Teremtsd meg a saját szakmai jövődet!

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A képzett szakemberekért A HEFOP és programok szinergikus eredményei Budapest május 20.
Advertisements

Europass önéletrajz.
E-SKILLS (DIGITÁLIS ÍRÁSTUDÁS) AZ ÉRDEKKÉPVISELETI MUNKÁBAN A STRATOSZ SZÁMÁRA KIDOLGOZOTT VÁLTOZAT Készült a MAT támogatásával, az FSZH közreműködésével.
A felnőttképzés jövőképe (Érdemes-e intézményi stratégiát alkotni?) Akkreditált Felnőttképzési Intézmények Országos Egyesülete – országos konferencia (2008.
Europass dokumentumok az álláskeresésben és a munkaerő-kiválasztásban
KVN OP 1.1. – TEAM – Képzés a közigazgatás hatékonyabbá tételének érdekében.
Új utakon a szaktanácsadás, tantárgygondozás A TÁMOP 3. 1
„ÚTRAVALÓK” Molnár Mónika DUF. •Tuning Tervezési Formanyomtatvány –Modulprogram –Fejlesztendő kompetenciák –Tanulási eredmények –Oktatási-tanulási tevékenységek.
TÁMOP / PROJEKT A FELSŐOKTATÁS REDSZERSZINTŰ FEJLESZTÉSE 2. ütem Bevezető előadás a tanulási eredményekről, a keretrendszer, a képesítések.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Europass dokumentumok cégeknek We mean business, október 18.
Az ÉRÁK szerepe és tevékenysége a régióban Soós Roland igazgató
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása
A gyakorlatvezető mentor
Kommunikáció az egyetemen konferencia Pécs,
A felnőttoktatás funkciói Magyarországon
Mit tud? Mire képes? Kompetencia alapú szakképzés
A PEDAGÓGUSOK ÉRTÉKELÉSE
REFORMÉRTÉKŰ LÉPÉSEK A SZAKKÉPZÉS TERÉN MAGYAR SZAKKÉPZÉSI TÁRSASÁG május 30.
TÁMOP / „Átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban ” A Magyar Képesítési Keretrendszer fejlesztése 5. pillér – MKKR és a közoktatás.
Rendészeti vezető-kiválasztás
Német nyelvtanárok a pedagógiai minősítés küszöbén;
Tudás + képességek + attitűdök ismeretekalkalmazás 20 m hosszúságú kerítéssel téglalap formájú konyhakertet kerítenek el. Ha a kert szélessége 4 m, akkor.
E-portfolió szerepe a menedzsmentben Dr Dombovári Ella-Sójáné Dux Ágnes Gödöllő június 25.
Falus Iván 7. Nevelésügyi Kongresszus Budapest Augusztus 26.
PÁLYAVÁLASZTÁS.
Együttműködés a HUMÁN TISZK és a Mérei Intézet között SÁRIK ZOLTÁN.
Székely István fejlesztési tanácsadó
Európa 2020 A lisszaboni stratégiát felváltja az Európa 2020 stratégia Az új stratégia központi kérdése az Unió versenyképessége, de más, új célokat is.
A szakképzés változása napjainkban Feigl Ágnes 2006 ETI.
Pedagógiai szakmai szolgáltatás
Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
 SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK VENDÉGEINKET  A TÁMOP Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben pályázat projektindító.
A QF Embodiment projekt
Nemzeti Képesítési Keretrendszer Romániában A jelenlegi helyzet - áttekintés Liliana Voicu Nemzeti Felnőttképzési Tanács - NQA Budapest, október.
