szakmai referens, országos versenyszervező

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
M OBILROBOT - PROGRAMOZÓ VERSENY Készítette: Szomjas Oroszlánok Team.
Advertisements

– A nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény – A szakképzésről szóló évi CLXXXVII. törvény – A nevelési-oktatási intézmények működéséről.
Anyagtudományi tehetséggondozó program. A program célja Olyan anyagtudomány-anyagtechnológia oktatás, amelyben a résztvevő hallgatók összefüggéseiben.
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
SNI-s ALKALMAZÓI VERSENY. SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ TANULÓK FŐVÁROSI INFORMATIKA TANULMÁNYI VERSENYE Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola és Szakiskola.
Text Pioneers into Practice 2016 Hungary. 2 A Pioneers into Practice program célja, hogy elősegítse az alacsony széndioxid kibocsátással működő, versenyképes.
Az OKKER Pedagógiai Szolgáltató Intézet FODOR GÁBOR október 10. ÉRTÉK ÉS MIN Ő SÉG AZ OKTATÁSBAN.
TÖRTÉNELEM ÉRETTSÉGI A VIZSGA LEÍRÁSA VÁLTOZÁSOK január 1-től.
Aktualitások és változások a pedagógiai szakszolgálati feladatellátásban 2016 őszén 1.
A tanításra és tanulásra fordított idő nemzetközi és kutatási adatok tükrében Imre Anna Oktatáskutató és fejlesztő Intézet Berekfürdő, Február 4.
M ESTERPEDAGÓGUS SZAKTANÁCSADÓK FELADATAI. Megállapodás megkötése-aláírás után a HMPI-nek visszaküldeni, melyet az OFI-ba továbbítunk aláírásra Útiköltség.
NTP-TSZV- M CSEÖH MŰHELYFOGLALKOZÁS Kutatási eredmények ismertetése Szegő Dóra.
AZ ISKOLA–EGÉSZSÉG KÖZPONT – FORMA ÉS TARTALOM A TÁMOP KIEMELT PROJEKT KÖZNEVELÉSI ALPROJEKTJÉNEK CÉLJAI, A MEGVALÓSÍTÁS MÓDSZEREI ÉS A SZAKMAI.
Informatikai tanulmányi verseny.  A Debreceni Suliszervíz Oktatási és Szakértői Iroda hirdeti meg.  Iskolai, regionális, országos fordulók  évfolyamos.
Összefüggő, egyéni gyakorlat. Bologna rendszerű mestertanárképzés.
A nemzetiségi nevelés-oktatás eredményei és hatékonyság mutatói a tótkomlósi Szlovák Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában és Óvodában Készítette: Laukó.
NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési rendszer A képzett szakemberekért Információgyűjtés.
Oktatói elvárások, oktatói vélemények a hallgatókról Cserné dr. Adermann Gizella egyetemi docens DUE.
Pedagógiai Könyvtár és Múzeum Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny __________________________________________________________________________________________________________.
Pedagógiai Könyvtár és Múzeum Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny __________________________________________________________________________________________________________.
KÉPZŐ- ÉS IPARMŰVÉSZET ISMERETEK ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA (középszintű) május-június.
A év értékelése és a év újdonságai
FELVÉTELI Berzsenyi Dániel Gimnázium 1858
Széchenyi Programirodák szervezete és működése
„Az én könyvtáram” a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek A könyvtári fejlesztéseket bemutató programismertető Fodor Péter előadása 2017.
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Lendületben a Pénziránytű Iskolahálózat
Országos kompetenciamérés 6. évfolyam (2016)
Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárság
Szaktanácsadás 2015/2016 Készítette: Szabó Klára.
Tájékoztató a munkahelyteremtő pályázati programról
Munkaközösségek támogatása, bemutatófoglalkozások szervezése
Bemutatkozik a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum
Gyűjtőköri szabályzat
Logo Országos Számítástechnikai Tanulmányi Verseny
Pályaválasztási tanácsadás
Új továbbképzési lehetőségek tanároknak és oktatóknak
Köszöntünk mindenkit a Nyíregyházi Egyetem Nyílt Napján!
Táncsics Mihály Szakközépiskola Szakiskola és Kollégium Veszprém
Az iskolai könyvtár szolgáltatás típusai
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
A pedagógus-életpályamodell, a minősítés rendszere
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM

HHR.
középfokú felvételi eljárás
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
Felhasználóképzés a kórházban
Hallgatói juttatási rendszer
DARUS.
VII. TÉSZTAHÍDÉPÍTŐ VERSENY
Budapest, február 5. Reszeginé Erdélyi Beáta
Új pályainformációs eszközök - filmek
Zanáné Haleczky Katalin október 09.
Programjaink matematikából a es tanévben
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Programjaink fizikából a es tanévben
Ki mit tud?- művészeti nap december 15. szombat
Felvételi a középfokú iskolákban a 2016/2017. tanévben
A es tanév programterve FIZIKÁBÓL
Iskolai szociális segítő
Intézményi szülői munkaközösségi értekezlet
Pappné dr. Fülöp Enikő Nyírbátor Város Jegyzője OEVI vezető
LIA Alapítványi Ált. Isk. és Szki. Piliscsabai Tagintézménye
AC/DC Találd meg a helyed! Előadó: Fodor Ágnes, a VGYKE elnöke
AZ ORSZÁGOS KOMPETENCIAMÉRÉSEK MEGSZERVEZÉSE A TANODÁBAN
A tehetséggondozás kihívásai
Üzlezi információelemző specializió
A statisztikus elemző specializió
Előadás másolata:

szakmai referens, országos versenyszervező Pedagógiai Könyvtár és Múzeum Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny __________________________________________________________________________________________________________ Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny 2016/2017. tanév 2016. október 10. OFI - PKM Tolnai József szakmai referens, országos versenyszervező

