Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Advertisements

Nehézségek és lehetőségek a régóta munka nélkül levők elhelyezkedésének segítésében Régi-új alapvetések Források:  HEFOP 
Tanácsadási szolgáltatások „ A jövő önkormányzatának alapja Pusztamonostoron – ÁROP-1.A.2/A számú forrás felhasználásával” projektben Bíró Gabriella.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hosszú távú stratégiája, kapcsolata a releváns operatív programokkal.
Kovács István Vilmos Fejlesztéspolitikáért felelős elnökhelyettes
Európai Uniós pályázatok Első Orosházi Kistérségi Civil Szemináriumi napok Első Orosházi Kistérségi Civil Szemináriumi napok December 8. Barák Anita.
általános főig. helyettes
A MENTOROK SZEREPE A KOMPLEX REHABILITÁCIÓ FOLYAMATÁBAN Tengelic.
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
1 Foglalkoztatási paktumok helyzete Magyarországon, jó gyakorlatok Örkény június 24.
Civil szervezetek részvétele a munkaerőpiaci szolgáltatások ellátásában a Közép-magyarországi régióban.
Az állást kereső kerületi lakosoknak nyújtott szolgáltatások a Baross utcai munkaügyi kirendeltségen és a Kesztyűgyári állásbörzéken Szakmai gyakorlat.
A Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) és a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) Kisgyörgy Orsolya Szociális és Munkaügyi Minisztérium.
A foglalkoztatás és a szociális szolgáltatások összekapcsolása
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
A TÁMOP felépítése Tóth István január 26.. ÚMFT prioritások és OP-k Társadalmi megújulás Gazdaság- fejlesztés Közle- kedés Környezeti és energetikai.
Az ÉRÁK felnőttképzési tevékenysége, a fejlesztés főbb irányai.
Segély helyett munkát?! Rendszeres szociális segélyezettek együttműködése – Beilleszkedési program Kovács Ibolya szociálpolitikus
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
A munkaügyi központok szerepe a fogvatartottak reintegrációjában Janovics Lászó főigazgató Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
Készítette: Lázár Nikolett Földrajz BSc II. évfolyam.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
„Út a munkához „ program Simon Gábor államtitkár.
Főigazgatói értekezlet november 27–28. Sárvár „Út a munkához” program bemutatása.
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
Segélyezési rendszer átalakítása
Munkaasszisztensi tevékenységek Regionális Szociális Forrásközpont Nonprofit Kft. ___________________________ Integrált Foglalkoztatást Segítő Szolgálat.
1 SzIT A szociális és munkaügyi szolgáltatások együttműködésének lehetősége, feltételei HEFOP folytatás Bajka Gábor tanácsadó Közép-magyarországi.
Együttműködési lehetőségek és megoldások a foglalkoztatási és szociális terület munkájában Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális.
Tájékoztató a Társadalmi Megújulás Operatív Programról.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Az Esélyegyenlőség és az ESZA alapelveinek érvényesítése Európai Unió Magyarország -Budapest Európai jogfejlődés Luxemburgi és Lisszaboni folyamat.
Kunszentmártoni kistérség munkaerő-piaci helyzete, támogatási lehetőségek Készítette: Deák István kirendeltség-vezető.
Dr. Fodor Imréné Pécsi Regionális Képző Központ igazgatója
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) NCA-ÖNSZ-08-C-0070 A Társadalmi Megújulás Operatív Programról: a HEFOP.
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat modernizációja Budapest 2005.szeptember 8.
Foglalkoztatáspolitika az Európai Unióban
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
Közfoglalkoztatás és értékteremtés Szűcs Erika miniszteri megbízott Szociális és Munkaügyi Minisztérium Cegléd, április 15.
A kurzus céljai:  A szociális és foglalkozatási szakemberek közötti együttműködés fejlesztése.  Pedagógusok és foglalkozatási szakemberek közötti együttműködés.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
A HEFOP / /4.0 „A társadalmi befogadás elősegítése a szociális területen dolgozó szakemberek képzésével” projekt keretében tervezett.
A projekt általános szakmai célkitűzései
A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program aktuális pályázati lehetőségei aktuális pályázati lehetőségei szeptember 26. Szolnok.
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
Foglakoztatás-politikai workshop Budapest, augusztus 23.
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
Az NCA Civil Önszerveződés Területi és Szakmai Együttműködés Kollégiumának támogatáspolitikája és hozzájárulása a civil szektor fenntartható fejlődéséhez.
A II. Nemzeti Fejlesztési Terv szociális vonatkozásai Korózs Lajos Politikai Államtitkár Ifjúsági Családügyi Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium.
„Gondoljunk a jövőre!” - szakmai nap Előadó: Pántya Erika projektmenedzser Szombathely, június 22.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
Az ÁFSZ feladatai az „Út a munkához” program végrehajtásában Pirisi Károly főigazgató Foglalkoztatási és Szociális Hivatal.
„A Kirendeltség és az Önkormányzatok közötti információ és adatszolgáltatás gyakorlata a Paksi Kistérségben Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
Az aktív korúak ellátásának új rendszerével kapcsolatos önkormányzati igazgatási tapasztalatok Kiskunfélegyházán Szociális Igazgatási Mintahely Ódor László.
„NŐ az esély” TÁMOP B-2-12/
„Út a munkához” program „Jó gyakorlatok” 2009
A családsegítő szolgálatok beilleszkedési programjai, a RÁT-ban részesülő személyek számára felajánlható szolgáltatásai:
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
A foglalkoztatáspolitika és egyéb politikák
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
A családsegítő szolgálatok beilleszkedési programjai, a RÁT-ban részesülő személyek számára felajánlható szolgáltatásai:
„Út a munkához” program „Jó gyakorlatok” 2009
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Előadás másolata:

Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Együttműködési lehetőségek és megoldások a foglalkoztatási és szociális terület munkájában Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal

Szakmai elvek és értékek Foglalkoztatás és szociálpolitika összehangolt működése A segélyezettek integrációja érdekében a szociális és munkaügyi szolgáltatások együttműködésének erősítése Komplex programok a legsúlyosabb munkaerőpiaci és szociális problémák megoldására Segélyezettek foglalkoztathatóságának és munkaerőpiaci pozíciójának javítása Olcsóbb és hatékony ellátó és szolgáltató rendszerek „Átjárás” a szervezetek programjai és ellátásai között Ügyfelek egyszerűbb kiszolgálása

Megvalósítás módjai Ellátások szintjén: az aktív korúak együttműködési kötelezettségei közfoglalkoztatás biztosítása feladatmegosztással Szervezeti szinten: önkormányzati és munkaügyi kapcsolatrendszer erősödése a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal új feladatai Jogszabályok szintjén: szakterületek szabályozásában átjárás, közös adatbázis alkalmazása Szemléletben: egymás munkaterületének ismerete, közös „munkakultúra” kialakítása Programok szintjén, HEFOP és TÁMOP fejlesztések

Szolgáltatások integrációja Célok: a munkaerő-piaci részvétel növelése = együttműködés Az álláskeresők több információt és személyre szabott szolgáltatást kapjanak = „egyablakos ügyintézés” A szolgáltatások rugalmasak és mindenki számára hozzáférhetőbbek legyenek = szolgáltatás bővítés Élethelyzetek sokszínűsége = komplex megközelítés és többirányú segítség

Megvalósítási módok Kinek a bázisán valósul meg az integrált rendszer ? = Munkaügyi és szociális szolgáltatók bázisán Intézményi autonómia, de közös belépési pontok, közös adatbázisok, nyilvántartások közös ügyfelek közösen kidolgozott, elsajátított és alkalmazott módszerek – esetmenedzser, mentor kompetencia alapú együttműködés

Megvalósítás eszközei - programok 1.) HEFOP 2.2.2. a szociális és munkaügyi szolgáltatások együttműködési modelljének kidolgozása: Társadalmi beilleszkedés segítése: állapotjavító programokon keresztül a munkára alkalmassá válás megteremtése – egyéni esetkezelés módszerei Ügymenetmodell és szabályzatminta Szolgáltatásfejlesztési kézikönyv Szociális és munkaügyi fogalomtár 2.) Új Uniós Programok: 2007-2012 TÁMOP: Társadalmi Megújulás Operatív Program 1.1. komplex munkaerő-piaci programok a munkanélküli és inaktív emberek foglalkoztatására 1.3. a foglalkoztatási szolgálat fejlesztése az integrált munkaügyi és szociális rendszer részeként TIOP: Társadalmi infrastruktúra OP 3.2. Integrált foglakoztatási és szociális szolgáltató rendszer kialakítása

Az együttműködés területei Kötelező feladatok: Közfoglalkoztatási terv véleményezése, közös felülvizsgálat Ügyfelek együttműködésében feladatmegosztás Értesítési kötelezettségek, tájékoztatások előírásai Elektronikus adatcsere: Foglalkoztatási és Szociális Adatbázis Választható megoldások: Együttműködési megállapodások, foglalkoztatási paktumok Szakmai egyeztetések, értékelések Jó gyakorlatok közös megbeszélése &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&……………………..

Köszönöm az együttműködést