Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

VII. TÉSZTAHÍDÉPÍTŐ VERSENY

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "VII. TÉSZTAHÍDÉPÍTŐ VERSENY"— Előadás másolata:

1 VII. TÉSZTAHÍDÉPÍTŐ VERSENY
A Nyíregyházi Főiskola Műszaki és Agrártudományi Intézete tésztahídépítő versenyt rendez a verseny tervezett időpontja 2015. április 28. 16:00 CA114-es előadó Támogató a 3M

2 Mérnöki munka és .....nagy buli!!!

3 VERSENYSZABÁLYZAT 1. A szerkezettel 1m-es távolságot kell áthidalni, a forma szabadon választható meg. 2. Anyaga kizárólag a kereskedelemben kapható száraztészta lehet, amely tetszőleges ragasztóanyaggal rögzíthető egymáshoz. 3. Bandázsolás nem megengedett!!!! (Nem lehet szigetelőszalaggal, dróttal, huzallal, stb. összekötni a szálakat, idegen anyagot nem tartalmazhat.) 4. A tészta felületének max. 10 %-át érheti ragasztó, a szálak teljes felületét tilos bevonni. 5. A híd maximális össztömege 1000 g, (terhelőelemmel, csavarral együtt) ennél nehezebb híd nem vesz részt a versenyben. 6. A híd igénybevételét határterhelésig növelve, azt elszakítjuk, és mérjük a legnagyobb terhelőerőt.

4 VERSENYKIÍRÁS A versenyben részt vehet a NYF MMK bármely hallgatója egyedül, vagy csoportosan. 2. Egy hallgató, vagy csoport legfeljebb két híddal pályázhat, melyet jeligével kell ellátnia. ( 1 Csoport max.3 fő)

5 3. A híd maximális befoglaló méreteit, alátámasztásának kialakítását és terhelési módját a mellékelt rajz tartalmazza. A kiírásnak nem megfelelő híd nem vesz részt a versenyben. X

6 max. 1100 max. 550 A 1000 habszivacs 20 1000 M 1:2 3 max. 350 20 A híd alátámasztása és a híd elhelyezéséhez rendelkezésre álló tér mérete

7 Terhelőelem, melyet a hídszerkezetbe kell beépíteni
100 50 Ø28 10 M8 faipari alátét rétegelt falemez szemes csavar M8 Ø12 Terhelőelem, melyet a hídszerkezetbe kell beépíteni A terhelőelem és a jelentkezési lap átvehető a CB 033-ban

8 A híd maximális befoglaló méretei és a terhelőelem elhelyezése
1000mm Min. 1000mm – max 1100mm max. 550mm max. 110mm A híd maximális befoglaló méretei és a terhelőelem elhelyezése A terhelőelem beépíthető a híd hossztengelyével párhuzamosan, és arra merőlegesen is.

9 HÍDFAJTÁK

10 4. A híd anyaga kizárólag a kereskedelemben kapható bármilyen száraztészta lehet, melyet tetszőleges ragasztóanyaggal rögzíthetnek egymáshoz. Bandázsolás nem megengedett!!!! ( A tészta felületének max. 10 %-át érheti ragasztó, a szálak teljes felületét tilos bevonni. Nem lehet szigetelőszalaggal, dróttal, huzallal, stb. összekötni a szálakat, idegen anyagot nem tartalmazhat.)

11 1000 g 6.A híd maximális össztömege 1000 g (terhelőelemmel,
csavarral együtt) ennél nehezebb híd nem vesz részt a versenyben. 1000 g

12 7. Az értékelés két külön kategóriát képez
7. Az értékelés két külön kategóriát képez. Az egyiket az esztétikai kivitel, a másikat a törési próbák eredményei határozzák meg. A törési próbák eredményeként 100 pontot kap a legnagyobb teherbírású híd, a többi arányosan kevesebbet. A végső sorrend mindkét kategóriában a zsűri által megítélt pontszámok szerint alakul ki. (elsődleges a teherbírás értékelése)

13 A versenyen résztvevők elismerése
I. Díj: Ft II. Díj: Ft III. DÍj: Ft A 3M támogatásával. A versenyzők által felhasznált ragasztót a 3M területi képviselője biztosítja. Csak azok a hallgatók kapnak a híd építéséhez kellékanyagot akik a CB033-as irodában nevezési lapot töltenek ki!!!

14 Bővebb információ CB. 033 Leadási hely és határidő:
NYF-MATI Kótaji út CB 005 április 28.-án 12:00 óra. Bővebb információ CB. 033 És a tanszéki hírdetőtáblán és a honlapon a hallgatói információknál az esetleges változások miatt!!!


Letölteni ppt "VII. TÉSZTAHÍDÉPÍTŐ VERSENY"

Hasonló előadás


Google Hirdetések