Szak- és diplomadolgozatok feltöltése a Digitális Könyvtárba

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Savaria Egyetemi Könyvtár Katalógusa Böngészés Keresés Találatok megjelenítése Adatbázis választás Olvasói tranzakciók.
Advertisements

Oktatásszervezési változások. Mintatantervi változások.
Az első dolog. hogy meggyőződünk, ugyanazt a szponzort hozza-e fel az oldal, akihez regisztrálunk. A REGISZTRÁCIÓ MENETE.
Kérem válassza ki azt a pozíciót, ami Önt érdekli, ha a pozíció nevére kattint megjelenik a leírása (munkakör célja, munkaköri követelmények, konkrét feladatok).
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
Statisztika 2008 Az elektronikus program használata.
BPS Web 2.0 Felhasználói kézikönyv. A szerkesztő főoldala A bejelentkezett felhasználóA szerkesztő főmenürendszere Stílusformázások Nyelv- és nézetváltás.
A weboldalunkon regisztrált felhasználó neveddel és jelszavaddal tudsz belépni. Amennyiben még nem regisztráltál oldalunkon, abban az esetben kérjük,
Belépés a Szociális Ágazati Regiszterbe
Az IngatlanMax nyitó oldalának bal oldalán, a gyorsabb tájékozódást és információ-szerzést segítő „box”-k találhatók: A kiválasztott ajánlatokat.
COMMERCEGATE Az új fizetési mód rövid bemutatója.
Bitumen Internet Sales 2012
Savaria Egyetemi Könyvtár Katalógusa Böngészés Keresés Találatok megjelenítése Adatbázis választás Olvasói tranzakciók.
A Vocatude program telepítése
SOP-Online jelentkezés (ERASMUS+ 2014/2015). program/kiutazo-hallgatok/palyazati-felhivas-2/
Regisztráció és a felvételi lap kitöltése a kar.mek.nyme.hu-n by UF jbebesi,
MŰSZAKI INFORMATIKA SZAK SZAKDOLGOZAT-KÉSZÍTÉSI TÁJÉKOZTATÓ
AlertPay regisztráció Az AlertPay regisztráció feltételei közt szerepel a legalább 18 éves korhatár betartása. Az alábbi regisztrációs lehetőségek közül.
AlertPay regisztráció Az AlertPay regisztráció feltételei közt szerepel a legalább 18 éves korhatár betartása. Az alábbi regisztrációs lehetőségek közül.
Elektronikus kérvénykezelő rendszer
MTMT feltöltési segédlet
2005 február 7Dr. Tánczos László BME EISZK1 Az oklevélmelléklet készítő program alkalmazásának előkészítése Tánczos László igazgatóhelyettes az Oktatási.
Kölcsönös megfeleltetés december 20. Bányai Tibor, Univerpenta TSzK SZTIR Projekt Szaktanácsadási Tartalomszolgáltató Információs Rendszer.
Internet Sales 2010 Budapest. 2 Új ISA elérhetősége 2. lépés: Bejelentkezés a rendszerbe a MOL Nyrt-től kapott „Név” és „Jelszó”-val:
Eu-háló Partnerszervezeti Kommunikációs Center január 17.
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
ELTE WIFI Beállítási útmutató MS Windows XP-hez
A regisztráció megkezdése: Kattints a SIGN UP NOW gombra
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
Kérelem elektronikus benyújtása a Szolgáltatói Nyilvántartásba
Lync 2013 – Rövid összefoglalás
Technikai és gyakorlati segítségnyújtás Kifizetési kérelem feltöltéséhez Pályázati Tájékoztató felület az ELEKTRONIZÁLÁS bevezetését követően Előadó: Gombita.
rendszer intézményértékelés és projektértékelés Felhasználói segédlet 2005.
Kördokumentumok 1..
Számítógépes grafika I. AUTOCAD alapok
Óbudai Egyetem Könyvtár Olvasószolgálat. Helyben olvasás Kölcsönözhető és nem kölcsönözhető dokumentumok, folyóiratok, hetilapok, jegyzetek, CD-ROM-ok.
e-Portfólió bemutatása hallgatók számára
- Regisztrációs útmutató - Participant Portal (URF)
Eu-háló Tanácsadói Kommunikációs Center január 29.
SZÁMÍTÓGÉPES PROGRAMOK HASZNÁLATA Microsoft Photo Story.
Rövid összefoglalás: © 2013 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva. A Lync kezdőképernyője A Lync kezdőképernyőjének bal oldalán lévő központban.
‘08 bevallás önellenőrzése, helyesbítése UJTB program esetén
HELIXMONEY Pénz feltöltése váltón keresztül, a Bchangerrel A váltó működése PayPal-ról való utaláson Keresztül lett kipróbálva!
ELEKTRONIKUS ADATFELDOLGOZÁS, ADMINISZTRÁCIÓ Az MLSZ ügyviteli rendszerének bemutatása, a regisztráció folyamata.
Ha még nem regisztrált korábban oldalunkon, kérjük válassza a regisztráció gombot.
Web alapú humán lekérdező rendszer
Kedves Hallgató! Ez itt a DJB digitális fóruma, ami arra szolgál, hogy mindent megtudj a Köztársasági Ösztöndíj pályázati űrlap kitöltésével kapcsolatban.
Bevezetés. Alapok: szövegszerkesztő alkalmazás (Word) megnyitása: Start gomb  Minden program  Microsoft Office  Microsoft Office Word 2007 szövegszerkesztő.
Az ítélkező munka szolgálatában a Bírósági Könyvtári Rendszer bemutatása.
Szakdolgozatok kezelése a MIDRA adatbázisban. 1. lépés Feltöltés Az elkészült, végleges szakdolgozatot a szerző, vagy megbízottja feltölti a MIDRA adatbázisba.
Lekérdezések Adott tulajdonságú adatok listázásának módja a lekérdezés. A lekérdezések segítségével az adatbázisból megjeleníthetjük, módosíthatjuk, törölhetjük.
Információ és kommunikáció
MIFIR adatszolgáltatás – Technikai információk
Hagyományok és kihívások V
A felsőoktatási felvételi eljárás
Közigazgatási alapvizsga a Probono rendszerben
Total commander.
Jelenlétek elfogadása
SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ E-napló használatához
Regisztráció és a felvételi lap kitöltése a Kollégiumi Adminisztrációs Rendszerben (KAR), a kar.nyme.hu weboldalon. by UF roli.
VPN kapcsolat a Központi Könyvtár honlapján
Segédlet a Főpolgármesteri Hivatal
VPN kapcsolat a Központi Könyvtár honlapján
Informatika Oktató: Katona Péter.
VPN kapcsolat a Központi Könyvtár honlapján
A dia beszúrása a bemutatóba
Szegedi Tudományegyetem
Helyi támogatási kérelmek benyújtásának ügymenete
VPN kapcsolat a Központi Könyvtár honlapján
tanév 1. félévében szakmai gyakorlatot teljesítőknek
Előadás másolata:

Szak- és diplomadolgozatok feltöltése a Digitális Könyvtárba

A 2017/18-as tanévtől megváltoztak a szak- és diplomadolgozatok beadására vonatkozó szabályok. A nyomtatott, bekötött példány leadásán kívül a végzős hallgatóknak maguknak kell dolgozatuk elektronikus változatát feltölteniük a TF Digitális Könyvtárának e célra szolgáló, nem nyilvános részébe. Ez az eljárás elősegíti a dolgozatok szoftveres plágium-ellenőrzését (amelyre szintén ettől a tanévtől kerül sor), valamint az archiválást. A dolgozat kinyomtatott és elektronikus változatának természetesen teljesen azonosnak kell lennie. A feltöltésre ugyanaz az időszak áll rendelkezésre, mint a nyomtatott változat leadására.

A feltöltőprogram internetcíme: http://asp01. ex-lh A feltöltőprogram internetcíme: http://asp01.ex-lh.hu:1801/deposit/action/start.do Ez a link megtalálható az egyetemi honlapon a Könyvtár oldalán. A feltöltőprogram használata során jelentkező technikai problémákkal forduljanak Horváth Ákos könyvtároshoz a horvath.akos@tf.hu címen vagy a 487-9200/61334 telefonszámon!

Belépés a feltöltőprogramba A Neptun-kód és a születési dátum megadásával, az Ok gombra kattintva lehet belépni a programba. A születési dátumot egy nyolcjegyű szám formájában kell beírni, például az 1996. június 2. dátumból 19960602 számsor lesz.

Feltöltés A bal felső sarokban látható Feltölt feliratra kattintva jutunk tovább.

Objektumtípus kiválasztása Itt már eleve be van jelölve a megfelelő opció, ezért csak a jobb alsó sarokban levő Következő gombra kell kattintani. (A további paneleknél is ezzel a gombbal léphetünk majd tovább.)

Adatok Mindegyik adat megadása kötelező! (Fontos az is, hogy olyan e-levélcímet adjanak meg, amelyet valóban használnak, mert erre a címre néhény napon belül értesítést fognak kapni a feltöltés sikerességéről vagy az esetleges problémákról, amelyek miatt a feltöltést meg kell ismételni.)

Felhasználási engedély Az Elfogadom a feltételeket felirat melletti jelölőnégyzetre kattintva járulnak hozzá, hogy a Digitális Könyvtár nyilvánossá tegye a dolgozatukat. A hozzájárulás megadása mindenki számára kötelező!

Méltányolható okokból (például mert a dolgozat üzleti titkokat tartalmaz) a nyilvánosságra hozatal 5 éves elhalasztását lehet kérvényezni, de a felhasználási engedély megadása akkor is kötelező. (A halasztás kérvényezése nem mentesíti a dolgozatot a plágium-ellenőrzés alól!)

Fájl feltöltése Mindenki csak egyetlen fájlt tölthet fel! Vagyis nem lehet külön fájlban a címlap, az irodalomjegyzék, a mellékletek stb., hanem a dolgozatnak teljes terjedelmében, minden részletével együtt egyetlen fájlban kell lennie. A feltöltendő fájl formátuma kizárólag nem védett pdf lehet! A Tallózás gombra kattintva kereshetik meg számítógépükön a szakdolgozatot tartalmazó fájlt.

A fájlnévre, majd a Megnyitás gombra kattintva megtörténik a feltöltendő anyag kijelölése. Mivel csak egyetlen fájlt tölthetnek fel, győződjenek meg róla, hogy valóban a dolgozatuk végleges, teljes változatát jelölték ki!

Adatok ellenőrzése Itt lehetőség van még egyszer ellenőrizni a megadott adatokat. Ha valamit javítani szeretnének, használják a Vissza gombot, egyébként pedig kattintsanak az Elküld gombra!

Kilépés a programból A Feltöltve (1) felirat mutatja, hogy a kiválasztott fájlt valóban elküldték a Digitális Könyvtárba. (Ettől a dolgozat még nem válik nyilvánossá. Úgy tároljuk, hogy illetéktelenek számára hozzáférhetetlen legyen. A dolgozatokat csak a sikeresen letett záróvizsga után tesszük elérhetővé az olvasók számára.) Az ablak jobb felső sarkában levő „X”-re kattintva léphetnek ki.

A feltöltés visszaigazolása A feltöltést követően a Könyvtár technikai szempontból ellenőrzi a fájlokat, hogy azok valóban szakdolgozatot tartalmaznak, megfelelő formátumúak, vélhetően hiánytalanul tartalmazzák a teljes dolgozatot (a terjedelmük megegyezik az adatok között megadott oldalszámmal). Ha a fájl rendben van, a Könyvtár néhány napon belül értesítést küld a megadott e-levélcímre a sikeres feltöltésről.

Arról is értesítést küld a Könyvtár, ha valamilyen probléma miatt a feltöltést meg kell ismételni. Figyeljék az e-postafiókjukat, hogy milyen visszajelzést kapnak, és hogy nem szükséges-e a dolgozatukat még egyszer feltölteni! Problémát okozhat, ha kicsúsznak a határidőből! (A félreértések elkerülése végett, a Könyvtártól kapott értesítés csak a feltöltés sikerességére vagy sikertelenségére vonatkozik, nem a plágium-ellenőrzés eredményére!)

Plágium-ellenőrzés A dolgozatok szoftveres ellenőrzését az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetének KOPI nevű rendszere végzi. A vizsgálat eredményét a bíráló tanárok kapják meg. (A KOPI szolgáltatásait – korlátozott számban – bárki ingyenesen igénybe veheti. Internetcím: https://kopi.sztaki.hu. Ha valaki beadás előtt ellenőriztetné a dolgozatát, akkor javasoljuk, hogy a portálon való regisztrációkor a saját valóságos adatait adja meg. Különben később, az egyetemi ellenőrzésnél plagizálás gyanújába fog kerülni a korábban vizsgáltatott dokumentummal való szövegegyezés miatt, és nehéz lesz bizonyítani, hogy mindkét szöveg tőle magától származik.)

Sikeres záróvizsgát kívánunk! Nem tehet záróvizsgát, akinek a dolgozata nem esett át a plágium-ellenőrzésen! (Természetesen az sem, akinél a vizsgálat plagizálást mutat ki.) Minden végzős hallgatónak érdeke, hogy szak- vagy diplomadolgozatának feltöltését a követelményeknek megfelelő módon, az előírt időben elvégezze. Sikeres záróvizsgát kívánunk!