erősségek és fejlesztendő területek összesített listája”

2.3.1. Összesített lista készítése Az Értékelő könyv alapján készül 3-4 oldal ERŐSSÉGEK: 1. 2. 3. 4. 5. FEJLESZTENDŐ TERÜLETEK: 1. 2. 3. 4. 5.

2.3.2. Fejlesztendő területek rangsorolása Csak a fejlesztendő területekkel dolgozunk tovább Fejlesztendő terület kiválasztása, amellyel foglalkozni kíván az intézmény Különböző módszerekkel történhet Keletkező dokumentum: „Fejlesztendő területek szűkített listája”

SZÖM I. FOLYAMAT 2.5. LÉPÉS TANTESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS

2.5. Tantestületi előterjesztés A munka folyamatának és módszertanának áttekintése; Az önértékelés főbb megállapításai - az önértékelés tárgyát képező területen az intézmény - főbb erősségei - főbb fejlesztendő területei; Fejlesztendő területekre tett javaslatok; Főbb megállapítások, tanulságok ismertetése .

2.5. Tantestületi előterjesztés Döntés: az önértékelési projekt eredményének elfogadása; fejlesztendő területek kiválasztása, melyekre célokat tűznek ki és elindítják a fejlesztést.

Kérdések

Köszönöm a figyelmet!