főosztályvezető-helyettes

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
Advertisements

TÁMOP / TÁMOP / A kompetencia alapú oktatás megvalósítása Mosonmagyaróváron A pályázati kiírás forrását az Európai.
III. Nemzeti Köznevelési Konferencia
A szociálpedagógus segítségnyújtásának formái a Kollégiumban
„Ezt egy életen át kell játszani”
integrációs szaktanácsadó
TÁMOP Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés
A szaktanácsadás támogató szerepe
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
Új utakon a szaktanácsadás, tantárgygondozás A TÁMOP 3. 1
Záró Konferencia Nógrád Megyei Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Gyermekotthon TÁMOP /
Előadó: Faragóné Bircsák Márta
A Szaktanácsadók feladatai a 48/2012. (XII.12.) EMMI rendelet alapján
A Megyei Pedagógiai Intézet szolgáltatásai a 2013/2014-es tanévben
A Megyei Pedagógiai Intézet szolgáltatásai a 2011/2012-es tanévben Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet Győr, augusztus 24. Készítette: Széles.
A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány bemutatása az egyenlő esélyű hozzáférés tükrében Budapest, június 17. Szentkatolnay Miklós.
Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben pályázati felhívásához
1. Tájékoztató az Oktatási Minisztérium HEF OP pályázati kiírásairól február 24.
Csillag Ferenc MFPI közoktatási szakértő
Szakképzési szakemberek kompetenciáinak meghatározása
A gyakorlatvezető mentor
Gyakorlatvezető mentortanárképzés
Szaktanácsadói értekezlet május 27.. Pedagógiai szakmai szolgáltatás a pedagógiai értékelés (benne az azt megalapozó mérés), a szaktanácsadás, a.
Szaktanácsadás szerepe az óvodák pedagógiai munkájában
Az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés,
TÁMOP 3.1.5/ – 0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
TÁMOP 3.1.5/ PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA.
Szaktanácsadói támogatás az életpályamodellben
PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
Integrációs és képesség-kibontakoztató felkészítés az intézményekben Bedőné Fatér Tímea IPR szakértő Integrációs szaktanácsadó
A referenciaintézmények feladatai, hatáskörei
Az SNI tanulók státuszhelyzete a jogszabályváltozások tükrében
Együttműködés a HUMÁN TISZK és a Mérei Intézet között SÁRIK ZOLTÁN.
Társadalmi Megújulás Operatív Program Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben TÁMOP 3.1.4/08/2. – A kompetencia.
„A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Pedagógiai Közművelődési és Képzési Intézet jelene és jövője” augusztus 23.

2012.május 15. „ Az akadály az a rémisztő dolog, amelyet akkor látunk, Ha levesszük a szemünket a célról..” TÁMOP / Új Magyarország.
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
A pedagógiai-szakmai szolgáltatások rendszere
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ A szaktanácsadás támogató szerepe Dr. Szabó Mária Budapest február 27.
Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Szaktanácsadás, pedagógiai-szakmai szolgáltatások
A szaktanácsadó segítő szerepe
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ Az OFI szerepe pedagógiai szakmai szolgáltatások megújításában Hancock Márta Budapest február.
AZ ÚJ TÍPUSÚ SZAKTANÁCSADÁS Szabó Klára január 28.
Szaktanácsadói tevékenységek, kompetenciák
TÁMOP KÖZNEVELÉSI REFORMOK OPERATÍV MEGVALÓSÍTÁSA
Ki az a mentortanár? „az a pedagógiai gyakorlattal rendelkező tanár, aki tapasztalatai és a továbbképzésben szerzett speciális képzettsége eredményeként.
Az Oktatási Hivatal új szervezeti felépítése, feladatainak bővülése
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
Az Oktatási Hivatal által koordinált állami köznevelési feladatok a 2016/2017-es tanévben Brassói Sándor Köznevelési elnökhelyettes.
Pedagógiai szakszolgálatok és pedagógiai szakmai szolgáltatók a tehetséggondozásban Kállai Gabriella.
A SZAKTANÁCSADÁS IRÁNYÍTÁSA ÉS KOORDINÁLÁSA Brassói Sándor Oktatási Hivatal köznevelési elnökhelyettes.
A Commitment Köznevelési Kht. MOHAY GERGELY március 31. ÉS A KECSKEMÉTI IRODA BEMUTATKOZÁSA.
A SZAKTANÁCSADÁS INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS TANFELÜGYELET MINŐSÍTÉS KAPCSOLÓDÁSA.
Az OEFI TÁMOP / számú ”Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” című kiemelt projekt köznevelési alprojektje ELKÉSZÜLT SZAKMAI.
Egységes elvek szerint szervezett pedagógiai-szakmai szolgáltatások
AZ OKTATÁSI HIVATAL ÉS A SZAKÉRTŐK EGYÜTTMŰKÖDÉSE
A köznevelési intézmények művészetpedagógiai módszertani megújítása
Barcsák Marianna - KPSZTI
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Szaktanácsadás, Tantárgygondozás a megújuló köznevelési rendszerben Az OFI anyagainak felhasználásával készült.
Új típusú, személyközpontú szaktanácsadás
EGY PESSZIMISTA MINDEN LEHETŐSÉGBEN LÁTJA A NEHÉZSÉGET, EGY OPTIMISTA MINDEN NEHÉZSÉGBEN MEGLÁTJA A LEHETŐSÉGET Dr. GLOVICZKI ZOLTÁN SONKÁD, június.
Barcsák Marianna KPSZTI
A Szolnoki Pedagógiai Oktatási Központ szervezésében megvalósuló szakmai programok a 2017/2018. tanév során Szabó Róza főosztályvezető Oktatási Hivatal.
Osztatlan tanárképzés kompetenciái
MINŐSÍTETT TEHETSÉGGONDOZÓ MŰHELY PÁLYÁZAT
A Diplomás pályakövetŐ rendszer megújítása
Előadás másolata:

