Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hihetünk egy jó Istenben,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hihetünk egy jó Istenben,"— Előadás másolata:

1 Hihetünk egy jó Istenben,
miközben a világ rossz? Dr Daniel Duda Missziókonferencia Debrecen, augusztus 14.

2 „Édenben, Isten kertjében voltál, mindenféle drágakő borított:
rubin, topáz és jáspis, krizolit, ónix és nefrit, zafír, karbunkulus és smaragd. Aranyból készültek foglalataid, és a rajtad levő vésetek teremtésed napján elkészültek. (Ez 28:13)

3  14 Fölkent kerúbot adtam melléd, hogy oltalmazzon, Isten szent hegyén voltál, tüzes kövek közt járkáltál.  15 Feddhetetlen életű voltál teremtésed napjától fogva, míg álnokság nem lett található benned.

4 16 A nagyarányú kereskedés közben megteltél erőszakkal, és vétkes lettél.
Azért száműztelek az Isten hegyéről, és elkergetett az oltalmazó kerúb a tüzes kövek közül.

5 17 Szépségedben felfuvalkodtál, rosszra használtad bölcsességedet a fényűzés kedvéért. Ledobtalak a földre, látványossággá tettelek a királyok számára. (Ez 28:13-17)

6 Lehulltál a földre, népek legyőzője!
12 Leestél az égről, fényes hajnalcsillag! Lehulltál a földre, népek legyőzője! 13 Pedig ezt mondtad magadban: Fölmegyek az égbe, Isten csillagai fölé emelem trónomat, odaülök az istenek hegyére a messze északon. (Ésa 14:12-13)

7 15 De a sírba kell leszállnod, a gödör mélyébe.
14 Fölmegyek a felhők csúcsára, hasonló leszek a Felségeshez! 15 De a sírba kell leszállnod, a gödör mélyébe. (Ésa 14:14-15)

8 7 Ezután háború támadt a mennyben: Mihály és angyalai harcra keltek a sárkánnyal, és a sárkány is harcra kelt angyalaival együtt, 8 de nem tudott felülkerekedni; és azért többé nem volt maradása a mennyben. 9 És levettetett a hatalmas sárkány, az ősi kígyó, akit ördögnek és sátánnak hívnak, aki megtéveszti az egész földkerekséget; levettetett a földre, és vele együtt angyalai is levettettek (Jel 12:7-9)

9 10 Hallottam, hogy egy hatalmas hang megszólal a mennyben:
„Most lett a mi Istenünké az üdvösség, az erő és a királyság, a hatalom pedig az ő Krisztusáé, mert levettetett testvéreink vádlója, aki a mi Istenünk színe előtt éjjel és nappal vádolta őket. 11 Legyőzték őt a Bárány vérével és bizonyságtételük igéjével azok, akik nem kímélték életüket mindhalálig. (Jel 12:10-11)

10 1) Isten nem felelős a világegyetemben megjelent bűnért.
2) Isten minden teremtményének megadja a szabad választás lehetőségét. 3) Felelősek vagyunk a meghozott döntéseinkért. 4) Isten a világegyetemet a bizonyosság alapján kormányozza. 5) Ha nincs magyarázat a bűnre a világegyetemben ne várjam el azt, hogy a saját kis világomban, mindenre legyen magyarázat.


Letölteni ppt "Hihetünk egy jó Istenben,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések