2. Nemzeti Aszálykonzultáció Budapest, október 16.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ráczné Dr. Rózsa Katalin projektvezető A DASZK fő feladatai TÁMOP /2-2F
Advertisements

Akkreditált Felnőttképzési Intézmény Együttműködés a szakképzés területén a kamarák és az érdekképviseleti szervek között Dávid Lajos FMKIK alelnök Székesfehérvár,
Új utak a hazai aszálykezelés területén A vízügyi ágazat aszálykezelése – aszálystratégia L ÁNG I STVÁN M ŰSZAKI F ŐIGAZGATÓHELYETTES - Törzsvezető O RSZÁGOS.
MMIK – „a befogadó intézmény” tradicionális múlt tradicionális múlt felkészült szakember gárda (humán erőforrás) felkészült szakember gárda (humán erőforrás)
A környezetvédelmi megbízott szerepe a vállalkozások tevékenységében és Önkormányzati munkakörben Önkormányzati munkakörben.
Nagyprezentáció Társaság a Lakásépítésért Egyesület lobby tevékenység a magyarországi lakásépítések élénkítése érdekében Előadó:
„Az esély kis körei” Helyi esélyegyenlőségi programok Magyarországon Záró konferencia Budapest, december 8. ÁROP Esélyegyenlőség-elvű.
Az új közbeszerzési törvény megalkotásának körülményei, várható jövőbeli változások május 26. Dr. Kovács László Miniszterelnökség Közbeszerzési Szabályozási.
„KAPASZKODÓ” SZOCIÁLIS BÖRZE november 24. Szakmai programok és kihívások az FSZK jelenében és jövőjében.
AZ ISKOLA–EGÉSZSÉG KÖZPONT – FORMA ÉS TARTALOM A TÁMOP KIEMELT PROJEKT KÖZNEVELÉSI ALPROJEKTJÉNEK CÉLJAI, A MEGVALÓSÍTÁS MÓDSZEREI ÉS A SZAKMAI.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
Összefüggő, egyéni gyakorlat. Bologna rendszerű mestertanárképzés.
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
Egységes, központi elektronikus nyilvántartás jön létre a korábbi széttagolt, és egymással nem kompatibilis, adathiányos korszerűtlen nyilvántartások.
Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Haditechnikai és Exportellenőrzési Hatóság Várható változások a hadiipari tevékenységi engedélyezés területén.
A hőségnapok és a csapadékos téli időjárás közúti balesetekre gyakorolt hatásának vizsgálata: érzékenység-, hatás- és sérülékenységelemzés, alkalmazott.
Közigazgatási szervezetrendszer II. Az államigazgatás szervei – központi és dekoncentrált szervek.
Közfeladatok finanszírozása dr. Gárdos Csaba c. egyetemi tanár a Költségvetési Felügyelet igazgatója NGM – Kincstár.
1 Számvitel alapjai Gazdálkodás:a társadalmi újratermelési folyamat szakaszainak (termelés, forgalom, elosztás, fogyasztás) megszervezésére, az ahhoz rendelkezésre.
A környezet és természetvédelem állami feladatai és szervezeti rendszere, az önkormányzatok környezetvédelmi feladatai.
Széchenyi Programirodák szervezete és működése
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
Információs Társadalom Parlamentje, június 1., Budapest
A TISZA MENTŐCSOPORT MŰKÖDÉSE
A szerkezetátalakítási programban bekövetkezett változások
NÉPEGÉSZSÉGÜGY MEGELŐZÉS, FEJLESZTÉS JÖVŐKÉP a Köz- egészségügye
Barcsák Marianna KPSZTI
Tájékoztató a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatról
KSH Statisztikai koordinációs főosztály
Kerekegyháza, november 18.
Kihívások a LEADER program eredményes végrehajtásában
A FELÜGYELŐBIZOTTSÁG BESZÁMOLÓJA A VSZT
A víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX
ŐRSÉGI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS
A gyógyítás (hézagos) gazdasági alapjai
Az Áldozatsegítő Szolgálat átalakulása
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
Kispálné Horváth Mária
A közigazgatással foglalkozó tudományok
Részvétel és pártszimpátia Sik Endre – Szeitl Blanka (TÁRKI) Parlamenti választások és politikai előrejelzés VI március Politikatörténti Intézet.
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Tóth Gábor Heves Megyei Kormányhivatal Jogi és Koordinációs Főosztály
Menedzsment és Vállalatgazdaságtan PhD Menedzsment alapok
TOP SO „Foglalkoztatási paktum Barcs és térségében” A Foglalkoztatási stratégia célrendszere tervezett programok BARCS VÁROS.
Országos Felnőttképzési Tanévnyitó Debrecen
A közigazgatás személyi állománya
I N N O V Á C I Ó KUTATÁS-FEJLESZTÉSI HAJLANDÓSÁG A RÉGIÓBAN
A PDCA elv alkalmazása az információvédelmi irányítási rendszerekben 1
általános és stratégiai rektorhelyettes
„Út a munkához” program
Áttekintés a HÉTFA Kutatóintézet Önkormányzati témájú kutatásaiból
Az EQAVET szerepe a szakképzés fejlesztésében
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
Szabványok, normák, ami az ÉMI minősítési rendszerei mögött van
Zanáné Haleczky Katalin október 09.
Az ENSZ, a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank
Európai Építésügyi Technológiai Platform és nemzeti platformjai 2007
Európai és Magyar Építésügyi Technológiai Platform
A KÖZÖS AGRÁRPOLITIKA TÖRTÉNETE I.
A többcélú kistérségi társulások közoktatási feladatellátásának elmúlt 6 éve november 30.
Kerékpáros Tárcaközi Bizottság munkája számokban a Kerékpáros Magyarország Program tükrében Sztaniszláv Tamás titkár
Lorem ipsum.
Balatonnal kapcsolatos projektek összefoglaló bemutatása
A GWP KKE régió aszálykezelési útmutatója
2. Nemzeti Aszálykonzultáció Budapest, október 16.
A Magyar Egészségügyi Menedzser Klub fóruma
Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület – TÁMOP 5.6.1/C projekt
Az MKET új stratégiája – Szolgáltató MKET
Az Országfásítási Program előkészítésének aktuális kérdései
A munkavédelem szervezeti struktúrája 2015-től
Előadás másolata:

Annex IV: Examples of national organizational structures to deal with drought 2. Nemzeti Aszálykonzultáció Budapest, 2014. október 16. Kolossváry Gábor OVF

Annex IV. melléklet: Nemzeti aszálykezelés szervezeti struktúrája Hatáskörrel rendelkező szerv Az Aszály Bizottság javasolt összetétele az irányítói, szakmai szint és az érintettek részvételének/bevonásának megjelölésével Az aszály-kezelés szervezeti felépítésének sémája

Az Aszály Bizottság javasolt összetétele az irányítói, szakmai szint és az érintettek részvételének/bevonásának megjelölésével Javaslat Új szervezet létrehozása helyett az Országos Vízgazdálkodási Tanács (vagy annak albizottsága) 1382/2013. (VI. 27.) Korm. határozat Hatáskörrel rendelkező szerv: Belügyminisztérium A megfelelő szereplők bevonásának biztosítása: állami vezetők, érintett országos hatáskörű szervek szakmai képviselői környezet- és természetvédelem, vízgazdálkodás, vízügyi igazgatási szervek irányítása, helyi önkormányzatok, területfejlesztés és területrendezés, agrárpolitika, agrár-vidékfejlesztés, halgazdálkodás, egészségügy, közlekedés, energiapolitika, államháztartás, világörökségek civil-, gazdálkodó-, és szakmai-tudományos szervezetek

Az Aszály Bizottság javasolt összetétele az irányítói, szakmai szint és az érintettek részvételének/bevonásának megjelölésével Részvízgyűjtő Vízgazdálkodási Tanács (RVT) működési területe megegyezik a Duna közvetlen, a Tisza, a Dráva és a Balaton részvízgyűjtőjének területével. Tagjai: részvízgyűjtő területén működő TVT-k által kijelölt személyek, államigazgatási szervek, érintett civil szervezetek, a működési területen tevékenységet folytató vízhasználók és szakmai tudományos szervezetek képviselői. Területi Vízgazdálkodási Tanács (TVT) működési területe megegyezik a vízügyi igazgatóságok működési területével. Tagjai: a fentiekhez hasonlóan, működési területükre nézve.

Az Aszály Bizottság javasolt összetétele az irányítói, szakmai szint és az érintettek részvételének/bevonásának megjelölésével Feladata a nemzeti aszály politika kidolgozásának felügyelete és koordinálása: az aszálykezelési terv (DMP) létrehozása és rendszeres felülvizsgálata; aszály monitoring program kidolgozása és működtetése; aszály korai riasztási rendszer kidolgozása és működtetése; az aszályok hatásainak rendszeres értékelése; a közvélemény tájékoztatása;a aszály helyzet esetén az alkalmazandó beavatkozások aktiválása az aszály súlyossági fokozata szerint (riasztás előtti, riasztási, vészhelyzeti); múltbeli és jelenlegi aszályok elemzése és értékelése az aszály-enyhítési program végrehajtása; az aszályt érintő határon átnyúló együttműködések koordinációja; kutatási, tudományos és oktatási programok kidolgozása.

Az aszály-kezelés szervezeti felépítésének sémája OVT RVT TVT IRÁNYÍTÓI SZINT . SZAKMAI SZINT ÉRDEKELTEK ÁLLAMI VEZETŐK, SZAKTERÜLETEK KÉPVISELŐI . SZAKMAI TUDOMÁNYOS SZERVEZETEK, CIVIL SZERVEZETEK VÍZHASZNÁLÓK