Met. módosítás 2012. július 01..

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Bérkompenzáció teljesítésének munkaügyi ellenőrzése 2012 Irányadó eljárásjogi szabályok.
Advertisements

MUNKAÜGYI HATÓSÁGI ELLENŐRZÉSEK Dr. Tihanyi Tamás
általános tájékoztató

8. Tétel Vállalkozásában lehetősége nyílik alkalmanként foglalkoztatni még egy fodrászt. Határozza meg, hogy mely foglalkoztatási forma keretén belül.
A részmunkaidő speciális esetei az új Munka Törvénykönyvében
Átirányítás, kiküldetés, kirendelés Szombathely,
Mire kell figyelnünk idén a munkaügyi ellenőrzésekkor. Mire van joga a munkaügyi ellenőrnek és a cégnek? Pentz Edina, bérszámfejtési üzletág vezető RSM.
A MUNKAVISZONY LÉTESÍTÉSE, MEGSZÜNTETÉSE ÚJ MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVÉBEN
A munkaügyi ellenőrzés tapasztalatai és a 2012
Szakemberek – Szakértők melyikből – mennyit ? XII. FOE Szakmai Napok Balatonalmádi 2012.
A kollektív munkajogi szabályozás az új munka törvénykönyvében
Bukarest április1 A munkáltató tájékoztatási kötelezettsége -
dr. Szalay Beatrix osztályvezető
A munkaszerződés december Dudás Katalin. A munkaszerződés szerepe jogviszony-alapító jogviszony-alapító tartalommegállapító tartalommegállapító.
 a legszükségesebb garanciális szabályokat tartalmazza  tág teret ad az egyéni és kollektív alkunak  egyszerűbb szabályozásokat foglal magában.
Állam munkavédelmi feladatai
Menedzselem a vállalkozásom Társasági jog, szakjogok
Tájékoztatás a „bérkompenzáció” ellenőrzéséről
ÖNKORMÁNYZATI SZAKMAI NAP
Utazási iroda alapítása
1 Foglalkoztatási formák, díjazásuk Munkaidő és a kapcsolódó nyilvántartások november 23. Gottgeisl Rita.
MUNKÁLTATÓ ÉS AZ ÜZEMI TANÁCS KAPCSOLATA (Mt. 267.§)
VMKH MMSZSZ Munkaügyi Felügyelősége Munkaügyi ellenőrzés
A munkaügyi ellenőrzés tapasztalatai és a évi jogszabályváltozások Katonáné Papp Ágnes munkaügyi igazgatóhelyettes Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal.
Vállalkozói - szakhatósági fórum üzleti partnerkeresés Tóth Katinka fogyasztóvédelmi felügyelő Mezőtúr, november.
Vállalkozói - szakhatósági fórum üzleti partnerkeresés Tóth Katinka fogyasztóvédelmi felügyelő Kunszentmárton, december.
Tisztelettel köszöntöm a konferencia résztvevőit! Nagy Endre bányafelügyeleti főmérnök Pécsi Bányakapitányság Nagy Endre bányafelügyeleti főmérnök Pécsi.
Új Munka Törvénykönyve: új lehetőségek a munkaügyi működésben
Amit a diákmunkáról tudni kell
2010. December Dudás Katalin
Az Európai Unió más tagállamába kiküldött munkavállalók társadalombiztosítási jogállása, közteher-fizetési kötelezettség Széll Zoltánné előadása.
Munkaerő-kölcsönzés A munkaerő-kölcsönzés különös szabályai.
Álláskeresőként történő nyilvántartás
A MUNKAVÁLLALÁS ALAPVETŐ SZABÁLYAI
A bedolgozói munkaviszony (jogviszony) fogalma, létesítés szabályai, a munkavégzés helye, a munkáltató utasítás joga, bérezés.
Előadó: dr. Kártyás Gábor
Szakképzési hozzájárulás szabályainak évközi változásai, valamint a től hatályos módosulások.
Munkavédelmi érdekképviselet és érdekegyeztetés Összeállította: dr. Váró György.
Könyvelői klub Bérkompenzáció Bérkompenzáció Magyar Közlöny: évi 157 száma 299/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet A munkabérek nettó értékének.
P est Megyei Kormányhivatal M unkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szervének M unkaügyi Felügyelősége Készítette: Dr. Mészáros Enikő Frissítve: 2013.
Az új Munka Törvénykönyve 2012:I. tv április 20.
Foglalkoztatási támogatások, kedvezmények Előadó: Patai Ferencné Munkavállalási tanácsadó Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ Gyöngyösi Kirendeltség.
Dr. Dávid Ivett Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Hatósági és Jogi Főosztály április 22. Várható szankcionálási eszközök.
Tájékoztató az adózás rendjéről szóló törvény 2007-től hatályos változásairól.
2012. ÉVI I. TÖRVÉNY A MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVÉRŐL A munka díjazása Nemzeti Munkaügyi Hivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatóság 2012.
MUNKAVISZONY LÉTESÍTÉSE
Munkajogi ismeretek.
A SZAKSZERVEZETEKRE VONATKOZÓ ÚJ SZABÁLYOZÁS Dr. Fodor T. Gábor Ügyvéd Székesfehérvár, május 17.
MUNKAÜGYI FELÜGYELŐSÉGI NYÍLT NAP ÁPRILIS 03.
A foglalkoztatáshoz nyújtható támogatás forrása, célja, alanya és felhasználása Magyar Köztársaság éves költségvetéséről szóló törvényében Célja: foglalkoztatás.
§ Törvényen kívül és belül §. Atipikus foglalkoztatás az Mt-ben Az atipikus foglalkoztatási formákat az Mt. „A munkaviszony egyes típusaira vonatkozó.
MUNKAVISZONY LÉTESÍTÉSE GYULAVÁRI TAMÁS
Munkavédelmi bírságolások. – egy előírt határértékek több mint 10%-os túllépése, – nincs munkavédelmi szakember, – nincs biztosítva a foglalkozás-egészségügyi.
Katonáné Papp Ágnes főosztályvezető-helyettes Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály Munkavédelmi és Munkaügyi Ellenőrzési.
2014. I. negyedév munkaügyi ellenőrzési tapasztalatai!
Egyszerűsített foglalkoztatás szabályai
14. A foglalkoztatással kapcsolatos munkaügyi feladatok – Mutassa be a munkaviszony létesítésének és megszüntetésének szabályait! – Foglalja össze, hogy.
A JOGSZERŰ ELLENŐRZÉSEK MIKÉNTJE A MUNKAHELYEN
VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS
MUNKAVISZONY LÉTESÍTÉSE
2015. évi tapasztalatok, évi ellenőrzési irányelvek
Munkaidő 2. előadás.
Munkaügy
Dr. Pál Lajos ügyvéd A munkaidő megszervezése Pályavasúti Dolgozók Szakszervezete Budapest, november.
Munkaügyi és munkavédelmi ellenőrzések, azok gyakorlati tapasztalatai
A közbeszerzési törvénynek a Közbeszerzési Hatóság
Közbeszerzési Döntőbizottság
VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS
A munka díjazása.
Előadás másolata:

Met. módosítás 2012. július 01.

Törvényszerkesztési módosítások: hatály: egyszerűsített foglalkoztatás, alkalmi munka új Mt. szabályai adatszolgáltatás: Efotv. megsértése

Hatásköri változások önálló kereskedelmi ügynöki szerződés alapján végzett munka a munkaszerződés lényeges tartalmi elemeire és a foglalkoztató írásbeli tájékoztatási kötelezettségére (ideértve a jogosultnak az Mt. 297. §-a szerinti tájékoztatási kötelezettségét is) hatályon kívül: 3. § (1) bek. c), p)-q) pont, 6. § (1) a) pont „q)” f) a munka- és pihenőidőre a munkaviszonyra vonatkozó szabályban előírt rendelkezések megtartására

Hatásköri változások g) Mt.: alapbér, teljesítménybér, bérpótlék, állásidő, távolléti díj (kivéve: betegszab., számítási mód), átalány, minimálbér, munkabér védelme teljesítménybér: 100%-os teljesítés – minimálbér, alapbér legalább felét elérő garantált bér o) előzetes objektív mérés és számításon alapuló eljárás k) az ellenőrzés az Mt. 215-218. § tekintetében kiterjed a kölcsönbeadóra és a kölcsönvevőre iskolaszövetkezet: (1) bek. a)-b), e)-i), r)-s) és a szolgáltatást fogadó fél: Mt. 224. § (1)-(3) bek.

Munkaügyi bírság Nem indítható a jogsértés megállapítására és bírság kiszabására eljárás, ha a jogsértő magatartásnak a bírság kiszabására jogosult hatóság tudomására jutásától számított egy év, vagy az elkövetéstől számított három év eltelt. A hároméves határidő kezdő napja a jogsértő magatartás megvalósulása a jogellenes állapot megszűnése

Munkaügyi bírság a 3. § (1) bekezdése a) pont - jognyilatkozatok alakszerűségére, a munkavállalói jogalanyisággal kapcsolatos életkori feltételekre vonatkozó, valamint b), f), g), i) és k) pont 3. § (1) bekezdésnek az a) pontban nem említett rendelkezései, valamint e) és h) pont

Munkaügyi bírság harmincezer forinttól tízmillió forintig ötmillió Ft, ha a 20 főt nem haladja meg egymillió Ft, ha természetes személy foglalkoztató által nem egyéni vállalkozás keretében foglalkoztatott munkavállalót érint felső korlát kétszereséig: három éven belül legalább egy, a korábbival azonos jogsértés

Mérlegelés a jogsértéssel okozott hátrány megelőzésével, elhárításával, helyreállításával kapcsolatban felmerült költségek, a jogsértéssel elért előny mértéke a jogsértéssel okozott hátrány visszafordíthatósága a jogsértő magatartás ismétlődése és gyakorisága a jogsértést elkövető eljárást segítő, együttműködő magatartása a jogsértést elkövető gazdasági súlya

Határidő 30 nap két hónap a 3. § (1) bek. a), f), g), és k) pontjában meghatározott szabályok megsértése miatt folytatott eljárásokban