ÖFFK II. projekt keretében megvalósítandó koordinációs kutatás workshop sorozata Hajdú-Bihar megye turisztikai fejlesztéseinek koordinációja Nyíradony.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Olasz Nap Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Március 20. “Olasz Külkereskedelmi Intézet (ICE): Promóciós tevékenység és szolgáltatások.
Advertisements

Szegi község turizmusfejlesztése Kérdőív a fejlesztés koncepciójának összeállításához értékelés.
MENTORHÁLÓZAT SZEREPE A KIVÁLTÁSI FOLYAMATBAN Intézményi Férőhely Kiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó November 17.
Intézményi Férőhelykiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó Kalocsai Szociális Szakellátási Központ kiváltása.
A képzett szakemberekért SZMBK KERETRENDSZER 2.1. előadás.
A családsegítő és gyermekjóléti szolgálatokat érintő változások A család és gyermekjóléti szolgáltatás.
A PIACBEFOLYÁSOLÁS TERVEZÉSE Az 5M rendszere 1. A Brief.
M ESTERPEDAGÓGUS SZAKTANÁCSADÓK FELADATAI. Megállapodás megkötése-aláírás után a HMPI-nek visszaküldeni, melyet az OFI-ba továbbítunk aláírásra Útiköltség.
AZ ISKOLA–EGÉSZSÉG KÖZPONT – FORMA ÉS TARTALOM A TÁMOP KIEMELT PROJEKT KÖZNEVELÉSI ALPROJEKTJÉNEK CÉLJAI, A MEGVALÓSÍTÁS MÓDSZEREI ÉS A SZAKMAI.
TÁMOP B-13/ SZAKMAI-MÓDSZERTANI TÁMOGATÁS A KOMPLEX TELEPPROGRAM ÉS AZ ELNÉPTELENEDŐ FALVAK TÁRSADALMI GAZDASÁGI FOLYAMATAINAK MEGFORDÍTÁSÁT.
A FELNŐTTKÉPZÉSI A FELNŐTTKÉPZÉSI INTÉZMÉNYEK HATÉKONYSÁGÁNAK VIZSGÁLATA Felnőttképzők Szövetsége Borsi Árpád Budapest, december 10.
Az IKER önértékelő IKER társadalmasítás workshop Budapest, április 12.
A kamara szerepvállalása a felnőttképzésben évi LXXVII. tv. főbb rendelkezései Tv. hatálya elsődlegesen az állam által elismert vizsgával záruló,
1 Az önértékelés mint projekt 6. előadás 1 2 Az előadás tartalmi elemei  A projekt fogalma  A projektek elemei  A projekt szervezete  Projektfázisok.
BINARIT TIMESHEET Több, mint munkaidő nyilvántartás Virág Zsolt (BINARIT Informatikai Kft.)„Hogyan legyek milliomos?” konferencia – BKIK ( )
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
Turisztikai desztináció- menedzsment és klaszter Tóthné Bánszki Zsuzsa Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht.
A KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZER HATÉKONY MŰKÖDTETÉSE ÉS A SZOLGÁLTATÁS NÉPSZERŰSÍTÉSE VI. KSZR MŰHELYNAP – ZALAEGERSZEG NOVEMBER 11. A KSZR.
NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési rendszer A képzett szakemberekért Információgyűjtés.
Vetésforgó tervezése és kivitelezése. Vetésforgó Vetésterv növényi sorrend kialakításához őszi búza250 ha őszi árpa50 ha lucerna ebből új telepítés 300.
A vállalatok marketingtevékenysége és a Magyar Marketing Szövetség megítélése Kutatási eredmények az MMSZ részére (2008. július)
Projekt módszer óvodai alkalmazásának egy lehetséges változata Encsen „Jó gyakorlat” bemutatása Sárospatak, Léportné Temesvári Ildikó és Zsiros.
Jó gyakorlatok a tanórán kívüli tevékenységekhez kapcsolódóan Kasza Georgina témavezető.
Az Európai Unió fogyatékosügyi stratégiája Szombathely, június 22.
A három lépcsőfok… 29% - A megoldás 52 heti stratégia sikeres üzleti kapcsolatépítéshez (Avidor András - Michelle R. Donovan - Ivan R. Misner) Az emberek.
A Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely munkája – EFOP VEKOP/15 TÁRS PROJEKT bemutatása EFOP VEKOP
Gazdasági informatika - bevezető
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
Dobrik-Lupták Sára szeptember 19.
Reflexiók a társadalmi és a nonbusiness marketing fogalmi kérdéseihez
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Az „első lépés” TÁMOP
Szaktanácsadás 2015/2016 Készítette: Szabó Klára.
A felsőoktatási tanácsadás országos módszertani fejlesztése
Tájékoztató a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatról
„Csellengő fiatalok” Az ifjúságpolitika komplexitása
A lifelong guidance (LLG) rendszer magyarországi megalapozásának kvalitatív vizsgálata (6 fókuszcsoport) július Kovács Attila
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatal
videós team Team vezetője: Tariné Péter Judit Tagok:
Az iskolai könyvtár szolgáltatás típusai
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Vörös-Gubicza Zsanett képzési referens MKIK
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
A kiváltást tervezők / megvalósítók és Az fszk TÁRS projektje közti együttműködés rendszere EFOP VEKOP TÁRS projekt.
Tájékoztató a évi OSAP teljesüléséről
Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatal
szakképzési és felnőttképzési szakértő
Jegyzői Értekezlet A településkép védelméről szóló évi LXXIV. Törvény végrehajtásának aktuális Önkormányzati feladatai Lukáts István.
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Életpálya-tanácsadás Csanádi Nikolett Hényel Anett.
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
A hatékony adományozás eszközei igazgató, Magyar Adományozói Fórum
Önkormányzati Fejlesztések Figyelemmel kísérése II.
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
Környezeti Kontrolling
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Regionális workshop Zétényi Ákos.
SZEGED, MOBILITÁSI KÉPZÉS
Új pályainformációs eszközök - filmek
Zanáné Haleczky Katalin október 09.
A felsőoktatási kompetenciamérés bevezetése
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 8
I. HELYZETFELMÉRÉSI SZINT FOLYAMATA 3. FEJLESZTÉSI FÁZIS 10. előadás
Scool-Túra Kft Miskolc Széchenyi út 36.
Mit tudunk magunkról? Mit mondunk magunkról?
Iskolai szociális segítő
Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ
Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 7
Az MKET új stratégiája – Szolgáltató MKET
Előadás másolata:

