Adottságok tényszerű megfogalmazása 4.6. előadás

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ady Endre Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola - Berhida Környezeti nevelés.
Advertisements

PEDAGÓGIAI ÉS KÖZMŰVELŐDÉSI INTÉZMÉNY 3300 Eger, Szvorényi u. 27. Pf.:196, Telefon:36/ , Fax:36/ , Honlap:
A képzett szakemberekért SZMBK KERETRENDSZER 2.1. előadás.
Az OKKER Pedagógiai Szolgáltató Intézet FODOR GÁBOR október 10. ÉRTÉK ÉS MIN Ő SÉG AZ OKTATÁSBAN.
A Non-Profit teljesítménymérés problémái (mérési és fejlesztési lehetőség) Márkus Gábor CVS, PVM, TVM, igazgató Stúdium Kft. Oktatás és Projekt menedzsment.
M ESTERPEDAGÓGUS SZAKTANÁCSADÓK FELADATAI. Megállapodás megkötése-aláírás után a HMPI-nek visszaküldeni, melyet az OFI-ba továbbítunk aláírásra Útiköltség.
AZ ISKOLA–EGÉSZSÉG KÖZPONT – FORMA ÉS TARTALOM A TÁMOP KIEMELT PROJEKT KÖZNEVELÉSI ALPROJEKTJÉNEK CÉLJAI, A MEGVALÓSÍTÁS MÓDSZEREI ÉS A SZAKMAI.
Az akkreditáció szerepe a megváltozott munkaképességű munkavállaló személyének társadalmi reintegrációjában Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest,
A képzett szakemberekért AZ ÖNÉRTÉKELÉS FOGALMA, LÉNYEGE, SZEREPE A MINŐSÉGFEJLESZTÉSBEN 3.2. előadás.
A kamara szerepvállalása a felnőttképzésben évi LXXVII. tv. főbb rendelkezései Tv. hatálya elsődlegesen az állam által elismert vizsgával záruló,
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
1 Az önértékelés mint projekt 6. előadás 1 2 Az előadás tartalmi elemei  A projekt fogalma  A projektek elemei  A projekt szervezete  Projektfázisok.
Összefüggő, egyéni gyakorlat. Bologna rendszerű mestertanárképzés.
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési rendszer A képzett szakemberekért Információgyűjtés.
NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési.
1 Helyi szintű egyeztetés a köznevelés terén KEF országos konferencia Budapest, március 06. Simonyi István Emberi Erőforrások Minisztériuma KÖZNEVELÉS-FEJLESZTÉSI.
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
BEST-INVEST Független Biztosításközvetítő Kft.. Összes biztosítási díjbevétel 2004 (600 Mrd Ft)
Gazdasági jog IV. Előadás Egyes társasági formák Közkeresleti társaság, betéti társaság.
1 Számvitel alapjai Gazdálkodás:a társadalmi újratermelési folyamat szakaszainak (termelés, forgalom, elosztás, fogyasztás) megszervezésére, az ahhoz rendelkezésre.
A Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely munkája – EFOP VEKOP/15 TÁRS PROJEKT bemutatása EFOP VEKOP
Lendületben a Pénziránytű Iskolahálózat
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Az „első lépés” TÁMOP
Szaktanácsadás 2015/2016 Készítette: Szabó Klára.
TÁJÉKOZTATÓ ÉS INDÍTÓ BESZÉLGETÉS A LABORVEZETŐKNEK ÉS MINŐSÉGÜGYI MEGBÍZOTTJAIKNAK SZÓLÓ TANFOLYAM TÉMÁIRÓL, SZERVEZÉSÉRŐL EŐZMÉNYEK Korábbi laborvezetői.
Munkaközösségek támogatása, bemutatófoglalkozások szervezése
Duális képzés a társadalmi felelősségvállalás szemszögéből
AZ ISKOLÁSKORBA VEZETŐ
Hogyan épül az IKSZ az iskola életébe és dokumentumaiba?
Köszöntünk mindenkit a Nyíregyházi Egyetem Nyílt Napján!
Mayer József Budapest február 27.
TÁMOP E-13/1/KONV „A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások.
Kispálné Horváth Mária
D Á N I A 2007.november Készítette: KOVÁCSNÉ NAGY MÁRIA.
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Menedzsment és Vállalatgazdaságtan PhD Menedzsment alapok
Kompetenciák az osztott tanárképzésben
Teljesítményértékelési rendszer
Baross László Mezőgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola Mátészalka
CSOPORT - A minőségellenőrök egy megfelelő csoportja
SZÁMVITEL.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
A szaktanácsadásról.
A PDCA elv alkalmazása az információvédelmi irányítási rendszerekben 1
AZ INTÉZMÉNY KÜLSŐ KAPCSOLATAI
Intézmény-akkreditáció szakképző intézmények kérelme esetén
HHR.
Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest, december 18.
Bemutatkozik az iskolapszichológus
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Életpálya-tanácsadás Csanádi Nikolett Hényel Anett.
Sajben - Kenyeres Márta munkaközösség-vezető
Környezeti Kontrolling
Zanáné Haleczky Katalin október 09.
Gyermek- és ifjúságvédelemi feladatok ellátásának támogatása
A Pénziránytű Alapítvány tevékenységének bemutatása
Szakképzési Önértékelési Modell II. Fejlesztési szint EREDMÉNYEK 4. 8
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 8
I. HELYZETFELMÉRÉSI SZINT FOLYAMATA 3. FEJLESZTÉSI FÁZIS 10. előadás
SOTER-LINE Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft.
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Scool-Túra Kft Miskolc Széchenyi út 36.
Intézmény minőségirányítási programja
Iskolai szociális segítő
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 7
[Év beszúrása]. évi iskolaév Intézmény Tanár Osztály
[Év beszúrása]. évi iskolaév Intézmény Tanár Osztály
Az iskolai szervezet és fejlesztése
LIA Alapítványi Ált. Isk. és Szki. Piliscsabai Tagintézménye
Előadás másolata:

Adottságok tényszerű megfogalmazása 4.6. előadás

A tényszerűség fogalma konkrét tényeket tartalmazzon ne csak elveket és véleményeket fogalmazzanak meg Segít a folyamatban való elhelyezése a tevékenységnek, gyakorlatnak 5W + 1H

5 W + 1 H MIT What MIÉRT Why MIKOR When HOGYAN How HOL Where KI Who

TÉNYSZERŰ VÁLASZ 2.B/1 Hogyan, milyen eljárás során fogalmazta meg az intézmény a Pedagógiai Programjában a küldetését, a jövőképét és a pedagógiai értékrendjét? Az intézmény dolgozói és vezetése először 1999-ben egy, a tantestület egészére kiterjedő 30 órás minőségügyi továbbképzés keretében fogalmazták meg az iskola küldetését és jövőképét, amelyet a Pedagógiai Program 2001-es felülvizsgálata során öntöttek a mai formájába. A küldetés és jövőkép meghatározása tantestületi értekezleten csoportmunkában (munkaközösségenként) történt oly módon, hogy minden vezető a saját csoportjában dolgozott. A csoportok álláspontját egy-egy képviselő mutatta be, a végleges változatot a tantestület konszenzussal fogadta el.

NEM TÉNYSZERŰ VÁLASZ 2.B/1 Hogyan, milyen eljárás során fogalmazta meg az intézmény a Pedagógiai Programjában a küldetését, a jövőképét és a pedagógiai értékrendjét? A pedagógiai programban meghatározott alapelvek szerint megfogalmaztuk az intézmény küldetését, jövőképét és hosszabb távú terveit, amelyek szerint a legfőbb értékeink: kommunikáció, döntésképesség, alkotóképesség, testi- lelki egészség, erkölcs.

TÉNYSZERŰ, vagy NEM? 1. 1.a.4) A vezetés miként vesz részt a szervezeti kultúra intézményi szempontból jelentős elemeinek azonosításában, értékelésében és fejlesztésében? Mind formális, mind informális információs csatornákon folyamatos adatgyűjtés történik, (az adatok elemzése után megtörténik az azonosítás) melyeket a vezetőség folyamatosan értékel, és a vezetői értekezleteken fejlesztési irányokat jelöl ki.

TÉNYSZERŰ, vagy NEM? 2. 2.c.5) Hogyan mérik fel és értékelik az intézményben a Pedagógiai Program, az Intézményi Minőségirányítási Program ismeretét, tudatos használatát a munkatársak körében? Nem mérjük a PP és az IMIP ismeretét és tudatos használatát.

TÉNYSZERŰ, vagy NEM? 3. 3.e.6) Az intézményben hogyan növelik a munkatársak tudatosságát az egészségvédelem, a környezetvédelem, a biztonságos munkavégzés és a társadalmi felelősségvállalás területén? Évi rendszerességgel mennek munkatársaink egészségügyi szűrésre, továbbá havi mentálhigiénés foglalkozásunk is elérhető kollégáinknak. A környezetvédelem Pedagógiai Programunk egyik célkitűzése, melyet az Éves munkatervben rögzített feladatok ellátásával teljesítünk (pl.: papír- és elemgyűjtés). A biztonságos munkavégzés tekintetében évente szervezünk műhelymunkát a gyakorlati oktatóinknak, de a részvétel sajnos elég alacsony. Vendéglátóipari iskola lévén gyakran előfordul, hogy a közeli idősek otthonának lakóit vendégeljük meg, melynek során tanulóink főznek és szolgálják ki a vendégeinket.

TÉNYSZERŰ, vagy NEM? 4. 4.a.5) Hogyan alakították ki követelményrendszerüket, értékelési eljárásukat a legfontosabb beszállítókkal kapcsolatban? A gazdaságvezető kigyűjtötte az intézményi beszerzéseket, a beszerzések felelőseivel összegyűjtötte azokat a kritériumokat, amelyeket az intézmény értékesít. Ezt rögzítette egy beszerzési szabályzatban, melyet az igazgató hagyott jóvá. A beszállítók értékelését évente (rendszerint a tanév zárásakor), az említett eljárásban megfogalmazott szempontrendszer szerint végzi a vezetőség. Az iskola 2002 óta rendelkezik beszerzési szabályzattal.

Tényszerű válasz: ÖSSZEFOGLALÁS a gyakorlat bemutatásánál kitér a Ki, Mit, Mikor, Hol, Hogyan, Miért kérdésekre az adott alkritériumra vonatkozik nem elveket, célokat, szándékokat közöl, hanem konkrét gyakorlatot valós információkon, gyakorlatban végzett tevékenységeken alapul

Kérdések

Köszönöm a figyelmet!