2007. 04. 19..

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Étrend-kiegészítő vagy gyógyszer? Határterületi termékek elhatárolásának szempontjai Medical Tribune konferencia október 1. Dr.
Advertisements

A fogyasztóvédelmi hatóság hatásköre, illetékessége és eljárása a villamosenergia-, földgáz-, víziközmű-, távhő- és hulladékgazdálkodási közszolgáltatás.
A kártyanyomtatás fortélyai Csákvári Krisztián Kártya és címke gyártás
E-BANKING SUMMIT március 3. Biztonságos kommunikáció biztosítása a pénzintézetek és a hatóságok között Szabó Katalin Termékmenedzsment osztályvezető.
Az új közbeszerzési törvény megalkotásának körülményei, várható jövőbeli változások május 26. Dr. Kovács László Miniszterelnökség Közbeszerzési Szabályozási.
1 Az összeférhetőség javítása Vázlat l Bevezetés A összeférhetőség javítása, kompatibilizálás  kémiai módszerek  fizikai kompatibilizálás Keverékkészítés.
A fogyasztóvédelemről szóló évi CLV. törvény módosításáról szóló évi LV. törvény A békéltető testületeket érintő változások Dr. Szomori Béla.
Hiteles elektronikus dokumentumok tárolása/archiválása – avagy a papír alapú bér-irattárolás elektronikus megfelelője. Vincze Zoltán Presales Montana Zrt.
A papír nélküli, digitális világ már hamarosan elérhető Zsámboki Gábor kereskedelmi és marketing vezérigazgató-helyettes
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
1 Az önértékelés mint projekt 6. előadás 1 2 Az előadás tartalmi elemei  A projekt fogalma  A projektek elemei  A projekt szervezete  Projektfázisok.
Hogyan teljesíthetjük a HpT 13§B követelményeit Egy vállalati Compliance Adatbázis terve Dr Lőrincz István Associator Kft.
BINARIT TIMESHEET Több, mint munkaidő nyilvántartás Virág Zsolt (BINARIT Informatikai Kft.)„Hogyan legyek milliomos?” konferencia – BKIK ( )
Open SKM Agency Kft. - „...a nyílt szabványok választása egyértelműen okos üzleti döntés...” „... az EU nem válhat a zárt forráskód rabjává,
Egységes, központi elektronikus nyilvántartás jön létre a korábbi széttagolt, és egymással nem kompatibilis, adathiányos korszerűtlen nyilvántartások.
Környezeti fenntarthatóság. A KÖRNYEZETI FENNTARTHATÓSÁG JELENTÉSE A HELYI GYAKORLATBAN Nevelőtestületi ülés,
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
1 Számvitel alapjai Gazdálkodás:a társadalmi újratermelési folyamat szakaszainak (termelés, forgalom, elosztás, fogyasztás) megszervezésére, az ahhoz rendelkezésre.
KÉPZŐ- ÉS IPARMŰVÉSZET ISMERETEK ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA (középszintű) május-június.
Internet tudományos használata
ERASMUS+ DISSZEMINÁCIÓS PLATFORM
Magyar információbiztonsági szabványok
Szaktanácsadás 2015/2016 Készítette: Szabó Klára.
Gyűjtőköri szabályzat
WE PROVIDE SOLUTIONS.
Duális képzés a társadalmi felelősségvállalás szemszögéből
A víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX
Iratbetekintés, másolat készítés május 14-15
Esélyek a munkaerőpiacon
Microsoft Office Publisher
HUNTÉKA Integrált Könyvtári (Közgyűjteményi) Rendszer
Szupergyors Internet Program (SZIP) Jogi akadálymentesítés megvalósítása: Jogalkotással is támogatjuk a fejlesztéseket dr. Pócza András főosztályvezető.
A cégvezetők problémái az informatikával kapcsolatban
Értékesítési képviselő – Food
Downstream Power Back Off (DPBO)
CSOPORT - A minőségellenőrök egy megfelelő csoportja
M4 metróvonal beüzemelési folyamatai
MOZGÓ SZÍNPAD Molino Kft
A PDCA elv alkalmazása az információvédelmi irányítási rendszerekben 1
MEGKEZDTÜK A FELKÉSZÜLÉST A TANULÓI LAPTOP PROGRAMRA
MTT MA Mérnöktanár mesterszak
Downstream Power Back Off (DPBO)
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
A villamos installáció problémái a tűzvédelem szempontjából
WE PROVIDE SOLUTIONS HS-Panel (SIP panel) házak,
Környezeti Kontrolling
Új pályainformációs eszközök - filmek
Szabványok, normák, ami az ÉMI minősítési rendszerei mögött van
SZÓTÁRFEJLESZTÉS KÖZÖSEN Katolikus Pedagógiai Intézet, 2018
Köszöntő A Dokumentumkezelő rendszerek helye és szerepe
A modern hőközpontok jelentősége a távfűtésben Kovács Lajos ügyvezető
Tájékoztatás a évi Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) teljesüléséről az Országos Statisztikai Tanács és a Nemzeti Statisztikai Koordinációs.
Lapkiadó, rendezvényszervező vállalatirányítási rendszer SQL alapon
Dr. Bánky Tamás Építésfelügyeleti szakmai nap július 5.
SWIFT csatlakozás Wittmann György
A kutatási projekt címe Név Oktató neve Tanulmányi intézmény neve
SOTER-LINE Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft.
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
KRÉTA-ESL Bemutató.
Iskolai szociális segítő
Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ
Társadalmi integráció kistelepüléseken
IT hálózat biztonság Összeállította: Huszár István
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 7
Országos Tűz- és Katasztrófavédelmi Konferencia
Az MKET új stratégiája – Szolgáltató MKET
dr. Geges József Ovidius Co. Ltd.
Kórházi és ágazati gazdálkodást érintő informatikai fejlesztések és az azokban rejlő lehetőségek Horváth Tamás Vezérigazgató CompuTREND Zrt.
KONFERENCIA KAFFEE projekt Óvári Márta Köznevelési Főosztály
Előadás másolata:

