5 tipp a munka egyszerűsítésére

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A bemutató készítés bemutatója
Advertisements

Kattintson az üzenetsáv Szerkesztés engedélyezése gombjára,
Support.ebsco.com Az EBSCOhost bemutatása Oktatóprogram.
A prezentáció művészete
A Powerpoint használata (gyorstalpaló)
Microsoft Office Programcsalád
PowerPoint program A PowerPoint programot nyissuk meg a Start menüből.
Bevezető a tartalomjegyzékek használatába j majd a tanfolyam elindításához nyomja le az F5 billentyűt, vagy kattintson a Diavetítés > Az elejétől gombra.
Support.ebsco.com A Keresési előzmények szolgáltatás használata Oktatóprogram.
Microsoft PowerPoint 97 Gyorskalauz
Készítette: Szobonya Ferenc
Prezentációkészítés Microsoft PowerPoint.
A bemutató készítés bemutatója
A körlevél készítésének menete
1 Tabulátor és használata. 2 A tabulátor olyan eszköz, amellyel egy soron vagy bekezdésen belül a szöveget megadott pozícióba tudjuk igazítani. A szöveget.
Microsoft® Lync™ 2010 Meghatalmazás – oktatás
Microsoft® Lync™ 2010 Csevegés és jelenlét Oktatás
Egyéni animációk készítése
Egyéni animáció készítése
Informatikai alapszoftverek
A bemutató készítés alapjai
Microsoft Office Programcsalád
Többtáblás adatbázisok
Prezentáció készítés MS PowerPoint segítségével
Kedves Olvasóink! Sajnálatos módon előfordul, hogy az online katalógusunk átmenetileg nem elérhető. Helyette használható:
Prezentáció a prezentációról
Support.ebsco.com Saját EBSCOhost oktatóprogram Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Az EBSCOhost találati lista Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Keresési figyelő létrehozása Oktatóprogram.
A prezentációkészítés alapjai
Prezentációkészítés összefoglaló
Lync 2013 – Rövid összefoglalás
EGYÉNI ANIMÁCIÓ.
Kattintson az üzenetsáv Szerkesztés engedélyezése gombjára,
PowerPoint 7. Évfolyam Formázások. Mentés A feladatot mentsük el a saját mappánkba „7_2_ppt_SajátNév” néven (ahol a SajátNév a saját nevünk helyesen leírva,
A videoeszköz beállítása A videokép megosztásához kamerára van szükség, de mások videoképét kamera nélkül is láthatja. A kamera beállítása: Kattintson.
Oktatóprogram Saját EBSCOhost oktatóprogram
Oktatóprogram CINAHL keresés
Készítette: Kiscsatári Nóra
Prezentációk készítése
A prezentációkészítés
Felsőoktatás és a közösségi hálózatok
SZÁMÍTÓGÉPES PROGRAMOK HASZNÁLATA Microsoft Photo Story.
Rövid összefoglalás a © 2012 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva. Lync Web Apphoz Csatlakozás Lync-értekezlethez számítógépes hanggal Lync 2013.
© 2012 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva. Partner hozzáadása A Partnerek lista segítségével egyszerűbben kommunikálhat, és gyakoribb partnereinek.
Számítógépes programok használata
A Mozilla magyar nyelvű szerkesztőjének használata
Informatika Oktató: Bock Ádám. Prezentáció készítés PowerPoint program segítségével.
Könyvtárstruktúra, felhasználói és rendszerkönyvtárak Fájlkiterjesztések, attribútumok és engedélyek Takács Béla 2016.
Microsoft® Office Word 2007 – ­oktatóanyag
Microsoft® Office Word 2007 – ­oktatóanyag
Microsoft® Office PowerPoint® 2007 – oktatóanyag
Microsoft® Office Access 2007 – oktatóanyag
Microsoft® Office Excel® 2007 – oktatóanyag
Kedvenc prezentáció készítő szoftverem
Osztály neve, száma Oktató Csapattagok
A kedvenc prezentáció készítő szoftverem: PowerPoint 2010
Microsoft® Office PowerPoint® 2007 – ­oktatóanyag
Windows Movie Maker.
Kedvenc prezentáció készítő szoftverem
A Powerpoint használata (gyorstalpaló)
Oktatóbemutató címe Előadó: Név.
Cím elrendezése képpel
Beérkezett üzenetek Rendszerezett A mappa tisztítása
Multimédia.
Ültetési rend létrehozása
A dia beszúrása a bemutatóba
téma közlemény SmartArt-ábra piros hátterű képekkel (Haladó)
Közösségi médiás képek sablon
Cím és kép elrendezés Alcím
Előadás másolata:

5 tipp a munka egyszerűsítésére Üdvözli a PowerPoint 5 tipp a munka egyszerűsítésére

A Tervező segít eljuttatni az üzenetét a közönséghez A PowerPoint Tervező profi elrendezéseket kínál fel a bemutatóhoz a diák tartalma alapján. A Tervező csak előfizetéssel igénybe vehető szolgáltatás. Ha van Office 365-előfizetése, a következő dián láthatja, hogy miképpen működik egy új bemutatóban.