ÖFFK II. projekt keretében megvalósítandó koordinációs kutatás workshop sorozata Hajdú-Bihar megye turisztikai fejlesztéseinek koordinációja Nyíradony 2016.11.17.

Tartalom Kutatás keretei Módszertan a mai munkához Megyei workshop eredményeinek összefoglalója Kérdések a tématerületekhez

1. A kutatás keretei

A workshop a koordinációs kutatás szakmai támogatásának érdekében kerül megrendezésre A rendezvénysorozat a koordinációs mechanizmusok működésének vizsgálatát segíti megyénként eltérő szakmai fókusszal, de azonos módszertannal. A kutatás során, 2018. december 31-ig összesen 8 rendezvénysorozat kerül megtartásra 8 kiválasztott megyében Utánkövető workshop (megyei rendezvény) 2-4 hónappal később Megyei központi (nyitó) rendezvény: ajánlások megfogalmazása Járási rendezvény I. Megyei központi (visszacsatoló) rendezvény: következtetések megfogalmazása Járási rendezvény II. Járási rendezvény III.

A kutatás tervezése során, a koordinációs mechanizmusok megismerése és meghatározása érdekében kiemeltünk négy tématerületet A megyei workshop a következő tématerületeket vizsgálta: a koordináció módszertana (ismertsége, szerepek, ütemezés, döntési kompetenciák), a rendelkezésre álló erőforrások, a hozzáférhető / átadott információk, valamint a tájékoztatás / bevonás a koordináció során. A koordinációs mechanizmus vizsgálat megyénként eltérő szakmai területen történik. Hajdú-Bihar megyében a szakmai koordinációhoz kapcsolódó jellemzőket, a turisztikai fejlesztések területén vizsgáljuk Önökkel közösen: A jól működő turisztikai tervezéshez a megyében milyen koordinációs mechanizmus kialakítása lenne szükséges? A mai workshop feladata lesz a fenti tématerületek vizsgálata – a nyitó rendezvény ajánlásainak megismerésével és kiegészítésével - az előre rögzített kérdések alapján a javaslatok összegyűjtése.

