Legújabb kávés trendek a vendéglátásban Tóth Norbert Pannon Kávé Kft. HORECA Területi képviselő Barista trainer
Miért? Elavuló kávézási szokások Egyre kevesebbet fogyasztunk otthon Egyre magasabb jövedelmek Egyre bátrabban költünk Elvárjuk a minőséget a pénzünkért A kávénak központi szerepe van a vendéglátásban
Miért? Koffeinbevitel, megszokás Presszó, trafik, kisbolt Egyre több vendéglátó, egyre több lehetőség a kávéfogyasztásra A kevésbé minőségi helyeken jól fogy a 180.- os kávé. A minőségi helyekre orientálódik a forgalom nagy része
Miért? „Újhullám”- speciality kávézók Trendi Megismertetik a piaccal a minőséget „szakértő” vendégek Bővülő piac Kávéztatáshoz értők hiánya sok jó munkalehetőség vendéglátáson belül
Mi az a speciality? Magas alapanyag minőség Általában egy termőterület, egy farm Világos pörkölés Sokszínű ízskála, ízjegyek A kávészemek elültetésétől kezdve egészen a csészénkig nyomonkövethető információk a kávéról SZNOBIZMUS
Hogyan? Emeljünk a minőségen szakértelemmel! A jó kávé törzsvendéget „csinál” Magasabb áron eladható Akár kisebb alapanyag költséggel Drága eszközökből hozzuk ki a maximumot Ne maradjunk le! Önképzés= egyre több és jobb munkalehetőségek
Mit érdemes tenni? Barista ≠ agysebész Könnyen másolható (üv., tulajdonos) Néhány egyszerű kulcsmozzanat (őrlemény, tejhab, italok, higénia, apró finomságok) Ésszerű keretek között tartani az alapanyagköltségeket Közös az érdek!
Köszönöm a figyelmet!Köszönöm a figyelmet! Tóth Norbert Email: norbert.toth@pannonkave.hu Tel.: 06306651381