Miért olyan fontos a hit?

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
Advertisements

JÉZUS KRISZTUS A SZERETET „SZÉLSŐSÉGE”
Mit kell tenned, ha meg akarsz térni Istenhez?
Feltehetek egy kérdést?
Krisztus uralma alatt élni 5.
Hahó, itt az új év ! Boldog 2014-et !.
Értékeld az elmúlt évet: •Istenhez való hűséged, •a kegyelem megélése és •szíved szándékai alapján. 1.
A házasság még nem a mennyország
Folyamodjatok az Úrhoz,
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Sámuel királlyá keni Sault
Jézus mondja: menjetek el tehát és tegyetek tanítvánnyá minden népet …
Ki v a gy o k ÉN ? Mi az életem értelme?.
Jézus te vagy minden álmom
MIÉRT VAN SZENVEDÉS? Mit tanít a Biblia a szenvedés okáról és céljáról? Dr. Hangyás László – május 18.
Isten igéje éles kard,mely véd. Boldog a ki azzal vív csatát mert győzhet százszor is.
PÁL LEVELE A RÓMAIAKHOZ ig Az okos istentisztelet.
IGAZ-GYŐNGYŐK.
Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet, így szól Istenetek
Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
JÓ REGGELT !.
JÓ REGGELT !.
Zeng, lelkem, ez új reggelt,
Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság lett.
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
KÉT IGE Isten és Jézus dicsőségéről IMA
Lelkem Istenben lel nyugalmat, segítség csak tőle jön. Egyedül ő a sziklám és az üdvösségem, ő az én váram, nem rendülök meg.
BB Biblia-kör.
A szolgáló identitás. A szolgáló identitás I. Kor. 3,9-11: „…ti pedig Isten szántóföldje, Isten épülete vagytok I.Kor.3,9-11: „…ti pedig Isten szántóföldje,
Hiszek egy Istenben, mindenható Atyában, mennynek és földnek Teremtőjében.
Az Élet Igéje április.
1 Továbblépés - Az üzenet.
Jn 14,26 A Vigasztaló pedig, a Szentlélek, akit az Atya küld az én nevemben, megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam.
Isten mondta.
Támadások kereszttüzében szolgálni
KARÁCSONYI ISTENTISZTELET 2014
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Hiszem és vallom Az Apostoli Hitvallás
Nagyböjt III Vasárnap Á-év János 4,5-42 Jézus megérkezett Szamaria egyik városába, amelyet Szikarnak neveznek, közel ahhoz a földdarabhoz, amelyet Jákob.
TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET Jöjj, égi szent láng, Szentlélek Isten, Hű támasz minden ínségben, Kit trónusáról jó Atyánk És Jézus Krisztus küld.
Krisztus feltámadt – valóban feltámadt !. Valami véget ér, kezdődik más talán. Látod, megyünk az élet sivatagán. Gyere, mert lépni muszáj! Refr: Szinte.
A Biblia szerepe a keresztény életében Dr Daniel Duda Missziókonferencia Debrecen, augusztus 16.
Az Ige Liturgiája Olvasmány Mózes első könyvéből Kezdetben teremtette Isten az eget és a földet. Így szólt Isten: «Teremtsünk embert képmásunkra. Isten.
vasárnapi istentisztelet. Énekek Olyan békét, mint a folyó Olyan békét, mint a folyó, Olyan békét kaptam Tőled lelkembe. (2X)
Református istentisztelet
JÓ REGGELT !.
Urunk megkeresztelkedése
Évközi 3. vasárnap Január 22. – „A” év.

JÓ REGGELT ! 4.
Értékeld az elmúlt évet:
Nagy-csütörtök C - év Jn 13,1-15.
Hihetünk egy jó Istenben,
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt.
Mi romlott el? Dr Daniel Duda Missziókonferencia Augusztus 15.
Örvendezzünk, jertek, áhítatos lelkek, Istenünk oltáránál
Felszólító igék Máté evangéliumában
„48Azután így szóltak hozzá a zsidók: „Vajon nem jól mondjuk, hogy samáriai vagy te, és ördög van benned?” 49Jézus így válaszolt: „Bennem nincsen ördög,
XVII Évközi VasárnapC - év
Húsvét II Vasárnapja B év
Magyar Adventista Világtalálkozó
a reformáció 500 éve ünnepe
II. A HITRŐL 1.
A teremtő és gondviselő Atya
(Apostolok cselekedetei 16, 16-40)
Isten lakhelye.
3. parancsolat Ne mondd ki hiába Istenednek, az Úrnak a nevét, mert nem hagyja az Úr büntetés nélkül azt, aki hiába mondja ki a nevét! (2Móz 20,7)
HOGY SZELETELEM A PITÉT
Előadás másolata:

Miért olyan fontos a hit? Dr Daniel Duda Missziókonferencia Debrecen, 2007. augusztus 16.

