Intézmény-akkreditáció szakképző intézmények kérelme esetén

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szakképzési hozzájárulás év. Legfontosabb változások Új törvény: évi CLV. törvény Módosult a felnőttképzésről, és a felsőoktatásról szóló.
Advertisements

– A nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény – A szakképzésről szóló évi CLXXXVII. törvény – A nevelési-oktatási intézmények működéséről.
A szakképzési hozzájárulás évi elszámolása a jogszabályok tükrében, különös tekintettel a gyakorlati képzést folytató gazdálkodó szervezetekre.
VÁLTOZÁSOK A SZAKKÉPZÉSBEN április 04. dr. Harangozó Ildikó Fejér Megyei Kormányhivatal Építésügyi, Hatósági, Oktatási és Törvényességi Felügyeleti.
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
A környezetvédelmi megbízott szerepe a vállalkozások tevékenységében és Önkormányzati munkakörben Önkormányzati munkakörben.
„Az esély kis körei” Helyi esélyegyenlőségi programok Magyarországon Záró konferencia Budapest, december 8. ÁROP Esélyegyenlőség-elvű.
A képzett szakemberekért SZMBK KERETRENDSZER 2.1. előadás.
A családsegítő és gyermekjóléti szolgálatokat érintő változások A család és gyermekjóléti szolgáltatás.
Miért és miből képezzünk munkaerőt? A szakképzési hozzájárulás hatékony felhasználásának lehetősége Eger, május 14.
Az OKKER Pedagógiai Szolgáltató Intézet FODOR GÁBOR október 10. ÉRTÉK ÉS MIN Ő SÉG AZ OKTATÁSBAN.
KÖZHASZNÚSÁG MEGTARTÁSA, - MEGSZERZÉSE Molnár Elvira Bács-Kiskun Megyei Civil Információs Centrum 2014.
Aktualitások és változások a pedagógiai szakszolgálati feladatellátásban 2016 őszén 1.
A kifizetési kérelem összeállítása TÁMOP-3.2.9/B-08 Audiovizuális emlékgyűjtés.
GINOP Gyakornoki program pályakezdők támogatására.
Off-label alkalmazás a mentésben Dr. Temesvári Péter orvos igazgató Országos Mentőszolgálat.
Képzéssel a munkahely megtartásáért Szentgotthárd március 27.
A munkahelymegőrző támogatás. Alapja  Az évi IV. tv. (a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról) 18. §.  A 6/1996. (VII.16.)
A BKIK Oktatási Igazgatóságának és Oktatási Nonprofit Kft-jének feladatai.
A FELNŐTTKÉPZÉSI A FELNŐTTKÉPZÉSI INTÉZMÉNYEK HATÉKONYSÁGÁNAK VIZSGÁLATA Felnőttképzők Szövetsége Borsi Árpád Budapest, december 10.
Bemutatkozás Fodor Noémi Gépészmérnök – mérnöktanár Környezetirányítási szakértő TAR-ZERT Auditor Minőségirányítási vezető.
A kamara szerepvállalása a felnőttképzésben évi LXXVII. tv. főbb rendelkezései Tv. hatálya elsődlegesen az állam által elismert vizsgával záruló,
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
Összefüggő, egyéni gyakorlat. Bologna rendszerű mestertanárképzés.
NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési rendszer A képzett szakemberekért Információgyűjtés.
1 RÁTAI BALÁZS A konverziós rendelet értelmezése Budapest, május 9.
Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Haditechnikai és Exportellenőrzési Hatóság Várható változások a hadiipari tevékenységi engedélyezés területén.
Környezeti fenntarthatóság. A KÖRNYEZETI FENNTARTHATÓSÁG JELENTÉSE A HELYI GYAKORLATBAN Nevelőtestületi ülés,
Az alapító okirat: (latinul: memorandum) egy jogi aktus írásba foglalása, mely például egy intézmény létrehozására irányul. Célja, hogy egységes szerkezetben,
1 Helyi szintű egyeztetés a köznevelés terén KEF országos konferencia Budapest, március 06. Simonyi István Emberi Erőforrások Minisztériuma KÖZNEVELÉS-FEJLESZTÉSI.
A TANULÓSZERZŐDÉS, MINT A DUÁLIS KÉPZÉS MOTORJA InnoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat Szeptember 8. Soproni kereskedelmi.
A Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely munkája – EFOP VEKOP/15 TÁRS PROJEKT bemutatása EFOP VEKOP
Work-based Learning in CVET Az ALFA KISOSZ Érdekvédő és Képző Egyesület szerepe a projekt megvalósításában Előadó: Czibula Zoltán igazgató ALFAKÉPZŐ.
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
TÁJÉKOZTATÓ ÉS INDÍTÓ BESZÉLGETÉS A LABORVEZETŐKNEK ÉS MINŐSÉGÜGYI MEGBÍZOTTJAIKNAK SZÓLÓ TANFOLYAM TÉMÁIRÓL, SZERVEZÉSÉRŐL EŐZMÉNYEK Korábbi laborvezetői.
Barcsák Marianna KPSZTI
A rehabilitációt segítő támogatások, jogszabályi változások
Dr. Kovács László Főtitkár
Kihívások a LEADER program eredményes végrehajtásában
A FELÜGYELŐBIZOTTSÁG BESZÁMOLÓJA A VSZT
A víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX
Jogszabályi és hatósági támogatás az elektronikus számlázáshoz
ÚJ UTAKON A SZAKKÉPZÉS Társy József
Tóth Gábor Heves Megyei Kormányhivatal Jogi és Koordinációs Főosztály
Magyar Tudományos Művek Tára
Elektronikus irat (elektronikus dokumentum) és elektronikus aláírás
Kereskedelmi szerződések joga
A kétszintű érettségi.
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
A kiváltást tervezők / megvalósítók és Az fszk TÁRS projektje közti együttműködés rendszere EFOP VEKOP TÁRS projekt.
1993-as közoktatási törvény
A HEVES MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJÁNAK 2011
Munkavégzésre irányuló jogviszonyok
De ki nyújt ma minőségi szolgáltatást?
középfokú felvételi eljárás
Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest, december 18.
Munkaügyi hatósági feladatok 2018.
Budapest, február 5. Reszeginé Erdélyi Beáta
Szabványok, normák, ami az ÉMI minősítési rendszerei mögött van
Zanáné Haleczky Katalin október 09.
ÁLTALÁNOS FORGALMI ADÓ évi évközi változások
KÖFOP VEKOP A közszolgáltatás komplex kompetencia, életpálya-program és oktatás technológiai fejlesztése A Döntőbizottság tapasztalatai.
A felnőttképzés új szabályozása
Kimeneti mérés – OKJ rendszerű szakmai vizsgák
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Kérdőív a Pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzésének és megakadályozásának ellenőrzésére Készítette: Dancsné Veres Mária 2/24/2019.
Scool-Túra Kft Miskolc Széchenyi út 36.
Felvételi a középfokú iskolákban a 2016/2017. tanévben
A részekre bontás tilalma és annak gyakorlati alkalmazása
Előadás másolata:

Intézmény-akkreditáció szakképző intézmények kérelme esetén

a felnőttképzésről szóló 2001. évi CI. törvény Jogszabályi háttér a felnőttképzésről szóló 2001. évi CI. törvény a felnőttképzést folytató intézmények és a felnőttképzési programok akkreditációjának szabályairól szóló 22/2004. (II.16.) Kormány rendelet az akkreditációs eljárás és követelményrendszer részletes szabályairól szóló 24/2004. (VI.22.) FMM rendelet a felnőttképzést folytató intézmények és a felnőttképzési programok akkreditációs eljárási díjának mértékéről és felhasználásának szabályairól szóló 7/2002. (XII. 6.) FMM rendelet

A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény módosításának szeptember 1-jétől hatályos rendelkezése „ A szakiskola és a szakközépiskola iskolai rendszerű oktatásban alkalmazott programja – a felnőttképzési törvényben meghatározott akkreditációs eljárás nélkül – akkreditált felnőttképzési programnak minősül.”

Az intézmény-akkreditáció célja a jogszabályoknak megfelelő működés biztosítása a képzésben résztvevők védelme az állami források védelme, az állami ráfordítások hatékony és célirányos felhasználásának biztosítása a vevőközpontú, partnerközpontú működés biztosítása az intézményi tevékenység nyilvánosságának biztosítása.

Az intézmény-akkreditáció feltételei A felnőttképzési intézmény szerepeljen a felnőttképzést folytató intézmények nyilvántartásában rendelkezzen megvalósított akkreditált programmal működtessen szakmai tanácsadó testületet (Fktv. szerint) rendelkezzen éves képzési tervvel legalább két felnőttképzési szolgáltatást nyújtson

rendelkezzen: minőségpolitikával minőségirányítási rendszerrel minőségcélokkal önértékelési rendszerrel biztosítsa a személyi és tárgyi feltételeket tervezze, fejlessze, értékelje tevékenységét intézményirányítási és döntési folyamatai legyenek szabályozottak működtessen vevőszolgálatot és panaszkezelési rendszert a szakmai tanácsadó testületben az intézménnyel foglalkoztatásra irányuló jogviszonyban álló tagok aránya nem haladja meg az 1/3-ot.

Az intézmény-akkreditáció előterjesztése a 24/2004. FMM rendelet 5. számú melléklete szerinti formanyomtatványon egy gépi adathordozón három összefűzött, nyomtatott példányban. A kérelemhez kötelezően csatolandó mellékletek jegyzékét a 24/2004. FMM rendelet 27. § (3) bekezdése tartalmazza. Az eljárási díj összege: 100 e. FT

A intézmény-akkreditációs követelményeknek való megfelelés vizsgálata Az intézmény akkreditáció olyan minőség hitelesítési eljárás, amely kiterjed jogszabályoknak megfelelő működés vizsgálatára a személyi feltételek rendelkezésre állásának vizsgálatára a vevő és partnerközpontúság feltételeinek vizsgálatára az intézmény működési folyamatainak, szervezeti működésének vizsgálatára.

akkreditáció /felnőttképzési akkreditáció Elérhetőségek NSZFI FAT Titkársága Cím: Budapest, Fehér út 10. 06-1/433-1737, 06-1/433-1738 www.nive.hu Linkek: akkreditáció /felnőttképzési akkreditáció kérelem formanyomtatvány, kötelezően csatolandó mellékletek jegyzéke Közlemények tájékoztató jogszabály változásokról segédlet intézmény-akkreditációs dokumentáció összeállításához gyakran ismételt kérdések