A család ahonnan jövök.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Érték-e még a család? SzülőSuli 1.
Advertisements

Mosolyogj 12. Winston Churchill.
A Családoktól tanulunk Kutatást végezte: Hegedűs Réka és Dávid Beáta 2005 Home-Start International Otthon Segítünk Alapítvány MTA Szociológiai Kutatóintézet.
1 Bevásárlás, az árak összehasonlítása. 2 Mária, 20 éves egyetemista, félállásban dolgozik Mi a közös ezekben az emberekben? Teréz, 30 éves, dolgozó édesanya.
A Barátság.
Vérmérsékletem képekben
Mikor tekinthetjük egészségesnek a családot?
Az állatok olyanok, mint az emberek, mert… Ők is szeretnek játszani
Férfivá és nővé teremtve
Életünk lenyomata gyermekeink lelkén
Milyen zajos, nyüzsgő város! S mi egy lelket sem ismerünk. Ne aggódj testvér! Szombaton elmegyünk a folyóparton levő imahelyre. Isten majd gondoskodik.
Boldogsághoz vezető út
Sodrásban vagy flow-ban? vezetők újratöltve
Kattintással előre Nőnek lenni A zene: Vangélisz: Glorianna (Himnusz a nőkről)
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat!
Szociális tanulás formái
Dr. Pálhegyi Ferenc alapján
Szigor vagy engedékenység a gyermeknevelésben
ALAPIGE: 1Kir 3,
Áldott,Békés Ünnepeket Kívánok!
Zene: Claydeman Klikkelj!
Szerző: a szövegek és képek az internetről
Valami aggaszt, vagy idegesít?
ÁRVÁK A szülőktől kapott „uticsomag” tartalma: A biztonság érzése
Családi diszfunkciók Alkohol- drogproblémák és a segítés lehetőségei kurzus Pecze Mariann, WJLF.
Karácsonyi fények.
BÖJT 2014.
Az élet.
DECEMBER 3. A FOGYATÉKKAL ÉLŐK VILÁGNAPJA A másság elfogadása
Terhes örökségeink A társaddal együtt megkapod a rokonságát és a múltját is: gyermekkora élményeit, hiányait és lelki sebeit Lehet, hogy csak később tudod.
Asztal- és életközösség Jézussal
Az én szüleim és a te szüleid
Mit tartunk ma normális családnak?
 1.Interakcióban jön létre!  2.A megoldás is csak interakcióban  lehetséges, melynek eszköze a  kommunikáció  (speciális kommunikáció)  Kommunikációm.
BARÁTSÁG KARKÖTŐ.
Az Élet Igéje május Aki szeret engem, azt Atyám is szeretni fogja. S én is szeretni fogom, és kinyilatkoztatom magam neki. ( Jn 14,21)
Agresszió elleni program Millenáris. Valami hiányzik, és mástól követeljük.
Volt egyszer egy kisfiú, akinek igen nehéz természete volt
Egyszer, ha gyermekem elég nagy lesz ahhoz, hogy megértse, mi motivált engem, mint szülőt, ezt fogom mondani: Annyira szerettelek, hogy mindig megkérdeztem.
Izgalmas kérdések Milyen az igazi FÉRFI?
Szociális helyzet a Pogányvölgyben 2011 június 17.
Könyörülj rajtam kegyelmeddel, Istenem, töröld el hûtlenségemet nagy irgalmaddal!
Gyermekeinket érő hatások keresztény szemmel. Milyen irányba hathat a gyermekeinket körülvevő környezet? Kiszolgálja veleszületett önzésre hajló ter-
A pontos idő: 18:58.
Néhány jótanács prezentációk készítéséhez
Barát Müller Péter.
Csángó mise - Kacsika, Ahogyan a zarándokút nyíregyházi résztvevői látták, gondolták, megélték Homonyik Sándor: Föld és ég gyermekei.
Szellemes mondások Zene: Enya - Celts Kattintással tovább!
Útmutató Tippek, típushibák, megoldások és némi statisztika.
Alapszeminárium II. Tréning Jövő. Ezzel fogunk ma foglalkozni !
Családbarát közintézmények Kopp Mária MD, PhD Kopp Mária MD, PhD Semmelweis Egyetem, Magatartástudományi Intézet Semmelweis Egyetem, Magatartástudományi.
Valami aggaszt, vagy idegesít? Fáraszt a tanulás? Őket nem kevésbé.
BARÁTSÁG Anikónak szeretettel.
Ó csak levél! Mi fájdalom! Lásd sír te hű Urad! Ilyen kevés tehát hited? Csak így szeret kemény szíved? Nincs rajtad semmi más: Csupán levél, csupán levél!
A 2014/2015 iskolai év pszichológusi tevékenységének beszámolója.
GÁVRILYUK ILONA. A KONFLIKTUS FOGALMA A „konfliktus” a latin confictus szóból származik, ami fegyveres összeütközést jelent, de a mindennapi szóhasználatban.
Személyes életvitel. Tanácsok a személyes lelki szolgálathoz 1.Alapvető szempontok Hatékonyság titka a személyes kapcsolat Segítségedre, nevelésedre bízott.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS
A 5. parancsolat „Tiszteld apádat és anyádat…”
Mihalec Gábor és Csizmadia Róbert Adventista Családi Szolgálatok
Asztrológiai továbbképzés
Dr. Pálhegyi Ferenc alapján
A lelkigondozott védekezései
45 lecke az életben Norvegija – Šiaurės pašvaistė Music: snowdream
Szeptember 1. Nem az első nap a nehéz, hanem az, amikor rádöbben felnőtt és gyerek, hogy még vár rá 179 nap…az iskolában.
Út a Vadonba CHRIS MCCANDLES.
Csángó mise - Kacsika, Ahogyan a zarándokút nyíregyházi résztvevői látták, gondolták, megélték Homonyik Sándor: Föld és ég gyermekei.
230.
Előadás másolata:

