Káros szenvedélyek.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
 A szülők,az iskola és az egészségügyi dolgozók felelőssége időben ismertetni a gyerekekkel (még éves kor előtt) az egyes anyagokat, hatásukat,
Advertisements

A Drog és a Kábítószer fogalma
A DROGOKRÓL HáziPatika.com
Szenvedélyek fogságában - az alkohol
Hidegártalmak Dr. Páldy Anna, Bobvos János, dr. Trájer Attila
A testvériskolai pályázatba bevont gyerekek számára
A túlzott informatikai eszköz-használat veszélyei
Szenvedélyek fogságában - a drogok
A drogok, a kábítószerek és a függőségek
Munkaszervezési ismeretek
Szenvedélybetegségek ellátása, aspektusai – A drog témakörére vonatkozóan… Alapellátás Szabó János dr. Semmelweis Egyetem Családorvosi Tanszék Országos.
Autonóm funkciók Molnár Péter, Állattani Tanszék
A vitaminok és ásványi sók
Alkoholizmus.
Franz Alexander, a pszichoszomatika zsenije…
Természetes kábítószerek
A mellékvese.
Készítette:Józsa Szende Román Orsolya
Gyermek és fiatalkori devianciák kialakulása
Túl magas- e Magyarországon a depressziósok száma?
Pszichopatológia II. Az emóciók és motivációk zavarai
Dr. Berghammer Rita Magatartástudományi Intézet
Vérszegénység Olyan állapot, amikor a vérben található vörösvértestek száma jelentősen a normál érték alá csökken. Ez gyengeség, energiahiány, rövidült,
AZ ÉLETMINŐSÉG ALAKÍTÁS ELMÉLETE ÉS MÓDSZERTANA óra
A depresszió megelőzése és kezelése természetes gyógymódokkal
Altatók – nyugtatók Dr. Gyarmati Zsuzsanna
Az alkohol Készítették Csébi Reni Ferenczi Maxim Gelléri Peti
A szomatikus marker feltevés
A kényszeres drogfogyasztó személyisége, drogkarrier
Drogok és drogfogyasztás
Keszitette:Szilagyi Emese
DEVIANCIÁK ÉS BŰNÖZÉS.
DROGOK Kszitette: Készitette: Bagladi Bence,Strommer Daniel s Liebel Bence Bagladi Bence,Strommer Daniel és Liebel Bence.
Az internetfüggőség Kővágó pál és Bajusz Lili Október 10.
A fények és színek hatása ....
Az alvó ember és az álmodó agy
Ön tudta, hogy: testünk több mint %-a víz?
Tüzeléstechnika Gázfogyasztó készülékek mikroklímában
VITAMINOK.
KARNYÚJTÁSNYIRA A DROGOKTÓL, AVAGY MÁSKÉPPEN A PSZICHOAKTÍV szerekről
 A z emberi szervezetben a csontban található és a vérben oldott állapotban. Sejten belüli információt közvetítő anyag. A kalcium ion beáramlása okozza.
Mozgás szükséglete.
Készítette: A No cigi csapata
A fiatalok és a drogok dr. Bobkó Éva.
DROGOKRÓL lintszk. MIK A DROGOK? Drognak nevezünk mindenféle olyan ANYAGOT ami függővé tesz, ez lehet folyákony, szilárd, vagy éppen gáz halmazállapotú.
Konfliktuskezelő, egyéni megküzdő-képesség fejlesztése A stressz.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS Egészséges életmód a születendő gyermek érdekében (az egészségtelen életmód, élvezeti cikkek használatának következményei a születendő.
Miért éppen fa – mint szenvedély? a gyökérzet szerteágazó, nem látható a törzs, a kifejlődési szakasz a korona a látható, jellegzetes szenvedély ágak.
TANULÓK ÉS A STRESSZ. „A különbség a között, amit megteszünk és amire képesek lennénk, megváltoztathatná a világot.” (Mahatma Gandhi) TÁMOP /
GRASSROOTS Gyermekvédelem
Káros szenvedélyek.
Káros szenvedélyek A drogok.
Káros szenvedélyek Az extasy.
Kábító szerek világa.
Káros szenvedélyek Készítette: Fördős Beatrix
Káros szenvedélyek Drogok.
KÁROS SZENVEDÉLYEK - Kábítószerek (illegális szerhasználat)
Készítette: eichinger vanda
Bevezetés a pszichológiába motiváció, emóció
Készítette: Mayer Vivien
Bevezetés a pszichológiába motiváció, emóció
Kábítószer Bármely szer, mely a szervezetbe jutva megváltoztatja a hangulatot, az érzékelés minőségét vagy az agy működését.
A fények és színek hatása ....
Nyugtató hatású drogok
Magvas gondolatok a FruitCafé-ról
Előadás másolata:

Káros szenvedélyek

Drogok Azok a természetes vagy mesterséges anyagok, amelyek az élő szervezetbe kerülve a központi idegrendszerre hatva megváltoztatják annak működését, funkcióját, illetve hiányuk elvonási tünetekkel jár.

Fajtái Marihuána A marihuána fogyasztásának azonnali hatásai közé tartozik a felgyorsult szívverés, a tájékozódási zavar, és a mozgáskoordináció elvesztése, melyet gyakran depresszió vagy álmosság követ. Vannak, akik a drog használatától pánikrohamot kapnak vagy szorongani kezdenek. A marihuána füstje 50-70%-kal több rákkeltő anyagot tartalmaz, mint a dohányfüst.

Hasis A hasis viszonylag gyorsan hat a vegetatív idegrendszerre, egyidejűleg gyorsítja a szívműködést, növeli a szövetek véráramlását. Ellazultság érzéséhez vezet, a hétköznapi problémáktól való elszakadás, enyhe euphoria, ugyanakkor apathia (közöny) állapota következik be. Az érzékelés intenzívebb lesz, az időérzékelés meglassul, a koncentráció-készség csökken. Magasabb adagjai félelmetes nyugtalansághoz, érzékcsalódáshoz, beszűkült valóságtudathoz vezetnek. A „kemény” drogfogyasztók a hasist csak mint „indító” drogot jellemezték

Extasy Formája: tabletta, amely legtöbbször kedves figurákat ábrázol. Hatása: hasonló a speed hatásához, de lényegesen erősebb érzelmi típusú hatása van. Kikapcsolja a szervezet védekező mechanizmusait (éhség-, szomjúság-, fáradtságérzet, emeli a testhőmérsékletet, többszörös szív-, vese-, és májterhelést idéz elő. A meglévő alaphangulat fokozódása (függetlenül attól, hogy az milyen irányú). Hosszútávú használata máj-, vese- és agykárosodást okoz. Túladagolás és elvonási tünetek: ugyanaz, mint a speednél. A halálos dózis az anyagtól függően akár 1-2 tabletta is lehet. Az illegális előállítás miatt a tablettáknak gyakran ismeretlen szennyezőanyag-tartalmuk van, ez tovább növeli a mérgezés veszélyét.

Kokain A tiszta kokain fehér színű por, leggyakrabban felszippantják, ritkán vénásan használják. Fokozza a testi, szellemi teljesítő képességet, eufórikus állapotot idézhet elő. Megszünteti a fáradságot,  szomjúság- és éhségérzetet, illetve egyéb szükségleteket. szexuális teljesítmény fokozó hatása van (férfiaknál folyamatos erekciót okoz). Jellemzők tipikus hallucináció, "kokain bogarak", a használó úgy érzi, mintha bogarak mászkálnának a bőre alatt, előfordulhatnak optikai képzelgések (kígyók, sárkányok, vadállatok). Kiürülésekor depressziót, levertséget, agressziót, negatív képzeteket okozhat.  

Drogok képekben

Drogok pusztító hatásai

Készítette: Kosztrub Bianka 7.c osztály