Réti gyógynövények.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A népi gyógyászatban használt gyógynövények
Advertisements

AZ ÉVSZAKOK KOZMETIKAI PROBLÉMÁI
Gyógynövények a hagyományos kínai orvoslásban
Kincsünk a gyógyvizünk
Mire jó a tojás? Tények a tojásról
Testünk építőkövei: A vitaminok
Gyógynövényismeret A balzsam hatóanyagai : csalán, szőlőmag, zsálya, jojoba, kókusztej, ilang-ilang, grapefruit, jázmin, szegfűszeg Szőlőmag fitoösztrogén.
Flavon max termékcsalád
Bemutatás és javaslatok
Vírusok Kanyaró Mumpsz Rubeola.
Kalászné Gelencsér Ilona
Medvehagyma k-Roy. Medvehagyma Lat. Allium ursinum Lat. Allium ursinum Népies elnevezés: cigányhagyma Népies elnevezés: cigányhagyma vad /erdei fokhagyma,
Az egészséges mosoly titka: Dent  med Perfect-Team.
A Forever Living Products termékkatalógusa alapján
A szervezetünk megfelelő működéséhez létfontosságú folyamat
BIONET ENERGIAKRÉM STANDARDIZÁLT HATÓANYAGTARTALMÚ NÖVÉNYI KIVONATOKKAL.
Nº 1. BIONET AKTÍV BALZSAM.
A BIONET KOZMETIKA ÚJ VILÁGA
A medvehagyma csodaerejére elnevezése is utal. A szájhagyomány szerint még a medvéket is kicsalogatja téli álmukból. Értékes hatóanyagainak köszönhetően.
Reformtáplálkozás.
Gyógynövénytermesztés fogalma, jelentősége
Gyógynövénytermesztés fogalma, jelentősége
Gyógynövények termesztése
Kutatási eredmények bizonyítják, hogy kb. 650-féle kórokozót 6 percen belül elpusztít. /Science Digest magazin(1978/03.)/ Ezzel szemben egy antibiotikum.
Vérszegénység Olyan állapot, amikor a vérben található vörösvértestek száma jelentősen a normál érték alá csökken. Ez gyengeség, energiahiány, rövidült,
Légző rendszer betegségei
Táplálkozási szervrendszeri betegségek,tünetek,kezelések
Самовар=Szamovár.
A depresszió megelőzése és kezelése természetes gyógymódokkal
Tápelemek hiánytünetei
1 Támad az influenza! Hogyan védekezzünk? Margit Kórház Pásztó Egészségpercek Prevenció és egészségmegőrzés.
VÉRSZEGÉNYSÉG Amennyiben a vörösvértestek, vagy a hemoglobin száma egy bizonyos határ alá csökken, vérszegénységről, más néven anaemiáról beszélünk.
NÖVÉNYI ALAPÚ, INSTANT ITALPOROK HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI KIVONATOK A MODERN VILÁGUNKBAN.
Hitek és tévhitek az influenzáról
Dr Kovács Ágota Péterfy Sándor utcai Kórház Gasztoenterológiai Osztály
Nano Silver.
Illóolaj Fehérjék Cukrok Köhőgés Emésztés Ánizs csoki Epe bántalmak.
Lucerna (Medicago sativa)
H7O HIBIRON.
SLE és vesebetegség Sütő Gábor.
Dr. Hidas András tudományos tanácsadó Az SCD Probiotikus technológia az egészségmegőrzésben.
ÚJ Partnertermékek. SANKOM A Sankom egy tökéletesen kiegyensúlyozott energianövelő, amely természetes módon csökkenti az étvágyat.
HAIR NICE HAJKENCE fejbőrápoló krém
Nature Life Tiszta Forrás Tea (filteres)
Gyógyhatású készítmények egészségünkre gyakorolt hatásai témakörben előadás megtartása Előadó: Székely Mária Gyógyhatású készítmények egészségünkre gyakorolt.
Demjén fürdő by Helga A tulajdonosok római kori fürdőt képzeltek és alkottak ide, mely igen emberközelinek tünik. A pompás hegyes-dombos vidéket.
Ionizált lúgos víz Family Friss Kft
Fűben fában orvosság Készítette: Schwanberger Levente.
Moszatok jelentősége a hétköznapi életben
VITAMINOK.
Hasznos baktériumok Oláh Szófia 10.B.
Testünk építőkövei – a vitaminok
SÓ CSÖKKENTÉS LEHETŐSÉGEI FŰSZERNÖVÉNYEK HASZNÁLATA A MINDENNAPOKBAN TÁMOP B-14/ „Egészséges alapanyagok – egészséges táplálkozás” mintaprojekt.
Gyomorsav és epe szerepe a szervezetben
Méregtelenítés Gégényné Osztó Zsuzsanna Okleveles természetgyógyász, Reflexológus, arcdiagnoszta Biyovis megoldások a gyakorlatban.
Szájápolás felsőfokon a BIYOVIS készítményeivel. Fog és szájüreg állapota Esztétikai szempont Egészségünk tükre Fontos szerepet játszik a gyomor- és bélrendszer.
1 A test kívül és belül Tibai Eszter: június 06.
10. rész :Táplálékunk összetevői Ásványi anyagok Klikk a folytatáshoz.
HERBA GOLD AKTÍV BALZSAM Gyógyír a bőrnek. HATÓANYAGOK KERESÉSE: SEJTREGENERÁLÓ, ANTIOXIDÁNS HATÁSÚ MEGÓVJÁK A KÖTŐSZÖVET ÉS AZ IZOMZAT EGÉSZSÉGÉT HELYREÁLLÍTJÁK.
Az Őrség. Az Őrségről általánosságban Vas megye délnyugati szegletében helyezkedik el Látnivalókban és természeti kincsekben gazdag tájegység Nevét onnan.
Egy jól bevált megoldás ízületi bántalmakra Zöldhéjú kagyló kapszula.
A természet ajándékai.
Növényleírás- fogalmazásóra Készítette: Kiss-Szemán Mónika.
Növényleírás- fogalmazásóra Készítette: Kiss-Szemán Mónika.
A hasznos kender Cannabis sativa L..
Boross boglárka Nagy lászló
A finomított fehér cukor a szervezet szinte minden részében káros folyamatokat indít el. A cukor becslések szerint több kárt okozott eddig az emberiségnek,
Magvas gondolatok a FruitCafé-ról
Előadás másolata:

Réti gyógynövények

Levendula Nyugtató hatása van. Gyógyhatása rendkívül magas fokú. nyugtat Nyugtató hatása van.

Csalán Egyik legjobb: vértisztító növény, feloldja az anyagcseréből származó salakanyagokat, eltávolítja a szervezetből a mérgeket. A vesét fokozottabb vízkiválasztásra serkenti, csökkenti a vér húgysavszintjét, ezért hatékonyan alkalmazható köszvény, ízületi gyulladások, reumatikus megbetegedés kezelésére Lázcsillapításra, vérszegénységre és kiütésekre is használjuk. A régi módszert ma is alkalmazzák hogy a fájdalmas végtagokat a csalán friss hajtásaival csapkodják meg.

BÚZAVIRÁG Gyulladásgátló, borogató szer. TEÁJÁT MAGÁBAN NEM FOGYASZTJUK! Forrázatát szemgyulladás borogatására.  Toroköblítésre használjuk.

Kamilla (orvosi székfű) Legjellemzőbb alkalmazásai: Leforrázva tea formájában gyomor panaszok, rosszullét, hányinger enyhítésére és bélgyulladás kezelésére használni. Szájöblögetéssel meg szünteti a fogíny gyulladását, a torok gyulladását, a szájon belüli sebeket is gyógyítja. Külsőleg mindenféle bőrbetegségre alkalmazható. Fülbe cseppentve megszünteti a fülgyulladást. Hajra öntve szőkítő hatású. A Kamilla virága 0,4-1 százaléka illóolajat tartalmaz amelyet leginkább gyulladások kezelésére, görcsoldásra, és fertőtlenítésre használnak.

Sebgyógyító hatása van. Orbáncfű Sebgyógyító hatása van.

Kakukkfű Nagyon jó fertőtlenítő gyógytea készíthető belőle, mely megvéd a betegségektől, meghosszabbítja a sejtek életét, erősíti immunrendszerünket, Vérbőséget fokozó hatása javítja a vérkeringést. Vérszegénység esetén kiváló. Kezelhető vele köhögés, hörgő- és szájüregi gyulladások. Orrdugulásra inhalálni kell vele. Nyálkaoldó, köptető hatású. Újabban vírusos betegségekre javasolják. A nők növényének is nevezik, mert megszünteti a vérzési rendellenességeket és a görcsöket.

Cickafark Kiváló gyulladáscsökkentő, Sebösszehúzó, sebgyógyító hatású, hüvely- és méhgyulladásra, nyálkahártya- és fogínygyulladásra is használható, Sebösszehúzó, sebgyógyító hatású, Hasi fájdalmakra, puffadásra, emésztésjavításra is kiváló. Serkenti az epeváladék termelést.

Pitypang (gyermekláncfű) Növeli az étvágyat, az erőnlétet. Javítja az emésztést (enyhe hashajtó). Gyulladáscsökkentő hatása is van. A belőle főzött tea: vizelethajtó és vértisztító, serkenti a máj és a vesék aktivitását, szél- és vízhajtó hatású. csökkenti a vérzsírt, oldja a koleszterint vércukorszintet csökkent, Fájó ízületek esetén gyökerének főzetét borogatásra ajánlják.  Hatóanyagai epe- és májbántalmak,  zsíranyagcsere-problémák esetén jótékony hatással vannak a szervezetre. Az étkezési célokra is használt levele gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban: béta-karotin, C-, B1- és B2-vitamin,  kálium, vas, kálcium, magnézium, foszfor.

Köszönöm a figyelmet! Weboldal: smindenkl.webnode.hu E-mail: leviklor73@gmail.com smindenkl6@gmail.com