Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Európa munkaerő igénye

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Európa munkaerő igénye"— Előadás másolata:

1 Európa munkaerő igénye
Tokár Dániel

2 Rövid áttekintő Fogalom magyarázat Történelmi áttekintő
Foglalkozási átrétegződés Foglalkozási átrétegződés az EU-ban Foglalkozási átrétegződés Németországban Szüksége van-e Európának a migránsokra? Európai munkanélküliség Konklúzió

3 Fogalom magyarázat Indusztriális társadalom
amely a gazdasági javak és szolgáltatások előállítására főleg a mechanizáció eszközét alkalmazta. Posztindusztriális társadalom amelynek gazdasági rendszere inkább az információ termelésen és kevésbé az áru-javak megtermelésén múlik. Információs társadalom a társadalmi szervezet ama sajátos formáját értjük, amelyben az információ termelése, forgalmazása, alkalmazása a termelékenység és a hatalom alapvető forrásává válik.

4 Történelmi áttekintés
Ipari forradalom Európában ( ) Ipari forradalom = egy átfogó társadalmi, gazdasági, technológiai változás Nagy-Britanniából indult ki Textilipar gépesítése Gőzgépek megjelenése 19. század újabb forradalmi változások, melyek továbbgyűrűznek az egész világra.

5 Fonó Jenny Forrás:

6 Gőzgép Forrás:

7 Lyukkártya bevezetése

8 Az első számítógépek megjelenése
Forrás:

9 Robotok megjelenése az iparban
Forrás:

10 Foglalkozási átrétegződés

11 Foglalkozási átrendeződés az Európai Unióban
Forrás:

12 Foglalkozási átrétegződés Németországban
Forrás:

13

14 Szüksége van-e Európának a migránsokra?
Kell-e Európának ez a nagymennyiségű szakképzetlen munkaerő? Milyen munkalehetőséget tud nekik nyújtani Európa? Mi a helyzet Európán belül munkaerő terén?

15 A keresők foglalkozás szerinti megoszlása
Forrás:

16 Európai munkanélküliség

17 Konklúzió Posztindusztriális szakaszban a robottechnika, az automatizálás helyettesíti a munkás osztályt. Európának ha szüksége is lenne munkaerőre, csak is a magasan képzett munkaerő jöhetne szóba (orvosok, közgazdászok stb.). Európa nem igényli, a migráns munkaerőt, mert van elegendő munkaereje. Inkább a nagy munkanélküliséggel küzdő országok munkaerejét kellene igénybe venni (Görögország, Spanyolország, Horvátország)

18 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Európa munkaerő igénye"

Hasonló előadás


Google Hirdetések