„Kétszáz éve… - 1817 öröksége” Pedagógiai Könyvtár és Múzeum Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny http://www.opkm.hu/Bod_verseny __________________________________________________________________________________________________________ A verseny meghirdetője Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Pedagógiai Könyvtár és Múzeum (OFI PKM) – az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI-EMET) és a Nemzeti Tehetség Program támogatásával.   A verseny célja A tehetséggondozás, a tanulók információs műveltségének és azon belül is könyvtárhasználati eszköztudásuk, szövegértésük, logikus gondolkodásuk és kreativitásuk fejlesztése. Mindemellett célja az önálló tanuláshoz szükséges kompetenciák fejlesztése, az iskolai tanulási folyamat során részekre bontott ismeretelemeket egységbe foglaló, szintetizáló, az információs műveltséget és a forráshasználati képességeket mozgósító tudás mérése, értékelése. A verseny kategóriái korcsoportok szerint kategória: 7-8. évfolyamos tanulók; II. kategória: 9-10. évfolyamos tanulók A jelentkezés és a részvétel feltételei A Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny magyar nyelvű egyéni verseny, bármely magyarországi iskola 7-10. évfolyamos tanterv szerint tanuló diákja nevezhet. A verseny témája „Kétszáz éve… - 1817 öröksége” (Arany; minden tudományág, és több; múlt és jelen; örökség; forrás; érdekességek)

A megyei/fővárosi versenyre történő nevezés módja és határideje Pedagógiai Könyvtár és Múzeum Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny http://www.opkm.hu/Bod_verseny __________________________________________________________________________________________________________ 1. Iskolai forduló A köznevelési intézmények könyvtárosai, könyvtárostanárai, magyartanárai helyi verseny, bármilyen megmérettetés vagy ezek hiányában legalább dokumentálható felkészítés nélkül nem nevezhetnek tanulókat a megyei, illetve fővárosi versenyekre. Időpontját és helyszínét a köznevelési intézmények határozzák meg (időtartam: a kiírás megjelenésétől 2017. január 12-ig). Az iskolai versenyre a döntőhöz hasonló komplex (írásbeli és szóbeli) versenyt javaslunk, a megadott témában. A megyei/fővárosi versenyre történő nevezés módja és határideje A nevezés jelentkezési lappal és az iskolai felkészítés/verseny beszámolójával történik (letölthető lesz a verseny internetes oldaláról), a honlapon megjelenő megyei, illetve budapesti versenyszervezők felé. A megyei/fővárosi versenyre a nevezés határideje: 2017. január 13. (péntek) 24 óra

2. forduló: megyei/fővárosi forduló Pedagógiai Könyvtár és Múzeum Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny http://www.opkm.hu/Bod_verseny __________________________________________________________________________________________________________ 2. forduló: megyei/fővárosi forduló időpontja: 2017. február 20. (hétfő) 10.00 helyszínét a megyei/fővárosi szervezők határozzák meg a versenyszervezővel egyeztetve, a tanulók írásban adnak számot a tudásukról (egy központi feladatlapot töltenek ki. E fordulóban a tanulók elméleti és gyakorlati tudását is felmérjük, ezen a szinten nincs szükség könyvek és internet használatára, központilag kerülnek kiküldésre a mellékletek is, a feladatsor is.   3. forduló: országos forduló időpontja: 2017. április 24-25. (hétfő-kedd) helyszíne: Budapest, a pontos helyszín később lesz publikus, mert a pályáztatási rendszert tervezzük visszahozni.

Az eredmények közzétételének módja Pedagógiai Könyvtár és Múzeum Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny http://www.opkm.hu/Bod_verseny __________________________________________________________________________________________________________ Bod Péter Könyvtárhasználati Versenyt kerületi, illetve járási szinten nem rendezünk! A köznevelési intézmény dönt a továbbjutókról – maximum 2 (vagy 3 fő) kategóriánként –, és biztosítja ezzel számukra a megyei/budapesti fordulóba történő nevezés jogát. Az országos döntőbe jutás feltétele az írásbeli versenyen országosan elért kategóriánkénti 1-12. helyezés.   Az eredmények közzétételének módja Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Pedagógiai Könyvtár és Múzeum honlapján (http://www.opkm.hu/Bod_verseny) és a szaksajtóban. Díjazás - A kategóriánkénti első három helyezett kiemelt könyvjutalmat kap. - Valamennyi döntőbe jutott diák és felkészítője oklevelet és könyvjutalmat kap, és részt vehetnek a döntő kétnapos programjain. - Lehetőség van különdíj kiosztására is − a zsűri javaslata alapján.

Jó felkészülést, sikeres versenyzést kívánunk! Pedagógiai Könyvtár és Múzeum Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny http://www.opkm.hu/Bod_verseny __________________________________________________________________________________________________________ Jó felkészülést, sikeres versenyzést kívánunk! bodpeterverseny_informacio @yahoogroups.com http://www.opkm.hu/Bod_verseny tolnai.jozsef@ofi.hu 323-5512/ 30-823-7564