Szociálpedagógia BA szak, Nappali és levelező tagozat

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
SZOCIÁLPEDAGÓGIA INTÉZETI TANSZÉK
Advertisements

A szociálpedagógus segítségnyújtásának formái a Kollégiumban
Az iskolai szociálismunka
Komplex Instrukciós Program
A Leonardo kísérleti projekt célja: Az AIFSZ (illetve az ISCED szintnek megfelelő) képzések európai és hazai felmérése, elemzése Egy konkrét AIFSZ képzés.
Önkéntesség Miért is jó a Nyíregyházi Főiskola diákjaként önkéntes munkát vállalni és miért különösen jó ez egy Tanodában? Készítette: Hajdu Zsolt és Dudás.
Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
Szociálpedagógia szak (BA). A képzés célja: • olyan szociálpedagógusok képzése, • akik képesek a gyermek és ifjúsági korosztály • tanulási, szociális.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
KOMPLEX TANÁCSADÓI RENDSZER
Az orvosi szociológia oktatása a Szegedi Tudományegyetemen
„Lépj feljebb! Tanulj tovább! Segítünk! A sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban”
A köznevelési törvény tehetséggondozási aspektusai, felkészítés a minőségi felsőoktatásra a közoktatásban Dr. Kaposi József Oktatáskutató és Fejlesztő.
HÁLÓZATSZERŰ EGYÜTTMŰKÖDÉSEK A KOMPLEX SEGÍTSÉGNYÚJTÁSBAN
GYERMEK- ÉS IFJÚSÁGPOLITIKA – JÓ képzettséget és JÓ munkát minden gyermeknek, mire felnő! Debreceni Egyetem Szociológia és Szociálpolitika Tanszék Czibere.
A „MÁSODIK ESÉLY” PROJEKT PEDAGÓGUS TOVÁBBKÉPZÉSI PROGRAMJAI
Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Családsegítő Szolgálat Gyermekjóléti Központja.
Mentorképzés a Debreceni Egyetemen
A szociálpedagógus feladatai a Deák Ferenc Középiskolai Kollégiumban
A 2014/15. tanévben a vasvári középiskolába lehet tanulni. Vas megyében az elsők között hirdetjük meg a nappali és ingyenes képzést.
Orosházi Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium
LEGYÉL TANÍTÓ!.
A dráma- és színházismeret-tanár képzési és kimeneti követelményei
MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET TÁMOP /1-2F MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET A MENTORTANÁROK TEVÉKENYSÉGE JANUÁR
A pedagógus.
Hantos Elemér Szakkollégium Miskolci Egyetem HANTOS ELEMÉR SZAKKOLLÉGIUM.
P E D A G Ó G I A I K A R. Alapképzési (BA) s z a k o k Nappali tagozat SzakKöltségtérítésKépzési idő (félév) Andragógia Ft6 Gyógypedagógia 110.
Tudományos konferencia Nyíregyháza Október
Az Európai Unió által társfinanszírozott projekt 1 Ikonok és Indexek Projekt (A felnőttképzés hozzáférésének fejlesztése Újpesten, különösen a halmozottan.
2010. november 19. Ráczné Németh Teodóra: Egészséges életmód szociális dimenziói.
TÁMOP / „Karöltve” Integrációs közoktatási referencia intézmény kialakítása hálózati együttműködés keretében a Csertán Sándor Általános.
A duális felsőoktatási képzés „kecskeméti” modellje
KUTATÓ KERESTETIK című projekt a Pro Scientia Aranyérmesek Társasága szervezésében, a Nemzeti Tehetség Program támogatásával "A tehetséggondozás területén.
Eszterházy Károly Főiskola 3300 Eger, Eszterházy tér. 1 TÁMOP D-12/2/KONV Az Eszterházy Károly Főiskola Roma Szakkollégiumának.
Simon Gabriella A papíralapú portfólió
Szociálpedagógus képzés II. évfolyam I. félév A szociális munka egyénekkel és családokkal című kötet.
Péter Katalin December 2. Aszód.  Hol dolgozik?  Hogyan?  Kikkel?  Milyen tevékenységeket végez?  Milyen eszközöket használ?  Mit szeret csinálni?
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
HEFOP / /1.0 „Kompetencia-alapú tanítási-tanulási programok az Észak-alföldi régió pedagógusképzésében” A „KOTTA” projekt SCHMERCZ.
Germanisztika (német) alapszakos képzés
MODERN ÜGYVITELI GYAKORLÓHELY KIALAKÍTÁSA A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN
Szociálpedagógus a „SÉF” Szakképző Iskolában „Fontos vagy nekünk” QALL – Végzettséget mindenkinek! Regionális konferencia Székesfehérvár 2013.
A Francia Tanszék 50 kredites képzési formái az alapképzésben (BA)
1 Eötvös Loránd Tudományegyetem Kémiai Tanszékcsoport Nyílt nap január 23. Kémiatanári szak.
FERENCES ÖSZTÖNDÍJ PROGRAM
1 Gyermekvédelmi képzések a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán.
Wiegersma: a tanácsadás szintjei
„FIGYELJÜNK EGYMÁSRA!” KOMPLEX MEGELŐZŐ, EGÉSZSÉG ÉS KOMPETENCIA FEJLESZTŐ MODELL PROGRAM a Szent József Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban Berényi.
Közösségi gyakorlat A Gyakorlóiskolában. TUDÁS Ismeri azokat a főbb módszereket, amelyekkel megismerheti a gyerekek kognitív, emocionális és erkölcsi.
BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNY I EGYETEM MŰSZAKI MENEDZSER SZAK KIG Pályaválasztási Napok Papp Gabriella (KIG )
Pályaválasztási napok Pszichológia képzés Pálinkás Brigitta Károli Gáspár Református Egyetem.
Intenzív családi foglalkozások o családi apartmanok számának bővülése o két napos programok.
DARUS a gyermekekért.
„Út a munkához” program „Jó gyakorlatok” 2009
„Lépj feljebb. Tanulj tovább. Segítünk
Csecsemő- és kisgyermeknevelő alapképzési szak BA
Nyíregyházi Egyetem Alkalmazott Humántudományok Intézete
Köszöntünk mindenkit a Nyíregyházi Egyetem Nyílt Napján!
Alkalmazott Humántudományok Intézete
KÉT DIPLOMA 10 FÉLÉV ALATT!
Tanító szak, nappali- és levelező tagozat
Csecsemő- és kisgyermeknevelő Alapszak
PROJEKTMÓDSZER Tratnyek Magdolna PhD
NEVELÉSTUDOMÁNYOK INTÉZETE
Andragógusok a pályán, miben segíthet a múzeumandragógia?
Tedd fel magadnak a kérdést:
Köszöntünk mindenkit a Nyíregyházi Egyetem Nyílt Napján!
A Tanácsadók Virtuális Közösségének
„Út a munkához” program „Jó gyakorlatok” 2009
KÉT DIPLOMA 10 FÉLÉV ALATT!
Előadás másolata:

Szociálpedagógia BA szak, Nappali és levelező tagozat AJÁNLÓ Nyíregyházi Egyetem Szociálpedagógia BA szak, Nappali és levelező tagozat 2016

Tedd fel magadnak a kérdést: „Jó helyen vagyok?” IGEN!

Multidiszciplináris ismereteket nyújt. Bemutatkozás A képzés célja olyan szociálpedagógusok képzése, akik képesek elsősorban a gyermek és ifjúsági korosztály tanulási, szociális és mentális problémáit komplex rendszerben kezelni. Multidiszciplináris ismereteket nyújt.  Szociális segítségnyújtáshoz szükséges ismeretszerzés módjait és a legfontosabb forrásokat sajátíthatják el.

Ez a szak ahhoz kell, hogy a segítést, szakemberként tudja végezni. Bemutatkozás Megismerhetik továbbá a különböző társadalmi és szociális problémákat, a kielégítetlen szükségleteket, a veszélyeztető tényezőket. Ez a szak ahhoz kell, hogy a segítést, szakemberként tudja végezni.

ÉRDEMES NÁLUNK TANULNI, MERT: a képzés során arra törekszünk, hogy az elméleti ismeretek elsajátítása mellett megfelelő gyakorlati tapasztalatot is szerezzen a hallgató, terepgyakorlati támogatással segítjük a hallgatókat, amelyek nem csak a szakmai ismeretek elmélyülését, hanem a csoport együttműködését is elősegítik, különösen nagy hangsúlyt fektetünk helyzetfelismerő, problémameglátó és problémamegoldó képességek fejlesztésére, az ERASMUS program keretén belül a külföldi tanulmányokat és ösztöndíjakat is biztosítunk.

Miért pont itt? Együttműködő vagy? Jó kapcsolatteremtő? Képes vagy és akarsz másoknak segíteni? Megfelelő kommunikációs készséggel rendelkezel? Szeretnél gyermekekkel, fiatalokkal foglalkozni? Hatékony vagy az emberi kapcsolatok kezelésében?

A szakma itt nem csak munka, de hivatás is lehet! Ha az előző kérdésekre legalább három IGEN válaszod volt, akkor itt a helyed. Köztünk! A szakma itt nem csak munka, de hivatás is lehet!

Előadások / Szemináriumok: Szociális, pszichológiai, pedagógiai, jogi, egészségtudományi alapismeretek, társadalomismeret elsajátítása. Az előadás anyagát általában a szeminárium keretei között beszéljük át, vitatjuk meg, tehát itt lehetőség nyílik véleményünk, érveink prezentálására is. Sok érdekes (kötelező) óránk van pl.: pszichológia, kórházpedagógia, közjog, médiapedagógia, szociológia, egyéni esetkezelés, közösségi szociális munka, kisebbség szociológia …

Szemináriumon az 1. évesek

Tréningek Önismeret és együttműködési képesség fejlesztése, játékosan! Nagyon sok érdekes és kreatív foglalkozás. Tanár-diák/hallgató viszony barátságosabb. Mindig kíváncsiak vagyunk a másikra, a véleményére, így mindenkinek meg lehet nyílni. Az ott átgondoltakat és megbeszélteket sokszor lehet hasznosítani a való életben is.

A 2. évfolyam és órai produkciójuk

Gyakorlatok A félévek során egynapos és 45 órás gyakorlatokon vehetünk részt. Illetve a hetedik félévet egy az egyben egy gyakorlati helyen töltjük. Különösen fontosnak tartjuk, hogy releváns szakmai gyakorlatot szerezzenek a hallgatók. Ennek érdekében az APPI együttműködési szerződéseket kötött különböző szakmai gyakorlati helyekkel.

A 3. évfolyam egyik terepgyakorlata

Tanár- Diák kapcsolat Az elmúlt félévek során megtapasztalhattuk, hogy a számonkérések alkalmával tanáraink igen kemények. Mindezek mellett elmondhatjuk, hogy bármilyen téren segítőkészek, megértőek (családias atmoszféra). Illetve más helyekkel ellentétben, itt név szerint ismernek minket, és nemcsak Neptun-kódok vagyunk a számukra. 

3. évfolyam Szociálpedagógia NA szakos hallgatók Köszönjük a figyelmet! Reméljük jövőre találkozunk!!! Készítette: Molnár Debora és Bernáth Dániel 3. évfolyam Szociálpedagógia NA szakos hallgatók