Helytelen elképzelések a hitről A) A hit nem csupán egy nézet vagy eszme Te hiszed, hogy egy az Isten. Jól teszed. Az ördögök is hiszik és rettegnek. (Jakab 2:19)

Helytelen elképzelések a hitről B) A hit nem csupán meggyőződés Ő pedig ezt mondta neki: „Leányom, a hited megtartott téged: menj el békességgel, és bajodtól megszabadulva légy egészséges.” (Mk 5:34)

Helytelen elképzelések a hitről C) A hit nem csupán hitvallás vagy egyháztagság Attól kezdve, hogy felkelt a ház ura, és bezárta az ajtót, megálltok kívül és zörgetni kezdtek az ajtón, és így szóltok: Uram, nyiss ajtót nekünk!

Akkor kezditek majd mondani: Előtted ettünk, ittunk, és az utcáinkon tanítottál. Erre ő így szól: Mondom nektek, nem tudom, honnan valók vagytok, távozzatok tőlem mindnyájan, ti gonosztevők! (Lk 13:25-27)

Helytelen elképzelések a hitről D) A hit és az ismeret egyenes arányban van egymással Te hiszed, hogy egy az Isten. Jól teszed. Az ördögök is hiszik és rettegnek. (Jakab 2:19)

2) A hit bibliai megfogalmazása A) A hit egy olyan képesség melyet mindenki megkapott Ne gondolja magát többnek, mint amennyinek gondolnia kell, hanem arra igyekezzék mindenki, hogy józanul gondolkozzék az Istentől kapott hit mértéke szerint. (Rm 12:3)

2) A hit bibliai megfogalmazása B) A hit egy olyan kapcsolat, mely a megismerés útján jön létre Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és a kit elküldtél, a Jézus Krisztust. (Jn 17:3)

2) A hit bibliai megfogalmazása C) A hit nem más mint „IGEN”-t mondani a Biblia Istenének A hit tehát hallásból van, a hallás pedig a Krisztus beszéde által. (Rm 10:17)

A lényeg az, hogy mielőtt bíznál hallanod kell A lényeg az, hogy mielőtt bíznál hallanod kell. De ha Krisztus beszéde nem hirdettetik nincs mit meghallani. (Rm 10:17, The Message)

2) A hit bibliai megfogalmazása D) A hit a megoldás világegyetemünk alapvető problémájára És monda az Úr Mózesnek és Áronnak: Mivelhogy nem hittetek nékem, hogy megdicsőítettetek volna engem Izráel fiainak szemei előtt: azért nem viszitek be e községet a földre, a melyet adtam nékik (4Móz 20:12, Károli)

(4Móz 20:12, Magyar Biblia Tanács) Akkor ezt mondta az Úr Mózesnek és Áronnak: Mivel nem hittetek (bíztatok) bennem, és nem tartottatok szentnek Izráel fiai előtt, nem vezethetitek be ezt a gyülekezetet arra a földre, amelyet nekik adok. (4Móz 20:12, Magyar Biblia Tanács)

Ezután háború támadt a mennyben: Mihály és angyalai harcra keltek a sárkánnyal, és a sárkány is harcra kelt angyalaival együtt. (Jel 12:7)

A hit az a kifejezés, melyet arra használunk, hogy körülírjuk az Istennel, mint egy személlyel való kapcsolatunkat. Minél jobban ismerjük Őt, annál jobb lesz a kapcsolatunk vele. A hit magába foglalja az Isten iránti legmélyebb csodálatot, szeretetet és bizalmat. A hit az is jelenti, hogy Ábrahámhoz és Mózeshez hasonlóan annyira jól ismerjük Istent, hogy tisztelettudóan megkérdezzük Őt, miért? Jelenti az, hogy bízunk annyira benne – bizalom mely a több mint elegendő bizonyítékon alapul – hogy kész vagyok elhinni amit Ő mond, elfogadni azt, amit felkínál és tenni azt amit kér – fenntartás nélkül – az örökkévalóságon át. Bárki, akinek ilyen hite van tökéletesen biztonságos az üdvőssége. Ez az oka annak, hogy a hit az egyetlen előfeltétele a mennyei polgárjognak.

Majd kivezette őket, és ezt kérdezte: „Uraim, mit kell cselekednem, hogy üdvözüljek?” Ők pedig így válaszoltak: „Higgy az Úr Jézusban, és üdvözülsz mind te, mind a te házad népe!” (Apcs 16:30-31)