Betelve Szentlélekkel!

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Bibliai lelkigondozás Mi a célja? A materialista és a humanista ugyanarra törekszik: Érezze jól magát a segítséget kérő Önértékelésében Társkapcsolataiban.
Advertisements

Add a kezed, hogy zengjünk az Úrnak, zengjünk az Úrnak halleluját
A kora keresztény zene (I-IV. század) antik gyökerei
LámpásLámpás Keresztyén Ifjúsági Dicsőítő Csoport.
Panasz utca Elköltöztünk
2009.jún. 19 – jún. 10. Ebben az időben az egyház a papokra emlékezik. Június 19.-e Jézus Szívének ünnepe, amikor a papokért is imádkozunk világszerte:
Sámuel királlyá keni Sault
Megszentelődés Péter levelei alapján Ifi óra - Békés
1 perc Isten jelenlétében / 1 perc Istennel
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Ez az a nap, ez az a nap, mit az úr szerzett, mit az úr szerzett
Jézus enyém, s én az Övé, mert Jézus a szeretet… Alleluja, Krisztus Jézus, amen! Elvezet a friss vizekre, mert Jézus a szeretet… Alleluja, Krisztus Jézus,
MI AZ IMÁDSÁG ? (Pecznyik Pál verse ).
Jézus te vagy minden álmom
IGAZ-GYŐNGYŐK.
Gitáros énekek.
Gitáros énekek.
Közösség Az Egyház – ecclesiola. Ő Átala, Ő Vele, Ő Benne.
Istenünk, sok-sok feszültség,
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Feltámadt ! – húsvét után…
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
BÖJT 2014.
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Örvendjetek, vigadjatok,
A fény Királya Õ, fenségbe öltözött
Örvendjetek, vigadjatok,
Szentlélek, úgy kérünk, szállj le ránk, töltsd el a szívünk, életünk, hogy béke, és áldás szálljon ránk, küldd el a lelked, úgy kérünk, Istenünk!
Csak Jézusnak szolgálok, az Ő országát várom,
Ő az Úr, Ő az Úr! Meghalt értem a kereszten, Ő az Úr!
BB Biblia-kör.
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
304/1 Nagy öröm van ma az égben, örvendezzünk, keresztények!
Az Úrnak hála, tisztelet, Csak néki, senki másnak!
Folyamodjatok az Úrhoz,
Dicsőség mennyben az Istennek. Dicsőség mennyben az Istennek
Szent bizonyosság: Jézus enyém. Földi utamra sugárzik e fény
Örvendjetek. 1. Örvendjetek, vígadjatok, Mert ím az Úr feltámadott, Szent hitünknek ez ad új erőt, Íme igazat mondott!
Adj hálát Istennek Szívvel, szájjal, élettel, Ki most is mindent jól Cselekszik mindenekkel! Csak jót ad nekünk is Mi bölcsőnktől fogva, Nagy irgalmasságát.
Halld az angyalujjongást, Zeng az Istengyermekről
Ó hála az Úrnak, zengjünk neki hát, Mert úgy szeretett, hogy od'adta Fiát! A kínra, halálra küldötte el Őt. Megnyitni a mennyet a bűnös előtt! Dicséretek.
Hogyha lábam megbotolna, Jézus van velem, És erős kezébe fogja
Nyisd meg a szívem, ó Jézus
Adjunk hálát, hálát az Úrnak, Mert Ő kegyelmes, és örökké tart az Ő jósága, Végtelen jósága, végtelen jósága! Dicséretek – 3/1.
Áldjad, én lelkem, a dicsőség örök Királyát!
Légy áldott Isten, Fiad úgy szeretett, Hogy a fán szenvedett értem és mennybe ment! Halleluja, hála néked, Halleluja, ámen! Halleluja, hála néked, Ébreszd.
Ó jöjjetek hívek ma lelki nagy örömmel, A jászolhoz Betlehembe jöjjetek el! Megszületett az angyalok Királya: Ó jöjjetek, imádjuk, Ó jöjjetek,
Hiszem és vallom Az Apostoli Hitvallás
Beszélgessetek arról, amikor hálásak voltatok valamiért!
Imádság Keveset lenni Istennel annyi, mint kevésnek lenni Istenért (E.M.Bounds)
55.
ISTEN HOZOTT! JÓ REGGELT!.
Fény Királya Ő, fenségbe öltözött. Örüljön a Föld!
Az imádság Hogyan lehet több?.
a nehéz napokat rád bízom. Rád bízom, rád bízom a fényes napokat is.
„Eljön az az idő – így szól az Úr –, amikor új szövetséget kötök Izráel és Júda házával.” … „…ilyen lesz az a szövetség, amelyet Izráel házával fogok kötni,
A fény Királya Ő, fenségbe öltözött, örüljön a Föld, örüljön a Föld
…MIVEL EZ NEM NAGYON MEGY,
KRISZTUS FELTÁMADT - - VALÓBAN FELTÁMADT!.
11.
ISTEN HOZOTT! JÓ REGGELT!.
3. parancsolat Ne mondd ki hiába Istenednek, az Úrnak a nevét, mert nem hagyja az Úr büntetés nélkül azt, aki hiába mondja ki a nevét! (2Móz 20,7)
A tanítvány magányának és közösségi életének dilemmája
Előadás másolata:

Betelve Szentlélekkel! Efézus 5: 18-20

„Ne részegedjetek meg bortól, amelyben pusztulás van, hanem teljetek meg Lélekkel, mondjatok egymásnak zsoltárokat, dicséreteket és lelki énekeket, énekeljetek és mondjatok dicséretet szívetekben az Úrnak, és adjatok hálát Istennek, az Atyának mindenkor mindenért, a mi Urunk Jézus Krisztus nevében.” (Efézus 5: 18-20)

„A Lelket ne oltsátok ki, a prófétálást ne vessétek meg, de mindent vizsgáljatok meg: a jót tartsátok meg, a gonosz minden fajtájától tartózkodjatok!” (1 Thesszaloniki 5: 19-22) A Biblia az a mérce, amin mindent megvizsgálhatunk! Ami ezen megáll, az jó, ami nem, attól tartózkodjunk!

Ne részegedjetek meg bortól, amelyben pusztulás van, hanem teljetek meg Lélekkel Delírium (alkoholos mámor) szemben a Szentlélek jelenlétével „Amíg Bacchus dicsőítésének utálatos ünnepe zajlik, egész Attikában nagyítóval kell keresni a józan embereket!” Platón

Ne részegedjetek meg bortól, amelyben pusztulás van, hanem teljetek meg Lélekkel Mit jelent betöltekezni? - megtérésnél belénk költözik Isten Szent Szellem – enélkül nem is lenne megtérés Később lehetnek különleges alkalmak, amikor a Szent Szellem természetfeletti módon megerősít, betölt

Ne részegedjetek meg bortól, amelyben pusztulás van, hanem teljetek meg Lélekkel Mit jelent betöltekezni? - megtérésnél belénk költözik Isten Szent Szellem – enélkül nem is lenne megtérés Később lehetnek különleges alkalmak, amikor a Szent Szellem természetfeletti módon megerősít, betölt Megtelni Szentlélekkel, napi szükségünk, közel lenni Hozzá, Általa élni (Ige, ima, dicséret, bizonyság, tanítás, közösség)

Ne részegedjetek meg bortól, amelyben pusztulás van, hanem teljetek meg Lélekkel

mondjatok egymásnak zsoltárokat, dicséreteket és lelki énekeket, énekeljetek és mondjatok dicséretet szívetekben az Úrnak Kifelé megnyilvánuló: Zsoltár, dicséret, lelki énekek Befelé megnyilvánuló: Dicséret a szívekben, önmagamban

Mert a hálaadó élet az igazi bővölködés! és adjatok hálát Istennek, az Atyának mindenkor mindenért, a mi Urunk Jézus Krisztus nevében. Mindenkor, mindenért! →Ez hozzáállás, mentalitás dolga! Amikor Krisztussal van tele a szívünk, amikor Isten jelenlétében a Szentlélek megtölt, akkor az meglátszik kifelé (zene, próza, bizonyság, dicséret, stb...), megtölti a bensőnket (ima, dicséret, elmélkedünk az Ő dolgain, stb…) és hálaadást szül bennünk mindentől függetlenül! Mert a hálaadó élet az igazi bővölködés!

Mert a hálaadó élet az igazi bővölködés! és adjatok hálát Istennek, az Atyának mindenkor mindenért, a mi Urunk Jézus Krisztus nevében. Mindenkor, mindenért! →Ez hozzáállás, mentalitás dolga! Amikor Krisztussal van tele a szívünk, amikor Isten jelenlétében a Szentlélek megtölt, akkor az meglátszik kifelé (zene, próza, bizonyság, dicséret, stb...), megtölti a bensőnket (ima, dicséret, elmélkedünk az Ő dolgain, stb…) és hálaadást szül bennünk mindentől függetlenül! Mert a hálaadó élet az igazi bővölködés! Teljünk be naponta a Szent Szellemmel és ez legyen hatással mindarra, amit teszünk vagy mondunk!