„Családbarát Grótmacik”

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Személyes gondoskodás megszervezésére köteles szervek
Advertisements

Goronné Ondré Katalin Bihari Mentor Hálózat kiépítése a résztvevő szemével.
„Első munkahely garancia” központi munkaerő-piaci program Munkáltatói Fórum március Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ.
Szakmai Tanácskozás Miskolc
Gondozási Központ Zalaegerszeg
Utcai és lakótelepi szociális munka
Móra-Partner Foglalkoztatási és Szociális Közhasznú Társaság
Gyermekvédelmi alapellátás
Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr Győr, Kálóczy tér
Hevesi Kistérség Integrált Szolgáltató és Innovációs Központ Családsegítő Szolgálatának bemutatása Készítette: Varga TündeHeves,
Milyen tanulsággal szolgálhat a szabadidő-elmélet a pedagógus számára?
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Észak-magyarországi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda ● 3527 Miskolc, Selyemrét.
Szociális és gyermekjóléti szolgáltatások koordinátora
Modellkísérleti program az alapszolgáltatások funkcionális összekapcsolására TÁMOP /1 Kedvezményezett: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata.
A gyermekjóléti alapellátások aktuális kérdései
ÁLDOZATOK NAPJA „EGYÜTT AZ ÁLDOZATOKÉRT”
Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Workshop
A személyes gondoskodás megszervezésére köteles szervek
Szociális és gyermekjóléti területhez kapcsolódó lehetséges szolgáltatások.
Humánszolgáltató Központ, Nagykőrös
1 A többcélú kistérségi társulások működésének feltételei Budaörs Kistérség Többcélú Társulása december 10.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
TÁMOP Sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelése Befogadó intézmények Sárbogárdon
Sásdi Többcélú Kistérségi Társulás SÁSD, június 28.
Fiatal anyák a gyermekvédelmi szakellátásban
MIKROTÉRSÉGI SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÁSFEJLESZTÉS BEMUTATÁSA A FELSŐ-TISZA VIDÉKI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁSNÁL Szentendre,
Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Családsegítő Szolgálat Gyermekjóléti Központja.
Társadalmi és kulturális tényezők hatásai a munkáltatók szociális tevékenységére Dr.Kópházi Andrea Ph.D egyetemi docens Humánmenedzsment előadás
Önkéntes munka az Ózdi Művelődési Intézmények Városi Könyvtárban
Családi napközi.
MUNKÁLTATÓI FÓRUM Ösvény Esélynövelő Alapítvány /Füzesgyarmat/ Békéscsaba, június 06.
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
Fogd A Kezem Alapítvány
Velünk egy jobb világért! Fő támogató: Partner: Andersen Munkaerő-piaci Támogató és Képzési Program 11 Lukács András vezető „Esély a munkára – Civil együttműködés.
A szociális és gyermekjóléti feladatellátás kistérségi működtetése központi szemszögből Kecskemét június 10.
1 A évi kistérségi közszolgáltatás-szervezés és ellátás Budaörs Kistérség Többcélú Társulása január 30.
"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP /
Szociális regiszter publikus felület használata
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
Hevesi Kistérség Integrált Szolgáltató és Innovációs Központ
Hevesi Kistérség Integrált Szolgáltató és Innovációs Központ 2010.
Fogyatékosok gondozása
Családbarát munkahelyek és települések kialakítása Budapest,
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Bentlakásos intézményi ellátás elkerülését célzó szolgáltatások TÁMOP /1. Marcali Kistérségi Többcélú Társulás Együtt az alapszolgáltatások fejlesztéséért.
Szükségletfelmérés TÁMOP /1.
Magyarország demográfiai jellemzőinek és szociális ellátórendszerének bemutatása különös tekintettel az időskorú népességre.
Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr
A betegellátás keretei és rendszere
„Adj teret, nyiss utat! – Szociális kompetenciákkal a hátrányok ellen” TÁMOP A-12/
Családtámogató ellátások
Gersekaráti IKSZT – esély és lehetőség a közösség szolgálatára IKSZT Szakmai nap, Bak,
A családsegítő és gyermekjóléti szolgálatokat érintő változások A család és gyermekjóléti szolgáltatás Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
TÁMOP / „GYÖNGYÖSSOLYMOS ÖSSZEFOG A CSALÁDOKÉRT, A MUNKÁÉRT!”
A család és a gyerek érték A család és a gyerek érték Családbarát munkahely a Dunaújvárosi F ő iskolán Dr. Keszi-Szeremlei Andrea Dunaújváros 2013.Február.
„Gondoljunk a jövőre” Szakmai nap előadó: Magyar Mariann projektmenedzser Regionális Szociális Forrásközpont Kht. Szombathely június 22.
SZOCIÁLIS HÁLÓ SIÓFOKON Szociális gazdaság Készítette: Potocskáné Kőrösi Anita Siófok Város alpolgármestere december 4.
1 Szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatások, intézmények ágazati azonosítója, országos nyilvántartási rendszere Szociális regiszter publikus.
Koncepció a demenciával élő idősek gondozásáról Demens betegek ellátásának kihívásai az egészségügyi és szociális ellátórendszerben szakmai tanácskozás,
A hódmezővásárhelyi szociális ellátórendszer. A befogadó város Európa-díj Becsületzászló fokozata (1997) Az év települése (2009) Magyar Örökség-díj (2010)
Alapítás: augusztus „Többre megyünk együtt, mint külön- külön…”
A foglalkoztatáshoz nyújtható támogatás forrása, célja, alanya és felhasználása Magyar Köztársaság éves költségvetéséről szóló törvényében Célja: foglalkoztatás.
Társadalmi tudatformálás
Kardosné Gyurkó Katalin A család jövője – a nagycsaládosok
Barcsák Marianna - KPSZTI
Az új rendeletek hatálya az uniós tagállamokra
Pénzügyi Bizottság javaslatai: Terv. egy.* /Ft/
Szociális regiszter publikus felület használata
A gyermekjóléti alapellátások együttműködési lehetőségei 2018
Előadás másolata:

„Családbarát Grótmacik” Zalaszentgróti Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ

A Zalaszentgróti Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ rövid bemutatása, története Az intézmény szervezeti és működési egységei: Gyermekjóléti Szolgálat – területi iroda/ telephely 8790 Zalaszentgrót, Batthyány u. 13. 8790 Zalaszentgrót, Batthyány u.15. Családsegítő Szolgálat – telephely Idősek Klubja – Étkeztetés, házi segítségnyújtás, idősek nappali ellátása 8790 Zalaszentgrót, Batthyány u. 32. - székhely

Intézményünk 1998. május 1. óta végzi tevékenységét Zalaszentgróton és a környező településeken – változó elnevezésekkel – munkájuk iránt elkötelezett szakemberekkel. 2003. január 1-jei hatállyal, határozatlan időtartamra – 24 település önkormányzatának képviselőtestülete a gyermekjóléti szolgáltatási feladatainak közös megvalósítására a Zalaszentgrót és Környező Települések Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálata, mint önálló intézmény közös fenntartásában állapodtak meg. A 2005. február 1-én alapított Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ a Zalaszentgrót statisztikai kistérségét jelentő 25 település részére a családsegítést és a gyermekjóléti szolgáltatást nyújtó intézmény, valamint Zalaszentgrót város szociálisan rászorult lakosságának részére a személyes gondoskodás keretébe tartozó szociális alapellátásokat-, étkeztetést, házi segítségnyújtást, idősek nappali ellátását- biztosítja, amelyhez csatlakozott Kallósd, Sénye és Tekenye település.

A társult 25 település nagyon eltérő gazdasági adottságokkal, pénzügyi helyzettel, életfeltételekkel, illetve szociális ellátó intézményrendszerrel rendelkezik. Ebben a környezetben az Intézményfenntartó Társulással létrejött integrált intézmény munkatársaira igen nagy felelősség hárul. Az integrált intézmény a szakmai munkát egy szervezeti keretben, de önálló szakmai egységekben végzi. Az intézményi szolgáltatás lehetőségeit, szakmai színvonalát nagymértékben meghatározza az a környezet, amelyben a feladatellátás szerveződik. A munkatársak, a tudatosan vállalt önképzési-tanulási kötelezettségeik és a magas ellátási esetszámok miatt feszítetten, de nagy szakmai alázattal végzik munkájukat.