2. Módszertan a mai munkához

Információ, tájékoztatás, A munka módszertana Cél, hogy minden jelenlévő hozzá tudjon tenni a megyei rendezvényen ismertetett véleményekhez és javaslatokhoz. A regisztrációkor mindenkit besoroltunk egy csoportba, de lehetőség lesz minden témában megnyilvánulni. A két csoportra osztottuk a résztvevőket: Módszertan, erőforrások Információ, tájékoztatás, bevonás

A „world café” alapelvei alapján mindenki eljut mindegyik téma asztalához Négy tématerület feldolgozására kerül sor, két csoportban, két asztalnál. Kétszer lesz csere az asztalok között: a cserék alkalmával mindenki másik asztalhoz ül, a második cserével mindenki visszatér a saját, induló asztalához. Minden asztalnál lesz csoportvezető (asztalgazda) és írnok, akik helyben maradnak. A csoportvezetők a cserék után az új csoportnak röviden ismertetik az addig elhangzottakat, amelyet az új csoport kiegészíthet, megvitathat. A második kör után a csoportvezetők foglalják össze, és mutatják be a közös munkát.

World café – témáról témára Módszertan, erőforrások 1. Információ, tájékoztatás, bevonás 2.

Inputok és kérdések az egyes témákhoz Saját tapasztalatok, tudás Megyei workshop eredményei, megállapításai Kérdések Előre megadott Általános kérdések, fókuszok Egyes tématerületek speciális kérdései

3. A megyei workshop eredményeinek összefoglalása

Módszertan, erőforrások Megye turisztikai jövője érdekében: tevékenységek összehangolására, összefogásra van szükség Fel kell ismerni a helyi értékeket és ki kell jelölni az alapértékeket Megyeszékhely részvétele, illetve a helyi, jelentős turisztikai célpontok (pl. Hajdúszoboszló) Kell egy összefogó szervezet (pl. TDM) A rivalizálás nem célravezető a települések között, szemléletváltás (kormányzati szinten is!), elvek és gyakorlatok közötti szorosabb kapcsolat kialakítása A megye összefogó tevékenységére van szükség az egységes kiajánláshoz, az országos megjelenés biztosításához, de probléma, hogy vannak olyan szereplők, melyek nem gondolják érdekeltnek magukat ebben Piac és célközönség ismerete, azonosítása (az, hogy ez kinek a feladata, függ az attrakciók tulajdonosától is)

Információ, Tájékoztatás / Bevonás A „hogyan?” kérdésre nem találják a választ (Berettyóújfalu), arra, hogy milyen módon érhetik el egymást, a polgármestertől várják azt, hogy összefogja, koordinálja a helyi résztvevőket Esemény naptár készítése az év elején, ezt több szinten egyeztetni Alacsony az internet, az online felületek kihasználása Személyes kommunikáció: hitelesség, bizalomépítés Helyi identitás erősítése - ameddig a település lakossága nem elkötelezett, addig nehéz megvalósítani az együttműködést, és így a fejlesztést Hajdúnánáson egy direkt marketing rendszert próbálnak kiépíteni, az ott tartózkodó vendégek részére -> évente 170 000 ember látogat el, a cél nem az, hogy többen jöjjenek, hanem az, hogy tovább maradjanak

4. Kérdések a tématerületekhez

Módszertan, erőforrás Kik vegyenek részt a megyei turisztikai tervezésben? Milyen gyakorisággal? A települések terveire épüljön a megyei tervezés, vagy a települések igazítsák terveiket a megyei elképzelésekhez? Szükségesnek látja a megyei koordinációt a turisztikai tervezésben? Hogyan? Melyek a megyei turisztikai tervezés főbb feladatai, résztvevőnként, hogyan épülnek egymásra a feladatok? Milyen erőforrásokat tart szükségesnek a tervezés egyes szereplőinél a megyei tervezés sikerességéhez?

Információ, tájékoztatás, bevonás Milyen információk rendelkezésre állását tartja szükségesnek a megyei turisztikai tervezéshez, megyei és települési szinten a döntésekhez? Hogyan tartja megvalósíthatónak a tervezés résztvevőinek tájékoztatását, milyen eszközökkel? Mely célcsoportoknál elegendő a tájékoztatás, melyeknél szükséges a bevonás? Melyek a turisztikai tervezés során a bevonás főbb eszközei?