főosztályvezető-helyettes A Pedagógiai Oktatási Központok által nyújtható pedagógiai-szakmai támogatások Benczúr Katalin főosztályvezető-helyettes

Tevékenységcsoportok Tanulói előrehaladást támogató tevékenységek Pedagógust támogató tevékenységek Intézményvezetést támogató tevékenységek Intézményi fejlesztést támogató tevékenységek

Tanulói előrehaladást támogató tevékenységek azon tevékenységeket tartalmazza, amelyeket az intézmény tud nyújtani a lemorzsolódás veszélyével érintett tanulói részére: Egyéni készség- és képességfejlesztés egyéni fejlesztési terv kidolgozásával Kulcskompetenciákat fejlesztő tanórai tevékenységek Tanulásmódszertani támogatás tanórai foglalkozásba ágyazottan A mindennapi életben való eligazodást segítő tevékenységek A munkavállaláshoz szükséges kompetenciákat fejlesztő tevékenységek

Tanulói előrehaladást támogató tevékenységek Önismereti, szociális készségeket fejlesztő foglalkozáson való részvétel biztosítása Esetkonferencia szervezése (gyermekjóléti szolgálat, családsegítő, iskolapszichológus, stb. részvételével) a tanuló előrehaladásának támogatása érdekében Kortárssegítői támogatás/társaktól való tanulás biztosítása Szenvedélybetegség kialakulásának megelőzésére irányuló tevékenységek, foglalkozások biztosítása Konfliktuskezelési módszerek megismertetése Bűnmegelőzési foglalkozások szervezése

Pedagógust támogató tevékenységek azokat a tevékenységeket tartalmazza, amelyeket a Pedagógiai Oktatási Központok országosan és egységesen képesek az illetékességi területükön biztosítani a tanulói lemorzsolódással vagy annak veszélyével érintett intézmények pedagógusai részére: Szaktanácsadói támogatás Továbbképzések szervezése Hatékony tanulómegismerési eszközök és módszerek megismertetése, alkalmazásukra történő felkészítés Célzott műhelyfoglalkozások szervezése

Intézményvezetést támogató tevékenységek A korai jelző és pedagógiai támogató informatikai rendszer működtetésének segítése rendszeres tájékoztatókkal, szakmai napokkal, informatikai ügyfélszolgálattal A bevált intézményi jó gyakorlatokról nyújtott tájékoztatás, az adaptálás és a bevezetés támogatása Az intézményvezetők közötti hálózatos, partneri kapcsolatok építésének támogatása, tudásmegosztó események, workshopok, műhelymunkák szervezése A Gyermekvédelemi Szakszolgálattal, Családsegítő Szolgálattal, Járási Hivatalokkal, Pedagógiai Szakszolgálattal való együttműködés támogatása

Intézményi fejlesztést támogató tevékenységek A korai jelző- és pedagógiai támogató informatikai rendszerben rögzített intézményi és tagintézményi szintű adatok értékelésének, elemzésének segítése Az országos kompetenciamérés eredményei nyomán intézményi szintű intézkedési terv készítésének és megvalósításának támogatása Célirányos módszertani eszközök adaptációjának segítése: a lemorzsolódás ellen ható, intézményi szintű módszertani eszközök, intézmény- vagy szervezetfejlesztési minták adaptációjának támogatása A tanulói előrehaladást szolgáló esetmegbeszélések szervezése a bevont partnerek szakembereivel

A szaktanácsadás, tantárgygondozás célja: a) a pedagógusok munkájának fejlesztő célú támogatása, b) pedagógiai szakmódszertani fejlesztő beavatkozások tervezése, szervezése, végrehajtásuk monitorozása, c) a pedagógusok munkájának a szakterületükkel, munkakörükkel összefüggő szakmódszertani segítése, d) a pedagógus munkájával összefüggő szaktanácsadói tevékenységek összegzése, nyilvántartása, e) az intézményvezető pedagógiai munkájának a támogatása, f) felkérésre szakmai konzultáció szervezése, g) a szaktanácsadó tevékenységhez kapcsolódó, az adott tantárgy, szakterület köznevelési feladataihoz kapcsolódó tudományos információ gyűjtése, feldolgozása és közvetítése a nevelési-oktatási intézmény és a pedagógusok részére, h) részvétel a tanulmányi és tehetséggondozó versenyek szervezésében. (48/2012. EMMI rendelet 26.§)

EFOP fejlesztések Óvodákat érintő esélyteremtő fejlesztések: EFOP 3.1.1 és EFOP 3.1.3 Iskolákat érintő esélyteremtő fejlesztések az OH-ban: EFOP 3.1.5 és EFOP 3.1.7

Köszönöm a figyelmet!