Vitaj! Üdvözöllek!.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Hétfő. ISTEN GONDOSKODIK RÓLAD- ……magad!. 1.Kinek a felesége ment Elizeushoz? A. Egy prófétatanítvány felesége B. Egy prófétatanítvány lánya C. Egy prófétatanítvány.
Advertisements

Konfliktuskezelő, egyéni megküzdő-képesség fejlesztése 1. Kommunikáció, a meggyőző kommunikáció.
AQUINCUM ANGOL – MAGYAR KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA bemutatkozása.
B ízd Ú jra É leted K risztusra !. Kicsiny kis fényemmel, világítani fogok! 3x Áldom Őt minden nap és mindenhol! Elrejtsem-e fényemet? nem! Világítani.
Vitaj! Üdvözöllek!. napriek tomu – ennek ellenére Nemá študentský preukaz. Napriek tomu chce lacný lístok. Nincs diákigazolványa. Ennek ellenére olcsó.
A nemzetiségi nevelés-oktatás eredményei és hatékonyság mutatói a tótkomlósi Szlovák Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában és Óvodában Készítette: Laukó.
Csepregi Teréz Szociálpolitikai szakért ő Október 2.
Vitaj! Üdvözöllek!. V hoteli/príchod - A hotelben/érkezés Máte voľnú izbu? Van egy szabad szobájuk? Rezervoval som si jednu izbu. Foglaltam egy szobát.
Vitaj! Üdvözöllek!.
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS
Vitaj! Üdvözöllek!.
Ó szép Jézus. Ez új esztendőben légy híveidben. Ó Mária
Készítette: Rubik László 5/c
Vitaj! Üdvözöllek!.
Leves, szappan, lelki üdvösség. Elszántan!
Könyvtár, Információs és Közösségi hely
BŰNMEGELŐZÉSI LABIRINTUS Bátor Lakattal
Vitaj! Üdvözöllek!.
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
Táncsics Mihály Szakközépiskola Szakiskola és Kollégium Veszprém
Asztrológiai iskola II.
Az ember származása, születése
Biztonságos Internet Nap február 7.
ERASMUS + Stredná odborná škola – Szakközépiskola Ul. SNP 41, Šahy
OLVASÓ KÖZÖSSÉG OLVASÓTÁBOR, IFJÚSÁGI OLVASÓKÖRÖK DUNAÚJVÁROSBAN
szakmai referens, országos versenyszervező
Vitaj! Üdvözöllek!.
Hatékony hirdetés az Etarget hálózatban
Tommy's Window dia ♫ Hangszóró szükséges A gyerekek örökkévalók
Vitaj! Üdvözöllek!.
Környezetgazdaságtan 1
Vitaj! Üdvözöllek!.
Gyereknevelési axiómák a Bibliában
Vitaj! Üdvözöllek!.
KORAI FIGYELMEZTETŐ JELEK
Meghatározása, formái, mikéntje és „forrásai”
Csongor és Tünde: Paulay Ede rendezése
Vitaj! Üdvözöllek!.
___________________ Trademenedzsment táblázat útmutató ___________________ Készítette:
Hogyan adjuk be a tablettát a cicának?
Egyházmegyei zarándoklat Passauba
Család és iskola Nevelés.
JÓ REGGELT! BÖJT- ÚTON JÉZUSSAL 2016.
…Kezdjük el együtt nagyböjt szent Idejét!
Arany János Vojtina ars poétikája.
MEDZINÁRODNÝ GEODETICKÝ PÄŤBOJ
ŠKOLSKI SISTEM.
A tradicionalista (normatív) szemlélet korszaka az orosz irodalomban 2. Эпоха традиционалистского (нормативного) художественного сознания в русской литературе.
Paulay Ede Az ember tragédiája.
Egyházmegyei zarándoklat Passauba
csak nektek, csak most, csak úgy unalmamban délután
Vojtina Mátyás Fontos! Amit tudunk: Fűzfapoéta
Van-e a szülőknek hangja?
Irodalmi élet szervezőjeként tevékenykedem:
Bűnös néped Népénekek.
Válassza ki a Blaha Lujza tér végállomásra vonatkozó helyes állítást!
A 2010-es év egy szőlősgazda szemével.
Vitaj! Üdvözöllek! 06:16.
Valószínűleg nem jön elhinni, de 100%-ig igaz.
Amikor Isten a nőt teremtette, késő estig dolgozott a hatodik napon
Vitaj! Üdvözöllek!.
Huncut szobrok..
Drága Imre barátom! Szívemet melegséggel töltené el, ha vetnél rá pár pillantást az aktuálisan készülö munkámra.
Az identitástudat kialakulásának tényezői kisebbségi közegben
A dolgozói teljesítménymérés gyakorlata a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtárban Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár Minőségirányítási szakmai nap.
Zágorhidi Czigány Balázs: Könyvtár? Levéltár? Múzeum? Látogatóközpont?
Miért veszélyes a gyógyszerhamisítás?
Tristan Tzara: A dadaizmus kiáltványa
Előadás másolata:

Vitaj! Üdvözöllek!

niečo zdôvodniť - valamit megmagyarázni Prečo si neprišiel? Miért nem jöttél? Bol som chorý. Beteg voltam. Neprišiel som, pretože som bol chorý. Nem jöttem, mert beteg voltam.