A család ahonnan jövök

Anya Az első évek az anyáé. Ő a szív a családban. Feladata, hogy a házban élet legyen és hogy otthont teremtsen. Péld 31,10 Lányoknál: Gyengédség, odafigyelés. Ő neki kell lenni a férfi szívének az otthona.

Az apa Későbbi évek. Fej a családban, (legalábbis törekednie kell erre.) (Ef 5)‏ A család piramisában az apa van alul jövő és remény mutató értékrendet, hitet adó segít kibontakozni. szabadságra nevel konfliktus helyzetben megoldást mutat A az apa a távollétében is nevel Egyértelmű és világos szabályok a családban.

És valóban komoly szándékai vannak?

Az apakép: A fiú az apjától tanulja meg mit jelent férfinak lenni. Pozitív: Szervezőkészség, rugalmasság, jó családvezetés. Komolyan venni a másikat, harcolni akár nagyobb ellenállással szemben is. Negatív: Túlzott keménység, saját magaddal szemben is. Az érzelmek elnyomása, és lekicsinylése, A családnak való átadottság hiánya.

Apakép - Istenkép

Az anya ”Nézd meg az anyát vedd el a lányát.” Ki „hordja a a nadrágot”. Mennyire fejlődtek ki benned fontos női tulajdonságok: Megértés Mély érzelmek átélése és megértése Biztatás Vigasztalás...

Az ellenkező neműekkel való kapcsolat Mit tanultál a másik nemmel kapcsolatban? Hogyan viselkedett apád az édesanyáddal? Segít neki, és gyakran hoz neki virágot? Lesegíti a kabátját és kinyitja neki az ajtót? Hogyan beszélt vele? Mennyire voltak a szüleid gyöngédek egymással? Kritizálták egymást sokszor mások előtt is?

Konfliktus-megoldási készség Krízis: Igazságszolgáltatás Minden konfliktushelyzet stressz helyzet. Stressz alatt pedig még a szokottnál is gyorsabban nyúlunk a gyermekkorban tanult mintához. Hogy viselkedsz ilyen helyzetekben? Mi esik nehezedre? Hogy a másikat is engedd szóhoz jutni Vagy hogy ne hallgass és ne fojtsd el azt, amit érzel és gondolsz

Kivetítés. Ok: az ellenkező nemű szülőtől kapott mély sebek. Lány: az apa távolságtartása “a férfiak mind ilyenek” Fiú: az anya “ráült”, “sose engedd túl közel a nőket a szívedhez, mert a sokat tudnak rólad, azt felhasználhatják ellened.” Bocsáss meg a szüleidnek, és kérd Istent, hogy ajándékozzon neked új látásmódot! Különben a kivetítés mérgezni fogja a házasságodat is!

Ha elfogadom a szüleimet, minden jó, ami tőlük jön átmegy belém és a rossz nem. 

Meggyógyultál ? Meg tudjuk oldani a konfliktusokat? Távolságtartóak vagyunk? Eléggé teherbíró a kapcsolatunk? Milyen szerepe van a kapcsolatunkban a gyengédségnek? J ól érzem-e magamat a szüleim jelenlétében? Alapvetően szeretem őket de nem bírom őket elviselni? Utálom, ha tanácsot adnak? Tudok-e szüleimnek határokat szabni? Bűntudatom van–e hogy leszakadtam róluk? (Vagy még le sem szakadtam?)‏ Félek, hogy olyan leszek, mint ők?

Családi szabályok. Kimondott és kimondatlan családi szabályok. “Nem akarunk túl sok gyengédséget, az csak elgyengít” “Ami a családban történik, ahhoz senkinek semmi köze” „Semmit a gyerek elött” “A konfliktusokról nem kell beszélni!“ “Jobb hallgatni. mint veszekedni”. „Csak a béke a fontos”