Humán erőforrás fejlesztés a vendéglátóiparban Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület közgyűlése és Vendéglátói Konferenciája Kontakt Képző Központ.
Pedagógus-továbbképzések hasznosulása
A tudásgyárak technológiaváltása és humánstratégiája – a felsőoktatás kihívásai a XXI. században május Az intézmény partnerségi kapcsolatainak.
EUROPASS.
Az OKKR szintjei és szintleírásai a 6–8. szint Bókay Antal.
FASORI LABORGYAKORLATOK
Az Emelt szintű eTanácsadó akkreditált felnőttképzés tapasztalatai Dr. Tóth András - Herpainé Lakó Judit AGRIA MEDIA 2011 KONFERENCIA OKTÓBER ,
Az IKT fejlesztési folyamat- szaktanácsadó felkészítése a digitális kompetencia-fejlesztés támogatására Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
K OMPETENCIA ALAPÚ OKTATÁS. Háttér 2000 Lisszabon EU határozata 2004 Európai Bizottság dokumentuma Hazánkban: Nat Oktatási Minisztérium stratégiája Nemzeti.
Ki az a mentortanár? „az a pedagógiai gyakorlattal rendelkező tanár, aki tapasztalatai és a továbbképzésben szerzett speciális képzettsége eredményeként.
A szaktudás dokumentálása – Europass. Ahány ország, annyi…  Oktatási és képzési rendszerek különbözőek  A kompetenciák és képzettségek különbözőek,
A különböző eszközök egymáshoz való viszonya IKER társadalmasítás workshop Budapest, április 12.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM „A” komponens Schottner Péterné komponensvezető
Magyar Képesítési Keretrendszer EURÓPAI MOBILITÁSI ÉS LLL ESZKÖZÖK, ALAPELVEK.
IKER felülvizsgálata, referenciakeret bemutatása IKER társadalmasítás workshop Budapest, április 12.
Munkaerő-piaci képzések megközelítése. Törvényi változások n a szakképzésnek és a felnőttképzésnek a munkaerő-piaci igényekkel való összehangolása, n.
Didaktika-II. M. Nádasi Mária. Kooperatív és Kollaboratív módszer.
Hollandia 2007.okt Képzési szerkezet Általános iskola (8) 4 éves kortól 12 éves korig VMBO (4) szakmai előkészítő képzés HAVO (5) általános középfokú.
Szakmai és személyes portfólió elkészítése
Europass dokumentumok az álláskeresésben és a munkaerő-kiválasztásban
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 5.1. előadás
Országos nagykereskedelmi menedzser
Értékesítési képviselő – HoReCa
Értékesítési képviselő – HoReCa
Értékesítési képviselő – HoReCa Téged keresünk, ha rendelkezel:
MÉCS konferencia március 21. Mezőtúr
Értékesítési képviselő – HoReCa
Strategic Partnership for VET ERASMUS
A szaktudás dokumentálása – Europass
Tolna Megyei Önkormányzat Hunyadi Mátyás Középiskolája és Szakiskolája
Kompetencia menedzsment 4. Modul BGF
Europass dokumentumok az álláskeresésben és a munkaerő-kiválasztásban
Benedek András, BME Felnőttképzés és iskola – a szakértői kompetenciafejlesztés lehetőségei december 1.
Szaktanácsadók digitális felkészültsége, továbbképzése Aktualitások
Építs a külföldi szakmai gyakorlatra álláskereséskor!
Előadás másolata:

Teremtsd meg a saját szakmai jövődet!

Stratégiai partnerség a biotrágyák területének kompetencia alapú oktatásáért

Képesítési igazolvány IO2 Készítette: Dr. Zoi Georgiou

Tartalomjegyzék Old. ………........................... ………………………….. Az igazolvány tartalma

Képesítési igazolvány ……......................... A tulajdonos neve

Kapcsolat Telefon………………………………….. E-mail cím ……………………………. Postacím………………………. Telefon………………………………….. E-mail cím …………………………….

Alapvető információk az igazolvány tulajdonosáról Név: …………………………… Szakterület: …………………………………………………………….. ..…….… (A Bio-FIT projekt által kiválasztva) ………...

Kövesse a fenti nyomtatványon megadott instrukciókat! Szakmai önéletrajz http://europass.cedefop.europa.eu/sites/default/files/cvtemplate_6.doc Kövesse a fenti nyomtatványon megadott instrukciókat!

EUROPASS Szakmai önéletrajz Adjon információt az iskolai végzettségéről és szakmai tapasztalatáról!

Digitális kompetencia Használja a DIGCOMP rendszert az önértékelésre! http://ftp.jrc.es/EURdoc/JRC83167.pdf

Digitális kompetencia 1…………………………………………………… Jellemezze digitális ismereteit, jártasságát és képességeit! 2.………………………………………………… Adja meg a bizonyítványai nevét!

Használja a táblázatot az önértékelésre! Nyelvi kompetencia Használja a táblázatot az önértékelésre! http://europass.cedefop.europa.eu/sites/def ault/files/cefr-en.pdf

Nyelvi kompetencia 1 ……………………………………………… Jellemezze nyelvtudását, jártasságát és képességeit! 2 …………………………………………… Adja meg a bizonyítványai nevét!

Egyéb képességek http://skillspanorama.cedefop.europa.eu/en Komunikációs készség Csapatmunkára való képesség Képesség ügyfelekkel való munkára Problémamegoldó képesség Tanulási képességek Tervezési és szervezési képességek Bővebb információ: http://skillspanorama.cedefop.europa.eu/en

Egyéb képességek 1 ……………………………………………… Írja le egyéb képességeit! 2 …………………………………………… Adjon információt arra vonatkozóan, hogyan szerezte őket: továbbképzés, tapasztalatcsere, munkavégzés során stb.

A szakmai célok bemutatása Írja le az elképzeléseit a feladatok és a misszió teljesítésére és céljainak az elérésére! ……………………………………………………… ……………………………………………………… ……………………………………………………… ……………………………………………………… ……………… (Maximum egy oldal vagy 500 szó)

Egyéni profil ……………………………….-ra való képességek Írja le speciális képességeit! Kompetencia a …………………………… területén Nevezze meg a múltban megszerzett kompetenciáit!

Válassza ki a szakterületét! A Bio-FIT partnereinek általános szakterületei EKKR szint ISCO 2008 Mező- és erdőgazdálkodási szakoktató - Agronómia 6, 7 2132 Biológia, botanika, zoológia és hasonló szakmák szakoktatója 6 2131 Kémia szakoktató 2113 Agrár-technikus 5 3142 Környezetvédelmi szakoktató 2133 Mezőgazdasági szaktanácsadó 5, 6 Mezőgazdasági ellenőr 2357 Szakmai gyakorlatot vezető oktató 7 2320 Mező- és erdőgazdálkodási menedzser 1311 Közgazdász, mezőgazdaság 2631 Pályaválasztási szakértő 2423

Egyéni profil Jártasság a ………………………………. területén Írja le speciális képességeit a biotrágyák területén! Szaktudás a biotrágyák területén ………………………………………………… Jelölje meg a jelenlegi oktatás során megszerzett kompetenciáit.

Szakmai alkalmassági Bizonyítvány (SZAB): A bizonyítvány megnevezése………………… A bizonyítvány dátuma……………………….. A kibocsátó szerv neve ……………………. Nevezze meg a SZAB-o(ka)t, amely(ek)et a megelőző oktatási periódus elvégzése után kapott!

Szakmai alkalmassági Bizonyítvány (szaB): A bizonyítvány neve……………………… A bizonyítvány dátuma………………………….. A kiállító szerv neve……………………. Nevezze meg a SZAB-o(ka)t, amely(ek)et az egyéni profil(ok) alapján kapott a Bio-FIT oktatási program befejezése után!

Tapasztalat a biotrágyák területén ................................... ……………………….. ………………………… Nevezze meg a dokumentumokat és a tapasztalatának bizonyítékait a biotrágyák területén!

Tapasztalat a biorágyák területén ................................... ……………………….. ………………………… Adja meg kronológiai sorrendben minden fizetett vagy önkéntes tevékenységének, terepmunkájának stb. listáját!

Egyéb bizonyítványok konferenciákon szemináriumokon Adja meg a bizonyítványait, amelyeket konferenciákon szemináriumokon tanfolyamokon szerzett!

Egyéb bizonyítványok …………………............ …………………………. Nevezze meg okleveleit vagy díjait, amelyeket kapott!