niečo zdôvodniť - valamit megmagyarázni Prečo neprišla? Ő miért nem jött? Bola unavená. Fáradt volt. Neprišla, pretože bola unavená. Nem jött, mert fáradt volt.

niečo zdôvodniť - valamit megmagyarázni Prečo neprišiel? Ő miért nem jött? Nemal chuť. Nem volt kedve. Neprišiel, pretože nemal chuť. Nem jött, mert nem volt kedve.

niečo zdôvodniť - valamit megmagyarázni Prečo ste neprišli? Miért nem jöttetek? Naše auto je pokazené. Az autónk tönkrement. Neprišli sme, pretože naše auto je pokazené. Nem jöttünk el, mert az autónk tönkrement.

niečo zdôvodniť - valamit megmagyarázni Prečo tí ľudia neprišli? Miért nem jöttek el az emberek? Zmeškali vlak. Lekésték a vonatot. Neprišli, pretože zmeškali vlak. Nem jöttek el, mert lekésték a vonatot.

niečo zdôvodniť - valamit megmagyarázni Prečo si neprišiel? Miért nem jöttél el? Nesmel som. Nem volt szabad. Neprišiel som, lebo som nesmel. Nem jöttem el, mert nem volt szabad.

niečo zdôvodniť - valamit megmagyarázni Prečo nejete tortu? Miért nem eszi a tortát? Musím schudnúť. Le kell fogynom. Nejem ju, pretože musím schudnúť. Nem eszem, mert le kell fogynom.

niečo zdôvodniť - valamit megmagyarázni Prečo nepijete pivo? Miért nem issza a sört? Musím ešte šoférovať. Még vezetnem kell. Nepijem ho, pretože musím ešte šoférovať. Nem iszom, mert még vezetnem kell.

niečo zdôvodniť - valamit megmagyarázni Prečo nepiješ kávu? Miért nem iszod a kávét? Je studená. Ez hideg. Nepijem ju, pretože je studená. Nem iszom, mert hideg.

niečo zdôvodniť - valamit megmagyarázni Prečo nepiješ ten čaj? Miért nem iszod a teát? Nemám cukor. Nincs cukrom. Nepijem ho, pretože nemám cukor. Nem iszom, mert nincs cukrom.

niečo zdôvodniť - valamit megmagyarázni Prečo nejete tú polievku? Miért nem eszi a levest? Neobjednal som ju. Én nem rendeltem. Nejem ju, pretože som ju neobjednal. Nem eszem, mert nem rendeltem.

niečo zdôvodniť - valamit megmagyarázni Prečo nejete to mäso? Miért nem eszi a húst? Som vegetarián. Vegetáriánus vagyok. Nejem ho, pretože som vegetarián. Nem eszem, mert vegetáriánus vagyok.

mačka mojej priateľky a barátnőm macskája pes môjho priateľa koho alebo čoho, niečo alebo niekto – kinek a, minek a valakije, valamije mačka mojej priateľky a barátnőm macskája pes môjho priateľa a barátom kutyája hračky mojich detí a gyermekeim játékai

koho alebo čoho, niečo alebo niekto – kinek a, minek a valakije, valamije To je plášť môjho kolegu. Ez a kollégám kabátja. To je auto mojej kolegyne. Ez a kolléganőm autója. To je práca mojich kolegov. Ez a kollégáim munkája.

koho alebo čoho, niečo alebo niekto – kinek a, minek a valakije, valamije Gombík z košele sa odtrhol. Az ing gombja leesett. Kľúč od garáže je preč. A garázs kulcsa elveszett. Šéfov počítač je pokazený. A főnök számítógépe elromlott.

koho alebo čoho, niečo alebo niekto – kinek a, minek a valakije, valamije Kto sú rodičia toho dievčaťa? Kik a lány szülei? Ako sa dostanem k domu jej rodičov? Hogyan jutok el a szülei házához? Dom je na konci ulice. A ház az utca végén áll.

koho alebo čoho, niečo alebo niekto – kinek a, minek a valakije, valamije Ako sa volá hlavné mesto Slovenska? Hogy hívják Szlovákia fővárosát? Aký je názov knihy? Mi a könyv címe? Ako sa volajú deti susedov? Hogy hívják a szomszédok gyerekeit?

koho alebo čoho, niečo alebo niekto – kinek a, minek a valakije, valamije Kedy majú deti školské prázdniny? Mikor van a gyermekeknek tanítási szünetük? Kedy sú návštevné hodiny u lekára? Mikor van rendelési ideje az orvosnak? Kedy sú otváracie hodiny múzea? Mikor van a nyitvatartási ideje a múzeumnak?

Prelož! – Fordítsd le! Neprišiel som, lebo som nesmel. .................................................. . mačka mojej priateľky .................................... Kľúč od garáže je preč. ................................... .

Odpovedz celou vetou! – Válaszolj egész mondattal! Prečo si neprišiel? Miért nem jöttél el? ........................... . .............................. . Aký je názov knihy? Mi a könyv címe? ............................ . .......................... . Prečo neprišla? Ő miért nem jött? ...................... . ............................ .

Doplň! – Egészítsd ki! Ako sa volá hlavné mesto .............? Hogy hívják ................... fővárosát? Neprišli sme, pretože ......... auto je pokazené. Nem jöttünk el, mert az ............. tönkrement. To je auto ............... kolegyne. Ez a ............................. autója.

Konverzácia Beszélgetés

Ďakujem za pozornosť! Köszönöm a figyelmet! zdroj – forrás: internet