A PowerPoint Tervező használata Ehhez kövesse az alábbi lépéseket: 1 Kezdjen egy új bemutatóba a Fájl > Új > Üres bemutató paranccsal. 2 Helyezzen el egy képet a bemutató legelső diáján: Válassza a Beszúrás > Képek vagy a Beszúrás > Online képek parancsot, és válassza ki kívánt képet. Tipp: A kép hozzáadásakor internetkapcsolatnak kell fennállnia. 3 Amikor a PowerPoint engedélyét kéri, hogy tervezési ötleteket töltsön le, válassza az Indulás lehetőséget. 4 Válassza ki a Tervezési ötletek ablaktábláról azt a diatervet, amely a legjobban tetszik.

Alakváltás Az Alakváltás effektussal folyamatos animációkat és objektummozgásokat vehet fel a bemutatóba. Az animációhoz valójában két nagyon hasonló diát használ, a közönség számára azonban úgy tűnik, mintha az effektus egyetlen dián menne végbe. Ha lejátssza a jobb oldali videót, működés közben láthatja az effektust. Az Alakváltás csak előfizetéssel igénybe vehető szolgáltatás. Ha van Office 365-előfizetése, személyesen is kipróbálhatja a következő dián olvasható lépésekkel.

Az Alakváltás beállítása Próbálja ki Ön is ezzel két egyszerű „bolygóval”: 1 Készítsen másodpéldányt ebből a diából: kattintson a jobb gombbal a dia miniatűrjére, és válassza a Dia duplikálása parancsot. 2 A két azonos dia közül a másodikon módosítsa valahogyan a jobb oldalt látható alakzatokat (például a helyüket, a méretüket vagy a színüket), majd válassza az Áttűnések > Alakváltás lehetőséget. 3 Térjen vissza az elsőre a két dia közül, válassza a Diavetítés gombot, majd nézze meg a kör alakváltását a Lejátszás gombot választva. Tipp: Az Effektus beállításai paranccsal az Alakváltás további beállításait is módosíthatja.

Valós idejű közös munka Ha megosztja másokkal egy bemutatóját, láthatja, amikor mások is dolgoznak rajta Önnel egyidejűleg. Ehhez kövesse az alábbi lépéseket: 1 A fent a menüszalagon látható Megosztás gombbal, illetve az Alt+YU billentyűparanccsal meghívhat másokat közös munkára (ezen a ponton a felhőbe mentheti a fájlt). 2 Ha mások is megnyitották a bemutatót, egy elem jelzi, hogy ki melyik dián van éppen… 3 …és azt, hogy melyik részt szerkeszti.

A szakértők eszköze: Mutasd meg A Mutasd meg mező megtalálja a megfelelő parancsot, amikor szükség van rá, így Ön időt takaríthat meg vele, és a munkára összpontosíthat. Próbálja ki: VÁLASSZON ENGEM 1 Jelölje ki a jobb oldalon lévő, robotot ábrázoló képet. 2 Írja be az animáció szót a Mutasd meg mezőbe, majd válassza az Animáció hozzáadása lehetőséget. 3 Válasszon egy animációs effektust (például Nagyítás), és nézze meg, hogy mi történik.

Tallózás a diák bezárása nélkül Az Intelligens keresés használatával közvetlenül a PowerPointban végezhet kutatást. Próbálja ki (angol nyelvű példa): 1 Kattintson a jobb gombbal az office szóra a következő kifejezésben: office furniture 2 Válassza az Intelligens keresés parancsot, és figyelje meg, hogy a találatok nem a Microsoft Office-appok, hanem erre a kifejezésre vonatkoznak. 3 Csak érdekességképpen próbálkozzon meg újból az Intelligens keresés a 2. lépésben az Office szóra a jobb gombbal kattintva.

További kérdései vannak a PowerPointról? Válassza a Mutasd meg gombot, és írja be, hogy mit szeretne tudni. A PowerPoint csapatának blogja (csak angol nyelven) Vegyen részt ingyenes PowerPoint-képzésen Diavetítés módban válassza a nyilakat a hivatkozások felkereséséhez. VÁLASSZA A NYILAT DIAVETÍTÉS MÓDBAN