Az intézmény tárgyi feltételei a korábbi évek (2000-2005) pályázati sikereinek felhasználásával folyamatosan javultak, előre lépések, változások történtek a fejlesztőpedagógiai, valamint a klubszerű foglalkozásokhoz szükséges eszközökben. Szolgálatunk segítő munkát végez, a családbarát pályázat kereti között munkavállalóinkat és családtagjaikat kívántuk ösztönözni, mellyel az általuk végzett napi munka is hatékonyabbá válik. Rugalmas munkaszervezés bevezetésével kívántuk a családok egyéni szükségleteit figyelembe venni. Például a kisgyermekes és nagycsaládos munkatársaink, vagy az idős beteg hozzátartozót ápoló munkatársunk javaslatai alapján alakítjuk az éves szabadság terveinket, melyet az év folyamán akár rugalmasan változtatunk.

Célunk, hogy az iskolai szünetek ideje alatt a kisgyermekeket nevelő munkatársaink otthon tudjanak maradni a felügyeletet igénylő gyermekikkel. Továbbá célunk még, hogy munkahelyünkön a gyermekek napközbeni felügyeletét meg tudjuk oldani. Ebbe a munkába fiatal férfi kollegánkat kívánjuk bevonni, ezáltal ő is betekintést nyer a gyermeknevelés mindennapjaiba. A tavalyi év folyamán két kolleganőnk vonult nyugdíjba, akik szeretnének továbbra is a Szolgálattal kapcsolatban maradni, ezért egyiküket önkéntesként a Családsegítő Szolgálat kisgyermekesek klubjának munkájába vonjuk be. Célunk, hogy a „gyeses” munkavállalóink családjaikkal együtt aktívan részt vegyenek a családbarát pályázatunkban. Ezáltal a gyermekgondozásból visszatérő kollegáink arányát kívánjuk növelni, például részmunkaidős foglalkoztatással.

Megvalósított programok 2013 novemberében szakmai napot, kerekasztal beszélgetést szerveztünk a Szociális Munka napján – 2013.11.12. -, melynek ünnepélyes zárásaként minden kollegánkat ebédre invitáltunk.

2013. decemberben a generációk találkozását tűztük ki célul. 2013.12.06-án több generáció együtt várta a mikulást. A gyermekek mikuláscsomagban, szaloncukorban részesültek.

Névjegykártyákat készítettünk a helyi vállalkozóval munkatársaink számára.

Karácsonyváró programsorozatot indítottunk, mely keretében a nyugdíjas kolleganőnk irányításával, mézeskalácsot készítettünk.

A szolgálatnak szervezeti arculatához elengedhetetlen volt egy jól szerkesztett honlap, melyet a pályázat keretei között hoztunk létre. www.grotmaci.hu

A kulturális életünk felpezsdítése érdekében a helyi Művelődési Központban színházi előadást tekintettünk meg a kollegákkal és családtagjaikkal.

Megvalósításra váró programok A szupervíziók kezelik a kollegák által magukkal cipelt akár munkából adódó, akár családi eredetű lelki problémákat. Általa lelkiekben felszabadulnak és újra 100%-os munkaerőként végzik a feladataikat. A családi fotók elemzésének rejtelmeibe a szakember beavatja a szociális segítő munkatársakat, ezáltal jobban megismerhetik önmagukat, valamint a napi családokkal végzett munka során is kamatoztathatják új tudásukat

2014. áprilisban Folytatjuk a színházi előadások látogatását a helyi Művelődési Központban kollegákkal és családtagjaikkal. Honlapunk zavartalan működtetéséhez laptop vásárlására van szükség, így férfi kollegánk zökkenőmentesen tudja a hírleveleket szerkeszteni, akár területi munka közben is. Ahhoz, hogy a programjaink örömteli és felejthetetlen közös élményeit a honlapunkon keresztül is meg tudjuk osztani a „világgal” szükségünk van egy fényképezőgépre.

2014. májusban Közös egy napos kirándulást szervezünk a Plitvicei tavakhoz. Intézményünk életében nem volt még példa arra, hogy a munkavállalók a családtagokkal együtt egymást jobban megismerve tölthessenek el egy élményekben és tudásban hasznos kirándulást. Tekintettel arra, hogy több kollega vidékről jár be a munkahelyre a közös kiránduláshoz való eljutáshoz saját forrásból fizeti az intézmény a munkavállalók utazási költségét.

Köszönöm a figyelmet!