ISKOLAGYÜMÖLCS-PROGRAM Készítette: Horváthné Geschitz Bernadett
GYÜMÖLCSÖK A foglalkozás ideje: 2012. október Tanulói létszám: 20 fő A foglakozás témája: A gyümölcsök szerepe az egészséges táplálkozásban Munkaformák: egyéni és csoportmunka Eszközök: hozott gyümölcsök, képek, feladatlapok
1. feladat Ráhangolódás: Érik a szőlő c. dal éneklése Az előzetesen összegyűjtött képek /gyümölcsökről/ szétválogatása Szempont: - ősszel érik - más évszakban érik csoportmunka
2. FELADAT Gyümölcs neve Melyik hónapban fogyasztjuk? alma körte szőlő cseresznye ribizli kajszibarack eper dinnye
3. FELADAT Gyümölcs neve Milyen állapotban fogyasztható? alma körte szőlő cseresznye ribizli dinnye eper
4. FELADAT _a_sz_b_r_c_ k_sz_é_e _i_s_l_a g_sz_e__e _a_d_l_ m_gy_r_ __a_ó_a
5. FELADAT Gyümölcssaláta készítése a hozott gyümölcsökből
Őszi gyümölcssaláta recept Hozzávalók 20 főre: 5 banán 5 körte 5 alma 8 nagy szem szilva 2 fürt szőlő 6 evőkanál méz Elkészítés: 1. A szőlőt megmossuk, leszemezzük, a szilvát kis darabokra vágjuk, a banánokat felszeleteljük. A körtét, almát meghámozzuk, kettévágjuk, magházukat kiemeljük,húsukat kockákra vágjuk. 2. A gyümölcsöket egy nagyobb tálba rakjuk, rácsorgatjuk a mézet.