ISKOLAGYÜMÖLCS-PROGRAM

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Témahét a 3. b osztályban október
Advertisements

A Nemzeti Iskolagyümölcs-program jelentősége – hazai gyakorlatok, értékelés Dr. Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár Budapest,
A temészet ABC- je Fakultáció 5. évfolyamosok számára.
Szentlőrinci Kistérségi Bölcsőde és
Szentlőrinci Kistérségi Bölcsöde és
Lépések, végrehajtás, portfólió Marksteinné Molnár Julianna
Wellness by Oriflame Your blood sugar level controls your mood, performance, behaviour and your food choices. It is important to control it. Otherwise,
KOMPLEX TANÁCSADÓI RENDSZER
A Nemzeti Iskolagyümölcs-Program megvalósításának tapasztalatai a KLIK Debreceni Tankerületében Pappné Gyulai Katalin tankerületi igazgató Dr. Pakurár.
Pácsonyi Imre tankerületi igazgató
Iskolagyümölcs-program – végrehajtási tapasztalatok Angyal László igazgató Piaci Támogatások és Külkereskedelmi Intézkedések Igazgatósága Mezőgazdasági.
Palacsinta Palacsinta. Hozzávalók: 20 db palacsinta, 25 dkg tehéntúró, 2 tojás, 1-2 kanál tej, 3 kanál porcukor, fél citrom reszelt héja, 1 dl tejföl.
B-vércsoport.
CIGÁNY NYELV GYEREKEKNEK
Kedvenc ételem Timler Nikoletta 9.b. Spagetti Spagetti hozzávalók 1 csomag spagetti 60 dkg cukkíni 1 fokhagymagerezd 1 fej hagyma 1 ág friss rozmaring.
Házi lekvár készítés Készítette: Kukely Katalin 3. Évf Andragógia szak
A honfoglaló magyarok étkezési szokásai
A szőlő a művészetben.
Az ókori sumér étkezési szokások
Zoo Klub Év az Alma éve 2011.Év a Körte éve A új projekt része a tanulás. Ezért az évek gyümölcseit mutatjuk meg egy új projektben.
CIGÁNY NYELV GYEREKEKNEK
Gyümölcsök és gyümölcskészítmények
„EU-s tartalmak az oktatásban" Pedagógustovábbképzési program Budapest, 2008 április 1 EU-S TARTALMAK AZ OKTATÁSBAN A képzés célkitűzései.
Artisztika avagy zöldség és gyümölcs faragás
Innovációs projektek 0. fázisa Lemák Gábor MMKlaszter, igazgató.
Zöld gondolatok ÖKO-iskola cím 2002 – – – 2011.
Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon
Logikai szita Pomothy Judit 9. B.
VPOP Jövedéki Igazgatóság
Katica csoport Október Tűz modul
Szentlőrinci Kistérségi Bölcsöde és
Iskolagyümölcs-program – végrehajtási tapasztalatok Angyal László igazgató Piaci Támogatások és Külkereskedelmi Intézkedések Igazgatósága Mezőgazdasági.
Iskolagyümölcs-program – végrehajtási tapasztalatok Angyal László igazgató Piaci Támogatások és Külkereskedelmi Intézkedések Igazgatósága Mezőgazdasági.
Iskolagyümölcs-program – végrehajtási tapasztalatok Angyal László igazgató Piaci Támogatások és Külkereskedelmi Intézkedések Igazgatósága Mezőgazdasági.
A megporzástól a termésig
Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség:
Női szabó munkacsoport
TEVÉKENYSÉGÜNK a tanév során. augusztus – szeptember őszi szűrés az óvodákban az 5. életévüket betöltött gyermekek részére logopédiai szűrés csoportos.
Drogokról Saját modul megvalósítás es tanév Készítette : Szegedi Károlyné.
 Környezetünkre legalább annyi figyelmet kell fordítanunk, mint bármi másra az életben. A mai emberek nagyon keveset törődnek környezetükkel és egészségükkel.
Gyermekvilág régen és ma
NYÁR mezőgazdaság. Melyik a hagyományos, és melyik a korszerű aratási folyamat ?
Maradjunk egészségesek ősszel is, kerüljük el a náthát, a megfázást! Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061)
A NYANYELVI ISMERETEK ÉS KOMMUNIKÁCIÓ FEJLESZTÉSE A T EHETSÉGHIDAK P ROGRAMBAN Abaújszántó, május 22. Tehetségnap Vezető fejlesztő: Nagy Ottóné Fejlesztő:
KÖZÉPSŐ CSOPORT „ŐSZ KINCSE” TÉMAHÉT OKTÓBER 6-10.
A slambuc receptje.
Évszakok a vers tükrében Készítette: Saját Név.
Hajdúszoboszló.      Tanulói létszám: 320 fő  ebből SNI-s: 29 fő.
A KOMPETENCIA ALAPÚ PROGRAMCSOMAG ALKALMAZÁSA AZ ANGOL ÓRÁN Készítette: Kövérné Zajácz Ida Tokaj, január 22.
Hagyományápoló munkafüzet felhasználási lehetősége
Lakóhelyem Gasztronómiája Szentgotthárd és az őrség.
Alkalmazási időszakkészítményadagoláseredmény ALMA ÚJ ÜLTETÉS (1-2 éves) Őszi talaj előkészítéskor csapadék előtt, vagy beöntözéssel ITALPOLLINA NPK:
 A növényvédelmi helyzetet befolyásoló tényezők:  2015 őszi időjárás, hatásai.  ös os téli időjárás  Áttelelő károsítók és várható veszélyek.
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS Készítette: Nadin, Barbi, Cinti, Attila.
10. rész :Táplálékunk összetevői Szénhidrátok Klikk a folytatáshoz.
DROGPREVENCIÓ Készítette : Szegedi Károlyné. A modul megvalósításának tartalmi célja : A káros szenvedélyekkel kapcsolatos fogalmak, ismeretek bővítése,
Biokiskert méreg nélkül. Mit érdemes termelni? Általában megbízható: gabonafélék, hagyma, káposzta, burgonya, brokkoli, padlizsán, spenót, póréhagyma,
Szombathely és környéke Gasztronómiai séta. Földrajzi elhelyezkedése A város az Alpokalján, a Perint és Gyöngyös patakok lapályán, a Gyöngyös- sík nyugati.
A PIROS BOGYÓS GYÜMÖLCSÖK TÁMOP B-14/ „Egészséges alapanyagok – egészséges táplálkozás” mintaprojekt a közétkeztetés minőségi fejlesztésére.
Gyümölcs Munkácsy Mihály Ált. Isk. Pápa 3. Évfolyam 61 tanuló.
GYÜMÖLCSÖK Készítette:Balás-Piri Bálint. Hazánk gyümölcsei Hazánkban legtöbbet almafélékből és csonthéjas gyümölcsökből ( szilva,meggy ) termelünk. A.
Gyümölcsök Készítette: Harman Eszter. Gyümölcsfélék Almafélékből és csonthéjas gyümölcsökből termelünk a legtöbbet. A párásabb, kissé hűvösebb területeken.
Készítette: Tremmel Máté. Fontos!!! Legtöbbet almafélékből és csonthéjas gyümölcsökből (barack, szilva, cseresznye, meggy) termelünk A párásabb, kissé.
Ételkészítés sváb hagyományok alapján
Felvételi előkészítő ! Újra indítjuk rajz felvételi előkészítő tanfolyamunkat A tanfolyam helye : A Céh székhelye Szeged, Szél u. 3. (térkép a honlapon)
Regionális konferencia
TERÜLJ, TERÜLJ ASZTALKÁM!
Zöldség-gyümölcs fogyasztás ösztönzése Egzotikus gyümölcsök
KÉSZÍTETTE: DORKA PÉTER ALPROGRAM FELELŐS
Ki mit tud? december óra 330 terem
Előadás másolata:

ISKOLAGYÜMÖLCS-PROGRAM Készítette: Horváthné Geschitz Bernadett

GYÜMÖLCSÖK A foglalkozás ideje: 2012. október Tanulói létszám: 20 fő A foglakozás témája: A gyümölcsök szerepe az egészséges táplálkozásban Munkaformák: egyéni és csoportmunka Eszközök: hozott gyümölcsök, képek, feladatlapok

1. feladat Ráhangolódás: Érik a szőlő c. dal éneklése Az előzetesen összegyűjtött képek /gyümölcsökről/ szétválogatása Szempont: - ősszel érik - más évszakban érik csoportmunka

2. FELADAT Gyümölcs neve Melyik hónapban fogyasztjuk? alma körte szőlő cseresznye ribizli kajszibarack eper dinnye

3. FELADAT Gyümölcs neve Milyen állapotban fogyasztható? alma körte szőlő cseresznye ribizli dinnye eper

4. FELADAT _a_sz_b_r_c_ k_sz_é_e _i_s_l_a g_sz_e__e _a_d_l_ m_gy_r_ __a_ó_a

5. FELADAT Gyümölcssaláta készítése a hozott gyümölcsökből

Őszi gyümölcssaláta recept Hozzávalók 20 főre: 5 banán 5 körte 5 alma 8 nagy szem szilva 2 fürt szőlő 6 evőkanál méz Elkészítés: 1. A szőlőt megmossuk, leszemezzük, a szilvát kis darabokra vágjuk, a banánokat felszeleteljük. A körtét, almát meghámozzuk, kettévágjuk, magházukat kiemeljük,húsukat kockákra vágjuk. 2. A gyümölcsöket egy nagyobb tálba rakjuk, rácsorgatjuk a mézet.