2007. 04. 19.

Az RFID technológia alkalmazása a gyógyszeriparban Tartalom Az RFID technológia alkalmazásának mérföldkövei: a beléptető kártyáktól a termékek egyedi azonosításáig RFID a gyógyszeriparban: nyomonkövetés és márkavédelem A hazai bevezetés, a résztvevők szerepe Az „intelligens gyógyszerdoboz” bemutatása

Az RFID technológia mérföldkövei Automatikus raklap és gyűjtőcsomagolás azonosítás Termék-szintű alkalmazás Az RFID techológia alkalamzásának elterjedése Beléptetés Kontaktus nélküli fizetés ’90-es évek Napjaink

RFID a gyógyszeriparban: nyomonkövetés A gyógyszeres dobozok gyártója RFID azonosítóval ellátott dobozokat szállít a gyógyszergyáraknak, így a gyógyszerek nyomonkövetése rögtön elkezdődhet. A termék elektronikusan nyomonkövethetővé válik a gyógyszergyáraktól a logisztikai központokon keresztül a gyógyszertárakig. Az RFID technológia alkalmazása javítja a működési hatékonyságot: - automatikus termék-szintű nyomonkövethetőséget és márkavédelmet biztosít - fejlett elektronikus adatfeldolgozást tesz lehetővé a termékek életútja során (automatikus átadás/átvétel)

RFID a gyógyszeriparban: márkavédelem A gyógyszeres dobozokba beépített RFID azonosítók jellemzői: Minden mikrochipbe egyedi sorszám kerül „beégetésre” gyártáskor, ami egyedi termék azonosítást teszt lehetővé. A mikrochip 96bites memóriával rendelkezik az elektronikus termék kód (EPC) rögzítéséhez. A termék eredetisége ellenőrizhetővé válik az értékesítéskor elektronikusan, köszönhetően az EPC adatbázisnak. Egyszerre nagy mennyiségű doboz azonosítható automatikusan az RFID technológiának köszönhetően.

A hazai bevezetés, a résztvevők szerepe 1. Állami Nyomda Nyrt. A biztonsági nyomdaipari és informatikai megoldásokat szállító cég a gyógyszeripari RFID alkalmazásokat 2005 óta kutatja, az időt most látja elérkezettnek ezek bevezetésére. A Kner nyomdával közösen fejlesztett „intelligens gyógyszerdobozokba” építi be az RFID azonosítókat nyomdaipari eljárással. Kner Packaging Kft. A gyógyszeripari csomagolóanyagok következő generációs változatát fejlesztette ki az Állami Nyomda közreműködésével, ennek eredményeként külön RFID azonosítóval képes ellátni a gyógyszergyáraknak szállított gyógyszeres dobozokat.

A hazai bevezetés, a résztvevők szerepe 2. ODIN technologies Budapest Az „intelligens gyógyszerdobozok” használatához tervezi és építi ki az RFID infrastruktúrát a gyártóknál, a logisztikai központokban és a gyógyszertárakban. Oracle Hungary Az ODIN által telepített infrastruktúra és az EPCglobal adatbázis szoftveres illesztésében működik közre. GS1 Magyarország Kht. Az RFID technológiában használt elektronikus számozási rendszer szabványosítója felel a gyógyszerek nemzetközi szabványok szerinti nyomonkövetéséről és az ehhez szükséges háttér adatbázis biztosításáért.

A hazai bevezetés, a résztvevők szerepe 3. Teva Magyarország Zrt. A Teva nyújtja a megoldások kifejlesztéséhez a szakmai hátteret. A gödöllői logisztikai központjában telepítésre került kísérleti RFID rendszer az előadások után megtekinthető!

Az „intelligens gyógyszerdoboz” bemutatása A hagyományos gyógyszeres dobozok belsejébe nyomdai úton beépítésre kerül az RFID azonosító (nyomtatott antenna beültetett mikrochippel). A mikrochipbe gyártáskor egyedi sorszám kerül beégetésre, ami egyrészt lehetővé teszi az azonosító márkavédelmi elemként való felhasználását, másrészt nyomonkövethetővé teszi a gyógyszeres dobozokat a teljes életútjuk során. Az RFID azonosítók termék-szintű alkalmazása előnyöket jelent a gyártóknak és a felhasználóknak is!

Köszönöm a figyelmet! Rácz László, RFID tanácsadó Állami Nyomda Nyrt.